Kolik pijete litrů vody za den?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kolik pijete litrů vody za den?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kolik pijete litrů vody za den?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MythBuster

PříspěvekZaslal: ne červenec 06, 2014 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
10 litru +
(10 je opravdu to minimum ted v lete a pod kazdodenni nekolikahodinou zatezi, typl bych , ze to bude jeste o par litru vic). Absolutne nepiju nasilim, jen posloucham sve telo. Od malicka se extremne potim a to opravdu extremne, takze tekutiny musim logicky adekvatne doplnovat

Ještě tu o Karkulce prosím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: ne červenec 06, 2014 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MythBuster napsal:
Draper napsal:
10 litru +
(10 je opravdu to minimum ted v lete a pod kazdodenni nekolikahodinou zatezi, typl bych , ze to bude jeste o par litru vic). Absolutne nepiju nasilim, jen posloucham sve telo. Od malicka se extremne potim a to opravdu extremne, takze tekutiny musim logicky adekvatne doplnovat

edit: na tohle forum chodim skoro 10 let a opravdu nemam za potrebi si tu neco vymyslet. Mozna jsem v mnoha vecech extremista, ale psat tu z nejakeho duvodu pohadky opravdu neni muj styl, takze si klidne polib prdel, kdyz mi neveris...
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 12:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

v těchhle vedrech dám běžně 5-6 litrů v práci, 2 na tréninku a dobrý dva pak ještě doma. Takže jsme na tom asi tak stejně. A přesně jak píšeš, taky mi to přijde úplně přirozený. Docela nechápu ty řeči typu: ,,piju hodně i 3 litry denně, ale musím se hlídat abych nezapoměl." To bych zemřel na odvodnění.

EDIT: ani jsem si nevšim, že jsem byl zmíněnej na začátku. Ale odpověděl jsem a to je hlavní.
jachym

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 4:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

podle mě existuje jednoduchá rada - pokud je vedro logicky toho vypiješ víc, protože hodně vypotíš. Takže pokud vypiješ třeba 7 litrů, ale nelítáš furt na záchod, nevidim v tom problém, evidentně je to nutný. Pokud ale vypiješ nějakých třeba jen 5-6 litrů, ale na malou lítáš co půl hodiny, asi bych to viděl jako problém a pak je otázka proč tolik piješ. Jestli je to proto, že jsi jako některý ženský v poslední době, kdy je v modě všude s sebou tahat petku s pokud možno čistou vodou a usrkávat (některý spolužačky maji problém když jim kantor nechce dovolit během přednášky pít, ptž jim nestačí pauza jednou za 40 minut - tohle je prostě taková spíš póza.... pokud by to ale bylo, že furt lítáš na wc a piješ ptž máš takovou žízeň, pak bych možná zvážil nějaké vyšetření, hlavně ohledně možné cukrovky. Jak tady psal třeba Draper, toje přesně ono, co si pamatuju, hodně vypotí a pokud člověk má opravdu přes den velký výdej tímto způsobem, pak je potřeba hodně pít.
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 7:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
podle mě existuje jednoduchá rada - pokud je vedro logicky toho vypiješ víc, protože hodně vypotíš. Takže pokud vypiješ třeba 7 litrů, ale nelítáš furt na záchod, nevidim v tom problém, evidentně je to nutný. Pokud ale vypiješ nějakých třeba jen 5-6 litrů, ale na malou lítáš co půl hodiny, asi bych to viděl jako problém a pak je otázka proč tolik piješ. Jestli je to proto, že jsi jako některý ženský v poslední době, kdy je v modě všude s sebou tahat petku s pokud možno čistou vodou a usrkávat (některý spolužačky maji problém když jim kantor nechce dovolit během přednášky pít, ptž jim nestačí pauza jednou za 40 minut - tohle je prostě taková spíš póza.... pokud by to ale bylo, že furt lítáš na wc a piješ ptž máš takovou žízeň, pak bych možná zvážil nějaké vyšetření, hlavně ohledně možné cukrovky. Jak tady psal třeba Draper, toje přesně ono, co si pamatuju, hodně vypotí a pokud člověk má opravdu přes den velký výdej tímto způsobem, pak je potřeba hodně pít.

Možná to je u někoho póza, ale já sebou tahám petku také z velice dobrého důvodu. Když nepiju, bolí mě hlava. A klidně to může zavinit 20 min doba od pocitu žízně do napití (tím neříkám, že mě automaticky rozbolí hlava když se nenapiju. Jen když mám náběh a nenapiju se, bolest hlavy se spustí)
Riku

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já zas nechápu lidi, kteří pijí podle toho aby měli bezbarvou moč. Takže se pořád jen nasávají jak telata jen aby chodili každých 20 minut na malou chcát průhlednou vodu, to mi nepřipadá taky zrovna normální

Já vypiji denně tak 2-3 litry + 1,5l při tréninku.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyby draper napsal že pije benzin, tak tomu věřím...a vlastně bych se ani nedivil
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já dám rozhodně přes pět, když jsou vedra. Kolikrát určitě i o dost víc. Když je zima, budou to tak 3 litry. 32 let.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
člověk

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já si to nějak nepočítám... no odhadem asi 3 litry a více + během tréninku teď cca 1L

takže:
věk: 17 let
váha: asi 98 kg
litrů za den: 3+

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Mravenec1

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MythBuster napsal:
Draper napsal:
10 litru +

to co vypiješ za den on propotí na tréninku / kardiu ..věř tomu nebo ne, ale je to tak

k tématu:
21 let, 88kg, cca 4 litry, když je práce venku ve vedrech tak víc
Woko_O

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1.5 litru mineralky korunní, tak 800ml vody při treninku, večer max tak skleničku Coly,pepsi a ještě něco třeba.. Moc toho nevypiju, ale nikdo si nestěžuje..

Mimochodem když sportuju, nebo se hýbu at už při posilce,nebo při hokeji, tak se sice zpotim, ale docela málo, oproti spolutrenujícím.. Ty jsou vždycky prochcaný a já jsem docela v pohodě..A přitom makáme stejně..Pak to vypadá že se flákám..čím to?
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Já zas nechápu lidi, kteří pijí podle toho aby měli bezbarvou moč. Takže se pořád jen nasávají jak telata jen aby chodili každých 20 minut na malou chcát průhlednou vodu, to mi nepřipadá taky zrovna normální

Já vypiji denně tak 2-3 litry + 1,5l při tréninku.

Přesně podle toho se řídím: když moje moč není jako voda z křišťálový studánky, tak vím, že musím trochu přidat a vychází mi to v průměru na ty 3-4 litry denně.

Jinak není zvýšený příjem tekutin (6 a víc litrů) problematický? Třeba ředění a snižovaní koncentrace nějakejch látek nebo větší vyplavování minerálů atd.?
10 litrů mi přijde jako extrém, to nemůže bejt zdravý

Naposledy upravil Barbar Conan dne po červenec 07, 2014 12:06 pm, celkově upraveno 1 krát
papaya

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíš bych řekl že se budou docela dost namáhat ledviny.. Ale samozřejmě že platí to, že pokud se člověk nadměrně potí a tu vodu ze sebe prostě vyloučí, tak ji to tělo musí někde přijmout.. Drapera jsem viděl v BG jednou, potil se šíleným způsobem, a to mi ještě bylo řečeno, že byl tak na 50% svého potícího výkonu Takže v takových extrémních případech těm 10 litrům věřím.

Já: 24 let, přes léto 3-5 litrů denně, v závislosti na fyzické námaze
kubaz

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mel sem doby kdy sem pil neskutecne mnozstvi vody bezne i 7-8l denne, posledni pulrok se to docela dost zmenilo a piju tusim max tak 4-5l
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2014 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

25 let / 90 Kg

Kdyz jsem v praci, tak vypiju asi 6 litru behem dne. Hodne se mi smeji ze strasne piju, ale ja mam neustale sucho v ustech a zizen. Opravdu nechapu, jak muzou vydrzet na litru behem 12ti hodin.

Mimo praci min, tak do 4.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kolik pijete litrů vody za den? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: