ryža

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ryža  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> ryža
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eraZ

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 5:26 pm    Předmět: ryža Odpovědět s citátem

Zdravím všetkých,

chcel by som vás poprosiť či niekto nemá nejaký dobrý tajný recept ako uvariť chutnú ryžu. Dá sa samozrejme zjesť aj len tak klasicky uvarená, no keď ju človek je každý deň viackrát denne, tak po mesiaci, dvoch jedenia ryže cez zavreté oči a myseľ a len prehĺta jedno sústo za druhým ako sa dá, je to už náročné nie len chuťovo ale aj psychicky Tak ma napadlo, že keď sa dá to urobiť nejako chutnejšie tak prečo nie, niečo som už našiel síce aj na nete ale ak už niekto máte niečo vyskúšané, bol by som vďačný za každý váš typ...
Vďaka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukáš Mužík

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 6:00 pm    Předmět: Re: ryža Odpovědět s citátem

eraZ napsal:
Zdravím všetkých,

chcel by som vás poprosiť či niekto nemá nejaký dobrý tajný recept ako uvariť chutnú ryžu. Dá sa samozrejme zjesť aj len tak klasicky uvarená, no keď ju človek je každý deň viackrát denne, tak po mesiaci, dvoch jedenia ryže cez zavreté oči a myseľ a len prehĺta jedno sústo za druhým ako sa dá, je to už náročné nie len chuťovo ale aj psychicky Tak ma napadlo, že keď sa dá to urobiť nejako chutnejšie tak prečo nie, niečo som už našiel síce aj na nete ale ak už niekto máte niečo vyskúšané, bol by som vďačný za každý váš typ...
Vďaka

Já jí jím půl roku a problém s tím nemám :D Tak ale určitě si tam můžeš dát nějakou omáčku na to z lidlu :D Jen si hlídej nutriční hodnoty.. Dost omáček má hodně cukrů. Jinak můžeš si dát přestávku s rýží a jíst těstoviny/brambory:)
karlwanhov

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ryzi jsem se naucil delat tak, ze si vni lebedim, ikdyz ji jim samotnou

v podstate ji porad delam jako na risotto :) - osmahnout cibuli, cesnek, ryzi (vtomhle pripade ideal kulatorzna) - zalit nejlepe silnym vyvarem, kdyz neni vyvar, dochucuju vegetou + kari + paprika (normal sul je v ryzi proste bida) - v pomeru 2:1,, neboj se to poradne okorenit, tak, aby pri ochutnani byla vic slanejsi, na konci bude akorat
magion

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jojo přesně tak, dělám to podobně. Ještě jsem se naučil tam dát vajičko míchané. Dodá to na chuti, ikdyž to zní jakkoliv divně :-) Taky ji jím kolikrát samotnou :-)
eraZ

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ďakujem za typ hneď zajtra ráno to skúsim, lebo odjakživa nie som nejaký fanúšik ryže a budem to striedať aj s cestovinami a zemiakmi ale ryža mi najlepšie cenovo vychádza do rozpočtu Tak to skúsim aspoň takto nejako si spríjemniť, lebo už mám skúsenosti s minulou objemovkou, že po troch mesiacoch čo som jedol aj nasilu keď mi nechutilo som proste jedol tak po tých troch mesiacoch už toho aj psychika mala dosť
Draper

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozrejme je to take o druhu ryze. Paradoxne mne nejvic chutnaji ty nejlevnejsi sackove, treba z Lidlu za nejakch 12-15kc .... Nedavno jsem si koupil Uncle bens za skoro 50kc 4 casky s tim, jak nebude dobra, ale pro me oproti te levne hodne velkmy minus
Judson

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hehe, take bastim tu sackovo z lidlu, uz snad 2 roky, kupuju vzdy celou krabici 16ti baleni po 4 sackach.
Candyman

PříspěvekZaslal: po září 29, 2014 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nedávno vyzkoušel tenhle postup a paráda:

https://www.stream.cz/peklonataliri/10000719-jak-spravne-pripravit-ryzi
jachym

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

no docela mě překvapuje co píšeš, protože rýži já naopak omezuju právě kvůli ceně... v podstatě se dá vlastně říct, že když nepočítám takový jako kuskus apod. je to nejdražší příloha.
Těstoviny třeba tě vyjdou mnohem levněji a uplně nejlepší jsou v tomto ohledu brambory, obzválště v tuto roční dobu. Koupíš mnohem levněji a navíc pokud nejíš celozrnnou rýži/těstoviny apod. nic moc ti to ani nedá, kdežto brambory jsou plný hodnotných mikroživin.

A jinak teda pokud chceš tu rýži, tak dobrý je dát do ní při vaření cibuli a potom 2-3 minuty před vypnutím nastrouhat a zamíchat tvrdý sýr, nádherně se to tam rozpustí a ochutí celou rýži... lahoda.
prochm

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
no docela mě překvapuje co píšeš, protože rýži já naopak omezuju právě kvůli ceně... v podstatě se dá vlastně říct, že když nepočítám takový jako kuskus apod. je to nejdražší příloha.
Těstoviny třeba tě vyjdou mnohem levněji a uplně nejlepší jsou v tomto ohledu brambory, obzválště v tuto roční dobu. Koupíš mnohem levněji a navíc pokud nejíš celozrnnou rýži/těstoviny apod. nic moc ti to ani nedá, kdežto brambory jsou plný hodnotných mikroživin.

Jenomže tady jde především o celkovou konzumaci sacharidů, kterou by měl sníst denně kulturista, nebo člověk, který cvičí a snaží se přibrat a o to zřejmě dotyčnému jde. V tomto směru jsou brambory nejméně vhodné. Navíc právě když si spočítáš kolik gramů sacharidů ve 100g mají brambory a kolik rýže, tak tě ta cena vyjde zhruba nastejno. Rýže má na 100g 4x více sacharidů než brambory. To bych těch brambor musel sníst denně 3kg což je alespoň pro mne nereálné. Jinak rýži kupuji v kauflandu 1kg za 20Kč.[/quote]
raw

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Ahoj,

A jinak teda pokud chceš tu rýži, tak dobrý je dát do ní při vaření cibuli a potom 2-3 minuty před vypnutím nastrouhat a zamíchat tvrdý sýr, nádherně se to tam rozpustí a ochutí celou rýži... lahoda.

ryze nejdrazsi priloha? ses zblaznil ne? nebo ji kupujes na horske chate?
jachym

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, momentálně v podstatět ano. Brambory se dají v tuto roční dobu vychytat opravdu velmi levně (a tady je pak potřeba porovnávat s celozrnnou rýží vzhledem k obsahu, ne s tou nejlevnější za 20ku) a co se týče těstovin, tam jsme na nějakých 8Kč/kg - opět beru ty nejlevnější, ale to v případě 20Kč/kg rýže taky platí.

Jinak to s tím množstvím máš pravdu, brambor je potřeba sníst víc, ale třeba ty těstoviny rozhodně levněji vyjdou. Já jim hlavně ty místo rýže proto, že stejně jako s rýží s nima neni tolik "práce' (na rozdíl od brambor), vyjdou cca 2x levněji, nehrozí že je připálím (nemám rýžovat a u rýže se to stane hned...) a navíc si často nosím jídlo třeba v krabičce a jim ho pak studené a v tomto ohledu (čistě moje preference) mi víc chutnají třeba těstovinové saláty studené než studená rýže.
Draper

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A kolik ty ryze snis denne, ze se ti tak strasne prodrazi? vzdyt obyc levna ryze stoji par korun. Byly doby , kdy jsem kazdy den snedl 10 pytliku (opravdu kazdy den nekolik tydnu) a vetsinou jsem si kupoval Vitana, Lagriss, Uncle bens a to uz se trochu prodrazilo, ale hadam ze tvoje maximalni spotreba muze byt 4 pytliky a to mozna jeste prehanim,protoze urcite jako zdroj sacharidu nemas jenom ryzi, coz mas za nejakych 12-15 kc (treba ta zminovana v Lidlu ) a navic je vyborna
jachym

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper:
Nevím jestli to byla reakce na mě nebo autora původního příspěvku.... to on psal, že mu to vadí. Já místo rýže sice preferuju těstoviny ,ale jak jsem psal výš,není to jen o ceně, ta je jedním z důvodů, spíš takový "bonus", ale obecně mi těstoviny chutnají víc, přijdou mi snazší na přípravu a univerzálnější na použití.
eraZ

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10 vreciek ryže denne si jedol ? to mi nejako nejde do hlavy teda ak myslíš normálne 1 kg vrecká ryže, že si zjedol 10 kg ryže za deň, ak to takto myslíš, tak tomu nechápem ako si to do seba dostal ale asi myslíš skôr 250g malé sáčky či ? No a k tým zemiakom, čo sa týka zemiakov/bramborov, tak k tým mám ja prístup zadarmo nakoľko žijem na dedine a každoročne ich pestujeme, tak k zemiakom len prídem a uvarím si ale treba mať tú stravu nejako bohatšiu v objemovke, tak zajtra idem robiť zemiaky A čo sa týka tých cestovín, tak aj mne chutia cestoviny asi najviac aj studené aj hocijaké, stačí tam hodiť trošku nejakej omáčky alebo niečoho a zješ ich hocikedy to je pravda a ja práve, že všetko jem z krabičky prakticky, keďže to balím do školy a mal som to rozvrhnuté tak, že každý deň pol kila ryže v surovom stave, plus ráno 150 g vločiek a sem tam ešte keď nejaký, banán bagetu alebo neičo zobnem tak sa vyšplhám tak okolo 600g sacharidov a to by na mojich 97 kg malo v kľude stačiť, ale bojujem s tou ryžou dosť, dnes som si spravil ten vývar som sa snažil, s cibuľou, dal som tam zeleninový vývar a bola tam zelenina aj všetko k tomu kuracie mäso ale keď som to jedol o pár hodín v tej miske, tak keby som nezapíjal vodou tak asi by som to aj pol hodinu jedol ak nie dlhšie

A ryža mi chutí asi najviac, keď si ju urobím normálne len čisto na vode taká suchá s ničím neochutená a zoberiem si k tomu banán a zajedám ryžu s banánom. To je neskutočná pecka Samozrejme k tomu sa nedá jesť mäso respektíve, mäso,ryža a banán je zvláštna kombinácia Tak to som väčšinou dával keď nebolo mäso, tak aspoň ryžu s banánom som jedol

Rychle na stránku:

Přejdi na: