|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 1:05 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Riku napsal: | | magion napsal: |
Je mnoho podob přerušovaných půstu:
Denní půsty:
Warrior diet - 20/4 - 20hodin půst (malinko ovoce, ořechů) - 4hod mega žralba (1-2 jídla)
LeanGains 16/8 - 16hodin půst o vodě, čaji, neslazené kávě - 8hodin žralba (2-3 jídla)
Půsty obden:
Alternating day fasting - jeden den do 500 kalorií, druhý neomezeně kalorií
Jednou za týden:
EatStopEat - normál stravování 3-4x denně, jednou za týden 24 hodinový půst o vodě |
Půst kdy sníš trochu ovoce a ořechů a vypiješ čaj už není půst ale hladovka
no offense |
Hladovka je hladovka - nic se nejí a jsi o hladu. Půst je fáze, kdy se postíš a odstraňuješ z jídelníčku nějaké specifické potraviny (např. tradičně maso), takže nemusíš nutně hladovět. |
To je spíš takové náboženské vysvětlení. Dneska si hladovkáři říkají půstaři.
A půst se chápe jako hladovka.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 1:27 pm Předmět: |
|
|
Jaké výhody má ten půst? V čem je to dobré? Teď se neptám rejpově, ale z důvodu, že mě to opravdu zajímá. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 1:32 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 3:50 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | eSko napsal: | | Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Warrior diet - 20/4 - 20hodin půst (malinko ovoce, ořechů) - 4hod mega žralba (1-2 jídla)
LeanGains 16/8 - 16hodin půst o vodě, čaji, neslazené kávě - 8hodin žralba (2-3 jídla)
Půsty obden:
Jednou za týden:
EatStopEat - normál stravování 3-4x denně, jednou za týden 24 hodinový půst o vodě |
no offense |
Hladovka je hladovka - nic se nejí a jsi o hladu. Půst je fáze, kdy se postíš a odstraňuješ z jídelníčku nějaké specifické potraviny (např. tradičně maso), takže nemusíš nutně hladovět. |
A půst se chápe jako hladovka. |
Tak lidi si říkají různě blbě... Je to fuk, všichni víme o co kráčí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 4:16 pm Předmět: |
|
|
V cem je ten tvaroh tak spatny? Ja ho zacal pred spanim jist a rano sem akorat hladovejsi nez kdybych nejedl nic...a mam z toho dobry pocit a moc mi to s javorovym sirupem chutna :')
|
|
| nahoru |
|
 |
kaplii

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 5:25 pm Předmět: |
|
|
Já teda tvaroh nejím vůbec. Tady jsou dva důvody (v podstatě je to jeden).
-Má hodně nízkou využitelnost.
-"...bylo zjištěno negativní působení kaseinu v tom smyslu, že pokud se použije jako jediná bílkovina v jídle, tak způsobuje růstovou depresi o 30%. Laicky řečeno, kdo si nacpe do hlavy samotný tvaroh nebo rozmíchaný kaseinát, tak si zpomalí růst svalů o 30%."
Nehledě na chuť.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 5:34 pm Předmět: |
|
|
| kaplii napsal: | Já teda tvaroh nejím vůbec. Tady jsou dva důvody (v podstatě je to jeden).
-Má hodně nízkou využitelnost.
-"...bylo zjištěno negativní působení kaseinu v tom smyslu, že pokud se použije jako jediná bílkovina v jídle, tak způsobuje růstovou depresi o 30%. Laicky řečeno, kdo si nacpe do hlavy samotný tvaroh nebo rozmíchaný kaseinát, tak si zpomalí růst svalů o 30%."
Nehledě na chuť. |
Tohle psal Novák pokud vím a nikdo jiný (pletu se?)... Jako tvrdit lze hodně věcí, ale pokud to není ničím podložené, tak to nemá žádnou hodnotu. No a žádnou studii jsem o tom nikde jinde neviděl.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 5:59 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Hulkie napsal: | | eSko napsal: | | Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Půsty obden:
Jednou za týden:
no offense |
Tak lidi si říkají různě blbě... Je to fuk, všichni víme o co kráčí. |
přesně tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 6:22 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | eSko napsal: | | Hulkie napsal: | | eSko napsal: | | Riku napsal: | | magion napsal: |
Denní půsty:
Půsty obden:
Jednou za týden:
no offense |
Tak lidi si říkají různě blbě... Je to fuk, všichni víme o co kráčí. |
přesně tak. |
pravda, jen jsem měl rejpavou a ještě jsem navíc blbej
btw. pěkná pyramida :D
|
|
| nahoru |
|
 |
kaplii

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 7:58 pm Předmět: |
|
|
Jj je to od Nováka.
Taky si tím tvrzením nejsem úplně jistý...proto jsem to taky uváděl v citaci. Na druhou stranu, kdo může říct, že má praxi jako Novák...ale nechci tu o něm rozjíždět diskuzi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 8:04 pm Předmět: |
|
|
| peetthemaster napsal: | | Jaké výhody má ten půst? V čem je to dobré? Teď se neptám rejpově, ale z důvodu, že mě to opravdu zajímá. |
Moje osobní zkušenosti:
1) zklidní se mi žaludek, zlepší se trávení o 100%
2) zvedne se mi apetit (který už je tak děsně vysoko :DD)
3) překypuju energií v den půstu
4) pár dní po půstu se mi i líp spí
5) zlepší se forma :)
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
me aktualne vyhovujou 2-3 velky jidla, treti sou vetsinou orechy a zbytek pokreju 2-3x proteinem s kokosovym olejem.. jednoduchy, nijak me to neomezuje a dari se mi na tom celkem slusne fungovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: út říjen 21, 2014 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Oddo napsal: | | peetthemaster napsal: | | Jaké výhody má ten půst? V čem je to dobré? Teď se neptám rejpově, ale z důvodu, že mě to opravdu zajímá. |
Moje osobní zkušenosti:
1) zklidní se mi žaludek, zlepší se trávení o 100%
2) zvedne se mi apetit (který už je tak děsně vysoko :DD)
3) překypuju energií v den půstu
4) pár dní po půstu se mi i líp spí
5) zlepší se forma :) |
Díky Oddo, to zní zajímavě. Jak moc je to vhodný do sacharidovejch vln? :)) _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út říjen 21, 2014 9:07 pm Předmět: |
|
|
nechapu co se sebou delate, kdyz potrebujete zklidnovat zaludky a zlepsovat spanek pustem...@!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|