|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zuzanh
|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:41 pm Předmět: Proteiny pro léčbu zranění nohy- poraďtě prosím! |
|
|
Zdravím všechny! :)
Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor či radu. Nejde zde o mne (sama proteiny užívám a ve fitness se chviličku pohybuji- je mi 19 :)) ale jde o mého známého (55 let).
Před rokem měl pracovní úraz, ve zkratce- výtah mu v práci skalpoval kus dolní končetiny- paty.. Nevím přesně jak moc velký kus, ale po roce léčby v nejmenované krajské nemocnici se mu nechytil šťep, a rána stále hnisá a je prostě "živá".. Rodina se rozhodla o léčbu v jiné nemocnici kde mu doporučili větší příjem bílkovin ( to v té první nemocnici vůbec nebrali v zřetel!) a tak mě napadlo, proč by nemohl užívat nějaký protein, přeci nemůže jíst tvarohy a kuřecí či tuňáka pořád, že?:) Přeci jen je mu přes padesát a na nějaký "kašičkový" mňamky nemá pořád chuť..
Co by jste mi pro něj doporučili, ať už z osobní zkušenosti, nebo z Vašeho přesvědčení?
Dodávám, že je ted na 3 týdny v nemocnici a tak by to chtělo něco co by mu nijak "nepřitěžovalo".. Tím myslím proteiny se suplementy, hlavně aby nereagoval s ANTIBIOTIKAMA a nebo jinými léčivy.
DĚKUJI MOC VŠEM ZA RADU!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út červen 03, 2014 6:59 pm Předmět: |
|
|
Pokud mu v nemocnici doporučili větší příjem bílkovin, pak by bylo nejlepší tu otázku, co jsi tu napsala, raději dát přímo tomu, kdo to doporučení řekl. Tady Ti k tomu mohou lidi napsat svůj pohled, ale pochybuji, že někdo bude schopen poradit s ohledem na všechny okolnosti lépe, jak ošetřující lékař. Ano, pokud pak řekne, "proteinový suplement může být", tak nějaký konkrétní už vybrat (i třeba po poradě tady) půjde jedna dvě, ale ta prvotní otázka by měla směřovat ještě asi raději tam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út červen 03, 2014 7:46 pm Předmět: |
|
|
Při hojení ran se zvýšený příjem bílkovin určitě doporučuje. Navíc pokud, jak je uváděno, je nyní v nemocnici, kde ta strava většinou není nic moc, tak nějaký proteinovým doplňkem stravy mu, myslím, nemůže být uškoděno. Navíc nutriční terapeut může doporučit nějaký sipping - no v podstatě takový předražený protein, ale v nemocnici za to pacient nebude během hospitalizace platit nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út červen 03, 2014 7:52 pm Předmět: |
|
|
Syrovátkový protein s GF (growth factor) - růstové faktory zlepšují hojení tkání.
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: st červen 04, 2014 5:11 pm Předmět: |
|
|
Po dohodě s lékařem bych určitě zařadil Wobenzym a přípravek pro správnou granulaci tkáně, pokud nezkoušeli, jinak, pokud to není zrovna vyhlášená nemocnice...zkus nenápadně zabroudit na téma, že jsi slyšela/četla o infekci MRSA (z operačních sálů) která brání hojení ran jak píšeš...ale opatrně, lékaři jsou ješitní...nikdo nechce poslouchat od laika co by měl dělat nebo co zkusit...jinak s doplňkama výživy opravdu jedině před lékaře, záleží na medikaci a dietním režimu, ať se to netluče / nebrzdí navzájem. _________________ Jakákoliv moje odpověď je kombinace doposud nashromážděných zkušeností, teoretického vzdělání a vlastního názoru...netvrdím, že je to vždycky správně...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|