Instant Mass v objemu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Instant Mass v objemu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Instant Mass v objemu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dzanystr

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:30 pm    Předmět: Instant Mass v objemu Odpovědět s citátem

Zdravím, jedu objem, je mi 18 let, mám 80 kg a 185 cm výšku. Stravuji se kvalitně, jídelníček se skládá z kvalitních bílkovin, tuků a komplexních sacharidů. Chci jít ještě na nějakých 85-90kg a chci si teď pořídit kvalitní gainer (cena nezáleží), aby mě pomohl při přibírání (za poslední měsíc jsem přibral 3,5kg hmoty, tuk šel nahoru jen o trošku). Somatotyp jsem nejspíš ektomorf (částečně asi i mezomorf) a četl jsem, že se při tomto somatotypu doporučuje sáhnout po gainerech s menším obsahem bílkovin a větším množství sacharidů, zvláště cukrů (např. maltodextrin). U Instant Massu se jedná o kvalitní komplexní sacharidy a větší množství bílkovin, tak se teď nemůžu rozhodnout, co zvolit. Šel bych do toho Instant Massu, ale chci se poradit, zda třeba Compress B.I.G., One Stop EXTREME, Go Pro 30 nebo Mass gain nebudou lepší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ono zalezi, kdy to chces brat
dej sem tvuj jidelnicek a podle toho se rozhodneme
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:55 pm    Předmět: Re: Instant Mass v objemu Odpovědět s citátem

dzanystr napsal:
Zdravím, jedu objem, je mi 18 let, mám 80 kg a 185 cm výšku. Stravuji se kvalitně, jídelníček se skládá z kvalitních bílkovin, tuků a komplexních sacharidů. Chci jít ještě na nějakých 85-90kg a chci si teď pořídit kvalitní gainer (cena nezáleží), aby mě pomohl při přibírání (za poslední měsíc jsem přibral 3,5kg hmoty, tuk šel nahoru jen o trošku). Somatotyp jsem nejspíš ektomorf (částečně asi i mezomorf) a četl jsem, že se při tomto somatotypu doporučuje sáhnout po gainerech s menším obsahem bílkovin a větším množství sacharidů, zvláště cukrů (např. maltodextrin). U Instant Massu se jedná o kvalitní komplexní sacharidy a větší množství bílkovin, tak se teď nemůžu rozhodnout, co zvolit. Šel bych do toho Instant Massu, ale chci se poradit, zda třeba Compress B.I.G., One Stop EXTREME, Go Pro 30 nebo Mass gain nebudou lepší.

Pokud chceš fakt sacharidovou nálož po tréninku, šáhl bych po Beef massu, ten teď mám já a jsem moc spokojenej Jinak pak asi nejlepší (pro mě) Go pro 30, ale ten je spíš takovej kompromis mezi sachariďákem a proteinem.
dzanystr

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci to brát jen po tréninku, tak jsem rozhodnutý. Pro lepší přehlednost vypíšu i jídelníček (pro příklad dnešní) - náhrada za maso je tuňák, vajíčka, za sacharidy brambory, těstoviny, rýže, rýž. chleb.)

Snídaně - 100g ovesných vloček, 200g jogurt
Svačina - celozrný rohlík, šunka 40g, zelenina
Oběd - ve škole, 150g brambor, maso 50g
2 Oběd doma 14: - Maso 100g, těstoviny 100g (hodina před tréninkem)
15-30 min po tréninku - gainer
hodina po tréninku - Maso 150g, 200g rýže
Večeře - granko 10g, fruktóza 10g, 100g rýže, mandle (25g)

Každý den se snažím sníst tak 400 - 500g komplexních zdrojů sacharidů (kolem 300-400g sacharidů) + 1,5 - 2g bílkovin na kg (130 - 160g)

Někdy ale nestíhám moc ládovat bílkoviny, občas by to chtělo i více sacharidů, proto bych šáhnul o vyrovnaném poměru bílk. a sach. = Instant Mass.
Myslím si, že mě jde přibírat i bez jednoduchých cukrů po tréninku, proto mě možná příjde zbytečné to do sebe sypat.
Ten Go Pro 30 je hodně z cukrů, nevím, zda by to nějak rapidně pomohlo.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud hledas obyc gainer, vem nejaky provereny/nejlevnejsi, rozdil tam nepoznas

a nebo si namichej svoje kombo, coz bude ve finale nejlepsi - malta / hydro / kolagen
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dzanystr napsal:
Chci to brát jen po tréninku, tak jsem rozhodnutý. Pro lepší přehlednost vypíšu i jídelníček (pro příklad dnešní) - náhrada za maso je tuňák, vajíčka, za sacharidy brambory, těstoviny, rýže, rýž. chleb.)

Snídaně - 100g ovesných vloček, 200g jogurt
Svačina - celozrný rohlík, šunka 40g, zelenina
Oběd - ve škole, 150g brambor, maso 50g
2 Oběd doma 14: - Maso 100g, těstoviny 100g (hodina před tréninkem)
15-30 min po tréninku - gainer
hodina po tréninku - Maso 150g, 200g rýže
Večeře - granko 10g, fruktóza 10g, 100g rýže, mandle (25g)

Každý den se snažím sníst tak 400 - 500g komplexních zdrojů sacharidů (kolem 300-400g sacharidů) + 1,5 - 2g bílkovin na kg (130 - 160g)

Někdy ale nestíhám moc ládovat bílkoviny, občas by to chtělo i více sacharidů, proto bych šáhnul o vyrovnaném poměru bílk. a sach. = Instant Mass.
Myslím si, že mě jde přibírat i bez jednoduchých cukrů po tréninku, proto mě možná příjde zbytečné to do sebe sypat.
Ten Go Pro 30 je hodně z cukrů, nevím, zda by to nějak rapidně pomohlo.

Furt si stojím za tím, že nejlepší mix sacharidů a bílkovin je Go pro 30 (pokud si nenamícháš vlastní), 50% palantinosy je dost, a víc ani nemá smysl tam mít, protože po tréninku jde dost právě o ty jednoduchý cukry. Ale vem si co chceš.
dzanystr

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za tvůj názor, asi máš pravdu. Když si držím poměrně velký příjem komplexních sacharidů za celý den, možná by nebylo na škodu zařadit Go Pro 30 po tréninku. Mám ale trošku problém, nevím, co jsem za somatotyp, vypadám jako něco mezi ektomorfem a mezomorfem. Nevím, zda použití cukrů po tréninku a jejich možné ukládání by nezvýšilo počet tuku, podle váhy mám 15,6 % tuku. Trošku se bojím, zda to cukry nějak neovlivní, jinak nemám problém jít do toho Go Pro 30 (pokud je tedy podle všeho do objemu lepší než Instant Mass).
Pomohlo by srovnání a doporučení ještě od někoho. :-)

Naposledy upravil dzanystr dne so listopad 22, 2014 8:05 pm, celkově upraveno 2 krát
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry za ot, ale prosim, nepis ze jsi ektomorf kdyz nevis co to je
dzanystr

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš pravdu, ektomorf nejsem, to je blbost. Projel jsem si typické znaky a podle všeho jsem mezomorf.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono se to pak ještě rozděluje, že můžeš být ektomorfní mezomorf, mezomorfní ektomorf, mezomorfní endomorf atd. atd.

http://eamos.pf.jcu.cz/amos/kat_tv/externi/antropomotorik/morfologicka_stavba/stranky/typologie.htm
karlwanhov

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dzanystr napsal:
Trošku se bojím, zda to cukry nějak neovlivní, jinak nemám problém jít do toho Go Pro 30 (pokud je tedy podle všeho do objemu lepší než Instant Mass).

ty si asi myslis, jak par gramu tam a par zase tam te naprosto vytrhne, ale gainer je pouze jednoducha zalezitost, kterou kdyz budes davat pouze jako post work shake, tak dlouhodobe zadny rozdil nepoznas - o palatinose si neco precti (ne ty clanky u gaineru) je to zbytecnost
dzanystr

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vím, že to nevytrhne, ale určitě pomůže. Nevím, zda bude ale po tréninku lepší doplnit jednoduché sacharidy s malým množstvím bílkovin nebo komplexní sacharidy s větším množstvím bílkovin. Nemůžu se rozhodnout mezi Go Pro 30 a Instant Massem.
dzanystr

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže poslední otázka. Pokud si dám gainer typu Go Pro 30, složenej z cukrů (palatinoza, maltodextrin, dextroza) po tréninku, nemůže se stát, že se mě to uloží do tuků? Trošku se toho bojím, chtěl bych totiž přibírat co největší množství svalů, pokud možno bez tuku (který ho mám i tak hodně). V pondělí budu objednávat, prosím napiště někdo svůj názor, zda je po tréninku lepší doplnit jednoduché nebo komplexní sacharidy.

P.S. Kdo ví, dokázal by srovnat Instant Mass a Instant Mass Pro? Oboje se prodává a je za stejnou cenu, Pro je novější.
MIP

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud pojedeš při své váze nějakou rozumnou objemovou stravu, ta dávka gaineru po tréninku bude tvořit tak +- 8% tvého denní příjmu energie. To, jestli budeš přibírat více svaly nebo víc tuk bude záležet na něčem úplně jiném (celkové stravě, fyzické aktivitě). Podle mě rozdíl mezi zmíněnými nepoznáš a nepoznáš ho pravděpodobně ani mezi volbou gainer nebo nic (možná získáš po tréninku více času než dostaneš hlad). Proto bych vybral ten levnější nebo ten, co myslíš, že ti bude víc chutnat.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Pokud pojedeš při své váze nějakou rozumnou objemovou stravu, ta dávka gaineru po tréninku bude tvořit tak +- 8% tvého denní příjmu energie. To, jestli budeš přibírat více svaly nebo víc tuk bude záležet na něčem úplně jiném (celkové stravě, fyzické aktivitě). Podle mě rozdíl mezi zmíněnými nepoznáš a nepoznáš ho pravděpodobně ani mezi volbou gainer nebo nic (možná získáš po tréninku více času než dostaneš hlad)

Velmi hezky řečeno. Tohle by si měli lidi uvědomit a ne pořád řešit, jaký je v gaineru poměr malty/glukózy/palatinózy a podobně.

EDIT: I když samozřejmě prát do sebe čistou glukózu je taky moc. Ale při porovnání malta:palatinosa bych to až tolik neřešil. Klidně dávám 80-100g malty po tréninku a pohoda.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Instant Mass v objemu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: