|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jachym
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:12 am Předmět: Karavan |
|
|
Ahoj,
kamarád uvažuje o koupi karavanu se kterym bychom třeba v létě jezdili po Evropě a kempech. Chci se zeptat na vaše zkušenosti pokud někdo máte a pak mám pár konkrétních dotazů.
Hlavní dotaz.... asi bychom potom potřebovali nějaký větší, díval jsem se že se dělají pro 4-8 osob, ideální by asi bylo tak pro těch 6-8, aby to taky mělo větší ty zásobníky a dýl vydrželo nezávislé na nějakém externím zdroji napětí, vody apod.
No a taky jedna důležitá věc. Ve specifikacích těch karavanů který by třeba se nám líbili, byla hmotnost většinou tak plus minus 1.8 tuny. No a teď otázka jakym to tahat autem. Třeba taková Octávka kombík má v katalogu co jsem se díval uvedenou maximální hmotnost brzděného přívěsu od 1.4 do 2.0 tuny podle modelu. V našem případě by to právě ale byl ten model se slabší motorizací, čili tam to bylo nějakých těch 1.5 tuny.
Říkal jsem si, že by tam mohl být problém třeba s brzdama, pneu apod. ale když jsem se pak díval, tak vlastně ty modely se liší jen motorem, čili z toho tak nějak usuzuju, že by neměl být problém a jediné co, že to prostě bude "líné", ale jistý si tim samozřejmě nejsem. Uvažovali jsme taky třeba využít Yetiho, ale tam je to to samý - 1.5 až 2.1 tuny podle motoru.
Uvítám jakýkoliv praktický rady a tipy jestli jste někdo karavan kupovali/používali.
Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:39 am Předmět: Re: Karavan |
|
|
| jachym napsal: | Ahoj,
kamarád uvažuje o koupi karavanu se kterym bychom třeba v létě jezdili po Evropě a kempech. Chci se zeptat na vaše zkušenosti pokud někdo máte a pak mám pár konkrétních dotazů.
Hlavní dotaz.... asi bychom potom potřebovali nějaký větší, díval jsem se že se dělají pro 4-8 osob, ideální by asi bylo tak pro těch 6-8, aby to taky mělo větší ty zásobníky a dýl vydrželo nezávislé na nějakém externím zdroji napětí, vody apod.
No a taky jedna důležitá věc. Ve specifikacích těch karavanů který by třeba se nám líbili, byla hmotnost většinou tak plus minus 1.8 tuny. No a teď otázka jakym to tahat autem. Třeba taková Octávka kombík má v katalogu co jsem se díval uvedenou maximální hmotnost brzděného přívěsu od 1.4 do 2.0 tuny podle modelu. V našem případě by to právě ale byl ten model se slabší motorizací, čili tam to bylo nějakých těch 1.5 tuny.
Říkal jsem si, že by tam mohl být problém třeba s brzdama, pneu apod. ale když jsem se pak díval, tak vlastně ty modely se liší jen motorem, čili z toho tak nějak usuzuju, že by neměl být problém a jediné co, že to prostě bude "líné", ale jistý si tim samozřejmě nejsem. Uvažovali jsme taky třeba využít Yetiho, ale tam je to to samý - 1.5 až 2.1 tuny podle motoru.
Uvítám jakýkoliv praktický rady a tipy jestli jste někdo karavan kupovali/používali.
Dík |
Jeden můj kolega o tom přemýšlel a upustil od toho. Je mnohem jednodušší si někde pronajímat chatičky.
S karavanem jsi pomalý. Musíš pokaždé vše rozbalit a sbalit. Když chceš popojet 10 km do krámu, musíš vše sbalit a zase rozbalit (a nebo mít sebou skůtr). Bylo mi třeba popisované, že museli na každý přejezd balit skleničky do novin, aby necinkali. Když jdeš na záchod a uprdneš si, slyší to skoro celý kemp. Stěny tam jsou z papíru.
Oni si ten karavan pronajímali a říkali, že cenově to oproti pronajmutí chaty zrovna moc nebylo (čísla si spočítej sám, už si je nepamatuji). Pronájem stál hodně, poplatek v campu byl vysoký, ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 11:59 am Předmět: Re: Karavan |
|
|
| jachym napsal: | ..Třeba taková Octávka kombík má v katalogu co jsem se díval uvedenou maximální hmotnost brzděného přívěsu od 1.4 do 2.0 tuny podle modelu. V našem případě by to právě ale byl ten model se slabší motorizací, čili tam to bylo nějakých těch 1.5 tuny.
|
Budeš mít hlavně problém s Policí, ne z brzdama, pokud ti nebudou sedět čísla v papírech auta s čísly v papírech tažného přívěsu
Jinak osobně mi to přijde jako kravina, za ten balík peněz co stojí karavan si můžeš podle mě pronajímat celý život chatky. A ještě nemusíš řešit tu hromadu kravin co s tím souvisí + cestovat rychlostí skůtru
|
|
| nahoru |
|
 |
lipak

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 12:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 12:13 pm Předmět: |
|
|
JJ nejde jen to to jakym autem si to troufnes tahnout, ale pokud bude napr. karavan teskej 1,5 tuny a auto 1,4 tak to u poldu neprojde, pokud by vas nahodu nekde kontrolovali. Proto napr. karavan mich rodicu ma v technicaku nejak zfixlovano vahu aby to proslo na beznou oktavku.
Jinak ten karavan je super, ja s nim sice este nikde nebyl, ale moji brasi s rodinama s nim kazdej rok nekolikrat vyrazi po kempech a jsou spokojeni.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 12:16 pm Předmět: |
|
|
Dík za info,
jinak ano, ale ono by to nesloužilo k standardní dovolené :D Je tam právě potřeba neustálá mobilita... s kamarádama se zaměřujem na "stormchasing", čili potřebujeme být neustále připravení k výjezdu a ne setrvávat na jednom místě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 2:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 4:06 pm Předmět: |
|
|
OT: Ten karavan mi připomněl Hills have eyes _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 5:13 pm Předmět: |
|
|
karavan pro 6-8 lidí + auto pro 6-8 lidí, který utáhne takovej krám = velký prachy.
Myslím, že zůstane u dětských snů...
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 9:22 pm Předmět: |
|
|
Njn .... motorka, stan, moře, romantika ..... hlavně když se člověk nad ránem v tom stanu vzbudí tím, jak venku fouká jak kráva a do toho chčije. A k tomu ta představa, jak z toho stanu lezu do toho deště a cpu ten mokrý stan do báglu s představou jízdy na mašině v dešti ....
Ony ty karavany a obytňáky občas mají svoje kouzlo  . _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá říjen 03, 2014 9:38 pm Předmět: |
|
|
BMW GS x 6-8 vyjde asi ještě dráž než ten karavan a auto k němu:)
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: so říjen 04, 2014 10:26 am Předmět: |
|
|
Holt som clovek samotar, 6-8 ludi v karavane cely den, not my piece of cake :) .
Ale ked budem dedulo tak bude aj ten Breaking bad karavan
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|