|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krajtamen
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 2:09 pm Předmět: |
|
|
Já tí nevím jak moc to funguje, ale řekl bych že na tenhle cyklus něco jako superkompenzace nefunguje, pač bys musel mít krutě pomalej metabolizmus.....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 2:32 pm Předmět: |
|
|
| krajtamen napsal: | | Já tí nevím jak moc to funguje, ale řekl bych že na tenhle cyklus něco jako superkompenzace nefunguje, pač bys musel mít krutě pomalej metabolizmus..... |
Jde o to,že v těch trénincích dochází k překrývání partií,tzn. teď když se podíváš na můj rozpis tak se mi tam překrývají partie,cyklování bude dobrý způsob jak se vyhnout přetrénování (které podle někoho asi takřka neexistuje) a zároveň stagnaci a překrytí procvičovaných partií-svalů.Iproto v HD2 byly v programu o jeden trénink nohou více,protože MM zjistil že vršek nestíhá zregenerovat.Takže mě se teď překrývají partie v každém tréninku a během nějaké doby chci dojít na např
1.týden =>dřepy+výpony
2.týden =>volno
3.týden =>bench+rack pull
4.týden =>volno
účelem tohoto tréninku je cítit se fit,být zdravý a dosáhnout svého přirozeného gen. potenciálu.Heavy Duty byl právě navrhnuty na většinu nás obyčejné ''smrtelníky''
Mentzer měl stovky,tisíce klientu po celém světe s výbornými výsledky,referenci je internetu dost-třeba na webu mikementzer,youtube,fanouškovské skupiny HIT na facebooku apod.
EDIT k tréninku:Jelikož jsem dnes měl koupit od známeho použítou EZ na tricepsové ext.,ale nakonac ji prodal za víc někomu jinému,tak jsem definitivně vyhodil triceps z tréninku a místo něj dal bench.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
Taky se považuju za zcela smrtelnou holkou s naturální regenerací, která si cvičí jen pro radost.. Proto nechápu, co ti dá 10 minut cvičení, kdy já se teprve začínám potit a tělo cítit, že se nějak hýbe. Ani nechápu, co ti dá půl hodina cvičení, kdy já se teprve zahřívám. Ani nechápu, když si milovník sportu, že ti cvičení prostě nechybí a radši dřepíš doma 2 týdny s fobií, aby ses náhodou nepředřel.
Řeknu ti tajemství, taky by ses z toho nepoto, kdyby ti ukápla slza potu nebo kdyby si cítil namožené tělo. Svět tím nekončí a pro nás pro všechny to tím teprve začíná.
Jsou tu i tací, co pijí svou moč, ale tohle mi přijde snad ještě víc podivný.. začni si cvičení radši víc užívat, nemáš se čeho bát.
Naposledy upravil Ikee dne út srpen 12, 2014 2:59 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 2:55 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Taky se považuju za zcela smrtelnou holkou s naturální regenerací, která si cvičí jen pro radost.. Proto nechápu, co ti dá 10 minut cvičení, kdy já se teprve začínám potit a tělo cítit, že se nějak hýbe. Ani nechápu, co ti dá půl hodina cvičení, kdy já se teprve zahřívám. Ani nechápu, když si milovník sportu, že ti cvičení prostě nechybí a radši dřepíš doma 2 týdny s fobií, aby ses náhodou nepředřel.
Řeknu ti tajemství, taky by ses z toho nepoto, kdyby ti ukápla slza potu nebo kdyby si cítil namožené tělo. Svět tím nekončí a pro nás pro všechno to tím teprve začíná.
Jsou tu i tací, co pijí svou moč, ale tohle mi přijde snad ještě víc podivný.. začni si cvičení radši víc užívat, nemáš se čeho bát. |
No kdybys zkusil HD tzn. pomalé tempo,bez různých houpacích a pomocných pohybů,jel bys do selhání potom použil ať už rest/pause případně dropset a jaště nakonec dal statické op s negativním,tak tě z toho tělo bude bolet minimálně následujících 5 dní.Pokud zpomalíš pohyb tak lépe propojíš mysl a svaly,tedy citíš každý centimetr pohybu a je to úplně jiný pocit.......na další série.
Tady jde o to cvičit přesně tolik kolik je třeba a já rád cvičím do selhání a za selhání,takže kdybych cvičil častěji,tak je to kontraproduktivní,já vyzkoušel velké množství tréninku,ale nejlíp funguje HD
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:04 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | mentzer's boy napsal: | | ... |
Vsadím se, že kdybych tě měsíc - dva trénoval a viděl bys jaké výsledky může přinést kvalitní trénink, spálil bys všechny Mentzerovy tréninkové manuály, veřejně pomočil jeho plakát a na předloktí by sis nechal vytetovat "Heavy Duty je největší hovadina na světě".
Ale jinak jsi mi sympatický a přeju ti co nejlepší výsledky, ať už trénuješ jakkoliv. |
Tož to ní,ale děkuju za přání,teď chci vydržet nějaký čas to rozcyklování tréninku s volnem a dostat se na 3-4 zakl. cviky.
Já neříkám,že takhle by měl trénovat kulturista,samo že ne,ale 99% cvičenců je přetrénovaných a používají nesmyslné izolované cviky,které jsem snad už taky odboural ze svých tréninku.Izolované cviky jsou v pohodě neříkám,že ne,ale ty patří pro ty kulturisty v předsoutěžní fázi......
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:07 pm Předmět: |
|
|
Asi tě překvapím, ale u cviků necheatuju, nemám to zapotřebí,dodržuji techniku, využívám negativní opakování..
Půl hodina cvičení tělo teprve rozjede a připraví cvičit, jestli ty během tohoto času dokážeš už silově selhat, osprchovat se a vyvenčit psa, asi vážně na tom nejsi silově ani výkonově vlastně ani jakkoliv dobře.
A pokud cvičení častěji kontraproduktivní, asi nevnímáš všechny logy kolem nebo se považuješ za opravdu výjimečného jedince, který potřebuje regenerovat dva týdny místo x dní.
Asi máš nějakou fobii z práce, z předřenění, že ti upadne noha a levé ucho a následně zemřeš.. doopravdy nezemřeš, jen zjistíš co je mozol a že máš taky nějaké svaly..
Neber to ode mě jako útok, naopak.. když tě nepřesvědčili nabušení zkušení kluci, zkouším to i já s trochu lidštějším pohledem.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:18 pm Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Asi tě překvapím, ale u cviků necheatuju, nemám to zapotřebí,dodržuji techniku, využívám negativní opakování..
Půl hodina cvičení tělo teprve rozjede a připraví cvičit, jestli ty během tohoto času dokážeš už silově selhat, osprchovat se a vyvenčit psa, asi vážně na tom nejsi silově ani výkonově vlastně ani jakkoliv dobře.
A pokud cvičení častěji kontraproduktivní, asi nevnímáš všechny logy kolem nebo se považuješ za opravdu výjimečného jedince, který potřebuje regenerovat dva týdny místo x dní.
Asi máš nějakou fobii z práce, z předřenění, že ti upadne noha a levé ucho a následně zemřeš.. doopravdy nezemřeš, jen zjistíš co je mozol a že máš taky nějaké svaly..
Neber to ode mě jako útok, naopak.. když tě nepřesvědčili nabušení zkušení kluci, zkouším to i já s trochu lidštějším pohledem. |
Neberu to jako útok,proč proboha?Děkuji za zpětnou vazbu.No záleží čemu říkaš cvičit do selhání,u mě k pozitivnímu selhání dojde když neudělám čistě další opakování,tak tam dam statické op. a nakonec negativní a to je to absolutní selhání na cvičení.
Mrkni na 3tproject,tam je vše z dokumentované,chodil jsem během toho na měření apod. takže vím co by na mě mohlo fungovat.Problém je,že když lidi stagnujou tak si ještě přidají místo aby ubrali....Věř že z mozolu strach nemám protože jsem obyčejný dělník a pracuju rukama
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 3:27 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | ....Věř že z mozolu strach nemám protože jsem obyčejný dělník a pracuju rukama |
Vida, alespon nějaká pozitivní zpráva. Schválně jsem se ptala tebe, jestli tomu skutečně rozumíš a dokážeš si obhájit své názory, nebo jen odkazuješ na nějaké materiály, kterým slepě věříš a ani vlastně nevíš, jak tělo funguje.
Za jak dlouhou dobu budeš vědět, jestli se ti tvůj plán zdařil a jak to poznáš? Nárůst síly, objemu?
A děkuju za odpovědi, držím pěsti ať se daří.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 4:03 pm Předmět: |
|
|
Musim mu dat za pravdu s tim, ze vetsina lidi tu na foru je přetavených, se podivejte jen v kolika logach si nekdo stezuje na bolistky, stagnace, zanety v kloubech a v nejhorsich pripadech i vazne zraneni. To vse je za nasledek dlouhodobeho ignorovani signalu tela a nedostatecne regenerace. Na druhou stranu to mentzerboy zene do druheho extremu a ten je nedostatecne trenovani, tyden a az 2 tydny pauzi mezi cvicenim je proste malo, a telo zapomene to, co delalo posledne a tim se tez nedostavi kýžený efekt progresu. Hold zlata stredni cesta a hlavne naslouchat svemu telu, todle se ale clovek nauci az casem. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 4:38 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | Turakam napsal: | | GodlikeX napsal: | Sorry ale souhlasím s názorem ze je to blbost, možná ti to něco dá , ale uvědom si o kolik lip bys na tom byl po normálním treninku
E: sítýho flečra na tebe !
Fuck overtraining |
CT by na neho nemal nervy, by ho vyprášil z gymu, len taký fukot! |
Vy myslíte toho ''naturála'' jménem CT FLETCHER ,zajímalo by mě kdy už lidi pochopí že celý fitness průmysl je velký podvod,od ''mafie'' jménem Weider až po suplementové společnosti,celý svět je jedn velký podvod,jde tady jen o prachy,jediný MM se odvážil říct co si o všem myslí po Mr.O v 1980 kdy Arnold vyhrál podvodem. |
A nebodaj veľký mike, ktorého klepla pepka pomerne dosť skoro nebol nastrelený, že až, si nerob srandu. Tvoj tréning a všetko z tebe robí, ako tu už niekto naznačil akurát tak večného začiatočníka, ktorého láme 80kilo na benči, nech to uť dávaš aj 10 minút tä sériu ty mudrlant, čo nerobíš, precítiť opakovania, negatívka, držať kontrakciu a pod., je bežná vec, ale ver, že nie pri základných cvikoch, kde ide o úplne iné pohybové vzorce. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 4:56 pm Předmět: |
|
|
Branche Warrena na tebe _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 5:12 pm Předmět: |
|
|
K tomu tvojemu tréninku, z druhé strany. Kdo myslíš že by tady z fora měl tenhle trénink cvičit/vyzkoušet a mohl by se poposunou o krok dopředu . Nemyslím konkrétně jména ale která skupina se kterýma tréninkama??
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 5:13 pm Předmět: |
|
|
mentzer´s boy - kdyz si clovek co neveri jinemu treninku, nez HD, tak aspon dej upraveny HD od Doriana
maly sval 3cviky
velky sval 5-6cviku
na cvik jen jedna serie
pondeli: hrudnik, biceps
utery: nohy komplet
streda: zada,bricho
ctvrtek: ramena, triceps
pa,so,ne - volno
cviky zvol podle sebe, ale at prevladaji zakladni. Po rozcvicovacich serii se priprav na jednu jedinou pri ktere udelas do selhani 8-12op a k tomu pridej treba zhazovanou na 50% a znova
k tomu samozdrejme poradne zrat
HD primo od Mentzera ti neudela zadne vysledky pokud nemas genetiku jak Ramy.. a uz vubec ne pri tvoji strave a kdyz si natural
jak napsal turakam, s takovym budes porad lamat 80kg na benci a nerikej ze nejsi lifter, protoze pokud uz cvicis delsi dobu, tak musis vedet ze pro naturala je nutne zvysovat silu, aby rostl
to by melo byt vse
|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 5:18 pm Předmět: |
|
|
Tak já vycházel s toho že podle náročnosti se superkompenzace dostavuje po 12 až 72h. Nevím o co ti jde, ale neznám žádneho sportovce co by měl nějaké výsledky, ale trenoval by jen jednou týdne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|