Paleo blog

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Paleo blog  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Paleo blog
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 11:15 am    Předmět: Paleo blog Odpovědět s citátem

Ahoj,

jelikož na internetu jsem četl zajímavé věci ohledně paleo a zkušeností lidí s přílivem energie apod., rád bych tuto dietu chtěl zkusit.

Moje cíle:

Více energie
Cítit se lépe

1. den (10.11.2014)

Snídaně: Hrst ovesných vloček + bílí jogurt (toto samozřejmě není Paleo, jen jsem ještě nebyl rozmyšelný, jestli to fakt chci zkusit nebo ne :-).

Před tréninkem protein 90% 50 G

Trénink: Kolo + street workout celkově do 1h.

Po tréninku: Vepřová plec 250 - 300 G + salát

Svačina: 70 G sýr gouda + pár ořechů

Večeře: 50 g slaniny + 2 vejce

Zatím tedy jídelníček nic moc, do budoucna bych chtěl držet něco takovéhoto:

Snídaně: 3 vejce + 50 g slaniny
Oběd: vepřové maso (tučné) 250 g + oliv. olej. + zelenina (plus případně ořechy)
Svačina: 50 G vepřové šunky
Večeře: Uzená makrela 1/2 + zelenina nebo Vepřové maso se zeleninou

Jinak celkově bych všechny jídla včetně snídaně chtěl jíst až v době, kdy budu mít hlad.

Zatím se tedy musím přiznat, že energie je spíše méně.

Je něco špatně? Co mohu očekávat? :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DolceGusto

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

adaptace na tenhle typ stravovani muze trvat a vetsinou trva pomerne dlouho.. je absolutne nesmyslny ted delat nejaky hodnoceni, btw zacit sacharidovou snidani je snad uplne to nejhorsi, co si mohl udelat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hned na první pohled je tam málo zeleniny. Zelenina je superpotravina a šetřit by s ní neměl nikdo. Obzvláště člověk na paleu, které bývá dost masožroutské. Takže tam vrzni denně aspoň 500g zeleniny v jakékoliv formě :)
Riku

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik vážíš, měříš? Chceš i hubnout, nebo nabírat? Protože se mi zdá toho jídla strašně málo, to je jak pro školačku
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vážím 76 KG
Měřím 180 cm

Mým cílem je především mít do života více energie. To je primární cíl. Dále samozřejmě kdybych vypadal lépe, bylo by to jen dobře. Ale primární je ona energie.

Jinak při paleu by člověk měl pokud vím přijímat cca 50 - 80 sacharidů. Nicméně poté člověk nebude v ketóze. Tělo poté bude nebo nebude přijímat energii z tuků? Případně bude brát energii z glykogenu i z tuků? Jak to je?

A po v případě nižšího energeticého příjmu, nebude tělo naopak zbytečně pálit svaly? Místo tuků?

Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní jídelníček a trénink (11.11.2014)

Snídaně : Omeleta ze 3 vajec + 50 g slaniny (1850 KJ, 26 g bílkovin, 40 g tuků, 2 g sacharidů)

Trénink v posilovně

Svačina: 100 mandlí (2600 Kj, 50 g tuku)

Oběd: Vepřová plec 250 g + 2 lžíce oliv oleje + hrášek půl plechovky (2400 Kj + 28 g tuku + 50 g bílkovin, 13 g sacharidů)

Večeře 200g uzené makrely + 2 rajčata + půl okurky (2100 Kj, 40 G bílkovin, 30 g tuku, Sacharidy 9 g)

Po večeři 50 g vlašských ořechů (1300 kj a 30 g tuku)

Celkem tedy : 10250 KJ, 116 bílkovin, 23 g sacharidů a 178 g tuků

Ale mám tak nějak hlad, asi je to na mně málo. Odpoledne mě pobolívala hlava.

Jinak po a při tréninku jsem byl úplně bledý a nechtělo se mi do toho vůbec. Bez sacharidů to šlo těžko. Tady mám správně před a po tréninku dát třeba půl banánu? Kdo s tím má zkušenosti?

Jinak cítím, že se s tělem samozřejmě něco děje. Což je asi při přechodu normální z normální stravy.
PetkaB

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 5:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě je to málo....

Kdybych to měla porovnat s tím, co sním za den já, tak k vajíčkům mám ještě kopec zeleniny a nějaké ovoce, popř. avokádo. A to dávám pod tu slaninu ještě ghi.

To samé ostatní jídla, zeleniny tam mám, že padá z talíře (hlavně cuketu, dýni, květák, brokolici, mrkev..), plus klidně zase kousek ovoce.

Jídlo před tréninkem - dlouho jsem hledala, co mi sedí, ale nakonec jsem zjistila, že nejlepší je sníst kus masa nebo klobásy :-D

Do kafe si dávám kokosové mléko, takže plus další tuky. A olivový olej přidávám do každého hotového jídla, prostě to tím poleju, když už je to hotové.

Tohle všechno, co jsem napsala, platilo pro běžný režim. Momentálně trochu experimentuju s IF, takže tam je rozložení jídel trochu jiné.
Pokedex

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 6:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mas toho malo a stim ze te bolela hlava a citil si slabost musíš vydrzet chvilku trva nez si telo zvykne a z moji zkusenosti si dej trenink max hodinu pak uz to stoji za prd
kiLa

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
Podle mě je to málo....

Kdybych to měla porovnat s tím, co sním za den já, tak k vajíčkům mám ještě kopec zeleniny a nějaké ovoce, popř. avokádo. A to dávám pod tu slaninu ještě ghi .

PetkaB - to Ghí vyrábíš sama nebo kupuješ, popřípadě kde? :)
PetkaB

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kiLa napsal:
PetkaB napsal:
Podle mě je to málo....

Kdybych to měla porovnat s tím, co sním za den já, tak k vajíčkům mám ještě kopec zeleniny a nějaké ovoce, popř. avokádo. A to dávám pod tu slaninu ještě ghi .

PetkaB - to Ghí vyrábíš sama nebo kupuješ, popřípadě kde? :)

nevyrábím, kupuju..i když to leze do peněz:-)

mají třeba tady http://ghicko.cz/distr.html nebo v prodejnách http://www.sklizeno.cz/
drlift_

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemate nekdo vyzkouseny co to udelas s cholesterolem. Mam cholesterol proklate vysokej.

Jim vetsinou jen maso a trochu zeleniny, citim se po takovymhle stravovani dobre, ale tak trochu se obavam, ze az pujdu znovu na kontrolu, tak se toho cholesterolu leknou : (
PetkaB

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Nemate nekdo vyzkouseny co to udelas s cholesterolem. Mam cholesterol proklate vysokej.

Jim vetsinou jen maso a trochu zeleniny, citim se po takovymhle stravovani dobre, ale tak trochu se obavam, ze az pujdu znovu na kontrolu, tak se toho cholesterolu leknou : (

no, ale ono paleo není o "jen maso a trochu zeleniny"...jednak je tam mraky zeleniny (úplně orientačně by měla tvořit dvě třetiny každé porce jídla) a taky je to o konzumaci těch správných tuků, který právě cholesterol snižují... takže hodnoty cholesterolu u lidí, co se stravujou paleo, stejně si nejsou moc vypovídající směrem k tomu, jak jíš ty....

já jsem na paleo cca rok, testy na cholesterol jsem neabsolvovala ani předtím, ani nikdy teď (co si pamatuju, resp. nepamatuju si, že bych někdy měla cholesterol špatnej)
DolceGusto

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:

uplne dole na strance https://forum.ronnie.cz/hybrid-training-t35062-90.html?highlight=hybrid
Buraak

PříspěvekZaslal: st listopad 12, 2014 11:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní jídelníček:

Snídaně: 2 vejce + 100 g slaniny + rajče
Oběd: 230 g vepřové plece + cca 30 g oliv oleje + hrstka ořechů 20 g + 100 g hrášku
Svačina: 160 g kladenské pečeně + 70 g ořechů + rajče
Večeře: 200 g uzené makrely + 2 rajčata
drlift_

PříspěvekZaslal: čt listopad 13, 2014 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DolceGusto napsal:
drlift_ napsal:

uplne dole na strance https://forum.ronnie.cz/hybrid-training-t35062-90.html?highlight=hybrid

diky.

Rychle na stránku:

Přejdi na: