Dilema - běh x posilování, Dilema č. 2 - protein vs gainer

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dilema - běh x posilování, Dilema č. 2 - protein vs gainer  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dilema - běh x posilování, Dilema č. 2 - protein vs gainer
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ivos11111

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 7:17 pm    Předmět: Dilema - běh x posilování, Dilema č. 2 - protein vs gainer Odpovědět s citátem

Ahoj, mám prosbu o rady od zkušených.

Když už v jeden den běhám a posiluju, tak se to snažím dělat tak, aby nejdřív bylo posilování a až pak běh. Má otázka ovšem zní ......

1 ] kliky a sedy lehy po běhu by nevadily? Přeci jenom se nejedná o klasické posilování s těžkými vahami či činkami, ale pouze posilování s vlastni vahou. Nebo si myslíte, že to je kontraproduktivní a je lepší i tak kliky a sedy lehy dát už před během?

Další věc. Mám si dát po běhu gainer nebo raději protein?

A třetí otázka. Např. po posilování, mám si protein dát ihned nebo až po hodině raději nebo i delší době?

Předem Vám děkuji za rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dominik01

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Kliky a sed-lehy bych spojil s tím posilováním
2) Gainer nebo protein- záleží na tvém cíli, pokud běháš kvůli tomu, že chceš hubnout, tak gainer nedávej, dej si raději protein, pokud běháš aby sis zlepšil kondici, je to v celku jedno, ono běhání, je aerobní aktivita, takže pokud běháš ve správné frekvenci, tak se spaluje nejdříve glykogen a později mastné kyseliny (tuky) to v jakém poměru se tyto dvě živiny spalují záleží taky na úrovni trénovanosti :)
3) Většinou se doporučuje po tréninku v posilovně dát nějaké sacharidy, převážně s vyšším glykemickým indexem, doplněny sacharidy s nižším a nějakým druhem rychle stravitelného proteinu ( sacharidy s vysokým GI jsou důležité pro to, aby se ti díky nim vyplavil inzulín, který poté transportuje tyto látky do svalů ) takže bych doporučil např ihned po tréninku nějaký gainer, a třeba za 45 min. až hodinu protein, potom do 1,5 hod max 2 hodin po tréninku nějaké pevné jídlo (sacharidy+bílkoviny)
Můj pohled na tvůj problém :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1a) běhat až po posilování
1b) sedy-lehy si dej kdy chceš
2) protein
3) ani jedno, normálně se za půl hodiny najíst, když na tom proteinu budeš mermomocí trvat, dej si ho hned po cvičení s maltodextrinem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dilema - běh x posilování, Dilema č. 2 - protein vs gainer
Rychle na stránku:

Přejdi na: