Bazální metabolismus - objem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bazální metabolismus - objem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Bazální metabolismus - objem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
j.peringer

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 8:54 pm    Předmět: Bazální metabolismus - objem Odpovědět s citátem

Zdravím všechny!
Mám menší dotaz, tvořím si objemový jídelníček a něco je mi nejasné.
Když je dejme tomu můj bazální metabolismus 1900 kcal (bez pohybu) - přidám hodinu posilování (dejme tomu 300kcal). Teď mám v podstatě BM 2200...
A můj dotaz - Kolik kcal by mělo cca v objemu jít přes těch 2200 kcal ?
Je to možná blbý dotaz, ale velice mě to zajímá. Vím, že je to individuální, ale zhruba.

Druhý dotaz: když mám den, kdy neposiluju, tak logicky do sebe mám narvat míň živin než v den kdy trénuji že?

Jakákoliv odpověď mi pomůže:) .... Předem děkuji!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Endo

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2014 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toto ti len tak niekto nepovie...Množstvo kalórii si musíš odskúšať a zistiť pri akom čísle budeš naberať.
No a v netréningový deň osobne uberám bielkoviny na úkor sacharidov.
Klaun

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Endo napsal:
Toto ti len tak niekto nepovie...Množstvo kalórii si musíš odskúšať a zistiť pri akom čísle budeš naberať.

Můžeš napsat, o kolik snižuješ bílkoviny na úkor sacharidů v netréninkový den? Když se ti bude chtít, tak napiš množství bílkovin a sacharidů v tréninkový a netréninkový den na kg tvé váhy. Docela mě tohle zajímá. Já osobně mám příjem konstantní, ale uvažuji o změně. Díky.
Endo

PříspěvekZaslal: po září 08, 2014 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klaun napsal:
Endo napsal:

Můžeš napsat, o kolik snižuješ bílkoviny na úkor sacharidů v netréninkový den? Když se ti bude chtít, tak napiš množství bílkovin a sacharidů v tréninkový a netréninkový den na kg tvé váhy. Docela mě tohle zajímá. Já osobně mám příjem konstantní, ale uvažuji o změně. Díky.

Úplne do detailov si to nepočítam, riadim sa pocitmi. Ale v tréningový deň mám tak 2-2,5g/kg bielkovín a v netréningovú deň to uberám zhruba o 0,5g/kg. A čo sa týka sacharidov tak ako endomorf mám v tréningové dni cca 3,5-4g/kg a v netréningové dni pridávam min. toľko čo uberiem bielkovín aby sa mi vyrovnal kalorický príjem a teda 0,5g/kg. Prípadne o 1g/kg.

U mňa sa to často líši. Ako som písal, riadim sa pocitmi. Plus momentálne idem tréning 2+1 a striedam ťažké a ľahké (menej ťažšie ) tréningy a podľa toho si aj doprajem sacharidy. No cez 4g/kg nezvyknem ísť asi nikdy, aj vzhľadom nato, že nemám v pláne veľmi naberať. Skôr skvalitňovať a prípadne pomaličky a kvalitne naberať.

A tuky držím dá sa povedať konštantne stále rovnako a to cca 0,5-1g/kg.
Viper007

PříspěvekZaslal: út září 09, 2014 7:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Caute,
sorry ze vam vstupuju do diskuze, ale mam dotaz co znamena "v treninkovy den"?

znamena to od rana do vecera v den kdy chodim cvicit?
nebo je to cca 12 hodine pred a 12 hodin po treninku?
nebo to znamena par hodin pred treninkem a 24 hodin po treninku?

jestli je tim mysleno od rana do vecera v den kdy chodim cvicit, tak v pripade, ze chodim cvicit az vecer, neni nesmysl do sebe zacit ladovat velke mnozstvi bilkovin uz od rana?
Endo

PříspěvekZaslal: út září 09, 2014 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tréningový deň je normálny jeden deň a teda je myslený od rána d večera...
Natural95

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 1:40 pm    Předmět: Re: Bazální metabolismus - objem Odpovědět s citátem

j.peringer napsal:
Zdravím všechny!
Mám menší dotaz, tvořím si objemový jídelníček a něco je mi nejasné.
Když je dejme tomu můj bazální metabolismus 1900 kcal (bez pohybu) - přidám hodinu posilování (dejme tomu 300kcal). Teď mám v podstatě BM 2200...
A můj dotaz - Kolik kcal by mělo cca v objemu jít přes těch 2200 kcal ?
Je to možná blbý dotaz, ale velice mě to zajímá. Vím, že je to individuální, ale zhruba.

Druhý dotaz: když mám den, kdy neposiluju, tak logicky do sebe mám narvat míň živin než v den kdy trénuji že?

Jakákoliv odpověď mi pomůže:) .... Předem děkuji!

Bazální metabolizmus je natolik individuální věc, že nějaká teorie skoro nemá smysl. :-)

Rychle na stránku:

Přejdi na: