|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
e-pod

|
Zaslal: st květen 28, 2014 5:24 pm Předmět: Snížení Retence vody |
|
|
Zdravím, dnes jsem jen tak ze srandy byl na nějakém měření tuku, svalové tkáně atd.. Je to takový ten přístroj, který měří pouze přes impulsy z rukou a nohou, takže to beru jen orientačně, nicméně zjistili mi poměrně velké množství vody v těle. Mám doporučené množství 44,7 - 54,6 kg a já jsem na 60,1. Chtěl bych snížit vodu v těle dlouhodobě, ne jen na závody a tak.. Dřív jsem hodně solil, ode dneška jsem přestal solit skoro úplně (rýže bez soli, vajíčka taky, maso jen trošku). Začínám pit jen vodu z vodovodu, žádné minerálky, ještě koupím draslík a nějaký zelený čaj. Taky jsem četl, že pokud zvýším příjem vody, tak v podstatě retence bude menší (celkem to i dává smysl, tak to asi pravda bude) máte ještě nějaký tips, jak bych se dostal na reálnou hodnotu?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: st květen 28, 2014 5:37 pm Předmět: |
|
|
Vlastně jsi to hezky obsáhl sám. Hlavně nepřesolovat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st květen 28, 2014 5:53 pm Předmět: |
|
|
Solit se ma primerene a podle toho co delas. V lete když jsou vedra a třeba hodne behas/jezdis na kole atd.. tak budes met vetsi spotřebu nez když je zima, sedíš doma u TV a dlabes cukrovi... Retence vody je hlavne o sacharidech, který tu vodu zadrzujou. Dej si low carb stravu a vody budes zadržovat minimum, ikdyz budes solit jak chces. Ja když se prezeru cukrama, tak se na druhej den probudim oteklej jak papuč. Na tablety drasliku se vyser a radsi jez zeleninu a ovoce kde je ho dostatek..
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: st květen 28, 2014 5:57 pm Předmět: |
|
|
Co nesolim, tak uz nemam slany pot a je to hned neco jineho, jak pri treningu nepali oci z potu :-). Jinak fakt fest zality vodou byvam bud, kdyz 1) se fakt prezeru masem, kdy se nekontroluji a padne tam pres kilo - kilo a pul masa (ruzne grilovacky a tak), nebo 2) kdyz pravidelne delsi dobu aspon 1x denne jim ve fast foodech, ale nastesti 1-2 kg vice nez jsem zvykly a slany pot v ocich me vzdy donuti zacit jist normalne :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: st květen 28, 2014 10:06 pm Předmět: |
|
|
Já bych to spíš fakt tipl na tu sůl a minerálky, taky sem v posledních 3 měsících vypil dost coca coly light, nepiju kafe a měl sem před maturou, tak sem se potřeboval hodně učit, uvědomuji si až teď, že tam je sodíku jak na*ere. Hádám asi ale dobře, že taková velká retence je dlouhodobý problém a jen tak za týden to nedostanu na přiměřenou míru, zkusím omezit tu sůl a minerálky, taky začnu jíst víc zeleniny, snad to nějak půjde
Naposledy upravil e-pod dne st květen 28, 2014 10:14 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st květen 28, 2014 10:11 pm Předmět: |
|
|
Psal jsem jedné panince jídelníček, nakázal jí šetřit solí a zmizet sacharidy. Do týdne měla mínus 3 kila a tak 2,5 z toho bych tipl, že byla voda :)
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 29, 2014 9:30 am Předmět: Re: Snížení Retence vody |
|
|
Podle InBody mám mít vodu v rozmezí 43,7-53,4, mám 59,5, takže dost nad horní hranicí. Teď je otázka, zda to nemůže být způsobeno tím, že ty hodnoty jsou pro běžnou populaci, ne pro aktivní sportovce. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
Dominik01
|
Zaslal: čt květen 29, 2014 10:07 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | Není ta voda náhodou způsobená tím, že máš více svalů než běžná populace a naopak méně tuku? |
Taky bych řekl... svalová tkáň obsahuje kolem 70% vody, tuková +- 25% ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 29, 2014 10:15 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | Není ta voda náhodou způsobená tím, že máš více svalů než běžná populace a naopak méně tuku? |
Svaly: 33,6 - 41 ... mám 46,8
Tuk: 9,3 - 18,7 ... mám 9,5
Jo, to může být tím, díky oběma ;-). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt květen 29, 2014 10:16 am Předmět: |
|
|
Frozzi kolik měříš a vážíš prosímtě?:) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt květen 29, 2014 12:35 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Frozzi kolik měříš a vážíš prosímtě?:) |
188 a 90,7kg _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: čt květen 29, 2014 12:48 pm Předmět: |
|
|
Takže když mám 89 kg 190 cm, sval. tkáň by měla být (34,3 - 41,9) a já mám 47,4 a tuk by měl být (9,5-19,1) a já mám 7,2kg (8%), tak to můžu chápat tak, že to není zas tak velký problém, jak jsem si myslel?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|