|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Angel

|
Zaslal: ne červenec 06, 2014 1:14 pm Předmět: Mléčné výrobky a pečivo v dietě |
|
|
Zdar,
dotaz na praktické zkušenosti pro ty z vás, co mají problémy s tukem. Jestli jste střízlíci nebo s jste s ukládáním tuku neměli v životě potíže, tak to uveďte v odpovědi.
Nejlepší, co jsem kdy zkoušel, byly sacharidové vlny. Jenže, moje poslední pokusy jsou z nějakého důvodu neúspěšné. Kdysi jsem s nima dost shodil a jel jsem striktně podle toho starého článku na ronnie.cz, tj. potrava se skládá výhradně z rýže, z masa, vajec a z tvarohu.
No teď, když jsem starší, tak mi příjde na hlavu padlé jíst tolik masa, takže přidávám víc tvaroh a nízkotučný sýr. Protože moc neholduju rýži, sacharidy mám převážně z celozrného pečiva. JENŽE! Tuky nejdou sakra dolů. Každý den běhám a nic, je to nějaké divné.
No a už kdysi jsem si všiml, když jsem držel sach. vlny, že když jsem bílkoviny příjimal více z tvarohu a sýru, tak to prostě nešlo dolů + další podezřelý je pečivo, kdy jsem přestal zanamenávat pokrok když jsem rýži nahradil celozrným. Čili, chci si tu ověřit, jaké jsou vaše zkušnosti s těmito potravinami v dietě.
Jak říkám, pokud jste neměli problém s nadváhou ve svém životě, neodpovídejte, vy budete hubnout i kdybyste jedli nevím co.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
FritzH
|
Zaslal: ne červenec 06, 2014 8:38 pm Předmět: |
|
|
Ty sis defakto odpověděl sám...když si jel vlny a jedl si maso, rýži..váha šla dolu...ted jíš více sýra a místo rýže pečivo a ejhle?....váha dolu nejde...kdepak asi bude problém....
Myslím že i do diety je celozrnné pečivo mimo..a navíc..není celozrnné jako celozrnné..já si třeba vůbec celozrnné nekupuju a dělám si jej sám.....maso ničím nenahradíš....a když už nemusíš rejži..dej si těstoviny nebo brambory...i rýžové chlebíčky budou lepší než houska obarvená karamelem s trochou semínek na vrchu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Angel

|
Zaslal: ne červenec 06, 2014 10:29 pm Předmět: |
|
|
Tak to bacha, když řeknu celozrnné pečivo, tak to tím myslím celozrné pečivo, nic barveného jsem na mysli neměl, nejsem blbej. Takže otázka je stále otevřená.
Pakliže já budu jíst celozrnné pečivo, které má dokonce nižší GI než (bílá) rýže (GI je koneckonců tím nižší, čím větší obsah vlákniny v potravině je) a potvrdí se mi, že prostě z nějakého důvodu ty kila nejdou dolů kvůli toho, tak se ptám, co v tom pečivu je navíc za látku, která dietu brzdí? Lepek snad? Nikde jsem se nedotčetl, že by lepek měl něco společného s ukládáním tuků či co.
Každopádně to chci vyzkoumat.
PS: brambory mají moc velký gi, větší než bílá ryže a pečené brambory dokonce větší gi než rafinovaný cukr :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
Zaslal: po červenec 07, 2014 10:44 am Předmět: |
|
|
málo se hýbeš... běh zas taková výhra na hubnutí není..
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: po červenec 07, 2014 10:47 am Předmět: |
|
|
A co tuk v tom celozrnném pečivu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červenec 07, 2014 12:35 pm Předmět: Re: Mléčné výrobky a pečivo v dietě |
|
|
| Angel napsal: | Zdar,
dotaz na praktické zkušenosti pro ty z vás, co mají problémy s tukem. Jestli jste střízlíci nebo s jste s ukládáním tuku neměli v životě potíže, tak to uveďte v odpovědi.
Nejlepší, co jsem kdy zkoušel, byly sacharidové vlny. Jenže, moje poslední pokusy jsou z nějakého důvodu neúspěšné. Kdysi jsem s nima dost shodil a jel jsem striktně podle toho starého článku na ronnie.cz, tj. potrava se skládá výhradně z rýže, z masa, vajec a z tvarohu.
No teď, když jsem starší, tak mi příjde na hlavu padlé jíst tolik masa, takže přidávám víc tvaroh a nízkotučný sýr. Protože moc neholduju rýži, sacharidy mám převážně z celozrného pečiva. JENŽE! Tuky nejdou sakra dolů. Každý den běhám a nic, je to nějaké divné.
No a už kdysi jsem si všiml, když jsem držel sach. vlny, že když jsem bílkoviny příjimal více z tvarohu a sýru, tak to prostě nešlo dolů + další podezřelý je pečivo, kdy jsem přestal zanamenávat pokrok když jsem rýži nahradil celozrným. Čili, chci si tu ověřit, jaké jsou vaše zkušnosti s těmito potravinami v dietě.
Jak říkám, pokud jste neměli problém s nadváhou ve svém životě, neodpovídejte, vy budete hubnout i kdybyste jedli nevím co. |
Co to znamená kdysi? Před pár měsíci či lety?
Jak často vlníš? Jak rychle ti pak jde váha zpátky nahoru?
|
|
| nahoru |
|
 |
FritzH
|
Zaslal: čt červenec 10, 2014 7:40 pm Předmět: |
|
|
Já teda nevím, ale kdybych měl osvědčený způsob který mě fungoval, a poté jsem najel na jiný a ten už nikoliv, neřešil bych blbosti typu co celozrnné pečivo obsahuje, ale vrátil bych se k osvědčenému způsobu :).....jinak co do toho pečiva serou v pekárnách, nikdo ani pořádně nevíme...jistota je, si pečivo dělat doma :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: čt červenec 10, 2014 8:06 pm Předmět: |
|
|
Já dostal dost velkou kritiku za celozrné pečivo, jelikož jsem ho taky dával (kaiserky) v sacharidových vlnách. Když to v podstatě započítáš tak by to nemněl být problém.
Ale nejlepší výsledky by měli přijít s Basmati rýží, protože má vhodný GI do diety.
Takže jestli chceš hubnout, tak se prostě musíš kousnout, rýže, brambory, batáty, zelenina, zelenina, voda , voda , voda, voda, kruti, kureci, hovezi, vajecny bilky, ovesny vlocky.
Nic víc. A dolů to půjde.
Mléčné výrobky ani sýr jsem nedával cca 2 měsíce před závody a dolů to šlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt červenec 10, 2014 8:09 pm Předmět: |
|
|
Kritika byla na místě, kaiserky neviděly celozrnnou mouku ani z rychlíku. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|