Celkový počet sacharidů= Sacharidy - vláknina

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Celkový počet sacharidů= Sacharidy - vláknina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Celkový počet sacharidů= Sacharidy - vláknina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mick994

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 11:22 am    Předmět: Celkový počet sacharidů= Sacharidy - vláknina Odpovědět s citátem

Zdravím,

Když jsem tak pročítal články co jsem tak nalezl na internetu, narazil jsem na věc které jsem předtím vůbec nekladl význam.

A tím je takzvané řazení vlákniny do celkového počtu sacharidu. Protože jsem nad tím bádal, a dočetl jsem se že jsou dva druhy vlákniny (Rozpustná a Nerozpustná), a především že tělo nedokáže vytvořit daný trávicí enzym aby z vlákniny dokázalo dostat energii.
Ale i tak je vláknina specifikována jako "Sacharid" který ale nemá žádný vliv na krevní cukr. A zjistil jsem přez různé články o Keto dietách a cukrovkách, že lze praktikovat pokud je vláknina udávaná v nutriční tabulce mezi celkový počet sacharidů např na 100g, tak jí lze odečíst a dostat počet sacharidů, které ovlivní krevní cukr.

Tohle mě dost zaujalo, protože například do sacharidových vln ,nebo nízkosacharidových diet je to podstatný rozdíl když si vezmete že mandle mají např udáno 21g Sach. / 100g společně s 12g vlákniny, a když člověk kterému záleží na každém gramu v dietě vezme buď 21g/100g nebo 9g/100g (21g sach-12g vláknina.)
To samé platí i u zelené zeleniny, a jiných potravin bohatých na vlákninu.

Co si myslíte vy na tohle?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Celkový počet sacharidů= Sacharidy - vláknina
Rychle na stránku:

Přejdi na: