Snížení Retence vody

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Snížení Retence vody  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Snížení Retence vody
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
e-pod

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 5:24 pm    Předmět: Snížení Retence vody Odpovědět s citátem

Zdravím, dnes jsem jen tak ze srandy byl na nějakém měření tuku, svalové tkáně atd.. Je to takový ten přístroj, který měří pouze přes impulsy z rukou a nohou, takže to beru jen orientačně, nicméně zjistili mi poměrně velké množství vody v těle. Mám doporučené množství 44,7 - 54,6 kg a já jsem na 60,1. Chtěl bych snížit vodu v těle dlouhodobě, ne jen na závody a tak.. Dřív jsem hodně solil, ode dneška jsem přestal solit skoro úplně (rýže bez soli, vajíčka taky, maso jen trošku). Začínám pit jen vodu z vodovodu, žádné minerálky, ještě koupím draslík a nějaký zelený čaj. Taky jsem četl, že pokud zvýším příjem vody, tak v podstatě retence bude menší (celkem to i dává smysl, tak to asi pravda bude) máte ještě nějaký tips, jak bych se dostal na reálnou hodnotu?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlastně jsi to hezky obsáhl sám. Hlavně nepřesolovat :)
yura

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Solit se ma primerene a podle toho co delas. V lete když jsou vedra a třeba hodne behas/jezdis na kole atd.. tak budes met vetsi spotřebu nez když je zima, sedíš doma u TV a dlabes cukrovi... Retence vody je hlavne o sacharidech, který tu vodu zadrzujou. Dej si low carb stravu a vody budes zadržovat minimum, ikdyz budes solit jak chces. Ja když se prezeru cukrama, tak se na druhej den probudim oteklej jak papuč. Na tablety drasliku se vyser a radsi jez zeleninu a ovoce kde je ho dostatek..
Seva98

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co nesolim, tak uz nemam slany pot a je to hned neco jineho, jak pri treningu nepali oci z potu :-). Jinak fakt fest zality vodou byvam bud, kdyz 1) se fakt prezeru masem, kdy se nekontroluji a padne tam pres kilo - kilo a pul masa (ruzne grilovacky a tak), nebo 2) kdyz pravidelne delsi dobu aspon 1x denne jim ve fast foodech, ale nastesti 1-2 kg vice nez jsem zvykly a slany pot v ocich me vzdy donuti zacit jist normalne :-)

https://www.zonetraininglog.com
e-pod

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych to spíš fakt tipl na tu sůl a minerálky, taky sem v posledních 3 měsících vypil dost coca coly light, nepiju kafe a měl sem před maturou, tak sem se potřeboval hodně učit, uvědomuji si až teď, že tam je sodíku jak na*ere. Hádám asi ale dobře, že taková velká retence je dlouhodobý problém a jen tak za týden to nedostanu na přiměřenou míru, zkusím omezit tu sůl a minerálky, taky začnu jíst víc zeleniny, snad to nějak půjde

Naposledy upravil e-pod dne st květen 28, 2014 10:14 pm, celkově upraveno 1 krát
Moocha

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Psal jsem jedné panince jídelníček, nakázal jí šetřit solí a zmizet sacharidy. Do týdne měla mínus 3 kila a tak 2,5 z toho bych tipl, že byla voda :)
e-pod

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Supr, tak díky za tips, snad to nějak půjde
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 9:30 am    Předmět: Re: Snížení Retence vody Odpovědět s citátem

Podle InBody mám mít vodu v rozmezí 43,7-53,4, mám 59,5, takže dost nad horní hranicí. Teď je otázka, zda to nemůže být způsobeno tím, že ty hodnoty jsou pro běžnou populaci, ne pro aktivní sportovce.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není ta voda náhodou způsobená tím, že máš více svalů než běžná populace a naopak méně tuku?
Dominik01

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Není ta voda náhodou způsobená tím, že máš více svalů než běžná populace a naopak méně tuku?

Taky bych řekl... svalová tkáň obsahuje kolem 70% vody, tuková +- 25% ...
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

Svaly: 33,6 - 41 ... mám 46,8
Tuk: 9,3 - 18,7 ... mám 9,5

Jo, to může být tím, díky oběma ;-).
Grimley

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozzi kolik měříš a vážíš prosímtě?:)
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Frozzi kolik měříš a vážíš prosímtě?:)

188 a 90,7kg
e-pod

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2014 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže když mám 89 kg 190 cm, sval. tkáň by měla být (34,3 - 41,9) a já mám 47,4 a tuk by měl být (9,5-19,1) a já mám 7,2kg (8%), tak to můžu chápat tak, že to není zas tak velký problém, jak jsem si myslel?

Rychle na stránku:

Přejdi na: