|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 4:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | V globusu kupuji 1 kg mletého hovězího za 109 kč v akci. 94 % masa. |
Ja v globusu taky kupuju...nevim teda ted za kolik ale pisou tam 40% tuku...tak me to oproti tomuhle lidlovskymu prislo nejaky divny _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 4:50 pm Předmět: |
|
|
Pokud je tam 94 % masa, tak tam nemůže být tolik tuku. Takové hovězí snad ani neexistuje, ne? Kdyby tam bylo např. 50 % masa a k tomu nějaké sádlo, tak chápu, ale takto? To je nějaké divné - mrknu na to.
|
|
| nahoru |
|
 |
krajtamen
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 4:58 pm Předmět: |
|
|
Potvrzuji to hovezi z Lidli, fakt luxus.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 5:07 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 5:19 pm Předmět: |
|
|
V Lidlu kupuju to hovězí mleté už delší dobu taky a potvrzuju, že je fakt dobré :)
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 6:02 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem si konečně byla zaběhat.......fajn to bylo!! _________________ Narodily jsme se, abychom byly šťastné. Ne normální. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so srpen 16, 2014 9:12 pm Předmět: |
|
|
Příští týden mě čeká cca 2000 km, to bude za tři týdny přes 5000 km. Vzhledem k tomu, že bych měl makat a ne jezdit (to bez urážky ze svojí strany neberu za práci), tak se pomalu rekvalifikuji na řidiče z povolání:o)
To je zoufalství:o)...tak nevím zda nejsem o téma jinde:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: so srpen 16, 2014 10:27 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Příští týden mě čeká cca 2000 km, to bude za tři týdny přes 5000 km. Vzhledem k tomu, že bych měl makat a ne jezdit (to bez urážky ze svojí strany neberu za práci), tak se pomalu rekvalifikuji na řidiče z povolání:o)
To je zoufalství:o)...tak nevím zda nejsem o téma jinde:o) |
Jak to tak sleduji, tak si říkám jestli se mám v životě snažit něco budovat a zasvětit tomu vše anebo se smířit s poklidným životem a spoustou volného času na radost. :) _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 7:43 am Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | Deadlift napsal: | Příští týden mě čeká cca 2000 km, to bude za tři týdny přes 5000 km. Vzhledem k tomu, že bych měl makat a ne jezdit (to bez urážky ze svojí strany neberu za práci), tak se pomalu rekvalifikuji na řidiče z povolání:o)
fakt bych měl radost kdyby mě čekalo jen 2000 km. Tenhle týden mám opět skoro 2800 v práci a přes 1000 soukromě. Následující týden to bude snad ještě horší... |
No jooo Tome, ale to už jsme řešili - ty jezdíš jako náplň práce, já beru čas strávený v autě jako čas nula a po příjezdu někam i když třeba domů je třeba odpracovat těch aspoň 8 hodin, což při např. 800 km jízdě dělá bratru 8 hodin jízda a 8 hodin práce krásnou šestnáctku den za dnem:o) Tobě to dělá 38 hodin v autě týdně - to mi neříkej, že k tomu odpracuješ dalších třeba 40 hodin (by hodilo svěžích řekněme 70-80 hodin týdně týden po týdnu).
Takže jak to je Tome?:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 7:47 am Předmět: |
|
|
| Martin Pedain napsal: | | Deadlift napsal: | Příští týden mě čeká cca 2000 km, to bude za tři týdny přes 5000 km. Vzhledem k tomu, že bych měl makat a ne jezdit (to bez urážky ze svojí strany neberu za práci), tak se pomalu rekvalifikuji na řidiče z povolání:o)
Jak to tak sleduji, tak si říkám jestli se mám v životě snažit něco budovat a zasvětit tomu vše anebo se smířit s poklidným životem a spoustou volného času na radost. :) |
Buduj:o) Podívej na ronnieho, to je příklad investice času a úspěšného projektu.
Taky doufám, že se to časem upraví a bude líp.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 8:39 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Tom.K. napsal: | | Deadlift napsal: | Příští týden mě čeká cca 2000 km, to bude za tři týdny přes 5000 km. Vzhledem k tomu, že bych měl makat a ne jezdit (to bez urážky ze svojí strany neberu za práci), tak se pomalu rekvalifikuji na řidiče z povolání:o)
fakt bych měl radost kdyby mě čekalo jen 2000 km. Tenhle týden mám opět skoro 2800 v práci a přes 1000 soukromě. Následující týden to bude snad ještě horší... |
No jooo Tome, ale to už jsme řešili - ty jezdíš jako náplň práce, já beru čas strávený v autě jako čas nula a po příjezdu někam i když třeba domů je třeba odpracovat těch aspoň 8 hodin, což při např. 800 km jízdě dělá bratru 8 hodin jízda a 8 hodin práce krásnou šestnáctku den za dnem:o) Tobě to dělá 38 hodin v autě týdně - to mi neříkej, že k tomu odpracuješ dalších třeba 40 hodin (by hodilo svěžích řekněme 70-80 hodin týdně týden po týdnu).
Takže jak to je Tome?:o) |
A to si fakt myslíš, že šofér jen sedne do auta a řídí a víc nedělá?
Popíšu ti typickej den...
Ve 4 ráno vstanu, ve 4:20 odjezd do práce, ve 4:50 tam dorazím, udělám kafe, v 5 vyrážím. Denně mám běžně kolem 3-6 vykládek, to znamená dorazit na stavbu, otevřít sajtny, povolit třeba i 25-30 kurtů, vyskočit na to nahorů a připravovat navazovat lana pro jeřáb, případně bagr. Vše zakurtovat, podepsat papíry a na další stavbu. Denně takhle rozvezu kolem 25-27 tun železa. Návrat na firmu kolem 17-18 hod a jsem co? Samozřejmě prázdnej. :-) Takže odpřáhnout prázdnej návěs, docouvat pro plnej, vše zakurtovat, vytáhnout si plnej návěs na plac, odpřáhnout plnej, opět zapřáhnout prázdnej a odcouvat s ním pod jeřáb, kde se další den opět naloží. Opět zapřáhnout plnej a odevzdat papíry do kanclu. Den mi končí běžně kolem 19 hod. Hodiny si spočti sám. Už se to nezdá jako taková idilka co? A kde je potom čas na trénink? Když se chce, všechno jde, jen fakt musí člověk chtít...
Přidávám foto mýho drobečka pro představu...
_________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 8:49 am Předmět: |
|
|
Pokud by se měla práce hodnotit kalorickým výdejem, tak je asi velmi zřetelné, kdo pracuje a kdo si válí šunky. Ale protože všichni účastníci této diskuze jsou velmi inteligentní lidé, tak
určitě nebude problém uznat, že každá práce má svoji platnost a kdo se domnívá, že ta jeho
je nejdůležitější ze všech, je trouba...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 8:51 am Předmět: |
|
|
Tome - však já neříkám, že máš snadnou práci. Denně s kamionem to dělá 560 km, tj. pokud dobře počítám při 90 km/hod. což není určitě průměrná rychlost - 6,5 hodiny jen řízení, tj.pak máš na práci 2hodiny, pokud neděláš 12tky, což ale nemůžeš, protože bys další den nemohl najet dalších 560 km Tome, Takže odhážeš třeba 30 tun za dvě hodiny což je výkon sám o sobě.
Tome, ne že bych si chtěl poměřovat pindíka, ale třeba zítra (pomíjím dnešek kdy vezu na otočku rodinu na týden do Jeseníků a hned šupajdím zpět).
zítra ráno 3:30 vstávat. 4:00 odjezd, 7:00 příjezd Galanta, 9:00 odjezd Bratislava, do 11:00 jednání a pak přesun do břeclavské nomocnice kde od 13 hod pokračuji. V 14 odjezd do Brna a do 16ti schůzka. Pak odjezd a příjezd do Ostravy v cca 17:30.
PAK SI SEDNU K PC A MUSÍM ODPRACOVAT TO CO JSEM ZA TEN DEN NESTIHL:O))) Tj. do 19 hodin pauza na kafe a jídlo a pak do půlnoci...do jedné práce. Pak do hajan a další den Ostrava-Brno-Písek-Praha-Liberec-Ostrava a tak pořád dokola.
Nechci tu nic srovnávat Tome, ale já to beru tak, že neodhazuju těžké kusy železa, ale potím se před náměstky, řediteli a primáři a jinak odjezdím plus minus podobně. K tomu je ale zapotřebí tvořit ty hodnoty - takže tu z mého pohledu práce začíná. V kanceláři nebo večer doma ( ale hlavně! jsem výzkumný pracovník, ne žádný lufťák-:o))...mám být zalezlý v laboratoři, ne rajzovat po světě.
Samozřejmě tak se nedá pracovat pořád, to by se z toho člověk zbláznil, ale jsou období kdy je to takto a mě opravdu nebaví trávit celý den v obleku na rozbité D1.
Padlo mi do pm varianta s řidičem - je to dobrý nápad. Spolumajitel firmy ho má a myslím si , že rozumně využije ten mrtvý čas v autě na nějaké sepsání nebo vytelefonování (ne vždy stačí jen mluvit -někdy je třeba dělat poznámky a hledat v pc)., tak že ušetří hodiny času denně.
Zamyslím se nad tím:)
resume: Tvoje práce tvoří hodnoty i v průběhu jízdy - něco někam transportuješ, kdežto moje v průběhu jízdy negeneruje absolutně nic - tj. ten čas co strávím v autě je třeba "naddělat", jinak je to, jak bych nic neudělal (při řízení např. tabulku neudělám, že?:o)
Naposledy upravil Deadlift dne ne srpen 17, 2014 9:13 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 17, 2014 8:56 am Předmět: |
|
|
Tome - jinak já bych v náklaďáku nestrávil ani hodinu - představa, že někde zapadnu v zimě (což bohatě vidím v Beskydech) nebo spím někde po parkovištích - to bych na rovinu nedal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|