výživa pro chrupavku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - výživa pro chrupavku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> výživa pro chrupavku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
V.comT

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2014 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
V.comT napsal:
Mablung:Jj, já vím, že chrupavka už nedoroste. Mi bylo řečeno, že díky vhodné kloubní výživě ta chrupavka zpevní a nebude tak náchylná na obrušování. A vidím, že máš taky dobrou zkušenost s Animal Flexem, tak snad jsem neprohloupil s výběrem.

Dva doktoři, nezávisle na sobě, ortoped a revmatolog, mi doporučili Piascledine. Zkus se podívat i po tomhle. Je to na předpis, ale mě to teď předepisuje obvodní. Stejně si to totiž platíš sám

Diky, zitra na kontrole se na to zeptam. Každá informace dobrá.
Natural95

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 1:43 pm    Předmět: Re: výživa pro chrupavku Odpovědět s citátem

urbyucko napsal:
Dobrý den přeji a chtěl bych Vás poprosit o radu.
Bohužel mě začalo v této době bolet hodně koleno, doktor mě poslal na magnetickou rezonanic a tam zjistili, že mám v koleni nízkou chrupavku.Bohužel se chrupavka neobnovuje, tak mi v 22 letech hrozí do budoucna výměna kolenního kloubu za umělý.Chtěl bych Vás tedy poprosit o Vaší radu, jestli nemáte s tímto někdo podobné zkušenosti nebo popř. jaká výživa by byla dobrá "skoro pro žádnou" chrupavku.Zda by něco mohlo pomoci nebo ne.Děkuji za odpověď

Mohu se ze zvědavosti zeptat, čím sis přivodil opotřebení chrupavky v pouhých 22 letech??? Vždyť to snad ani není možné, že v tak mladém věku by mohlo dojít k předčasnému opotřebení. Nespletli se doktoři?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
V.comT

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 4:43 pm    Předmět: kontrola Odpovědět s citátem

Tak jsem po kontrole, stehy vytaženy a teď mě čeká 6 -týdenní rekonvalescence s rehabilitací. Dozvěděl jsem se,že jsem měl na chrupavce místo vel. 1,5 x 1,5 cm, ktere jsem mel vylomene resp. vydrolene a to mi museli zahladit. Poskozeni v tomto místě je prý ve stadiu 2 -3 ze 4. Bylo mi výslovně doporučeno užívání kloubní výživy a byl jsem upozorněn, že ne každá komerční kloubovka je vhodná. Zmínil jsem Animal Flex a jehp složení a ten mi byl schválen. :) Dnes mi přišel, tak jsem ho hned nasadil. Nohy teď zatěžovat nesmím, doporučili mi rotoped a plavání. Ptal jsem se, jestli bych mohl třeba alespoň nějaké lehké předkopy a prý na to ať teď těch 6 týdnů ani nemyslím. Za těch 6 týdnů mám přijít na kontrolu a bude následovat série 3 injekcí s kys. Hylauronovou (Erectus). Také mi nabídli léčbu kmenovými buňkami z krevní plazmy, údajně opravdu funguje. Prý si to mám rozmyslet, ta léčba není hrazena pojišťovnou a vyjde na cca 10,5k. Tak nevím. Musím pozjišťovat informace. Ptal jsem se na Piascledine a to je prý protizánětlivý lék, dobrý, ale ten prý můj problém nevyřeší.
V.comT

PříspěvekZaslal: po říjen 27, 2014 11:34 pm    Předmět: koleno Odpovědět s citátem

Dobral jsem jedno balení Animal Flexu. Subjektivně jsem cítil mírné zlepšení, nicméně jsem byl nucen v práci jít do zákroku proti agresivnímu pacientovi s maniodepresivní psychózou a po tomto cítím v koleni zas pichlavou bolest a při ohýbání kolene je v něm slyšet zase ten divný praskavý zvuk, jak kdyby tam něco dřelo. Teď v pátek jsem dostal první injekci Erectusu (kys. Hyaluronové) a Condrosulf 800 1 tbl. denně. Už prý můžu vykonávat veškerý "předo-zadní" pohyb a výslovně mi byl doporučen rotoped jako nejvhodnější pohyb. Vyzkouším tedy lehké předkopy a zákopy...co to udělá. Jakékoliv běhání, dřepy, tlaky mám striktně zakázány. : ( Jsem fakt zvědav na další průběh a doufám, že to budu mít co nejdřív ok.
Honza3

PříspěvekZaslal: út říjen 28, 2014 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Z kloubni vyzivy doporucuji jeste Cissus (s obsahem 5-10% ketosteronu nejlepe). Hodne lidi prave uziva animal flex + cissus.

Minimalne doporucuji si o tom neco precist, jedno baleni koupit a vyzkouset.
migel11

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:57 pm    Předmět: výživa Odpovědět s citátem

ahoj všem,

jsem po operaci kolene, před zákrokem jsem měl kůru 5 injekcí do chrupavky, ale efekt nula. Pak operace, měsíc po operaci nějaký speciální injekce za 4 500 Kč (dělal mi to ortoped z centra pohybové medicíny) a navíc teď na doporučení jím výživu pro koně:
lavis-triple-blend-700g
a zatím to vypadá dobře, hraju tenis, basket

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - výživa pro chrupavku Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: