|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tom3

|
Zaslal: st červen 04, 2014 7:45 pm Předmět: "low carb, high protein + fat" |
|
|
Zdar, urcite uz jste o teto diete slyseli, no mel bych par dotazu na lidi co to drzi, (ale i nedrzi) co si o tom mysli, jestli je to vubec mozne.. prekopiruju to co jsem psal na druhem webu, nevim jestli mi tam nekdo odpovi, treba se tu nekdo takovy najde :)
Pro hubnutí to bude asi dobrý, ale co pomalý, čistý ""objem"" ?
Dále nevím, kolik dávat tuku, bílkoviny bych chtěl držet na cca 1.8g/kg, sacharidy okolo 3g/kg (pouze okolo tréninku) ale tuky absolutně nevím. Ani nevím, na jaké hodnotě začít a v případě hubnutí přidávat (tuku).
Dále mi dělá problém netrénink. den, jak to dělat při něm? Rozdělit stejnou dávku sachru do všech jídel kromě snídaně, nebo je omezit treba na 100-150 a dát je večer? Nebo naopak nacukrovat?
V této problematice low carbu jsem dá se říct nováček, nikdy jsem podobný způsob nezkoušel.
Kdyby někdo věděl nebo mohl poradit, byl bych mu vděčný :)
Kostra by byla asi takova - vychazi to vicemene ze salebovych clanku ohledne mytu o strave - snidane tuky + bilkoviny, obed mala porce sacharidu + bilkoviny, trenink, potreninkovy napoj (bilkoviny + malta cca do 45g), potrenink, jidlo - 3 části: 1) zelenina, 2) maso + zdravé tuky (+ zelenina resp. sacharidy), 3) sacharidy (+ zdravé tuky) a druha vecere protein (ne vzdy a pravidelne)
PS: NEJEDNA SE MI O SHAZOVANI VAHY, ALE O POSTUPNE, KVALITNI NABIRANI
Snad se najde nekdo s otevrenou mysli ochoten premyslet i o alternativnim stravovani, nez 6x denne sacharidy..
E: ektomorf 185cm/80kg _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Naposledy upravil Tom3 dne st červen 25, 2014 7:26 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Poman

|
Zaslal: st červen 04, 2014 8:02 pm Předmět: Re: low carb, high protein + fat |
|
|
Něco podobnýho jsem si řekl že vyzkoušim, zatim jedu třetí týden...
Jídlo prakticky jen tuky a bílkoviny (semínka,ořechy,maso,vajčka,sejry,tvaroh...různý druhy co mi chutná),sacharidy jen co je v tomhle a zelenině rajčata,mrkev,hrášek,zelí,okurky,fazolky atd:).... sacharidy klasicky jenom po tréninku (v posilce trénink teda mám i mraky jinýho pohybu takže 4x týdně po posilce klasika- rýže,kuskus,bmrabory a maso) a 1x v týdnu žádný tuky, málo bílkovin a sachry co hrdlo ráčí...
Jo a taky na tom neplánuju hubnout:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st červen 04, 2014 8:09 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, napíšu to mé postřehy z tohoto stravování. Low carb IF, WD držím od 20. února, držím se maximálně do 100g sacharidů (zelenina, ovoce, ořechy), (přiznám se tak 3x jsem se neudržel a prostě jsem papkal to co bylo po ruce, ale to bylo zezačátku) 200-300g tuku, 100-150g bílkovin na den. Jsem Endomorf 177/79-80kg teď už  před tím 76kg . Za 2 měsíce jsem nabral 2kg čisté svalové hmoty a 0,7kg tuku šlo dolů (dle inbody a zrcadla) takže ANO jde na tom nabírat čistě a kvalitně.
Lepší se mi spí, nemám každé 3 hodiny hlad bo jím jen 2-3x za den, nemám výkyvy nálad a hlavně konečně jsem se odporstil od toho jíst každé 3 hodiny.
Jelikož jsi ektomorf, tak bych v tvém případě se držel o trochu více se sachrama.
Tuku dávej jak já, ale zase záleží z jakých zdrojů budeš konzumovat. Jestli z bůčku nebo z kýty žejo  , konzumuj převážně SFA nasycené.
Netréninkový den úplně stejně jako tréninkový den, jen bych snížil sacharidy.
Sacharidy konzumuj nejlépe po tréninku nebo večer (zelenina, ovoce)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st červen 04, 2014 8:28 pm Předmět: |
|
|
Super, dekuji oboum za postrehy!
Z tuku mam v planu cerpat vicemene ze stejnych zdroju jak vypsal poman.. bucek a podobny zverstva nejim a nikdy jsem nejedl
Myslis teda ze 3g/kg sachru budou malo? Tedka jsem celkem dlouho jel na 5g/kg, nahoru vaha sla, ale zacal se mi delat (malinkej ale zbytecne tam je) milan na spodnim brise, jakoby se mi tuk ukladal jen tam  navic me to dost stvalo, jist "tolik" priloh, na tucich si pochutnavam vic..
Ono asi bude nejlepsi abych si sam vyzkousel, no zatim spis hledam co nejvic infa a zacit s tim chci od zari, protoze do te doby makam na brigade a toho treninku tam moc nebude..
Kazdopadne jeste jednou diky ::)
e: SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Naposledy upravil Tom3 dne st červen 04, 2014 8:38 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st červen 04, 2014 8:38 pm Předmět: |
|
|
v tvém případe bych se držel do těch 2g/kg sach postačí..ale zase každej low carb vidí jinak někdo na 50 někdo na 300g sach.
Ale nemusí lowcarb sedět každému. Jak píšeš, prostě musíš zkusit a uvidíš co to dá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st červen 04, 2014 8:39 pm Předmět: |
|
|
SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st červen 04, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne |
Ano jsou špatné, ale jen v kombinaci se sacharidama=cukrama ve stravě. To tam jistě nepíšou. Na nasycených (maso, kokos, vejce-prostě živočišné tuky) jsme se vyvíjeli. Dnešní zdravotní problémy, jsou způsobeny nepřiměřeným množstvím cukru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st červen 04, 2014 9:20 pm Předmět: |
|
|
aha, ok, dik :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
555SIMI555
|
Zaslal: čt červen 05, 2014 5:01 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Tom3 napsal: | SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne |
Ano jsou špatné, ale jen v kombinaci se sacharidama=cukrama ve stravě. To tam jistě nepíšou. Na nasycených (maso, kokos, vejce-prostě živočišné tuky) jsme se vyvíjeli. Dnešní zdravotní problémy, jsou způsobeny nepřiměřeným množstvím cukru. |
Správně si řekl vyvíjeli. Člověk se vyvíjí furt a přizpůsobuje životu, mění se a s těmi změnami souvisí úplně vše, i to, že si tělo navyklo i na sacharidy a cukry, které se používají a dneska je bere jako základní zdroj energie. Neříkám, že tuny cukru jsou dobré, ale ani to, že tělo cukr nepotřebuje, ba naopak. Prostě chce to všechno s rozumem....
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 8:17 am Předmět: Re: low carb, high protein + fat |
|
|
| Poman napsal: | Něco podobnýho jsem si řekl že vyzkoušim, zatim jedu třetí týden...
Jídlo prakticky jen tuky a bílkoviny (semínka,ořechy,maso,vajčka,sejry,tvaroh...různý druhy co mi chutná),sacharidy jen co je v tomhle a zelenině rajčata,mrkev,hrášek,zelí,okurky,fazolky atd:).... sacharidy klasicky jenom po tréninku (v posilce trénink teda mám i mraky jinýho pohybu takže 4x týdně po posilce klasika- rýže,kuskus,bmrabory a maso) a 1x v týdnu žádný tuky, málo bílkovin a sachry co hrdlo ráčí...
Jo a taky na tom neplánuju hubnout:) |
| Poman napsal: | | Zrovna dneska jsem trávil celý den na 2LF a v Motole a strava-jako chlap- založená na tucích a bílkovinách tam byla hezky popsána proč je to nahovno. |
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 8:28 am Předmět: Re: low carb, high protein + fat |
|
|
| Moocha napsal: | | Poman napsal: | Něco podobnýho jsem si řekl že vyzkoušim, zatim jedu třetí týden...
Jo a taky na tom neplánuju hubnout:) |
| Poman napsal: | | Zrovna dneska jsem trávil celý den na 2LF a v Motole a strava-jako chlap- založená na tucích a bílkovinách tam byla hezky popsána proč je to nahovno. |
|
A proto jsem to chtel presne vyzkouset... kdyz nemam vlastni praxi tak to nemuzu kvalitne posoudit...nehodlat tak jist celej zivot:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt červen 05, 2014 8:38 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Tom3 napsal: | SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne |
Ano jsou špatné, ale jen v kombinaci se sacharidama=cukrama ve stravě. To tam jistě nepíšou. Na nasycených (maso, kokos, vejce-prostě živočišné tuky) jsme se vyvíjeli. Dnešní zdravotní problémy, jsou způsobeny nepřiměřeným množstvím cukru. |
Tohle mi prostě přijde jako překrucování vědeckých fakt a rozšiřování polopravd, sorry...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 11:50 am Předmět: |
|
|
http://www.performancetraining.cz/news/adam-ceslik-treninkovy-log-3-14/
Jeden cely den treninku a hlavne jidla saleba, doufam ze to nebude vadit mu ani moderatorum ze sem to sem dal.
Mne osobne se to libi. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: čt červen 05, 2014 2:33 pm Předmět: |
|
|
| 555SIMI555 napsal: | | shooter napsal: | | Tom3 napsal: | SFA nasycene, ktere to prosimte jsou? kdyz jsem to dal do googlu tak mi vyskocilo ze jsou to ty spatne |
Správně si řekl vyvíjeli. Člověk se vyvíjí furt a přizpůsobuje životu, mění se a s těmi změnami souvisí úplně vše, i to, že si tělo navyklo i na sacharidy a cukry, které se používají a dneska je bere jako základní zdroj energie. Neříkám, že tuny cukru jsou dobré, ale ani to, že tělo cukr nepotřebuje, ba naopak. Prostě chce to všechno s rozumem.... |
Ano máš pravdu. Na vše se dá zvyknout. Je to jen v hlavě.
Ale zase nikde nemám napsáno, že odsuzuju sacharidy. Bez nich by to šlo horko těžko. Jak píšeš všeho s rozumem.
Já rád experimentuju jak (Boris Orava) s jídlem a hledám info. Na všem se dá připravit jak silově tak objemově tak vysekat.
Edit: Vše funguje, ale nebude fungovat věčně
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|