|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jachym
|
Zaslal: út září 16, 2014 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Bosi napsal: | | Hulkie napsal: | | U mně ne. Já chodím do obchodu pro vajíčka, pro mlíko, pro tvaroh, pro sýr, pro maso, pro rýži, občas pro chleba, rýži, těstoviny, brambory, ovoce a zeleninu. A s tím vystačím. |
Tak precti par clanku a mrkni na par dokumentu, treba na toto:
http://www.csfd.cz/film/302405-forks-over-knives/
a prestanes kupovat i to mliko, tvaroh a syr . Mozna |
přesně jak jsem napsal.... " pokud bych se měl řídit tím co denně slyším, tak opravdu nejím nic"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bosi
|
Zaslal: út září 16, 2014 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Budeme se všichni živit vesmírnou energií a budeme šťastní! |
To ale nastane az po tom, az nekdo prijde na to, jak ji zpenezit ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st září 17, 2014 5:26 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | Bosi napsal: | | Hulkie napsal: | | U mně ne. Já chodím do obchodu pro vajíčka, pro mlíko, pro tvaroh, pro sýr, pro maso, pro rýži, občas pro chleba, rýži, těstoviny, brambory, ovoce a zeleninu. A s tím vystačím. |
přesně jak jsem napsal.... " pokud bych se měl řídit tím co denně slyším, tak opravdu nejím nic" |
To po tobe nikdo nechce a ja ti nic nenutim. Pokud ale travime nekolik hodin tydne procitani clanku o treninkovych principech, ladime techniku a hledame nove zpusoby jak sestavit dobry trenink, tak by jsme se take meli venovat tomu, co zereme, protoze to je nakonec dulezitejsi.
Spousta lidi se placa do prsou, jaky ma zdravi zivotni styl, ale to ze nekdo vypada hubene/zdrave neznamena, ze si nehuntuje telo. Obezita je jen dusledkem nevhodne stravy stejne jako cukrovka, vysoky tlak, deprese, unava, NENI to pricina! (teda alespon podle toho, co jsem nedavno vypatral)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st září 17, 2014 5:30 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Bosi napsal: | | Hulkie napsal: | | U mně ne. Já chodím do obchodu pro vajíčka, pro mlíko, pro tvaroh, pro sýr, pro maso, pro rýži, občas pro chleba, rýži, těstoviny, brambory, ovoce a zeleninu. A s tím vystačím. |
Ještě bys měl zmínit The China study, abysme to měli komplet.
Země, která má jeden z nejnižších výskytů rakoviny tlustého střeva, je zároveň země s takřka
nejvyšší spotřebou hovězího masa na světě. Dobrý, ne? |
Jsem rad ze jsi (nespravne) odvodil obsah dokumentu podle jeho nazvu. Informace od tebe me potesila, protoze jsem nedavno zjistil, ze nektere novejsi studie zpochybnuji nezdravost hoveziho masa a to hlavne s ohledem na nebezpeci cholesterolu. Takze ja prekvapen nejsem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st září 17, 2014 11:12 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt září 18, 2014 12:06 pm Předmět: |
|
|
No a po přečtení dnešního článku na idnes jsem se zase pořádně vytočil... takovou směsici naprostých bludů už jsem dlouho neviděl (viz co píše o GMO, bílé mouce atd.), tu redaktorku bych vyrazil okamžitě a nejhorší je, že tohle pak lidi denně čtou, ptž je to pro media "atraktivní" (a cílem není nic jiného než počet přečtení a zhlédnutí reklamy...), čili hlavně že je atraktivní titulek... takovou snůšku nesmyslů... viz gmo, bílá mouka... no však posuďte sami - nedoporučuju číct komukoliv, kdo těmto věcem jen trochu rozumí...
http://ona.idnes.cz/potraviny-riziko-rakoviny-dd5-/zdravi.aspx?c=A140917_104558_zdravi_pet
A ptž jsou články podobného rázu momentálně "in", pak se divíme že lidi neví co si myslet, a stejné je to s těmato dokumentama v TV, různé "A dost", Jídlo s.r.o. - ty sice ještě jsou relativně korektní, ale ne objektivní. Nebo třeba ta mínie proti GMO - jako genetik můžu jen napsat, že je to naprosto zbytečná mediální masáž proti, která je ale velmi atraktivní pro výrobce, kteří můžou napsat "GMO Free" a lidi na to slyší... tenhle článek je ale obzvláště těžký kalibr nesmyslů, nejen GMO a paní redaktorka je už zřejmě na hladovce.
Zbytek článku jsou samozřejmě taky snůšky nesmyslů - ano samozřejmě že ovoce a zelenina obsahuje i nežádoucí látky, ale co převažuje... ví například redaktorka, že při vypití velkého množství vody taky umře? A dokonce velmi rychle....
Stejná euforie jsou i éčka a lidi většinou vůbec neví, že řada z toho jsou naprosto přirozeně se vyskytující látky... třeba takový banán obsahuje tuším 10 látek, které oficiálně označujeme jako "E"...
Zájemcům vřele doporučuju:
http://food-hacks.wonderhowto.com/inspiration/food-chemistry-ingredients-organic-all-natural-fruits-eggs-are-not-what-youd-expect-0150653/
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt září 18, 2014 2:13 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že většina z náš tyhle články už ignoruje. Maximálně si to přečte pro pobavení. Všechno co se jmenuje deset potravin, deset cviků, deset způsobů, deset ... bude sračka, to indikuje už název.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt září 18, 2014 2:23 pm Předmět: |
|
|
ve vysledku napr ja buran z moravy se na to stejne podivam ze stranky, ze by si clovek mel do jiste miry doprat na co ma chut a k tomu se zdrave hybat, jinak je ten zivot tedy o cem ? abych se v obchodaku hodinu probiral etiketama a daval si pozor na kazdou blbost, i kdyby me rekli ve spitale ze mi to prida 5 let zivota, nasrat _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: čt září 18, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | ve vysledku napr ja buran z moravy se na to stejne podivam ze stranky, ze by si clovek mel do jiste miry doprat na co ma chut a k tomu se zdrave hybat, jinak je ten zivot tedy o cem ? abych se v obchodaku hodinu probiral etiketama a daval si pozor na kazdou blbost, i kdyby me rekli ve spitale ze mi to prida 5 let zivota, nasrat |
Až tak složité to není. Stačí jíst jídlo, ne sra*ky. A ten rozdíl většinou vidíš už z dálky ale proti tomu si občas dopřát nic nenamítám
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt září 18, 2014 2:49 pm Předmět: |
|
|
jasně, ignorovat, bohužel plno lidí tohle neví a čte to furt dokola, čímž obzvlášť nabere dojem, že to je správně...
a to jsou pak takoví ti co chodí po obchodě a zoufale hledají nějaký jogurt, který nemá éčko, aby si v konečném důsledku (možná) prodloužili o den život a před krámem na zastávce si zapálí (čímž si ho zkracujou o roky a víc...)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|