Jídelníček objem - kontrola

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček objem - kontrola  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček objem - kontrola
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
noxx

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 8:47 am    Předmět: Jídelníček objem - kontrola Odpovědět s citátem

Ahoj,

jsem pokročilý cvičenec a rozhodl jsem se brát posilování trochu vážněji, aby mi to přinášelo nějaké výsledky.

Jsem hubený a vysoký ektomorf a mým cílem je nabrat co nejčistší svalovou hmotu. Vážím 75 kg a měřím 190 cm.

Samozřejmě piju pouze čistou vodu cca 2 litry denně.

Vyhýbám se fast foodům, smaženému a mastnému jídlu, a téměř všem sladkostem (občas si něco uloupnu), bílému pečivu a vlastně pečivu vůbec.

snídaně: domácí ovesná kaše (uvařím ovesné vločky natural, vodu, skořici a jedno jablko)

svačina: knäckebrot/rýžové chlebíčky/slunečnicový chléb se sýrem/hermelínem/šunkou a nějaké ovoce (jabko, banán, pomeranč) NEBO sýr cottage vanička

oběd: dle menzy - rýže/těstoviny/brambory + kuřecí/hovězí/ryba (snažím se vyhýbat jídlům typu knedlíky, buchtičky, atp.)

svačina: 3 vejce natvrdo/vanička tvarohu s medem + knäckebrot/slunečnicový chléb/rýžové chlebíčky - nebo ještě něco vařit, např těstoviny nebo rýži?

večeře: selský jogurt (bílý s medem a pokud mám tak ořechy) + zelenina (rajče, paprika, okurka)

S tím, že v průběhu dne když mám hlad tak si dám ovoce nebo jogurt (takovou mini svačinku).

Našel jsem si taky, že pokud vážím tolik co vážím, je dobré si dát každou noc před spaním tvaroh? Co vy na to?

Taky jsem našel dva typy jídelníčků na objem - v jednom je pozdní večeře (2 a méně hodin před spaním) pouze zelenina nebo jogurt, ve druhém zásadně půlka nebo celý tvaroh.

Po tréninku si dám banán (a suplement?)

Suplementy jsou nějak hodně přínosné? Nemám jako student moc peněz, ale co jsem tu četl, tak by pro mě byl nejlepší proteinový práškový gainer, pokud se vyplatí koupit?

Díky moc! :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
karlwanhov

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 11:49 am    Předmět: Re: Jídelníček objem - kontrola Odpovědět s citátem

noxx napsal:

Našel jsem si taky, že pokud vážím tolik co vážím, je dobré si dát každou noc před spaním tvaroh? Co vy na to?

jaj to sou dogmata :) tvaroh si vecer das, pokud si v dany den nedosahl sve hranice bilkovin, coz pri tvem jidelnicku bez udanych gramu tezko rict, ale - snidane/obed/vecere by mely obsahovat 30+ B, svaciny 15-20g B = 125g B dejme tomu, coz je na tvou vahu ideal, tudiz tvaroh netreba

- ze suplementu ti staci gainer, idealne co nejmin bilkovin, at tam muzes poslat vic sacharidu
noxx

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, díky :) Koukal jsem na nějaký gainery, je lepší tedy čistě sacharidový (obchod.ronnie.cz/s-1-actions-whey-gainer-14.html) a nebo v kombinaci s bílkovinami (obchod.ronnie.cz/s-3773-mass-gain.html)?
Popř. jsem našel i tyhle, jsou výrazně levnější, není to něco méně kvalitního? Neboť za značku jako Aminostar se taky platí :)

obchod.ronnie.cz/s-1257-hard-gain-whey.html
obchod.ronnie.cz/s-3946-enduro-gainer.html

(fórum mi nedovolí postnout přímo linky)
jachym

PříspěvekZaslal: ne září 21, 2014 3:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

na večeři jogurt se zeleninou? Na objem? To je tak pro holku v redukční dietě
noxx

PříspěvekZaslal: ne září 21, 2014 4:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Upravil jsem to takto: svačina jogurt, večeře těstoviny nebo rýže, druhá večeře tvaroh se zeleninou. Ještě jsem projel objemové jídelníčky tady na foru a často to tak bývá na objem ektomorfa.

Trochu mě mátlo, když jsem našel dva zdroje, kde jeden tvrdil, že před spaním se tak 2 hodiny nemá jíst (protože se něco uvolňuje, nepamatuji si přesně jaká látka) - tudíž jen zeleninu nejlépe, a druhý zdroj mi tvrdil, že si mám dát tvaroh, který se tráví až 8 hodin a "udrží moje svaly najedené přes noc". Nevím moc, čemu mám tedy věřit :D
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne září 21, 2014 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

noxx napsal:
Upravil jsem to takto: svačina jogurt, večeře těstoviny nebo rýže, druhá večeře tvaroh se zeleninou. Ještě jsem projel objemové jídelníčky tady na foru a často to tak bývá na objem ektomorfa.
t
Trochu mě mátlo, když jsem našel dva zdroje, kde jeden tvrdil, že před spaním se tak 2 hodiny nemá jíst (protože se něco uvolňuje, nepamatuji si přesně jaká látka) - tudíž jen zeleninu nejlépe, a druhý zdroj mi tvrdil, že si mám dát tvaroh, který se tráví až 8 hodin a "udrží moje svaly najedené přes noc". Nevím moc, čemu mám tedy věřit :D

často to tak bývá na objem, protože se to ak traduje již desítky let a lidi vlastně ani neví, proč tak vlastně jí, většinou to bývá z toho důvodu, že tak jí profíci, ale již si neuvědomují, že ti používají trošku jiné medikamenty, které dovolí, abych jejich trávicí soustava strávila a vstřebala úplně jiné množství potravy. Průměrný kondiční cvičenec je na tom úplně jinak a to jak schopností vstřebat množství potravy tak vstřebat tréninkové dávky. Takový obvyklý objemový jídelníček vypadá asi takto: vejce vločk, pak 4x maso (většinou kuřecí)rýže, před spaním tvaroh. Ovšem už nikoho nezajímá, že takové jídlo leží v žaludku přinejmenším 3 hodiny, kdy žaludek jídlo natráví a posune do tenkého střeva, kde trávení potravy pokračuje. V tu chvíli však následuje ihned další jídlo a co se stane? No že se většina potravy ani nestráví, natož aby se živiny mohly vstřebat a následně využít pro budování svalové hmoty. Tělo pak slouží jen jako průtokový ohřívač, kdy potrava jen propluje a pak následuje stolice, která vychází opravdu draze. To nemluvím o akné, prdech a podobně. Takže bohatě stačí pestrý jídelníček o 3 hlavních jídlech, popřípadě 2 až 3 menších svačinách, třeba malá dávka gaineru či jogurtu s ovocem. Je to zdravější, je to levnější a pravděpodobně tě to dovede ke stejným možná i lepším výsledkům než kuřecí a rýže 4 x denně. Důležité je vybírat si kvalitní potraviny a jíst s rozumem .
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út září 23, 2014 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
noxx napsal:
t

často to tak bývá na objem, protože se to ak traduje již desítky let a lidi vlastně ani neví, proč tak vlastně jí, většinou to bývá z toho důvodu, že tak jí profíci, ale již si neuvědomují, že ti používají trošku jiné medikamenty, které dovolí, abych jejich trávicí soustava strávila a vstřebala úplně jiné množství potravy. Průměrný kondiční cvičenec je na tom úplně jinak a to jak schopností vstřebat množství potravy tak vstřebat tréninkové dávky. Takový obvyklý objemový jídelníček vypadá asi takto: vejce vločk, pak 4x maso (většinou kuřecí)rýže, před spaním tvaroh. Ovšem už nikoho nezajímá, že takové jídlo leží v žaludku přinejmenším 3 hodiny, kdy žaludek jídlo natráví a posune do tenkého střeva, kde trávení potravy pokračuje. V tu chvíli však následuje ihned další jídlo a co se stane? No že se většina potravy ani nestráví, natož aby se živiny mohly vstřebat a následně využít pro budování svalové hmoty. Tělo pak slouží jen jako průtokový ohřívač, kdy potrava jen propluje a pak následuje stolice, která vychází opravdu draze. To nemluvím o akné, prdech a podobně. Takže bohatě stačí pestrý jídelníček o 3 hlavních jídlech, popřípadě 2 až 3 menších svačinách, třeba malá dávka gaineru či jogurtu s ovocem. Je to zdravější, je to levnější a pravděpodobně tě to dovede ke stejným možná i lepším výsledkům než kuřecí a rýže 4 x denně. Důležité je vybírat si kvalitní potraviny a jíst s rozumem .

"lidi vlastně ani neví, proč tak vlastně jí"
No já bych řekl, že to většina lidí ví naprosto dobře, pokud nejsi typ, kterej roste jen z toho, že sáhne na činku, tak ty sacharidy do sebe prostě musíš valit, pokud chceš přibrat a opravdu ti nestačí jen normální jídla. Samozřejmě nemusíš jíst jen kuře s rýží.
Riku

PříspěvekZaslal: út září 23, 2014 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:

"lidi vlastně ani neví, proč tak vlastně jí"
No já bych řekl, že to většina lidí ví naprosto dobře, pokud nejsi typ, kterej roste jen z toho, že sáhne na činku, tak ty sacharidy do sebe prostě musíš valit, pokud chceš přibrat a opravdu ti nestačí jen normální jídla. Samozřejmě nemusíš jíst jen kuře s rýží.

Blbost to říct takhle obecně, každej to má jinak. Já když do sebe tlačil hodně sacharidů (8-9g/kg) tak jsem akorát chodil 5x denně srát a za měsíc jsem zhubl cca 2kg a byl víc vysekanej, takže mi to asi akorát zrychlilo metabolismus a já spaloval tuky nebo nevím jak je to možný, ale je to tak. Takže bych netvrdil, že pokud chce někdo přibírat tak musí rvát tuny sacharidů.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út září 23, 2014 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

i 800 gr. sacharidu do sebe dostanes ve 4 jidlech a nemusis mit ani gainer.Vetsina lidi ani gainer a protein nepotrebuje, potrebuje maso, vejce, mleko, jogurty, orechy, oleje, ovoce, zeleninu, dzusy, orechova masla. Vetsina lidi nepotrebuje jist vic nez 3 hlavni jidla, popripade druhy obed ci veceri. Bohuzel tohle vetsina lidi nechce slyset, neni to tak lakave jako formule 8 nebo super mass
kaplii

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
i 800 gr. sacharidu do sebe dostanes ve 4 jidlech a nemusis mit ani gainer.Vetsina lidi ani gainer a protein nepotrebuje, potrebuje maso, vejce, mleko, jogurty, orechy, oleje, ovoce, zeleninu, dzusy, orechova masla. Vetsina lidi nepotrebuje jist vic nez 3 hlavni jidla, popripade druhy obed ci veceri. Bohuzel tohle vetsina lidi nechce slyset, neni to tak lakave jako formule 8 nebo super mass

Nějak často používáš slovo většina.Jak si na to jako přišel? To jsi si někde přečetl? Z toho, jak píšeš to vypadá jako závěr nějakého výzkumu, který si právě dokončil.
Je k smíchu, že rok a půl dozadu se nikdo nestravoval 3-4x denně a najednou je z toho módní vlna a kdo to nedodržuje je prostě idiot.
Aby si nabíral, prostě dodržuj svůj kalorický přebytek a neptej se lidí, prostě zkoušej na sobě, zda ti sedí jíst 8x denně, 3x denně, 1x denně.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kaplii napsal:
vlkisekk napsal:

Nějak často používáš slovo většina.Jak si na to jako přišel? To jsi si někde přečetl? Z toho, jak píšeš to vypadá jako závěr nějakého výzkumu, který si právě dokončil.
Je k smíchu, že rok a půl dozadu se nikdo nestravoval 3-4x denně a najednou je z toho módní vlna a kdo to nedodržuje je prostě idiot.
Aby si nabíral, prostě dodržuj svůj kalorický přebytek a neptej se lidí, prostě zkoušej na sobě, zda ti sedí jíst 8x denně, 3x denně, 1x denně.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aby si nabíral, prostě dodržuj svůj kalorický přebytek a neptej se lidí, prostě zkoušej na sobě, zda ti sedí jíst 8x denně, 3x denně, 1x denně.[/quote]
vetsinu myslim lidi do 100 kg, neni problem ujist 150 -170 gr. bilkovin.3 jidla denne tu byly driv nez ses narodil, snidane,obed , vecere je bezna vec, nic noveho to neni, naopak 8 denne se zacalo jist s nastupem muscle fitness.Ja to nikomu necpu, jen pisu svuj pohled na vec, at si ji nekdo 10x denne, me to je uplne fuk:)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
vetsinu myslim lidi do 100 kg, neni problem ujist 150 -170 gr. bilkovin.3 jidla denne tu byly driv nez ses narodil, snidane,obed , vecere je bezna vec, nic noveho to neni, naopak 8 denne se zacalo jist s nastupem muscle fitness.Ja to nikomu necpu, jen pisu svuj pohled na vec, at si ji nekdo 10x denne, me to je uplne fuk:)

Neznám nikoho takového, kdo by takto jedl, myslím tím těch 8 jídel denně, přeháníš to a děláš si z toho akorát srandu. Jenom blbec jí 4x denně kuře+rýži.

Rychle na stránku:

Přejdi na: