|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MrQuestion
|
Zaslal: st listopad 05, 2014 6:35 pm Předmět: Sacharidové vlny ujasnění |
|
|
Zdravim. Zaujala mě možnost rýsování postavy pomocí sacharidových vln. Pročetl jsem pár článků a chtěl bych poprosit o ujasnění pár věcí, jenž mi nejsou jasné.
1, Je vhodné během sach. vln přijímat i tuky? Nebo se mam zaměřit pouze na bílkoviny/sacharidy? V jednom článku jsem četl, že i tuky, v jiném zase že ne. Zajímá mě to především kvůli avokádu/mandlím které se stali nezbytnou součástí mého aktuáního rýsovacího jídelníčku.
2, Je vhodné pít během sach. vln zelený čaj?
3, Je vhodné během sach. vln brát spalovače tuků?
4, Vyplatí se držet sach. vlny na pouhý 1 týden? Případně 2 týdny? Nebo to chce alespoň 3 týdny pro nějaký efekt?
5, Hodnoty sacharidů jsou pro všechny stejné tzn 0 50 100 200 250 300 400 500 nebo si mam vypočítat zvlášť pro sebe podle nějaké rovnice váha x gramáž?
6, Někde sem četl, že by se měl zařadit den s 0g sach., jinde zase že je to blbost a minimální den by mě být s 50g. Jak to tedy je?
díky za odpovědi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
flew

|
Zaslal: st listopad 05, 2014 8:44 pm Předmět: |
|
|
1) ano
2) ano
3) ano
4) ne
5) ne jeď podle sebe
6) 50g minimum stejně nikdy 0 nedáš..
Záleží na váze věku .. typu postavy .. teď na zimu bych Vlny nejel metabolismus se zpomaluje spíš bych nabral něco málo a nechal to na jaro _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
MrQuestion
|
Zaslal: st listopad 05, 2014 9:39 pm Předmět: |
|
|
| flew napsal: | 1) ano
4) ne
5) ne jeď podle sebe
|
díky za odpovědi ještě bych se zeptal
k otázkám:
1, kolik gramu tuku bych měl při vlnách přijmout? VÁHA x [jaké číslo]?
4, kolik je tedy minimální počet týdnů?
5, je na to nějakej vzorec zas? VÁHA x [jaké číslo] ?
DÍKY
|
|
| nahoru |
|
 |
Mára1987
|
Zaslal: st listopad 05, 2014 11:13 pm Předmět: |
|
|
já jsem jel vlny cca 7 týdnů a myslím, že to mělo celkem úspěch....každopádně asi délka je na tobě, až budeš spokojenej s úbytkem tuky a vyrýsováním, tak bych přestal ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st listopad 05, 2014 11:51 pm Předmět: |
|
|
Ty otázky jsou s prominutím idiotské. :)
1) Pokud nejdeš na prkna a nemáš těsně před soutěží, tuky si dej - nějaké žloutky, ořechy, avokádo, oliv olej atd.
2) Zelený čaj ano
3) Podle mě zbytečný - já spalovače dělím na a) neúčinné b) nelegální (asi bych dal klasický coffein, ale jen občas)
4) Logicky - kolik myslíš, že zhubneš za týden?
5) Udělej tam dvoujvlnu (např. 100, 200,300,50,150,250.400)
6) 0 zbytečná a ani s těmi 50tkami bych nepřeháněl (ano vím, že jsem to jí napsal v bodě 5.) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 8:00 am Předmět: Re: Sacharidové vlny ujasnění |
|
|
1. Na nulu je nestáhneš stejně nikdy a rozumné množství "zdravých" tuků potřebuješ, tzn. úplně bych se jim nebránil a jen bych prostě obecně hlídal, aby nebyly tam, kde být nemusí (např. třeba zbytečně navíc u masa, při samotné přípravě pokrmů apod.).
2. Ano, klidně.
3. Jak tady už bylo zmíněno, klidně něco, co obsahuje kofein, ideálně i v kombinaci se synephrinem. Jednak to může pomoci samotnému spalování tuků, druhak Tě to i probudí a nakopne k výkonu, což se zvlášť ve dnech s malým podílem sacharidů hodí.
4. Jeden týden je nesmysl, za ten si ani pro sebe nestihneš srovnat jídelníček, viz následující odpověď.
5. Univerzální hodnoty neexistují, podle článků si tak nějak odhadni, co je na Tvoji váhu a aktuální formu tak od oka akorát a pak to po jednotlivých týdnech průběžně dle odezvy upravuj. Tzn. padáš-li s váhou málo, vlny přitahuj, naopak pokud je úbytek velký a k tomu třeba i zbytečně velká únava a nedostatek energie, lehce zvolni. Rozumné číslo je třeba kolem jednoho kg dolů za týden, z toho i odvodíš, jak dlouho vlny pojedeš. Nicméně pokud vážíš nějak extra hodně, asi si nejde říct, chci shodit 60 kg a pojedu vlny 60 týdnů, v takovémhle případě by bylo na místě si dát postupný cíl na nějakých 7 - 10 týdnech, toho dosáhnout a pak chvilku nechat tělo i hlavu odpočinout (třeba jen obecně rozumným "běžným" jídelníčkem doplněným dostatkem aerobních aktivit). Naopak pokud je Tvým cílem shodit 1,5 kg, vlny také nemají smysl, v pohodě toho dosáhneš kombinací běžně rozumného jídelníčku a dostatkem aerobního tréninku.
6. Nulu úplnou bych zkraje určitě nedával, třeba až pak někdy za pár týdnů, nejpřísnější dny s 50 g budou v pohodě stačit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt únor 19, 2015 9:22 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych se jen ujistit, jak by měl vypadat správný "prasečák"
Pokud jedu max vlnu 450g sacharidů, v tom případě můžu navýšit o prasečáku až na řekněme 800g (zatím jen z kvalitního jídla, řekněme)? S tím že bych měl 2 dny před a 2-3 dny pod zase nízké sacharidy = v rozmezí cca 0-100g S max.
Další věc je ta, že v tomhle dnu, by měli být tuky celkem nízko, ne?
Jde mi o to, že po měsíci a něco diety bych chtěl udělat první prasečák, samozřejmě v co nejlepší kvalitě, jen bych tam chtěl zařadit nějakou pizzu, zajít si na domácí burgr (mají ho v nabídce jen do konce měsíce tak proto  ) a dát si třeba ještě qurrito v kfc. Tak jestli by větší množství tuku než 1g/na kg se mohlo odrazit negativne. (Sacharidy beru, že nic neudělají)
Jsem sice ekto, ale s tím spalováním tuku to i tak není žádná sláva.
Díky všem za reakce, momentálně mam před maturitou, tak nemám tolik času googlit  (tohle je pohodlnější  )
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt únor 19, 2015 10:03 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | Chtěl bych se jen ujistit, jak by měl vypadat správný "prasečák"
Pokud jedu max vlnu 450g sacharidů, v tom případě můžu navýšit o prasečáku až na řekněme 800g (zatím jen z kvalitního jídla, řekněme)? S tím že bych měl 2 dny před a 2-3 dny pod zase nízké sacharidy = v rozmezí cca 0-100g S max.
Další věc je ta, že v tomhle dnu, by měli být tuky celkem nízko, ne?
Jde mi o to, že po měsíci a něco diety bych chtěl udělat první prasečák, samozřejmě v co nejlepší kvalitě, jen bych tam chtěl zařadit nějakou pizzu, zajít si na domácí burgr (mají ho v nabídce jen do konce měsíce tak proto ) a dát si třeba ještě qurrito v kfc. Tak jestli by větší množství tuku než 1g/na kg se mohlo odrazit negativne. (Sacharidy beru, že nic neudělají)
Jsem sice ekto, ale s tím spalováním tuku to i tak není žádná sláva.
Díky všem za reakce, momentálně mam před maturitou, tak nemám tolik času googlit (tohle je pohodlnější ) |
Podstata prasečáku je, že sežereš, na co máš chuť Takže to neřeš. Pokud máš nutnou potřebu ho dát, tak ho prostě dej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: pá únor 20, 2015 9:03 am Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Ty otázky jsou s prominutím idiotské. :)
|
pobavilo v dobrém slova smyslu.
Ale podle mě idiotské nejsou, protože když bych měl brát příklad ze sebe tak mám ve spoustě věcí (někdy i v základních) dost zmatek. Dost jsem toho načetl a všude píšou to a jinde zase to (jak na českých tak zahra. webech). Pak by člověk nejradši dělal všechno to co se dočetl - jenže brzo zjistí, že to zase odporuje/koliduje s jinou věcí z jiného článku a pak se snaží najít přesnou odpověď právě na jeho problém/otázku jestli je to lepší dělat tak nebo tak.
Když nevím tak se zeptám, protože žádnej účenej z nebe nespadl, ale zjistil jsem (stejně jako většina tady), že nejlepší je to zkusit a pozorovat co se bude dít a na základě výsledků to pak upravovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jowany
|
Zaslal: ne únor 22, 2015 9:12 am Předmět: |
|
|
A co kombinace třeba dva dny, jeden 50 a druhý 100 například a 3 dny třeba normálně jíst kolem těch 500 v mém případě? Jak by tělo reagovalo.
Co jsem četl, pochopil jsem základní princip tak, že tělo první dny s minimem sacharidů je v šoku a bere z tuků a pak se navyšuje, aby nedošlo k navyknutí a opět zase šok.
Princip dvou dnů snížení a pak pár dnů normálně by měl být obdobný, méně drastický ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|