Kombinace BCAA a Proteinu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kombinace BCAA a Proteinu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kombinace BCAA a Proteinu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dzanystr

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 2:38 pm    Předmět: Kombinace BCAA a Proteinu Odpovědět s citátem

Zdravím, rád bych se zeptal, zda je vhodné kombinovat Instant BCAA od Sizeandsymmetry (dávkuji 5g před a 5g ihned po tréninku) s proteinem Quad Core od Smartlabs.

Díval jsem se totiž, že ten Protein obsahuje až 7g čistých BCAA v jedné dávce a dávkuji ho cca 30 minut po tréninku. Chci se zeptat, jestli není příjem BCAA zbytečně velký a bylo by lepší vybrat si jiný protein nebo vyřadit ty samostatné BCAA.

Dále bych se chtěl zeptat, zda je vhodné si po tréninku dát banán na doplnění cukru.
Děkuji za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty BCAA k proteinu jsou opravdu již zbytečné, dávej je raději např. na svačiny, kdy nemáš tolik bílkovin a pomůžou ti díky Leucinu nastartovat proteosyntézu (tvorbu vlastních - svalových - bílkovin).
Banán je v pohodě, ale můžeš zkusit klidně i maltodextrin. Fruktóza není po tréninku zcela ideální a banán ji obsahuje větší množství. Nicméně nic tím nezkazíš, lepší než kdybys nic nedával a pil jen protein. Kombinace sacharidů a bílkovin po tréninku bude vždycky lepší na regeneraci a tvorbu svalové hmoty, než jen samotné bílkoviny, to je spíš drahá sranda (v případě velké deplece glykogenových zásob se totiž přijaté aminokyseliny využijí spíše pro tvorbu energie, než jako stavební prvek).

Cipinku, když nemáš co říct, tak nereaguj. Je to tak těžké?
cipinek

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

akorát sis tou tvojí odpovědí zadělal na další jeho hloupé dotazy typu a můžu si k tomu maltodextrinu dát ještě banán? a je lepší maltodextrin od Jardy nebo od Pepy, nebo můžu použít ten od Čonga z tržnice?

ten člověk zřejmě vůbec nemá ani ponětí o výživě při tréninku předpokládám kulturistickém a proto sem píše takové otázky, ale když tě eSko baví odpovídat...
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidíš, ty už ho řadíš dle nějakého místního stereotypu k určité sortě lidí a máš k němu předsudek - já ne. Kdyby tu takhle přistupoval k dotazům každý, tak to fórum můžeš vypnout. :) A kdyby ses podíval na historii mých příspěvků, tak zjistíš, že já tu s radama velmi šetřím, takže jo, když mám chuť, tak odpovím a baví mě to.
dzanystr

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji eSko za odpověď. Rozhodně sem se neptal na kulturistický trénink. S posilováním jsem začal teprve před půl rokem a moc o tom nevím, to je avšak důvod, proč mám takové "hloupé dotazy".

Počítám s tím, že tak hodinu před tréninkem přijmu bílkoviny + sacharidy. Dotrénuji (trénink cca hodina) a na konci si dám banán (nebo 2). Po půl hodině si dám protein a po další půl hodině si dám pevné jídlo s převahou sacharidů (např. rýže s masem).

Je to takhle ideální nebo bych měl začlenit nějaké jídlo ihned po tréninku, jak psal eSko, jestli je nějaká náhrada za ovoce, abych do sebe nemusel sypat moc fruktózy. Samozřejmě připadá v úvahu gainer nebo ten maltodextrin, ale do toho se mě moc nechce kvůli penězům a názory na gainery občas nejsou optimální. Takže nějaký typ na doplnění sacharidů po tréninku, aby svaly rostly? Nebo je jediná možnost jen maltodextrin nebo gainer?

Jinak pokud to pomůže jsem ektomorf/mezomorf, váha kolem 77kg a chtěl bych jít nahoru až na nějakých 85-90.

Naposledy upravil dzanystr dne po říjen 06, 2014 8:27 pm, celkově upraveno 1 krát
vejdy

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proč hloupé dotazy?Od toho tady to forum snad je a pokud je začátečník tak nemůže být chytrej a znalej v této problematice jako někteří zde zkušenější...
dzanystr

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasný, však to tom to je, jen mě zaskočila reakce cipinka, kterej začal hned o tom, že by při mojí neznalosti by mě nikdo ani neměl odpovídat.
LodeRunner

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek by si to forum představoval asi takto

?

Díky eSko, žes ukázal správný směr.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 6:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych to teda spíš udělal tak, že bych si po tréninku dal protein s trochou maltodextrinu a pak se za hodinu normálně najedl, nic složitýho
bolgi

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Já bych to teda spíš udělal tak, že bych si po tréninku dal protein s trochou maltodextrinu a pak se za hodinu normálně najedl, nic složitýho

Uplny suhlas. Alebo este vyskusat cisty protein bez cukrov po treningu a tie sacharidy kvalitne doplnit az pevnym jedlom cca hod. po treningu (ryza, cestoviny, zemiaky, atd...). Treba si vyskusat co ti funguje a co nie.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bolgi napsal:
Maerlyn0 napsal:

Uplny suhlas. Alebo este vyskusat cisty protein bez cukrov po treningu a tie sacharidy kvalitne doplnit az pevnym jedlom cca hod. po treningu (ryza, cestoviny, zemiaky, atd...). Treba si vyskusat co ti funguje a co nie.

Nesouhlasím s tím čistým proteinem, viz můj první příspěvek. On očividně není v dietě, tudíž se nyní nesnaží vytěžit nějaký další energetický výdej plynoucí z glukoneogeneze.
Souhlas s Maerlyn0, klidně k tomu přihoď ještě ten banán, pokud budeš hodně vyšťavený.
dzanystr

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych poprosil o názor, zda je lepší ihned po tréninku maltodextrin nebo gainer. Díval jsem se, že maltodextrin je o mnoho levnější, tak mě zajímá, zda bude i rozdíl ve výsledku + zda si přijmutý maltodextrin mám počítat do komplexních sacharidů mezi rýži apod.

Popř. kdo se vyzná, doporučíte spíš maltodextrin od firmy Smartlabs nebo Prom-IN? (cena je stejná)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 08, 2014 7:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dzanystr napsal:
Ještě bych poprosil o názor, zda je lepší ihned po tréninku maltodextrin nebo gainer. Díval jsem se, že maltodextrin je o mnoho levnější, tak mě zajímá, zda bude i rozdíl ve výsledku + zda si přijmutý maltodextrin mám počítat do komplexních sacharidů mezi rýži apod.

Popř. kdo se vyzná, doporučíte spíš maltodextrin od firmy Smartlabs nebo Prom-IN? (cena je stejná)

Je to jedno a hlavně úplně a naprosto špatně!!! Toto je vzorový případ jak by přístup ke stravování neměl vypadat. Chápu, že začínající cvičenci nemají a nemohou mít znalosti někoho kdo se BB zabývá déle, ale tohle je zcela zcestné a jak sis mohl všimnout - občas to vyvolává úsměvy - zcela poprávu. Abych Ti poradil - pokud začínáš nepotřebuješ absolutně žádný doplněk výživy. Postav si dobrý jídelníček a za půl roku napiš znova. Je mi 100 % jasné, že mě neposlechneš, ale co už - je to víc a víc marnost nad marnost.
Chadzi

PříspěvekZaslal: st říjen 08, 2014 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hydrolyzát proteinu + hydrolyzát kolegenu + maltodextrin + trocha glukózy. :))

Rychle na stránku:

Přejdi na: