Nedostatek bílkovin ve stravě

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nedostatek bílkovin ve stravě  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nedostatek bílkovin ve stravě
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vilakus

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:15 pm    Předmět: Nedostatek bílkovin ve stravě Odpovědět s citátem

Chodím do fitka pravidelně 2x týdně a 2-3x týdně běhat, snažím se shodit tuk a nabrat svalovou hmotu. Vážím 79 kg a dle tabulek jsem si spočítal, že mám nízký denní příjem bílkovin. Měl bych mít na den tak 160g bílkovin. V podstatě největší problém mám ráno a večer. Nejsem moc schopný brzo ráno přijímat potravu, na tož tak si něco dlouho chystat. Další problém je pak večer, kdy si dám poslední jídlo cca ve 22 hodin a pak jdu třebas ve 12 spát. Jenže občas chodím spát až ve 2 ráno a když mám hlad, naliju se vodou a jdu spát. Zas ale kdybych něco snědl, neusnu.

Začínám přemýšlet, že bych si vždy hned ráno a večer před spaním namíchal protein s mlíkem a dodal tak mému tělu chybějící bílkoviny? Sacharidů a tuků mám ve stravě ideální poměr, jen těch bílkovin mám nedostatek, protože nemám čas si vařit nebo něco dlouze chystat.

Právě jsem vyčetl, že nízkotučný tvaroh (250g) obsahuje skoro 30g bílkovin, což je dost a nemusím to nijak upravovat, abych to mohl sníst. Bylo by v pořádku sníst denně 2-3 tvarohy a doplňovat si tak chybějící bílkoviny?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MythBuster

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Víš o tom, že víc jak 0,4-0-7 g na kg je jen drahej zdroj kalorií? Na nějaký 1,5 - 2 g gramy totálně zapomeň, studie který tohle doporučovali byli draze zaplacený suplementačníma společnostma, který to furt tlačí.

BTW. pro srovnání Dorian Yates se připravoval většinu své kariéry na 100 g bílkovin.

Naposledy upravil MythBuster dne so říjen 25, 2014 5:31 pm, celkově upraveno 1 krát
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:30 pm    Předmět: Re: Nedostatek bílkovin ve stravě Odpovědět s citátem

Vilakus napsal:
Chodím do fitka pravidelně 2x týdně a 2-3x týdně běhat, snažím se shodit tuk a nabrat svalovou hmotu. Vážím 79 kg a dle tabulek jsem si spočítal, že mám nízký denní příjem bílkovin. Měl bych mít na den tak 160g bílkovin. V podstatě největší problém mám ráno a večer. Nejsem moc schopný brzo ráno přijímat potravu, na tož tak si něco dlouho chystat. Další problém je pak večer, kdy si dám poslední jídlo cca ve 22 hodin a pak jdu třebas ve 12 spát. Jenže občas chodím spát až ve 2 ráno a když mám hlad, naliju se vodou a jdu spát. Zas ale kdybych něco snědl, neusnu.

Začínám přemýšlet, že bych si vždy hned ráno a večer před spaním namíchal protein s mlíkem a dodal tak mému tělu chybějící bílkoviny? Sacharidů a tuků mám ve stravě ideální poměr, jen těch bílkovin mám nedostatek, protože nemám čas si vařit nebo něco dlouze chystat.

Právě jsem vyčetl, že nízkotučný tvaroh (250g) obsahuje skoro 30g bílkovin, což je dost a nemusím to nijak upravovat, abych to mohl sníst. Bylo by v pořádku sníst denně 2-3 tvarohy a doplňovat si tak chybějící bílkoviny?

Jakejch 160 g bílkovin? Tak kolem 100 g stačí úplně.
2-3 tvarohy si klidně dej, když se z toho neposereš
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MythBuster napsal:
Víš o tom, že víc jak 0,4-0-7 g na kg je jen drahej zdroj kalorií? Na nějaký 1,5 - 2 g gramy totálně zapomeň, studie který tohle doporučovali byli draze zaplacený suplementačníma společnostma, který to furt tlačí.

BTW. pro srovnání Dorian Yates se připravoval většinu své kariéry na 100 g bílkovin.

Přejmenuj se na MythMaker.
Nemá cenu se přecpávat bílkovinami, ale tohle napsat je taky moc.
raw

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MythBuster napsal:

BTW. pro srovnán í Dorian Yates se připravoval většinu své kariéry na 100 g bílkovin .

ses zblaznil? dorian se 140kg, top genetikou, na 1500 - 2000tst tydne pri 100g bilkovin?

jsem zastance toho, ze pokud clovek nesype, tak staci nejakych 0,8-1,2g na 1kg, ale pak zalezi od tela, vic endomorfnim typum bych doporucil aspon 1,5g
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

raw napsal:
MythBuster napsal:

BTW. pro srovnán í Dorian Yates se připravoval většinu své kariéry na 100 g bílkovin .

ses zblaznil? dorian se 140kg, top genetikou, na 1500 - 2000tst tydne pri 100g bilkovin?

jsem zastance toho, ze pokud clovek nesype, tak staci nejakych 0,8-1,2g na 1kg, ale pak zalezi od tela, vic endomorfnim typum bych doporucil aspon 1,5g

Jo, tohle rozmezí je docela rozumný, minimálně u těch ektomorfů, tam to stačí.
Tom3

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

0,8-1,2? to tady teda ctu poprve
to by pro me jakozto 80kg ektomorfa znamenalo dat treba do 100g bilkovin / den?
to je cca 300g kuř prs a 4 vajca se syrem k tomu a smitec
ILikeBike

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
MythBuster napsal:

Teoreticky, kolik se tak může vytvořit nové svalové tkáně a jiných tkání, kterých součástí jsou aminokyseliny? Je reálných 300g? Protože právě tolik přijímá průmernej cvičenej bílkovin (obiloviny to číslo hrozně zvyšujou). Kolik se asi tak těch proteinů přemění složitě na glukozu? Takhle, využije se všechno, nevím, kde se vzal ten mýtus, že tělo má vůbec nějaký limity, pokud nesežeru 2 kila masa naráz, tak to sice bude trvat dlouho, ale strávím to všechno, pak je jen otázka, kolik z těch přijatých proteinů skončí jako zabudovaný aminokyseliny a kolik z nich se přemění na "cukr". Neříkám, že to lidem nevyhovuje, když se tolik energie spálí při glukenogenezi + proteiny
mají obrovskej termickej efekt.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:

Proč by ne? U ektomorfů jsou stejně při nabírání mnohem důležitější sacharidy.
madball

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Pr!nc napsal:
MythBuster napsal:

Teoreticky, kolik se tak může vytvořit nové svalové tkáně a jiných tkání, kterých součástí jsou aminokyseliny? Je reálných 300g? Protože právě tolik přijímá průmernej cvičenej bílkovin (obiloviny to číslo hrozně zvyšujou). Kolik se asi tak těch proteinů přemění složitě na glukozu? Takhle, využije se všechno, nevím, kde se vzal ten mýtus, že tělo má vůbec nějaký limity, pokud nesežeru 2 kila masa naráz, tak to sice bude trvat dlouho, ale strávím to všechno, pak je jen otázka, kolik z těch přijatých proteinů skončí jako zabudovaný aminokyseliny a kolik z nich se přemění na "cukr". Neříkám, že to lidem nevyhovuje, když se tolik energie spálí při glukenogenezi + proteiny
mají obrovskej termickej efekt.

Jdeš na to ze špatné strany.
Tělo potřebuje určitý množství bílkovin na "standartní" regeneraci, při zátěži potřebuje na regenraci ještě víc bílkovin, pokud cheš budovat nějaký svaly, tak potřebuješ ještě víc bílkovin.
Nejsem zastáncem velkýho množství, ale myslet si, že by 300g bílkovin by mělo padnout jen na výstavbu nové tkáně je nesmysl. Dost se jich spotřebuje jen na regeneraci.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejdřív si to chce ujasnit, jestli do příjmu započítávate i bílkoviny z příloh apod., což mi přijde jako standard, ale dost lidí tu počítá bílkoviny pomalu jen z kuřete .
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

raw napsal:
MythBuster napsal:

asi nemysli dny ale hodiny.... :'D
Petey

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To s Dorianom ma pobavilo asi myslel 100g bielkovin v jednom jedle
Mablung

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MythBuster napsal:

No, WHO doporučuje 0,75 g na kg telesne vahy. 2 g jsou samozřejmě příliš vysoko, ale 0,4 g je zase pod doporučení WHO a to je jedna z mála institucí, které většinou neplácají ptákoviny.
raw

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:

ano, ,,ektomorfni typ,, 0,8-1,2g na 1kg a hlavne se zamerit na tuky/sachry

mezomorfni a endomorfni typ kolem 1,5

bavim se o naturalech

pokud sypes tak kolem 2g na 1kg

dorian daval minimalne 2,5-3g na kilo, ale to neni clovek jako my, ten zral suche rohliky v pastaku a za pul roku mel kvalitu svalu co neudela vetsina z nas za cely zivot na sypkach

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nedostatek bílkovin ve stravě Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: