Zaslal: út srpen 19, 2014 4:04 pm Předmět: pečení z proteinu
Čau,
mám stručnou a jednoduchou otázku:
používáte protein i na tepelnou úpravu (mám na mysli hlavně pečení v troubě)?
Když přimíchám protein např. k vločkám s vejci a peču v troubě na 150 stupňů cca 20-30 minut, je znehodnocení bílkovin v proteinovém prášku enormní nebo pouze zanedbatelné?
Díky za vaše názory.
Spíš jde o to, že on ten protein je na vaření ideál, třeba muffiny nahradit mouku proteinem a vůbec, na webu najdeš tisíce receptů na dezerty, chleby atd. jediný problém pak vidim v tom, že takový půl kilový bochánek tě vyjde na pár set
k denaturaci bilkovin obecne dochazi hlavne pri smazeni, na takovehle lehke peceni v troube pocitam, ze to nebude mit velky vliv, ale to si jen myslim :)
u protaku je spis problem s pouzitymy umel. sladidly - nektere jsou nevhodne na vyssi teploty
Ale tady neni problem v tom ze by mi nechutnal,ale spis v tom ze kdyz to vypiju tak to mam behem 10 vterin v sobe a vubec si to nevychutnam narozdil od toho kdyz upecu z proteinu pevnou buchtu a normalne ji pomalu pojidam
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru