Alternativni zdroje bilkovin

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Alternativni zdroje bilkovin  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Alternativni zdroje bilkovin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wekman

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:17 am    Předmět: Alternativni zdroje bilkovin Odpovědět s citátem

Cus!
Nemam cas,ani chut se tu nejak rozepisovat,takze ve zkratce. Nemam penize kupovat porad maso ci rybu,proto se ptam vas,jakozto zkusenych,jakou alternativu by jste mi radily? Mlecny vyrobky uzivam,ale rozhodne ne jako zaklad pro hmotu...
PS: Neco malo si vydelam,ale nejsou to desetitisice.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coder

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vejce ,syr
Wekman

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakoze tam mam vejce futrovat krome snidane celdmj den? :o
sk

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proteinak idealne koupeny v nejake akci, vyjde nejlevneji

jinak z tech syru treba tvaruzky...ale taky nejsou levne, no pak muzes experimentovat treba se sojou...ta je skoro zadara a nezapomel bych na lusteniny, pokud je budes bastit treba s pecivem, aby jsi mel komplexni slozeni aminokyselin
Wekman

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lusteniny s pecivem?
sk

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wekman napsal:
Lusteniny s pecivem?

jo lusteniny maji tunu bilkovin, bohuzel ale ty bilkoviny nemaji idealni slozeni jednotlivych aminokyselin...to same u obilovin...ty to maji nevyvazene naopak...takze kdyz si das treba fazole s vejcem a chlebem, tak je to v pohode - samozrejme necekej stejny uspech jako u kila hoveziho, ale v zasade bych se tomu nebranil

edit> teda volske oko = vejce se spis hodi k cocce :) a ne k fazolim...
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíš bych řekl, že je lepší kombinace luštěniny + vejce, např. červená čočka + 2 vejce natvrdo a hnedka tam máš 35g bílkovin.

Jinak když budeš jíst vejce natvrdo, tak jich klidně 5 denně jíst můžeš, ale jestli ti to bude chutnat už je věc jiná.

Za mě teda luštěniny + 1-2x tejdně bych dal třeba kuřecí játra, vnitřnosti obecně jsou levný, ale bacha ať je nejíš moc často. Třeba i z vepřovýho/hovězího srdce se dá udělat dobrý jídlo, jen je třeba překonat psychickou barieru, pokud ji máš, a taky se to maso musí dost očistit (není to libový jako kuřecí prsa :-D ).

Taky mužeš zkusit hovězí/vepřovou krev, ale nevím, kde to v ČR sehnat, každopádně je dost levná a bílkoviny tam jsou taky (ovšem tady s využitelností nemám potuchy).
Dají se z toho dělat např. palačinky na slano, kdy místo mléka použiješ právě hovězí krev, to vaří ve Skandinávii (pravý barbarský jídlo ). Pokud jsi úchyl, tak to můžeš vypít jen tak :-D, dneksa už je všechno veterinárně ošetřený a prověřený, takže se nemusíš bát.

EDIT: Jinak cena hovězího srdce je cca 50kč/kg, 10% tuku, kolem 15% bílkovin.
Krev seženeš za 30kč/litr s tím, že je tam dost minerálních látek + 18% bílkovin.

Tady je recept na ty palačinky:

Naposledy upravil Barbar Conan dne so srpen 02, 2014 10:52 am, celkově upraveno 1 krát
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud neva, ze nejsem holka, tak bych poradil netucny tvaroh (jedna vanicka cca 30g), a pak lusteniny s ryzi (doplnuji aminove spektrum)
ale myslim, ze najit u reznika maso v cene 100Kc/kg neni problem
sk

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
....... a pak lusteniny s ryzi (doplnuji aminove spektrum)

tak ryze je obilovina takze je to logicke, me prisel ten chleba takovy ,,normalnejsi,, aspon u nas se vzdycky k cocce nebo fazolim daval chleba automaticky ;] coz se o kombinaci cocka+ryze zase az tak rict neda :D

edit: jinak ta krev...teda v jelitkach ani prejtu mi nevadi, ale ze bych z toho delal palacinky to je docela mazec :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

moje oblibena kombinace je !mexicky gulas!
aspon trosku veprovych kousku oprazis a pak pridas lusteniny (preferuju fazole) a podusis
sul, pepr, sladka paprika dle chuti
servirujeme s ryzi
sk

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sice jsem byl pred chvili na obede, ale i tak to zni dobre
mirus

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 12:01 pm    Předmět: zdroje bílkovin Odpovědět s citátem

moje alternativní zdroje bílkovin dnes byly ráno vajíčka s čokoládou Rittes yogurt a na oběd grilovaný vepřový maso naložený s opečenýma bramborama a cuketou. :-D
Mablung

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 12:22 pm    Předmět: Re: Alternativni zdroje bilkovin Odpovědět s citátem

Wekman napsal:
Cus!
Nemam cas,ani chut se tu nejak rozepisovat,takze ve zkratce. Nemam penize kupovat porad maso ci rybu,proto se ptam vas,jakozto zkusenych,jakou alternativu by jste mi radily? Mlecny vyrobky uzivam,ale rozhodne ne jako zaklad pro hmotu...

Já nemám čas ani náladu se s vámi srát, ale vy určitě jo, tak se snažte.
Tenhle přístup asi nepochopím.

Víme o tobě hovno, tudíž ty rady budou také nahovno a pokud se trefí, bude to jen náhodou ...
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2014 12:30 pm    Předmět: Re: Alternativni zdroje bilkovin Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Wekman napsal:
Cus!

Víme o tobě hovno, tudíž ty rady budou také nahovno a pokud se trefí, bude to jen náhodou ...

Tak hlavně že mléčné výrobky užívá. Příště někdo napíše, že sype půl litr odtučněného denně.
Wekman

PříspěvekZaslal: ne srpen 03, 2014 8:58 pm    Předmět: Re: Alternativni zdroje bilkovin Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Wekman napsal:
Cus!

Myslel jsem to spíše tak, že jsem měl málo času na napsaní dotazu a navíc dlouhé topicky tady podle mě nikdo moc nečte...
Jinak díky za odpovědi! Tu vepřovou krev asi zkoušet nebudu, ale vnitřnosti mi ani tolik nevadí, takže sem tam zařadím. Sóju teď dělám celkem často a luštěniny taky sem tam.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Alternativni zdroje bilkovin Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: