|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
dewchtown 21
|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 12:13 pm Předmět: Bílkoviny nad 2g/1kg |
|
|
Zdravím,
předem se omlouvám za nový téma, ale nedá mi a musim se zeptat jak to vidíte vy.
V každým článku si můžeme přečíst že bílkovin bychom měli přijímat maximálně 2g na 1 kg i v objemu.
Zbytek tělo při nejlepším vyloučí. Když si ale pročítám všechny jídelníčky, tak mi vychází,
že téměř v každém je kolem 2,5 g na 1 kg. Když dá někdo normální jídelníček s 2g na 1 kg,
tak se mu ostatní ironicky posmívaj, že je to na hubnutí. Já měřím 172 cm a vážím 72 kg.
Teď budu nabírat, ale plánuju dávat kolem 150 g bíkovin na den. Víc ne.
Rači si přidám sacharidy kterejch budu mít kolem 450 g.
Tak otázka je kolik gramu bílkovin dáváte vy ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 12:19 pm Předmět: |
|
|
Já bych řekl, že bílkoviny jsou přeceňované. Tím netvrdím, že jsou zbytečné, samozřejmě jsou dokonce nutné, ale dávat obrovské dávky jsou myslím zbytečné. Podle mě to vzniklo za účelem zvýšení prodeje doplňků hlavně tedy proteinů. Přijde mi to stejně nesmyslné jako jíst každé 2-3 hodiny.
Moje osobní zkušenost je, že tak nějak nejhorší trávení jsem měl při kulturistické stravě - jídlo každé 3 hodiny, ráno vločky a vejce + 3x denně kuřecí a rýže + k tomu třeba rýžové vločky a cottage a noc tvaroh. Nemám rád konkrétní čísla, ale bílkovin bych dal klidně 1,6g na kg, stejně něco posbíráš z příloh a dostaneš se na ty 2g v pohodě. Jo a místo zbytečného bagrování sachrů přidej trochu tuku, o kterém se nezmiňuješ. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
dewchtown 21
|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 12:37 pm Předmět: |
|
|
Tak tak... Tuky mám z arašídovýho másla, masa, vajíček atd.... Já snim v tom objemu těch 3 200 kcal... Nebudu se zbytečně přecpávat... A jinak o tom jídle se dočteš někde že se má jíst 5x denně, někde zas jen 3x, někde 6x... To bych ani neřešil .. Každýmu vyhovuje něco jinýho....
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 12:40 pm Předmět: |
|
|
Souhlas, já to s tím jedením každé 3 hodiny napsal z důvodu, že spousta lidí (já dříve také) si myslí, že když se nenají každé 3 hodiny, tak přijde o svaly. :) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 1:17 pm Předmět: |
|
|
Každé tri hodiny sa určite nemusí to je pravda ale keď má niekto ja neviem 100 kg a potrebuje prijať x kalórii za deň tak je podľa mňa určite rozumnejšie ten príjem rozložiť na jedlá dajme tomu každé tri hodiny ako to prijať napríklad v troch mega veľkých porciách za deň. A čo sa týka bielkovín tak tiež súhlasím, ja vážim cca 105 kg momentálne a v objeme dávam tak max 150 gramov bielkovín, ak nerátam bielkoviny z príloh a myslím, že to bohate stačí
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 1:35 pm Předmět: |
|
|
Já tedy momentálně ani nevím kolik mám, protože už chvilku necvičím, ale 100kg jsem nikdy neměl, ale přijde mi, že mi dělá menší problém sníst 3 velká jídla - co jsem tak zpětně dohledal - tak 3500 kcal ve třech jídlech, to bylo s kombinací s IF, takže to bylo 3 jídla během 8 hodin. Já bych snad dokázal sníst i 2kg brambory + nějaké maso v jednom jídle.
Ale prostě každému sedí něco jiného. :) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 2:32 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Souhlas, já to s tím jedením každé 3 hodiny napsal z důvodu, že spousta lidí (já dříve také) si myslí, že když se nenají každé 3 hodiny, tak přijde o svaly. :) |
Jenže u některých lidí to tak třeba opravdu je :). Já pokud si nedržím striktně stravu,teď myslim rozestupy mezi jídly a složení, tak jdu s výkonama dolů a cítím se hrozně zesláble.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 2:46 pm Předmět: |
|
|
To už jsem tu řešil s uživatelem seeya a pořád si stojím za svým, nevím jestli to myslíš jako on, ale to motáš jablka a hrušky.
A) pokud jíš 6x denně (1 jídlo = 500kcal) /// 3x denně (1 jídlo = 1000kcal) - tohle je to samé a je to jedno jestli jíš 3x nebo 6x denně
B) pokud jíš 6x denně, kde máš za celý den 3000 kcal, ale ty sníš jenom 4 jídla a třeba pouze 2000 kcal, tak to rozdíl je.
Prostě je jedno kolik porcí člověk jí, pokud zachová všechny hodnoty (S,B,T, kcal atd.)
Jo a doufám, že už nikdo nevěří na nesmysl typu - v jednom jídle max 40g B apod. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
no já to myslim tak, že pokud bych ten den zachoval prijem (B,T,S) sice stejne, ale treba mezi jednim jidlem mel misto 3h pauzu 4-5h, tak to druhej den na treninku proste poznam :).
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 2:52 pm Předmět: |
|
|
A není to jen vsugerovaný? :) Jestli musíš mít přesně 3 hodiny pauzu mezi jídly jinak nepodáváš takové výkony tak to je celkem smutný :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 2:57 pm Předmět: |
|
|
To je :), bohuzel jsem se nenarodil pro tenhle sport a tak si musim o to vic drzet stravu, zvlast pak, kdyz se pripravuju na zavody...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 4:46 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | To už jsem tu řešil s uživatelem seeya a pořád si stojím za svým, nevím jestli to myslíš jako on, ale to motáš jablka a hrušky.
A) pokud jíš 6x denně (1 jídlo = 500kcal) /// 3x denně (1 jídlo = 1000kcal) - tohle je to samé a je to jedno jestli jíš 3x nebo 6x denně
B) pokud jíš 6x denně, kde máš za celý den 3000 kcal, ale ty sníš jenom 4 jídla a třeba pouze 2000 kcal, tak to rozdíl je.
Prostě je jedno kolik porcí člověk jí, pokud zachová všechny hodnoty (S,B,T, kcal atd.)
Jo a doufám, že už nikdo nevěří na nesmysl typu - v jednom jídle max 40g B apod. |
To možná ano, kaloricky a makroživinově na tom budeš stejně, ale ke spuštění svalové proteosyntézy stačí nějakých 20 g kvalitních bílkovin a na úspěšné tvorbě (případě podržení) svalové hmoty je krásné to, že počet (frekvence) stimulů pro spuštění SP je důležitější, než jednorázové množství bílkovin (proto se i u "půstového" typu stravování se doporučují proteinové svačinky). Takže na tom ve finále vůbec nemusíš být z hlediska tvorby aktivní hmoty stejně. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt listopad 06, 2014 6:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá listopad 07, 2014 12:21 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | MAST3R napsal: | To už jsem tu řešil s uživatelem seeya a pořád si stojím za svým, nevím jestli to myslíš jako on, ale to motáš jablka a hrušky.
Jo a doufám, že už nikdo nevěří na nesmysl typu - v jednom jídle max 40g B apod. |
To možná ano, kaloricky a makroživinově na tom budeš stejně, ale ke spuštění svalové proteosyntézy stačí nějakých 20 g kvalitních bílkovin a na úspěšné tvorbě (případě podržení) svalové hmoty je krásné to, že počet (frekvence) stimulů pro spuštění SP je důležitější, než jednorázové množství bílkovin (proto se i u "půstového" typu stravování se doporučují proteinové svačinky). Takže na tom ve finále vůbec nemusíš být z hlediska tvorby aktivní hmoty stejně. |
Jasně chápu. :) Ale přeci jen je lepší (uričtě se mnou budeš souhlasit). Že když si někdo rozpočítá příjem do 3 jídel ( např. snídaně, oběd, večeře - nemusí zařazovat vyloženě fasting) A když může/má hlad si dá menší svačinku. Než když se bude stravovat 6x denně a jednou se nenají a bude z toho celý špatný, tu myslím, že ta psychika udělá mnohém víc. Ale dost teorie. Nejlepší je pořádně makat, rozumně se najíst během dne (někdy 3x jindy třeba 5x když je hlad a možnosti) a ono to poroste.
Problém dnešní doby je ten, že netrpíme nedostatkem informací, naopak jich je zbytečně moc a řeší, kde jaká prkotina. :)
Humanic145: To máš prostě v sugerované, to nemá nic společného s tím, jestli ses narodil nebo nenarodil pro tento sport. Hodina pauzy navíc mezi jídly z nikoho šampiona nedělá ani ho o to titul šampiona nepřipraví. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: pá listopad 07, 2014 2:53 pm Předmět: |
|
|
Nechci se nějak dohadovat, ale zkrátka to na mě vliv má. I přes to, že stálé poznávám nové věci a učím se, tak svoje tělo poměrně dobře znám a pokud se chci nadále zlepšovat, tak v mém případě si to nemůžu dovolit, ale někomu jinému to bude fuk a bude se zlepšovat, i když nebude jíst celý den :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|