|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:03 pm Předmět: |
|
|
A o čem vypovídají? Já měl za to, že čím víc tuku se rozštěpí, tím víc ketonů se vytvoří a tím pádem je jich víc v moči. Koresponduje to s tím, že po kardiu v ketóze jsem měl vždycky papírek nejtmavší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Číča

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:04 pm Předmět: |
|
|
Už jen logicky,když sezeru 5000 kalorií v oleji, papírek zcerna a spalim samozřejmě prd
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Číča napsal: | | Už jen logicky,když sezeru 5000 kalorií v oleji, papírek zcerna a spalim samozřejmě prd |
No tohle zrovna žádnou logiku nemá
Tělo musí tuky nejdřív uložit, aby je mohlo využít. Ketony se tvoří z tvého tělesného tuku,
ne z toho v potravě. Kolik tuků sežereš nemá žádnou spojitost s tím, kolik ketonů máš
v moči. Jen s tím, že víc tuku uložíš, než spálíš. Takže klidně v ketóze bude přibírat na váze.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:45 pm Předmět: |
|
|
Existuje něco jako okamžitý oxidace, vic MCT. Takže sled, který popisuješ jako nutný, aby se tuky využily, je nepřesný. Jinak o ketolátkách píšeš rozumně. Máš něco vystudovaného, Hulkie, nebo jsi jen vášnivý hobby čtenář a student článků, knih apod.? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:49 pm Předmět: |
|
|
Chtěl jsem doplnit, že po kokosovém oleji můžou být v moči ketony, i když tělo není v ketóze, ale pak jsem si říkal, že je to bezvýznamná výjimka. A že se metabolizuje jiným způsobem.
Ale klidně se můžu tvářit, že jsi mně obohatil a otevřel mi obzory.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:52 pm Předmět: |
|
|
...ale když už jsi to nakousnul, v CKD se nemá užívat kokosový olej, protože se začne spalovat přednostně před tělesným tukem, to je pravda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 6:53 pm Předmět: |
|
|
"I skladník ve šroubárně může číst Vergilia v originále..."
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 7:36 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Chtěl jsem doplnit, že po kokosovém oleji můžou být v moči ketony, i když tělo není v ketóze, ale pak jsem si říkal, že je to bezvýznamná výjimka. A že se metabolizuje jiným způsobem.
Ale klidně se můžu tvářit, že jsi mně obohatil a otevřel mi obzory . |
Proč ten povýšenecký tón? Víš, Hulkie, vyloup ses tu na fóru nedávno, tak mě zajímá, co děláš atd., jsi tu jeden z mála, u kterého jde vidět, že má znalosti a neplácá tu jen něco, co ho zrovna napadlo. Tak, prosím, neodpovídej v šifrách a diskutuj přímočaře (jinak tlačítko "edit" funguje, to jen taková malá rada v meziřeči, aby si tě pak nepodal nějaký zdejší admin :-)) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 7:39 pm Předmět: |
|
|
Silnější ketozu po kardiu jsem si vysvětloval tím,že ,,vyplácám" glykogen,atd. ještě víc,tím pádem se aktivněji metabolizují tuky. Možná jsem mimo s tím,co jsem napsal výše nebo neumím dost dobře anglicky (Lyle McDonald) nebo je Lyle vedle,ale vyloženě tam např. píše,že tmavější papírek nemusí nutně znamenat největší pálení tuků. Dokonce to prý může být naopak. Argument si již nepamatuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 8:17 pm Předmět: |
|
|
| Číča napsal: | | Silnější ketozu po kardiu jsem si vysvětloval tím,že ,,vyplácám" glykogen,atd. ještě víc,tím pádem se aktivněji metabolizují tuky. Možná jsem mimo s tím,co jsem napsal výše nebo neumím dost dobře anglicky (Lyle McDonald) nebo je Lyle vedle,ale vyloženě tam např. píše,že tmavější papírek nemusí nutně znamenat největší pálení tuků. Dokonce to prý může být naopak. Argument si již nepamatuji. |
máš glykogen = nejsi v ketóze
jsi v ketóze = nemáš glykogen
jsi v ketóze a ležíš = růžová
jsi v ketóze a makáš - tělo má jediný zdroj energie ketony,
takže jich musí "vyrobit" víc = tmavě fialová
Největší ketózu jsem zažil po osmihodinovém lyžováni v CKD.
Měl jsem ke konci mžitky před očima, ketony už evidentně
nestíhaly pokrýt energetickou potřebu těla.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 8:18 pm Předmět: |
|
|
Nemám vysokoškolské vzdělání.
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 8:37 pm Předmět: |
|
|
To je zajímavé - ale nějak mi nedává smysl, proč by tělo bralo
energii z ketonů, když má k dispozici daleko dostupnějši glykogen.
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 8:41 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | To je zajímavé - ale nějak mi nedává smysl, proč by tělo bralo
energii z ketonů, když má k dispozici daleko dostupnějši glykogen. |
Já si to vysvětloval zjednodušeně dle knihy tak,že na ketony jedou orgány,játra,mozek...Ale svaly jedou pouze na glykogen. Proto je možné v TKD (sachry před i po) byt stale v ketoze-glykogen půjde do svalu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: čt srpen 28, 2014 9:41 am Předmět: |
|
|
Tak knihu jsem našel na netu. Až budu mít čas určitě si ji přečtu.
Jen mě někdo hergot vysvětlete ten rybí tuk :)
Přemýšlím že bych vypustil ten sýr a spíše dal více vajec ke snídani a více masa k večeři a v mezi čase tam dal nějaký čistý tukový zdroj - právě ten rybí tuk nebo máslo. Ten kokosový olej je pro mě novinka. Chtěl jsme ho normálně využívat na smažení... _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|