|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pepa

|
Zaslal: po červen 23, 2014 1:49 pm Předmět: Někdo kdo by se vyznal v živnosti a poradil by? |
|
|
Dobrý den, vím že se tu pohybuje spousta šikovných a vzdělaných lidí a tak mě napadlo zeptat se tu, třeba by někdo mohl poradit.
V současné době mám hlavní pracovní poměr a k tomu vedlejší živnost ale chtěl bych přejít pouze na tu živnost.
Kuli tomu bych potřeboval přistavět dílnu kterou teď mám ve sklepě RD, to je jeden problém ale druhý je jestli moje představa je vůbec realizovatelná respektive abych pak nevydělával jen na pokuty, přeci jen mi přijde že ta podpora v podnikání je tady na vysoké "inkasní" úrovni.
Dál bych se o tom tady rozepisovat nechtěl, každopádně pokud by byl někdo ochoten poradit a asi raději né ve stylu myslím si, bych bych moc rád.
Kdyžtak přez PM a nebo ještě lépe na mail admin@josefvrabec.cz
Díky moc
Pepa
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po červen 23, 2014 1:55 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 23, 2014 3:07 pm Předmět: Re: Někdo kdo by se vyznal v živnosti a poradil by? |
|
|
| Pepa napsal: | Dobrý den, vím že se tu pohybuje spousta šikovných a vzdělaných lidí a tak mě napadlo zeptat se tu, třeba by někdo mohl poradit.
V současné době mám hlavní pracovní poměr a k tomu vedlejší živnost ale chtěl bych přejít pouze na tu živnost.
Kuli tomu bych potřeboval přistavět dílnu kterou teď mám ve sklepě RD, to je jeden problém ale druhý je jestli moje představa je vůbec realizovatelná respektive abych pak nevydělával jen na pokuty, přeci jen mi přijde že ta podpora v podnikání je tady na vysoké "inkasní" úrovni.
Dál bych se o tom tady rozepisovat nechtěl, každopádně pokud by byl někdo ochoten poradit a asi raději né ve stylu myslím si, bych bych moc rád.
Kdyžtak přez PM a nebo ještě lépe na mail admin@josefvrabec.cz
Díky moc
Pepa |
A kdo myslíš, že by ti ty pokuty neustále dával? Stačí mít vše rozumně v cajku a nikdo neřekne ani popel.
Při přestavbě dílny si skoč na stavební úřad a požádej je o radu. 90 % úředníků je v pohodě a pokud se chováš slušně, poradí ti. Pokud narazíš na blbce, klidně bych zaskočil na jiný úřad a zeptal se tam. Také si zapřemýšlej, jestli nemáš mezi sousedy prudiče a pokud děláš manuálně, jestli bude dílna velká a jak to budeš mít s materiálem - dopravou a skladováním.
Jediný problém už živnosti je mít dostatek zákazníků. Pokud máš, pracuj na sebe.
Sežeň si mezi známými účetní, ať ti s tím pomáhá. Nestojí to tolik a ušetří ti to bezesné noci a případné koktání před kontrolou.
Nevím co chceš dělat, ale dost lidí prodělalo těžké prachy na nezaplacených zakázkách. Vždy se pojišťuj, aby se ti to nestalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepa

|
Zaslal: po červen 23, 2014 3:17 pm Předmět: |
|
|
O tohle ani nejde, už to dělám na částečný rok a něco takže to se měnit nebude, účetní, doklady, zálohy atd...
Spíš jde o to že chci přidělat dílnu u baráku, správně bych v této oblasti ani dílnu mít neměl. Sousedům to nevadí, ptal jsem se, ale jde mi o to že pokud tady dílnu mít nemůžu, může někdo někdy přijít a ptát se kde to vyrábím? Dílnu nemám hlášenou jako provozovnu a taky počítám že si jí do nákladů dávat nebudu.
Ale pokud, můžu si tam dát ceduli dělám zde to a to?
Takových menších větších otázek si pokládám vícero... ale kdyžtakvyužiji ten první odkaz a nechám si poradit, těch pár kaček mě nezabije, víc by mě zabilo obíhat všechny ty úřady a instituce protože toho času mám míň jak šafránu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|