|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pepkules
|
Zaslal: út únor 04, 2014 8:12 pm Předmět: |
|
|
Nakoupil jsem si kuřecí do zásoby - asi 5 kilo mražených prs balených po 500g. Jedno to maso mám tak na 3-4 dny a tak se chci zeptat jestli máte zkušenost, zda je to po tolika dnech ještě poživatelný. Znovu to mrazit je asi volovina, tak jsem myslel že bych jeden den udělal vše naráz (na vodě) a dal do lednice společně s hotovou rýží a jen bych vyndal a ohřál, alespoň bych se s tím nemusel každý den dělat. Jakou zkušenost s trvanlivostí máte vy? A v lednici s rýží dohromady, odděleně, nebo je to prostě jedno?
|
|
nahoru |
|
|
| | |
doNny_
|
Zaslal: út únor 04, 2014 8:17 pm Předmět: |
|
|
Také si vařím napřed. Většinou to mívám na ty 3 dny (neděle večer navařím a v tu středu je ta porce snědena) a žádný problém mi to nedělá, ani chuťově. Dělám si to na způsob číny...
A sáčky rýže to samé, také na ty 3 dny a ty pytlíky v lednici vydrží, vše vyndám, ohřeji a je to...
|
|
nahoru |
|
|
Pepkules
|
Zaslal: út únor 04, 2014 8:23 pm Předmět: |
|
|
Přesně to jsem chtěl slyšet, dík :)
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: st únor 05, 2014 5:36 am Předmět: |
|
|
neni ta rýže pak oschlá? O závadnost bych se nebál, to je v poho, ale ta rýže oschne i v lednici po 1-2 dnech ne?
Jinak teda musíš mít docela solidní mrazák :D Já bych tam nenarval ani dvě balení, mam tam ještě tak 1 balení zeleniny a mam to plný :D
|
|
nahoru |
|
|
DiamonD123
(ban)
|
|
nahoru |
|
|
Irminsul
|
|
nahoru |
|
|
DiamonD123
(ban)
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 10:24 am Předmět: |
|
|
Irminsul napsal: | A neměl jsi ta prsa křehčená?To je největší zlodějina.Koukni na pořad peklo na talíři.Já už kuřecí ani nekupuji.Jen z domácího chovu.Výhoda maloměst |
No to jsem si taky říkal, jestli to není nějaký ošmelený. Každopádně křehčená se už tuším ani nesmí prodávat (čímž neříkám, že se neprodávají). Měl jsem hluboce mražená (ale to by na tom teoreticky nic měnit nemělo, protože to by tam zase měli napsat něco jako u pangase, že to má o něco míň).
Edit: Jestli to něčemu pomůže, tak je tam uvedena třída jakosti: A
|
|
nahoru |
|
|
Irminsul
|
|
nahoru |
|
|
Vico
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:02 am Předmět: |
|
|
No a neni to náhodou tak, že 20g bílkovin je na 100g syrového masa? Když to uvaříš tak se ti z toho dostane pouze voda ale bílkoviny zůstanou tzn máš 30g bílkovin na 100g vařenýho.
|
|
nahoru |
|
|
DiamonD123
(ban)
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:14 am Předmět: |
|
|
Vico napsal: | No a neni to náhodou tak, že 20g bílkovin je na 100g syrového masa? Když to uvaříš tak se ti z toho dostane pouze voda ale bílkoviny zůstanou tzn máš 30g bílkovin na 100g vařenýho. |
To mě právě zajímá. Třeba to tak je, ale chtělo by to někoho, kdo to ví s jistotou
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:22 am Předmět: |
|
|
to je ten samej pripad jak s ryzi ne snad? mas 77g sachru na 100g SYROVE ryze, ikdyz bude mit po uvareni strelim 250g, porad bude mit tech 77g sachru _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Fangorn
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:33 am Předmět: |
|
|
Tom3 napsal: | to je ten samej pripad jak s ryzi ne snad? mas 77g sachru na 100g SYROVE ryze, ikdyz bude mit po uvareni strelim 250g, porad bude mit tech 77g sachru |
Je to to samý, ale jen za předpokladu, že sníš i tu tekutinu, ve který se to vaří. Což u rýže neni problém, ale kuře tolik nesaje, takže DiamonDův problém to neřeší
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
aha takhle... tak stejne ty vyzivovy hodnoty jsou psany na podil masa bez vody ne?
to ze se potom smrskne je uplne jedno.. jinak teda mrazeny neberu, jen chlazeny, ktery si rozkouskuju a zamrazim sam.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Riku
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 11:56 am Předmět: |
|
|
No pokud hodíš maso do vroucí vody tak by se mělo zatáhnout a většinu živin si zachovat v sobě :)
|
|
nahoru |
|
|
Fredo107
|
Zaslal: pá říjen 16, 2015 7:54 am Předmět: |
|
|
smik napsal: | A hlavně bacha na původ masa .
|
jak to tu tak pročítám, tak mě pobavila celkem tahle sice již starší věc. Už nějaký ten pátek se v tomto pohybuji, tak vím, že to není jenom v Polsku. Antibiotika jsou všude, i u nás v česku. Takže je jedno, jestli koupiš kuře z Polska nebo od nás. Jenže český farmář = vyčuraný farmář. Antibiotika se valí stejně jako v Polsku, bez nich by to nešlo. Antibiotika = menší mortalita, vyšší užitkovost, lepší ekonomika a to ví každý, kdo drůbeží maso nebo i vejce produkuje. Ale nikam se to nehlásí, nikam se to nezapisuje a to je ten rozdíl. Když přijde kontrola, ohlásí se měsíc dopředu, takže není problém týden před vysadit nějakou dávku. Chod to nijak neohrozí, všichni jsou spokojení.
Existuje na to jediný recept. Většina s těch sraček má ochrannou lhůtu 3-5 dní. Takže si kup živý kuře za 40kč/kus, dej si ho na dvorek nebo někam, nasyp mu pšenici, dej mu vodu. Nech ho tak týden a pak ho zpracuj. Jednoduché zdravé řešení. Pak porovnej, jak to chutnalo...pokud nemáš dvorek a nechceš konzumovat sračky, tak kupuj bio, jinak máš smůlu.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|