|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:34 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Air_force_one

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | Každý člověk je jiný. Mám kamaráda, co asi 3 roky jede Paleo a cítí se skvěle a to těch sacharidů jí fakt málo a energii bere hlavně z tuků. Tak trochu to nechápu z pohledu biochemie, když cvičí pořád crossfit a tam je to spíš anaerobnější metabolismus a předpokládal bych, že tam vytříšká hodně moc glykogenu a nemalou měrou pojede anaerobní glykolýzu. Jednoduše řečeno prostě se divím, že podává takové výkony na tak málo sacharidech.
Já cvičím v posilovně v podstatě kulturisticky, ale baví mě i jiné sporty. Já se stravuji tak, že jím 5x denně takové střední až větší porce a po tréninku potréninkový nápoj. Ty živiny zhruba držím 5-6g sacharidů na kg váhy, bílkoviny zhruba 1,8-2,5g ze všech zdrojů a tuky do 1g na kg váhy. Poměrně pestře, ovoce, zelenina, zdravé tuky, různé druhy masa a příloh, ze suplementů akorát protein a maltu případně kreatin. Tímto způsobem stravování jsem se za 4 roky dostal ze 75kg na nýnějších 102kg. Nechci se chlubit, ale asi v hodně velké kvalitě, protože od nějakých 16 let používám do různých kalhot stejný pásek a ty kalhoty mám pořád stejně utažené.
Nijak se nepřežírám a tak nějak prostě cítím, kolik toho tělo potřebuje, abych pomalu nabíral v kvalitě. Asi je potřeba ještě říci, že jsem spíš ektomorf s nějakými prvky mezomorfa, o tom mezomorfovi se ale kamarádi začali zmiňovat až v poslední době.
Já myslím, že extrémy typu jíst 6-8 denně kuře+rýži jsou špatně, přehnaně uctívat warrior diet a intermitent fasting a low carb a paleo diet je taky špatně. Každý si musí přijít na to svoje a hlavně ho to stravování nesmí obtěžovat v běžném životě, aby se celé dny nezaobíral jenom tím, co bude jíst. |
Naprosto souhlasím, nesmí to obtěžovat v běžném životě. Bohužel to ale tak mám, vždy když třeba nedám tvaroh na noc,tak hned výčitky, nebo když nějím každé 3 hodiny, tak taky znervózním apod, a tohle mě podle mě limituje, psychika. Říkal jsem si, že prostě začnu jíst jídla na které se budu těšit, až přijde hlad a tělo si samo řekne, né podle nějakých osnov, jenže je to ale těžké, protože člověk je navyklí na 6-8 jídel a když nějaké opomenu, tak nastane hlad... Zkusím tedy snížit na ty 3-4x větší porce denně, + PTN a když bude hlad tak tam šoupnu protein či ovoce.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:45 am Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | Naprosto souhlasím, nesmí to obtěžovat v běžném životě. Bohužel to ale tak mám, vždy když třeba nedám tvaroh na noc,tak hned výčitky, nebo když nějím každé 3 hodiny, tak taky znervózním apod, a tohle mě podle mě limituje, psychika. Říkal jsem si, že prostě začnu jíst jídla na které se budu těšit, až přijde hlad a tělo si samo řekne, né podle nějakých osnov, jenže je to ale těžké, protože člověk je navyklí na 6-8 jídel a když nějaké opomenu, tak nastane hlad... Zkusím tedy snížit na ty 3-4x větší porce denně, + PTN a když bude hlad tak tam šoupnu protein či ovoce. |
Tak v tomto překonání strachu ze ztráty svaloviny mi skvěle pomohly přerušovaný půsty. Kdy jsem zjistil, že pokud se nenajím 16-20 hod tak se stane velký kulový. Já u toho nakonec i zůstal protože mi to tak prostě sedí a těch benefitů je nezpočetně moc :-))
edit: Jinak si myslím, že jsi na to sám přišel, tak asi už nepotřebuješ další odpovědi. Jen si vyzkoušet, které potraviny dobře trávíš a které ti naopak nedělají dobře. _________________ Go For Your Dream..
Naposledy upravil magion dne út říjen 21, 2014 11:51 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:50 am Předmět: |
|
|
ten pocit poznám  posledné dve objemovky som šiel typom veľkovýkrm, kde som sa občas vyšplhal aj na 10 jedál denne  ak tam teda započítam aj proteín po tréningu a casein na noc. Jednoducho som tam dával všetko čo som videl, nemal som vtedy ani nejak extra financie tak som jedol proste to čo bolo doma na obed a dal som si to viackrát, medzi to nejaké svačiny a každé jedlo som jedol pomaly tak, že som prepchatý úplne až do vracania a snažil som sa nemať pocit hladu, váha išla dosť rapídne a nebolo tam ani až tak veľa tuku ako by ste čakali ale po troch mesiacoch už trávenie pomaly ale určite začalo zlýhavať a nešlo to tak ako na začiatku. Teraz to práve naopak skúšam z iného smeru tých jedál mám menej, aj keď možno len o jedno dve, ale neprepchávam sa, snažím sa mať tri veľké jedlá založené na mäse a nejakej prílohe, väčšinou mám len kuracie a k tomu rôzne prílohy a občas si dám nejakú rybu ale snažím sa robiť to kuracie neustále na nejaký iný spôsob a je to v pohode, k tomu mám so tri so 4 svačiny resp nejaké menšie jedlá, kde doplním bielkoviny a potrebné kalórie a trávenie je oveľa lepšie ako predtým, nechodím ani toľko na záchod a váha ide hore rovnako dobre ako predtým  ale tiež mám ten pocit, o ktorom hovoríš, že nie som tak najedený ako predtým a stále mám pocit ako, že nie som preplnený, že jem málo, že tam musím ešte niečo šupnúť a tak podobne, ale upokojujem sa tým, že váha ide hore a čo sa týka toho tvarohu, tak by som z toho vôbec nerobil takú tragédiu, keď odmakáš tréning, poctivo spíš a v strave urobíš maximum a tým myslím aj, že nemáš tvaroh ale dáš tam iné ale proste snažíš sa urobíš maximum tak to porastie rovnako, pretože nie je všetko len o tom mať všetko na gram spočítané a naplánované ale vložiť proste do toho srdce a ono to pôjde
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:52 am Předmět: |
|
|
Před takovými 3 lety jsem ty rozestupy mezi jídly strašně moc řešil a byl jsem z toho fakt na prášky.
Já jím po těch 3 hodinách a když se to z nějakého důvodu protáhne na 4 hodiny, tak se nic neděje a spíš si řeknu pohoda, alespoň tělo uvolní trochu glukagonu.
A tvaroh na noc je přežitek.  Já mám takový režim dne, kdy třeba jídlo po tréninku jím klidně v 22.00 a chodím spát okolo půlnoci, takže nějaký tvaroh neřeším už skoro 3 roky.
Ten IF by mě celkem lákal vyzkoušet, ale bojím se, že se svými tréninky a metabolismem bych šel s váhou dolů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Air_force_one

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:54 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | Air_force_one napsal: | | Naprosto souhlasím, nesmí to obtěžovat v běžném životě. Bohužel to ale tak mám, vždy když třeba nedám tvaroh na noc,tak hned výčitky, nebo když nějím každé 3 hodiny, tak taky znervózním apod, a tohle mě podle mě limituje, psychika. Říkal jsem si, že prostě začnu jíst jídla na které se budu těšit, až přijde hlad a tělo si samo řekne, né podle nějakých osnov, jenže je to ale těžké, protože člověk je navyklí na 6-8 jídel a když nějaké opomenu, tak nastane hlad... Zkusím tedy snížit na ty 3-4x větší porce denně, + PTN a když bude hlad tak tam šoupnu protein či ovoce. |
Tak v tomto překonání strachu ze ztráty svaloviny mi skvěle pomohly přerušovaný půsty. Kdy jsem zjistil, že pokud se nenajím 16-20 hod tak se stane velký kulový. Já u toho nakonec i zůstal protože mi to tak prostě sedí a těch benefitů je nezpočetně moc :-))
edit: Jinak si myslím, že jsi na to sám přišel, tak asi už nepotřebuješ další odpovědi. Jen si vyzkoušet, které potraviny dobře trávíš a které ti naopak nedělají dobře. |
:-) co tím myslíš ty přerušované půsty? Já jsem nedávno zkusil jednodenní půst jen o vodě, kávě a zel. čaji a docela to šlo, přemýšlím, že tento půst zkusím vždy každý jeden den v týdnu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 11:55 am Předmět: |
|
|
Kámoš jezdí 24 hodin půst každé 2 týdny, to se mi zdá lepší než každý týden.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:02 pm Předmět: |
|
|
| Air_force_one napsal: | | magion napsal: | | Air_force_one napsal: | | Naprosto souhlasím, nesmí to obtěžovat v běžném životě. Bohužel to ale tak mám, vždy když třeba nedám tvaroh na noc,tak hned výčitky, nebo když nějím každé 3 hodiny, tak taky znervózním apod, a tohle mě podle mě limituje, psychika. Říkal jsem si, že prostě začnu jíst jídla na které se budu těšit, až přijde hlad a tělo si samo řekne, né podle nějakých osnov, jenže je to ale těžké, protože člověk je navyklí na 6-8 jídel a když nějaké opomenu, tak nastane hlad... Zkusím tedy snížit na ty 3-4x větší porce denně, + PTN a když bude hlad tak tam šoupnu protein či ovoce. |
edit: Jinak si myslím, že jsi na to sám přišel, tak asi už nepotřebuješ další odpovědi. Jen si vyzkoušet, které potraviny dobře trávíš a které ti naopak nedělají dobře. |
:-) co tím myslíš ty přerušované půsty? Já jsem nedávno zkusil jednodenní půst jen o vodě, kávě a zel. čaji a docela to šlo, přemýšlím, že tento půst zkusím vždy každý jeden den v týdnu. |
Je mnoho podob přerušovaných půstu:
Denní půsty:
Warrior diet - 20/4 - 20hodin půst (malinko ovoce, ořechů) - 4hod mega žralba (1-2 jídla)
LeanGains 16/8 - 16hodin půst o vodě, čaji, neslazené kávě - 8hodin žralba (2-3 jídla)
Půsty obden:
Alternating day fasting - jeden den do 500 kalorií, druhý neomezeně kalorií
Jednou za týden:
EatStopEat - normál stravování 3-4x denně, jednou za týden 24 hodinový půst o vodě _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:05 pm Předmět: |
|
|
V první řadě bych doporučil vyhodit noční tvaroh. Ten tam některým lidem dost nesedí a pak se jim to odrazí v trávení přes celý následující den (osobně k ním patřím a poznal jsem i další lidi, co to tak měli). Pokud má někdo strach z nočního katabolismu, tak koupit kvalitní micelární kasein a dát si raději shake.
Jinak souhlasím se zdejšími názory, neexistuje to jedno pravé ořechové pro všechny, ačkoliv se někteří špičkoví zahraniční doktoři snaží přesvědčit o opaku (např. John McDougall, Michael Greger...) a jejich honba za veganstvím.
Pokud člověk jede hodně dlouho 6-8 jídel denně a je mu už z toho blbě, tak půst nemusí být vůbec špatný nápad. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:05 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | DiamonD123 napsal: | No tak jasně, že se tam dostala jídlem Já jako myslel, že to není z toho, že bych jedl 6x denně. Protože i kdybych jedl 3x denně, tak se tam dostane taky. No a co zkusit 2 dny půstu a endiaron k tomu ? |
Já vím, že jsi to tak myslel, ale za převážnou většinu nemocí může skladba stravy. Tak mě ta tvoje věta trochu popudila. Jo a nebo taky můžeš počkat další dva měsíce než se vysereš úplně z podoby |
To bych neřekl. Nemusí to být z jídla. Jak mi nedávno vysvětloval doktor, u dráždivého tračníku se příčina prostě zjistit nemusí. Může to být psychického důvodu, ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:09 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: |
Denní půsty:
Warrior diet - 20/4 - 20hodin půst (malinko ovoce, ořechů) - 4hod mega žralba (1-2 jídla)
LeanGains 16/8 - 16hodin půst o vodě, čaji, neslazené kávě - 8hodin žralba (2-3 jídla)
Půsty obden:
Jednou za týden:
EatStopEat - normál stravování 3-4x denně, jednou za týden 24 hodinový půst o vodě |
Půst kdy sníš trochu ovoce a ořechů a vypiješ čaj už není půst ale hladovka
no offense
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:13 pm Předmět: |
|
|
chu*oviny
proste normalne jist 4denne (snidane,svacina,obed,vecere) krome snidane 3teple jidla a bilkoviny, sachry a tuky dat podle vahy a traveni (vic nebo min sachru/tuku apod)
mezi tim nejake doplnky stravy a pohoda
zadna veda a jde i chutne jist
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:15 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Půsty obden:
Jednou za týden:
EatStopEat - normál stravování 3-4x denně, jednou za týden 24 hodinový půst o vodě |
Půst kdy sníš trochu ovoce a ořechů a vypiješ čaj už není půst ale hladovka |
Taky to Ori popisuje jako undereating fázi. Která předchází overeating. Smyslem je doplnit enzymy potřebné k nadcházejícímu přežírání (podpora trávení), zahnat pocity hladu, pokud to někdo vyloženě nemůže vydržet (časem samy vymizí) a nevyhazovat zbytečne krevní cukr. Mě osobně více sedí právě LeanGains. Kdy vydržím bez problému o vodě a čaji 16-18 hodin, jedno předtréninkové jídlo, pak trénink a dvě vobrovské jídla po tréninku. I je to kompatibilnější, jelikož obědvám ve 12hodin, jediná změna je že nesnídám. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:24 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Půsty obden:
Jednou za týden:
no offense |
Hladovka je hladovka - nic se nejí a jsi o hladu. Půst je fáze, kdy se postíš a odstraňuješ z jídelníčku nějaké specifické potraviny (např. tradičně maso), takže nemusíš nutně hladovět. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 12:42 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Půsty obden:
Jednou za týden:
no offense |
Hladovka je hladovka - nic se nejí a jsi o hladu. Půst je fáze, kdy se postíš a odstraňuješ z jídelníčku nějaké specifické potraviny (např. tradičně maso), takže nemusíš nutně hladovět. |
No je pravda že se to dá obojí vyložit různě, myslel jsem že jsem na foru o kulturistice kde se půst bere jako očištění organismu a pouze se při něm pije čistá voda, nějaký náboženský nebo jiný hovna sem tahat snad nemusíme a při půstu by hlad být právě neměl, naopak když do sebe hodím ráno jedno jablko a odpoledne ořechy tak mi to rozjede trávení a budu hladovět jak vlk. Ale odborně to asi nenazývám správně no tak promiňte :D
/ stejně počítám s tím, že mě Esko setřeš ale to je fuk :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|