Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LuckyLU

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 7:32 am    Předmět: Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc? Odpovědět s citátem

Kterému dát přednost? Je rozdíl, který užívat v objemu/dietě? Díky. L.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mirus

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 7:56 am    Předmět: Re: Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc? Odpovědět s citátem

LuckyLU napsal:
Kterému dát přednost? Je rozdíl, který užívat v objemu/dietě? Díky. L.

Micelár se začne trávit až po dlouhé době, vícesložkový znamená, že je v něm více složek micelár + nějaký rychlejší zdroj proteinu, takže začne trávit ty nejrychlejší + postupně pak začnou ty pomalejší. Je to jako se rozjet v autě. Taky nejdřív jenička dvojka trojka a pak nejvišší rychlost, tak i vícesložkový protein - nejrychleší vstřebatelnost, rychlá vstřebatelnost, pomalejší a pak nejpomalejší (micelární kasein).
Dá se použít obojí jak samostatný micelár, tak i vícesložkový. V objemu bych já dal klidně micelár + další k tomu látky (glutamin, colostrum atd), v dietě vícesložkový. Ale i v objemu bych dal klidně vícesložkový.
LuckyLU

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Paráda, díky za názor. Ještě jeden dotaz - který se ne tak zcela týká zadaného tématu. Kolik hodin po tréninku mohu stěžejně ovlivnit růst svalu? Nejvíc chcípám po nohách (asi jako každej :D ), ty si odpálím vždycky tak na 6 dní. Jídlo přes den dodržuju pěkně, mám hodně bílkovin (cca1,7g/kg) i sacharidů, před tréninkem dávám bcaa, po tréninku rychlý protein 70ku + bcaa + glutamin. Ráno vit Cčko a Omega 3.

Nepotřebuju mít nakorbený vršek, po tréninku mýho chabýho bicáčku s tricáčkem kasein asi nepotřebuju. Jde mi o nohy a zadek, to je pro mě stěžejní partie. Nechci zase tělo navyknout na suplementy teď, když nejsem kdovíjak extra pokročilá, aby mi pak ještě reagovalo. Moje otázka tedy zní, jak dlouho mám přikrmovat nohy po jejich tréninku, abych vytěžila maximum?

Obecně se obávám, že v doplňcích, ač základních, hledám příliš mnoho vědy a přeceňuju to, ale zase to nechci podcenit, když už se do háje dubovýho dřu :-)
mirus

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 9:47 am    Předmět: ... Odpovědět s citátem

po tréninku nohou se doporučuje den volna. Svaly rostou, regenerují se správně zvolenou suplementací a odpočinkem. Hodně spánku, relax, nějaká sauna nebo výřivka či infrasauna na regeneraci. Tak i doplňky na regeneraci + obnovu potrhaných svalových vláken - glutamin 4x denně, bcaa jsou fajn podávat se sacharidama tzn. po jídle. Kvalitní vyvážená strava sacharidy, bílkoviny, tuky (těch se nebát a dávat pravidelně během dne přiměřený množství). Nemyslím si, že má význam zlikvydovat nohy že nemůžu pak 6 dní chodit nebo si sednout. Svalová vlákna se nepřiměřeně potrhají a nedojde k celkovému zregenerování a obnově zničených vláken a příští trénink bude slabší a vývoj stehen se zabrzdí. Nejlépe je správně zvolený trénink takový, který dá svalům dostatečný impuls k růstu, aby rychle zregenerovali a zesílily a správnou stravou rostly (tím, že zesílý).Ne zbytečně se říká trénuj chytře, jes správně a odpočívej dobře.
LuckyLU

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, glutaminu dávám evidentně málo. Tak zkusím navýšit a uvidím, co to se mnou udělá. Tuky mám hlavně v ořechách, ty mám v rámci dopo i odpo sváči (hrstičku a hrstičku).

Co se tréninku nohou týká, při tom tréninku mi nepřijde, že bych jela nad svoje možnosti, u komplexních cviků jedu tak na 85% maxima, u izolovaných (předkopávání, zakopávání), snožování) jedu teda až do selhání. Když jsem začínala s trenérem, říkal, že ubírat zátěž na nohy rozhodně ne. Tudíž jsem si myslela, že smyslem hry je rozsekat se na hadry, pak si to protrpět těch 5 dní a pak nanovo.
sk

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

LuckyLU napsal:
Nejvíc chcípám po nohách (asi jako každej :D ), ty si odpálím vždycky tak na 6 dní.

jestli jsem to pochopil, jedes nohy jednou za cca 6 dni ... to je moc velka pauza, proto te to pokazde nasledujici dny tak boli...zacinas porad od znova :D zkus je zaradit do treningu po 2-3 dnech. Bud prekonej bolest :D a nebo si dej lehci trening, aby jsi byla za 3 dny v pohode a postupne to navysuj...uvidis, ze za chvili budes moct naplno nohy cvicit 2x tydne a zadne ziletky ve stehnech rezat nebudou :D
LuckyLU

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mě nevadí cvičit přes bolest, bolest je v podstatě to nejmenší, ale za A) jsem si myslela, že tím narušuju růst, že by se mělo cvičit až když to nebolí (pokud teda nejsem v rýsovačce, kde se vypaluje i přes bolest, prej, říkají to lidi od nás z fitka, co závodí, ale já teď potřebuju nabrat) a za B) pokud bych nohy stejně tak, jako jsem zvyklá, jela třeba za 4 dny znova, což jsem samosebou zkoušela, byla jsem s výkonem asi tak na 50%, ten sval prostě nemohl a třeba dřepy byly vyloženě nebezpečný, protože se mi nohy uplně propadaly a rozjížděly, pokud jsem si naložila stejně.

Řešením by bylo třeba střídat těžký nohy s lehkejma? Lehký nohy mám s regenerací tak na 3 dny, ale to spíš jedu dynamicky než silově (výskoky na bednu, přeskoky ve výpadu, sprinty. atd)

Fakt nevim už, těch názorů je tolik, jak mezi civilistama, tak mezi trenérama i závodníkama.

Asi bych se měla řídit nejvíc pocitově.
mirus

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

,,smyslem hry je rozsekat se na hadry, pak si to protrpět těch 5 dní a pak nanovo.,,

Smyslem hry je rozsekat svaly tak, aby sice bolely, ale zároveň si mohla chodit a svaly mohli zregenerovat během 5ti dnů aby si byla schopna opět za tu dobu trénink nohou opakovat. Pomocníci v regeneraci jsou po tréninku Hydro, glutamin + bcaa přidavaný po jídle, tak i vitamíny minerály. Tuky klidně přihoď i na odpoledne celkově 1g na 1kg TH.
Tréniky stehen kombinuj lehký a těžký, hodně opakování málo opakování.
LuckyLU

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já chodim, do práce mě nikdo nenosí na rukách, ale tři dny po tréninku usedám na prkýnko s vélkou úctou a do tramvaje ty 3 schody lezu s dopomocí lehkého švihu rukama :D čtvrtej den je to z nejhoršího venku a pátek to cejtim jen jako doznívající nepohodu, která jde uvolnit protažením. Šestej den jsem uplně bez bolesti a jedu další nohy.

Každopádně díky, jsem jak houba, nasávám každou informaci. Zkusim prostřídat těžký a lehký tréninky a každý den si dát třeba 15 minut chůze na páse, tomu taky neuškodim
mirus

PříspěvekZaslal: so září 27, 2014 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LuckyLU napsal:
Tak já chodim, do práce mě nikdo nenosí na rukách, ale tři dny po tréninku usedám na prkýnko s vélkou úctou a do tramvaje ty 3 schody lezu s dopomocí lehkého švihu rukama :D čtvrtej den je to z nejhoršího venku a pátek to cejtim jen jako doznívající nepohodu, která jde uvolnit protažením. Šestej den jsem uplně bez bolesti a jedu další nohy.

Každopádně díky, jsem jak houba, nasávám každou informaci. Zkusim prostřídat těžký a lehký tréninky a každý den si dát třeba 15 minut chůze na páse, tomu taky neuškodim

chůzi na pásu si dej po každým tréninku stehen, to jen prospěje. Jednak se lépe vyplavý laktát ze svalů a za druhý 20minutama ještě spálíš nějaký ty kcal. Můžeš si pak dát i nějaké to zakázané jídlo v objemu a do tuků to nepůjde. Strečink po tréninu na uvolnění svalů je samozřejmost, tím se taky dobře uvolní svalstvo a vyplavý laktát ze svalů. Nebudou potom tak bolavý. Vlastní zkušenost :-D.
kaceray

PříspěvekZaslal: po prosinec 15, 2014 4:00 am    Předmět: kasein Odpovědět s citátem

Zdarec začal sem dávat kasein pouze na noc přes den dávám protein. Nikdy předtím jsem kasein nezkoušel ted ho mám poprvé a po 4 dnes co jsem ho začal dávat na noc jsem vypozoroval výrazné zhoršení pleti. Je možné že mě to tzv. zasírá střeva , že bych to nestíhal trávit? Jinak si ty problémy nedokážu vysvětlit má s tím někdo podobné zkušenosti ? díky za radu
Micelar Casein | Extrifit
Proteinový suplement s postupným uvolňováním po dobu až 8 hodin.
1579 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Micerální kasein nebo vícesložkový protein na noc?
Rychle na stránku:

Přejdi na: