|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 5:24 pm Předmět: |
|
|
raw, napsal si to dobře. Doriana když sleduješ jak to cvičí /např prsa je dobrej příklad/ tak je jasný proč to fungovalo když se bavíme jen o tréninku. Cvičil 1-2 série protože je minimálně obtížný udržet napětí, kontrakce a vše kolem toho ve více opakováních a sérií. Mě osobně se takový série podaří 3-4 za trénink a to musí být sakra den. Těch 100% kdy je perfektní série o 10opakováních uplně celá je tak 1 max dvě v jednom tréninku a málokdy se sejde u jednoho cviku. tohle si myslím že Dorian ovládal na 1+ !!! Po X letech co trénuji a vidím nejen sebe ale i ostatní tak tohle dovede tak 5% lidí? Když z toho odečtu kolik jich trénuje jen tak, nebo si nepohlídá stravu tak je pak jasný proč zkrátka těch talentů nikdy pohoromadě nikde nenajdeš.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 5:39 pm Předmět: |
|
|
..a ještě k tomu dodám jedno. Lidi mají v tréninku 6-8, támhle 10 a tohleto...jenže si určí - cvičím 8opak na objem, podle toho dají váhu a jedou. Kolik ale odcvičí těch opakování v té nejlepší formě? Kdy cítí že takhle to opravdu zvedl tím co chce cvičit, kdy se mu podaří pozitivní i negativní fáze v jednom opakování, kdy se mu těch opakování podaří více za sebou? Pokud to je např to první, pak druhý a kousek třetího a nakonec 7 kdy už cítí pohodu a lupne tam cheating? Co teda doopravdy cvičil? 3a pul opakování se středně těžkou váhou? Pak nevím jestli předpokládanej trénink 4x8 opak je přesně tohle to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út srpen 12, 2014 7:11 pm Předmět: |
|
|
Viděl jsem mraky lidí přibrat po Bearovi, po Kortem, občas někdo i po GVT. Ale osobně jsem taky zažil mraky lidí, kteří zkoušeli HD a HIT a vys.rali se na to po měsíci nebo dvou a v životě se
k tomu už nevrátili. Velký Mike Mentzer by řekl, že nesplnili tu a onu podmínku svalového růstu.
A když by se nezlepšili, ani když by dodrželi úplně všechny podmínky, zase by do té jedné série
nevložili dostatečný potenciál.
Zajímavé je, že po těch jmenovaných trénincích přibere kde kdo a celkem bez větší námahy...
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: út srpen 12, 2014 8:02 pm Předmět: |
|
|
Zlatá to lidská povaha  a poďme do něj hučet, dokud nepřejde na "naši" pravdu  Dyť ho nechte kluci, vidíte, že s ním to prostě nehne. Každý svého štěstí strůjce..
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: st srpen 13, 2014 3:06 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Velký Mike Mentzer by řekl, že nesplnili tu a onu podmínku svalového růstu.
|
Podmínka svalového růstu .
Zatížit rychlá svalová vlákna a nakolik % maxima?Kolikrát týdně.
HD s předúnavou jsem nikdy nejel,ale u benče jsem zkoušel 1x týdně 1 pracovní sérii s85- 90% maxima .
3-4 opakování sám, další 2-3 s dopomocí , další 2-3 v negativních
Takže vznikla série s 90% maxima o 10 opakováních .
Po třech dnech jsem zkusil úzké benče stejným stylem a zranil jsem si tricepsové úpony , prostě na tak hovadský váhy bylo ještě brzo.Otoky sice splaskly ale na tricepsu jsem musel ubrat.
Silově i váhově jsem šel zase o něco víš ,ale po 2 měsících to chce zase změnit trénig, tělo si zvykne a přijde stagnace nebo i zranění. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 13, 2014 4:39 pm Předmět: |
|
|
V tom je právě super ten Korte např. Pracuješ jenom s cca 70% z maxima, ale velkým objemem práce dosáhneš kýženého efektu. Takže šetříš klouby a úpony prací s "lehkým" zatížením.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sabonis
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:04 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | Ikee napsal: | Asi tě překvapím, ale u cviků necheatuju, nemám to zapotřebí,dodržuji techniku, využívám negativní opakování..
Půl hodina cvičení tělo teprve rozjede a připraví cvičit, jestli ty během tohoto času dokážeš už silově selhat, osprchovat se a vyvenčit psa, asi vážně na tom nejsi silově ani výkonově vlastně ani jakkoliv dobře.
A pokud cvičení častěji kontraproduktivní, asi nevnímáš všechny logy kolem nebo se považuješ za opravdu výjimečného jedince, který potřebuje regenerovat dva týdny místo x dní.
Asi máš nějakou fobii z práce, z předřenění, že ti upadne noha a levé ucho a následně zemřeš.. doopravdy nezemřeš, jen zjistíš co je mozol a že máš taky nějaké svaly..
Neber to ode mě jako útok, naopak.. když tě nepřesvědčili nabušení zkušení kluci, zkouším to i já s trochu lidštějším pohledem. |
Neberu to jako útok,proč proboha?Děkuji za zpětnou vazbu.No záleží čemu říkaš cvičit do selhání,u mě k pozitivnímu selhání dojde když neudělám čistě další opakování,tak tam dam statické op. a nakonec negativní a to je to absolutní selhání na cvičení.
Mrkni na 3tproject,tam je vše z dokumentované,chodil jsem během toho na měření apod. takže vím co by na mě mohlo fungovat.Problém je,že když lidi stagnujou tak si ještě přidají místo aby ubrali....Věř že z mozolu strach nemám protože jsem obyčejný dělník a pracuju rukama |
Ty pracuješ fyzicky ? Ono by to hodne vysvetlovalo. Telo reaguje a musi regenerovat jakoukoliv fyzickou praci, nejen tu v posilovne.
Videl jsem par delniku, co vubec nezvedaji cinky a svaly maji vymakanejsi nez 80% lidi v posilovnach.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: so srpen 16, 2014 11:20 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: |
A nebodaj veľký mike, ktorého klepla pepka pomerne dosť skoro nebol nastrelený, že až, si nerob srandu. Tvoj tréning a všetko z tebe robí, ako tu už niekto naznačil akurát tak večného začiatočníka, ktorého láme 80kilo na benči, nech to uť dávaš aj 10 minút tä sériu ty mudrlant, čo nerobíš, precítiť opakovania, negatívka, držať kontrakciu a pod., je bežná vec, ale ver, že nie pri základných cvikoch, kde ide o úplne iné pohybové vzorce. |
Jelikož steroidy jsou v oběhu min. od roku 1930,tak nejsem naivní a vím,že MM samozřejmě AS používal, já se,tady ale bavím o trenérské etapě MM a jeho klientech a jeho experimentech a výsledcích na jeho svěřencích ....pevně věřím,že tímto tréninkem dosáhnu jak silového tak i svalového zlepšení (snížení tuku)Děkuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: so srpen 16, 2014 11:21 am Předmět: |
|
|
| Sabonis napsal: |
Ty pracuješ fyzicky ? Ono by to hodne vysvetlovalo. Telo reaguje a musi regenerovat jakoukoliv fyzickou praci, nejen tu v posilovne.
Videl jsem par delniku, co vubec nezvedaji cinky a svaly maji vymakanejsi nez 80% lidi v posilovnach. |
Pracuji na montáži elektromotorů....
P.S.
Dnes cheat meal/carb day jinak IF (jen tuky+bilk.)
Jinak zítra trénink podle plánu dřepy,výpony,bench a rack pull......
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 11:40 am Předmět: |
|
|
17/8
2.TÝDEN
DŘEPY (tempo 3-3)
40x8*
80x8*
100x11**
90x9**=>70x6=>60=>4
VÝPONY S ČINKOU (tempo 5-5)
60x8*
110x13**
90x15**=>70x11=>60=>10
BENCH NA ŠIKMÉ (tempo 5-5)
20x8*
40x8*
60x4**
50x4**
RACK PULL (2-2-2)
60x8*
100x8*
130x6**
115x6**=>100x6=>90x5
Super trénink,rozhodl jsem se zapisovat i zahřívací sety*.Na výpony jsem zvolil držet činku v rukách,mám z toho lepší pocit,zařadil jsem zadní dřepy.
*zahřívací set
**pracovní set
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne srpen 24, 2014 12:07 pm Předmět: |
|
|
24/8
3.TÝDEN
DŘEPY
60x8*
100x13** =>+2x drop set (v každém -20 kg)
80=>částečné opakování=>HIGH REP STYL=>ANDREAS CAHLING
VÝPONY S ČINKOU
60x8*
110x17**
80=>částečné opakování=>HIGH REP STYL=>ANDREAS CAHLING
BENCH NA ROVNÉ LAVICI
40x8*
70x5**
60=>částečné opakování=>HIGH REP STYL ANDREAS CAHLING
MRTVÝ TAH (STYL=>YATES)
60x8*
110x8**
60x9** (FAT GRIPZ)
ROZPAŽKY NA ROVNÉ S JČ
13.5x9**
*zahřívací set
**pracovní set
Dnes jsem použil i částečná vysoká opakování,na všech cvicích zlepšení v počtu opakování,takže spokojenost.Po částečných vysokých opakování skvělé pálení a pumpa,takže asi v tom budu pokračovat,zařadím vždy v druhém setu.Další trénink příští týden potom volno,příští měsíc budu kupovat váhu TANITA BC 601 se softwarem GMON,takže vše budu důkladně měřit a přeposílat zde do logu.
Co se týče stravy,stále jsem na IF,6 dní v týdnu 2 jídla denně=>tuky+bilkoviny (cca 1800 Kcal),sacharidy pod 15 g na den,sobota vždy prasečák+carb up den (cca nad 4000 Kcal),v Neděli ráno trénink na lačno.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne srpen 31, 2014 11:47 am Předmět: |
|
|
31/8
4.TÝDEN
DŘEPY
40*x8
80*x8
100**x14=>+3x DROP SET (každý -20 kg)+u posledního drop setu částečné opakování
40**x vysoký počet opakování
VÝPADY VZAD S VČ
40**x9=>+1x DROP SET (-20 kg)
MRTVÝ TAH S ROVNÝMA NOHAMA
40*x8
80**x9=>+2x DROP SET (každý -20 kg)+u posledního drop setu částečné opakování
20**x vysoký počet opakování
VÝPONY S ČINKOU
100**x21=>+2x DROP SET (každý -20 kg)+u posledního drop setu částečné opakování
60**x vysoký počet opakování
BENCH NA ŠIKMÉ
20*x8
40*x8
60**x7=>+2x DROP SET (každý -20 kg)+u posledního drop setu částečné opakování
20**x vysoký počet opakování
KRČENÍ RAMEN
40*x8
80**x8+2x DROP SET (každý -20 kg)+u posledního drop setu částečné opakování
40**x vysoký počet opakování
*zahřívací set
**pracovní set
Příští týden volno nebo lehké cardio (tep.frekvence mezi 110-120) chůze do kopce na trenažéru.
Nepojedu původní 5ti týdenní cyklus (4 týdny ON/1 týden OFF),ale pojedu mesiční cyklus 3 týdný ON/1 týden OFF s tím,že carb up/prasečák bude v tom 4tém týdnu kdy budu mít volno nebo lehké cardio tzn. 1x/za měsíc,účel by měl být takový,že bych se měl v dalším 4týdenním cyklu vrátit silnější a podávat lepší výsledky.Lehké cardio zařadím po dobu 40 minut.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: ne září 07, 2014 1:23 pm Předmět: |
|
|
7/9
CARDIO
60 minut=>chůze do kopce na pásu se zátěži (20kg)
Od příští neděle rozdělení 2+1, pořád trénink jen v neděli ,vysoký počet op.,každých 21 dní v sobotu prasečák=>připadá na sobotu,den před tréninkem C
A:
DŘEPY 2-3 s.*,2 s.** x 20-30 op.
INTERVED ROW 2 s.** x max. op.
DONKEY KICK ASS s bandem/expanderm 2 s.** x max. op.
CARDIO 15-20 minut=>CHŮZE DO KOPCE NA PÁSU SE ZÁTĚŽÍ
B:
DEFICIT MRTVÝ TAH s bandem/expanderem 2 s.*,2 s.** x 15-20 op.
BENCH PRESS s bandem/expanderem 2 s.*,2 s.** x 20-30 op.
VÝPONY 2 s.** x 30-40 op.
CARDIO 15-20 minut=>CHŮZE DO KOPCE NA PÁSU SE ZÁTĚŽÍ
C:
CARDIO
60 minut=>chůze do kopce se zátěží 60 minut
*ZAHŘÍVACÍ SET
**PRACOVNÍ SET
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|