Kombinace zdrojů energie

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kombinace zdrojů energie  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kombinace zdrojů energie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
evan

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 11:18 am    Předmět: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

Čau, co si myslíte o kombinaci zdrojů energie v různé dny.
Myslím tím že třeba když budu mít nějaké dny chuť jíst spíše tuky (ar. máslo, tučné maso, vejce, slaninu) a bílkoviny... a třeba některé dny klasiku - ovesné vločky, rýži, kuřecí, protein atd...

Dokáže tělo přepínat mezi zdrojemi energie, nebo to mám dělat nějak cíleně...
Třeba v netréninkové dny jíst high carb + high protein + low fat a v tréninkové high fat + high protein + low carb.

Nebo je to úplně jedno - jde mi prostě o to že bych střídal zdroje energie...
Jde mi o to že by se nemělo kombinovat tuk + sacharidy (za předpokladu že nemám spalování jak motorová myš a chci tak nějak trochu vypadat) a je tím myšlena kombinace v jednom dni, nebo ta kombinace je v rámci celkového stravování.
Dík za vaše názory :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darkkiller

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 11:29 am    Předmět: Re: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

evan napsal:
Jde mi o to že by se nemělo kombinovat tuk + sacharidy (za předpokladu že nemám spalování jak motorová myš a chci tak nějak trochu vypadat) a je tím myšlena kombinace v jednom dni, nebo ta kombinace je v rámci celkového stravování.

Je tím myšlena kombinace v jednom jídle.

Jinak obecně platí, že v tréninkový dny přidáš proteiny
a v netréninkový zvedneš sachry.
evan

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 11:33 am    Předmět: Re: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
evan napsal:

Je tím myšlena kombinace v jednom jídle.

Jinak obecně platí, že v tréninkový dny přidáš proteiny
a v netréninkový zvedneš sachry.

Ano toto platí u vysokosacharidové diety, že v tréninkový den snížím sachry a přidám bílkoviny a v den volna naopak tzv. nacukruju...
Ale já se ptal trošku na něco jiného.
sk

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak si to predstavujes, ale energie z tuku a ze sacharidu neni to same a oboji ma sve specificke vyuziti. Primarni zdroj energie jsou sachry, tuky slouzi neco jako energeticka vypomoc, ktera setri zdroje sacharidu, ale telo ti nikdy nepojede ciste na tuky.

Ve vysledku proste potrebujes neustale oba zdroje energie...i pri snaze zapojit vice tuky, se jedna o LOW carb high fat a ne NO carb only fat...
arkan

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 1:52 pm    Předmět: Re: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

evan napsal:

Dokáže tělo přepínat mezi zdrojemi energie, nebo to mám dělat nějak cíleně...

Dík za vaše názory :-)

Tak přepínat , energetické krytí je vždy smíšené ,s výjimkou mozku ten jede pouze na glukozu

zdroje energie pro kosterní sval odpovídají tepové frekvenci , v klidu sval čerpá většinu energie z tuků (až 80%),ale čím víc se zvyšuje tf tak tím víc se zvyšuje energetické krytí ve prospěch cukrů.

Pravda je, že pokud pokryješ celkový denní energetický výdej s nějakým větším nebo menším % tuků a nejedná se o nějaké excesy , tak ve finále je to celkem jedno .
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně tohle příjde jako docela zajímavej dotaz, teď nad tím taky uvažuju, bude mít teda nějakej smysl, dávat jeden den od odpoledne a večer hlavně bílkoviny a tuky a další den třeba normálně sacharidy atd.? Myslím to tak, jestli se to vynechání sacharidů jeden den odrazí na nějakém lepším spalování nebo ne, možná to je krkolomně napsaný a blbost, ale zajímalo by mě to, jestli to funguje i takhle nárazově, narozdíl třeba od CKD.
evan

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2014 4:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě by právěže kolem tohodle zajímalo, jak můžou CFťáci, kteří vě většině holdujou Paleo a těch sachrů mají max třeba 100g, mnohdy ani to ne... jak můžou fungovat a podávat výkony jaké podávají?
Je to jak říkáš ty, že přes den a běžné činnosti fungují na tuku a na ten trénink kdy spalují ty zbytky cukru jim toto množství postačí? Nebo jak je to...
sk

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2014 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

evan napsal:
Mě by právěže kolem tohodle zajímalo, jak můžou CFťáci, kteří vě většině holdujou Paleo a těch sachrů mají max třeba 100g, mnohdy ani to ne... jak můžou fungovat a podávat výkony jaké podávají?
Je to jak říkáš ty, že přes den a běžné činnosti fungují na tuku a na ten trénink kdy spalují ty zbytky cukru jim toto množství postačí? Nebo jak je to...

tak paleo jednak nemusi znamenat malo sacharidu, druhak malo kdo jede 100% poctive paleo...vetsinou to nejak cheatuji nebo treba jednou za tyden zaradi nejaky sacharidovy den, kdy doplni zasoby glykogenu a taky hodne zalezi na genetice, u nekoho ten prechod na tuky funguje lip u nekoho hur...

rozhodne vsak plati, ze pokud ma nekdo nedostatek glykogenu, tak jde jeho vykonnost dolu a muze se cpat tukama jak chce
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2014 9:20 am    Předmět: Re: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

evan napsal:
Třeba v netréninkové dny jíst high carb + high protein + low fat a v tréninkové high fat + high protein + low carb.

Takhle se to snažim poslední dobou praktikovat. Když v tréninkový den nedám na snídani ani oběd "žádné" sacharidy (nepočítám zeleninu) a čerpám energii z tuků, tak to absolutně nemá žádný vliv na výkon a přijde mi, že se cítím i lépe. Jestli to zlepšuje spalování tuku... těžko říct...
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2014 10:17 am    Předmět: Re: Kombinace zdrojů energie Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
evan napsal:

Takhle se to snažim poslední dobou praktikovat. Když v tréninkový den nedám na snídani ani oběd "žádné" sacharidy (nepočítám zeleninu) a čerpám energii z tuků, tak to absolutně nemá žádný vliv na výkon a přijde mi, že se cítím i lépe. Jestli to zlepšuje spalování tuku... těžko říct...

Taky to tak dělám a právě by mě zajímalo vyjádření někoho fundovanýho, jestli to nějakej vliv má nebo ne
evan

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2014 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
evan napsal:

tak paleo jednak nemusi znamenat malo sacharidu, druhak malo kdo jede 100% poctive paleo...vetsinou to nejak cheatuji nebo treba jednou za tyden zaradi nejaky sacharidovy den, kdy doplni zasoby glykogenu a taky hodne zalezi na genetice, u nekoho ten prechod na tuky funguje lip u nekoho hur...

rozhodne vsak plati, ze pokud ma nekdo nedostatek glykogenu, tak jde jeho vykonnost dolu a muze se cpat tukama jak chce

Právěže tohle se mě zdá jako super cesta, kterými jsem začím prošel (endomorf) a při kterém se dá udržet nízké %BF a udržet výkon.

Když jsem jel samotné paleo/primal tak jsem sice byl vysekanej, ale výkonostní propad byl strašnej úplně ve všem - síla, fyzička, prostě úplně děs.

Teď trénuji 5x týdně 2+1 a 3+1 a dva dny jedu Primal, kde mam sachry do 80 - 100g max a 2x týdně jedu klasiku (vločky, rýže, tvaroh, protein atd...) necukruju to nějak moc, jen prostě jím tak nějak normální porci přílohy.

Jednu chvíli jsem zkoušel 6dní Primal a na konci týdně to pořádně nacukrovat, ale akorát jsem byl brutálně nafouklej, unavenej ještě další den a stálo to za hovno.

Rychle na stránku:

Přejdi na: