|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Imobylize
|
Zaslal: út září 02, 2014 10:54 am Předmět: Kvalita proteinu |
|
|
Zdravím. Myslel jsem si, že mám v proteinech a jejich kvalitě celkem přehled, ale teď jsem zmatený. Pokud se mílím, opravte mě. Když začnu od nejhoršího proteinu po nejlepší, tak začnu koncentrátem, pokračuju isolátem a končím hydrolizátem. Nedávno jsem hledal nějaký hydro za přijatelnou cenu a narazil jsem na Diamond od Fitness Authority. První věc co mě překvapila je, že obsahuje ve sto gramech jen 70% bílkovin a další, že chutná překvapivě dobře, což by podle mě hydro neměl, mám pravdu ? Na aktinu jsem našel, že stupeň hydrolízy toho proteinu je 4 +- 2. Může mi to někdo nějak vysvětlit ? Je to vůbec hydrolizát ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mirus

|
Zaslal: út září 02, 2014 11:32 am Předmět: Re: Kvalita proteinu |
|
|
| Imobylize napsal: | | Zdravím. Myslel jsem si, že mám v proteinech a jejich kvalitě celkem přehled, ale teď jsem zmatený. Pokud se mílím, opravte mě. Když začnu od nejhoršího proteinu po nejlepší, tak začnu koncentrátem, pokračuju isolátem a končím hydrolizátem. Nedávno jsem hledal nějaký hydro za přijatelnou cenu a narazil jsem na Diamond od Fitness Authority. První věc co mě překvapila je, že obsahuje ve sto gramech jen 70% bílkovin a další, že chutná překvapivě dobře, což by podle mě hydro neměl, mám pravdu ? Na aktinu jsem našel, že stupeň hydrolízy toho proteinu je 4 +- 2. Může mi to někdo nějak vysvětlit ? Je to vůbec hydrolizát ? |
Diamond od FA nebrat, obsahuje hodně cukru, pokud vím info od jednoho zasvěcenýho (jméno neřeknu, abych nedělal zbytečně zle). Jsou lepší hydra na trhu. Česká značka. POhledej a napiš ronimu, ten ti řekne jaký. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út září 02, 2014 11:36 am Předmět: |
|
|
hm, me by teda u proteinu asi nejvic zajimalo, mnozstevni zastoupeni jednotlivych aminokyselin
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út září 02, 2014 11:39 am Předmět: Re: Kvalita proteinu |
|
|
| Imobylize napsal: | | Zdravím. Myslel jsem si, že mám v proteinech a jejich kvalitě celkem přehled, ale teď jsem zmatený. Pokud se mílím, opravte mě. Když začnu od nejhoršího proteinu po nejlepší, tak začnu koncentrátem, pokračuju isolátem a končím hydrolizátem. Nedávno jsem hledal nějaký hydro za přijatelnou cenu a narazil jsem na Diamond od Fitness Authority. První věc co mě překvapila je, že obsahuje ve sto gramech jen 70% bílkovin a další, že chutná překvapivě dobře, což by podle mě hydro neměl, mám pravdu ? Na aktinu jsem našel, že stupeň hydrolízy toho proteinu je 4 +- 2. Může mi to někdo nějak vysvětlit ? Je to vůbec hydrolizát ? |
Koncentrát, isolát a hydrolyzát nejsou takto seřazeny "od nejhoršího po nejlepší" v žádném případě. Stejnou logikou bys totiž micelární kasein nazval "nejhorším z nejhorších" a tak to přece není. Rozdíl mezi uvedenými je v rychlosti vstřebávání, tzn. nejpomalejší micelární kasein může být nejlepším proteinem ze všech uvedených, pokud ho chceš na noc, naopak hydrolyzát se stupněm hydrolýzy DH32 může být nejlepším proteinem, pokud ho chceš po tréninku. Naopak třeba ten stejný hydrolyzát je "nejhorším" proteinem, dáš-li ho na noc a ten stejný micelární kasein je "nejhorší", dáš-li ho po tréninku.
Jinak hydrolyzát se stupněm hydrolýzy 4 (pokud ještě plus mínus dva, tzn. třeba s DH2), prakticky ani není hydrolyzát. Nejlepší hydrolyzáty mají DH32 a jsou tedy velmi velmi rychle využitelné, potom se vyrábí standardně DH12 a DH5. Samozřejmě ale výrobce může udělat to, že je smíchá dohromady, popř. je promíchá s koncentrátem a pak to můžeš nazvat hydrolyzátem se stupněm hydrolýzy jiným (na uvedeném postupu není nic špatného ani neobvyklého, pokud to ale výrobce uvede na obale nebo v jiných oficiálních materiálech).
Obecně za mě ale platí, že pokud výrobce nezveřejní, jaký hydrolyzát to je, tzn. přesný stupneň jeho hydrolýzy, tak vůbec nemá smysl o tom jako o hydrolyzátu uvažovat, protože to klidně může být DH1, tzn. vzatý maličký kousek DH5 a jen ještě smíchaný s koncentrátem (ne že by takový výsledný protein musel být špatný, to může i nemusí). Samozřejmě, že to může být i DH32, ale to by asi výrobce zveřejnil. Neuvede-li to, vezmi od takového výrobce, který je natolik fér, že to číslo napíše. I kdyby napsal nejnižší rozumný hydrolyzát, tzn. DH5, aspoň to přesně víš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Imobylize
|
Zaslal: út září 02, 2014 9:44 pm Předmět: Re: Kvalita proteinu |
|
|
omlouvám se, měl jsem se vyjádřit přesněji. Myslel jsem to jako od nejhoršího proteinu po nejlepší protein PO TRÉNINKU. Děkuju za vysvětlení, vidím, že jsem udělal špatnou investici.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st září 03, 2014 4:33 am Předmět: |
|
|
Věř tomu, že mnohem horší než užívat sebehorší proteinový koktejl je myslet si o něm, že je špatný.
Zkus si to přečíst ještě jednou. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: st září 03, 2014 8:56 am Předmět: Re: Kvalita proteinu |
|
|
| Imobylize napsal: | | omlouvám se, měl jsem se vyjádřit přesněji. Myslel jsem to jako od nejhoršího proteinu po nejlepší protein PO TRÉNINKU. Děkuju za vysvětlení, vidím, že jsem udělal špatnou investici. |
Kdyz to HODNE ZJEDNODUSIM tak protein = bilkoviny. Ty rozdelujeme podle rychlosti vstrebatelnosti na pomale (kasein), stredni (klasicky izolat) a rychle (hydro). Po treninku se doporucuji ty rychle, tedy hydro. Stupne hydra a jejich znaceni tu popsal Ronnie. Tak o cem je tu porad rec? Cemu nerozumis?
Naposledy upravil Olejnas dne st září 03, 2014 9:01 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Imobylize
|
Zaslal: st září 03, 2014 9:00 am Předmět: Re: Kvalita proteinu |
|
|
| Olejnas napsal: | | Imobylize napsal: | | omlouvám se, měl jsem se vyjádřit přesněji. Myslel jsem to jako od nejhoršího proteinu po nejlepší protein PO TRÉNINKU. Děkuju za vysvětlení, vidím, že jsem udělal špatnou investici. |
Kdyz to HODNE ZJEDNODUSIM tak protein = bilkoviny. Ty rozdelujeme podle rychlosti vstrebatelnosti na pomale (kasein), stredni (klasicky izolat) a rychle (hydro). Po treninku se doporucuji ty rychle, tedy hydro. Stupne hydra a jejich znaceni tu popsal Ronnie. Tak o cem je tu porad rec? Cemu nerozumis? |
Neřekl jsem, že něčemu nerozumím, řekl jsem, že jsem koupil špatně, protože jsem chtěl kvalitní hydrolyzát.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|