|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 4:48 am Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: |
Tak idealni je jet tam s agenturou, zajistit si bydleni a praci a potom hledat neco na vlastni pest. V pripade ze se ti nepodari nic sehnat tak porad mas bydleni a praci, coz je lepsi nez hledat a zavodit s casem kdy ti dojdou penize. |
Co tak ctu, agentury s lidmi dost casto hodne vyjebavaji. Kdyz jedes s agenturou, mas jistotu hnusneho ubytovani a tebou zaplacenych provizi. Ale je dost lidi, kteri nedostali praci ani kdyz jeli s agenturou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kubaz

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 7:26 am Předmět: |
|
|
Vsechno je to o cloveku ja sem v anglii s tri mesicni prestavkou rok a pul a nasetreno mam skoro pul mega a jazyk umim vic nez dobre, blb v cesku bude stale blb to se nezmeni zmenou statu. Jediny co me mezi ze sem poradne setrit az v poslednich par mesicich, domu bez milionu neodjedu :) _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 10:12 am Předmět: |
|
|
Tak u mě to není nakonec tak kritické jako u Shootera.
Nakonec nás nastěhovali do "nového" domu. Přízemí + 2 patra. 3x WC, 2x koupelna. Bydlí tu dost holek. Bohužel tu nikdo nemaká, tak tu už od rána dělají bordel. Já jsem si sehnal job v restauraci jako kitchen porter. O trochu víc jak minimálka. Jinak mám jiné zkušenosti jak Shooter - účet nemám, peníze dostávám týdně na ruku, byl jsem ve dvou fitkách ani jednou nechtěli účet. Jenom v jednom jsem vyplňoval členství (ale nic ve stylu BBC nebo jak se jmenuje).
Fitka jsou tu levná - momentálně mám za 30 liber/měsíc.
Korny: musím nesouhlasit - v ČR toho moc odpracovaného nemám, ale když to srovnám - v ČR jsem dělal teď naposled za 70-80,- hodinu. Tu v UK mám 227,-. Rozhodně neživořím. Jasně pokoje nejsou luxus, ale třeba kuchyně je v pohodě - tolik k ubytování. Teď jsem to nedávno počítal - za 5 týdnů si vydělám XY utratím XY, ale zůstane mi 20-25 tisíc. To jsem si v ČR ani NEVYDĚLAL!
Blbé je, že v práci neumí v kuchyni AJ, tak mě to nemotivuje se učit a zlepšovat.
Jen mě vadí ten stereotyp: Včera jsem přišel o půlnoci z práce. Dneska v 7:30 budík. Nasnídat se, zajít do fitka. Naobědvat se doma a hurá do práce a domů o půlnoci. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 1:07 pm Předmět: |
|
|
Nepotřebuju, abys souhlasil, jen mě prostě zaráží jak jsou u nás lidi neochotní dělat víc jak 8 hodin denně, jak je pod jejich úroveň dělat pomocný práce, jak se odmítají snažit, protože je to tady všechno shit...že přece nestudovali, aby pak dělali něco takovýho. Stejně tak jsou tady personální agentury největší svině.
Ale tam je to najednou všechno jedno, drtivá většina lidí co tam cestuje tam pracuje na takových pozicích, že ani nemusí umět jazyk....??? Pochopím když tam někdo jede pro zkušenosti a naučit se tak jako třeba kubaz, kterej je podle mě člověk, kterej si stanovil cíl a jde za ním, navíc měl něco už za sebou i tady, ale když si vezmeš, že bydlíš hromadně na bytě v několika lidech, v ČR by tě nájem vyšel kolik 2000-2500? Kdybys bydlel doma, mamce dáš kolik? 2000? A máš za to bydlení i jídlo...pak si našetříš nějaký prachy taky. A možná, že se i v práci někam posuneš a něco se naučíš, získáš za těch pár let lepší postavení, zkušenosti, praxi, plat atd. Nehledě na to, že tam agenturám každej rád zaplatí...
Jen se zamysli nad tím co budeš dělat za pár let? Pokud se budeš chtít vrátit, pomůže ti praxe v kuchyni v zahraničí, když ses ani nenaučil jazyk? K čemu? K práci, za kterou v ČR dostaneš 10 a zbytky od oběda? Chce se ti po návratu začínat znova od nuly? Nebo tam chceš zůstat a hledat něco lepšího? A co když se neučíš jazyk...?
Není to jen o tom, že si za dva roky dovezeš půl mega...ono totiž pochopíš, že toho půl mega není na dnešní start do života nic závratnýho, z pobytu by sis spíš měl přivést zkušenosti a něco do života...
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 1:45 pm Předmět: |
|
|
No já jsem to napsal tak nějak špatně. Vezmu to od začátku.
Když mi bylo cca 13-15, tak mě bavili PC, chtěl jsem dělat na PC, proto jsem šel na střední, která byla tak zaměřené. Byla tam dost i ekonomie a účetnictví, vlastně z obojího jsem maturoval. Po střední šlo několik spolužáků na UJEP na nějaký obor zaměřený na PC. Když jsem zjistil, že celý první týden bud jen matika od rána do večera, tak jsem to po 2 dnech zabalil.  A jsem rád, protože kluci co byli na matiku lepší, jak já, tak snad nedali ani prvák.
Tak jsem šel na soukromou VOŠ - ekonomicky zaměřenou. Tak nějak do té doby jsem nechtěl dělat rukama, ale v kanclu. Postpupem času jsem začal pomáhat či pracovat s tátou - zedničina a najednou práce rukama nebyla špatná a dalo se to, když to porovnám s lidmi z okolí co dělají kancelařinu, tahají si práci domu, mají služební mobil, musí povinně dělat víkendy atd. Během studia VOŠ, jsme se dohodli s kámošem a kámoškou, že pojedeme do zahraničí, mrknout se, poznat jiné lidi, kulturu atd.
Jenže ta jedna holka se k tomu pořád neměla a nakonec šla studovat dále. Já s kámošem jsme došli k závěru, že soukromé pseudoškoly jsou k ničemu, tak zkusíme to zahraničí. Jenže on se těsně před odjezdem zasnoubil, tak jsem přijeli s jeho přítelkyní. On ani nezvládl telefonát do JOB CENTRA, prostě se z toho posral. Takže si nenašli práci, nejspíš ani jí nechtěli najít a po cca 5 týdnech odjeli domu za rodiči.
Já jsem tu zůstal, protože jsem si tu na tu cestu a pobyt vydělával v sadech - trhal jsem jablka a hrušky, neustálá buzerace, málá mzda. Chci si prostě vydělat prachy zpět, když je to tu snadné a navíc budou Vánoce. Na Vánoce chci jet domu a rozhodnout se, co budu v životě dělat dál, protože mi je 22 a já to sám nevím. Chtěl bych dělat asi v oblasti fitness/posilovny atd.
Jinak 500k je nic, dneska je 1M málo. Ale na druhou stranu, tady ho aspoň našetříš. Znáš někoho v ČR, kdo si našetří tolik?
Doufám, že to nějak rozluštím, musím mazat do na metro. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:00 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | No já jsem to napsal tak nějak špatně. Vezmu to od začátku.
Když mi bylo cca 13-15, tak mě bavili PC, chtěl jsem dělat na PC, proto jsem šel na střední, která byla tak zaměřené. Byla tam dost i ekonomie a účetnictví, vlastně z obojího jsem maturoval. Po střední šlo několik spolužáků na UJEP na nějaký obor zaměřený na PC. Když jsem zjistil, že celý první týden bud jen matika od rána do večera, tak jsem to po 2 dnech zabalil. A jsem rád, protože kluci co byli na matiku lepší, jak já, tak snad nedali ani prvák.
Tak jsem šel na soukromou VOŠ - ekonomicky zaměřenou. Tak nějak do té doby jsem nechtěl dělat rukama, ale v kanclu. Postpupem času jsem začal pomáhat či pracovat s tátou - zedničina a najednou práce rukama nebyla špatná a dalo se to, když to porovnám s lidmi z okolí co dělají kancelařinu, tahají si práci domu, mají služební mobil, musí povinně dělat víkendy atd. Během studia VOŠ, jsme se dohodli s kámošem a kámoškou, že pojedeme do zahraničí, mrknout se, poznat jiné lidi, kulturu atd.
Jenže ta jedna holka se k tomu pořád neměla a nakonec šla studovat dále. Já s kámošem jsme došli k závěru, že soukromé pseudoškoly jsou k ničemu, tak zkusíme to zahraničí. Jenže on se těsně před odjezdem zasnoubil, tak jsem přijeli s jeho přítelkyní. On ani nezvládl telefonát do JOB CENTRA, prostě se z toho posral. Takže si nenašli práci, nejspíš ani jí nechtěli najít a po cca 5 týdnech odjeli domu za rodiči.
Já jsem tu zůstal, protože jsem si tu na tu cestu a pobyt vydělával v sadech - trhal jsem jablka a hrušky, neustálá buzerace, málá mzda. Chci si prostě vydělat prachy zpět, když je to tu snadné a navíc budou Vánoce. Na Vánoce chci jet domu a rozhodnout se, co budu v životě dělat dál, protože mi je 22 a já to sám nevím. Chtěl bych dělat asi v oblasti fitness/posilovny atd.
Jinak 500k je nic, dneska je 1M málo. Ale na druhou stranu, tady ho aspoň našetříš. Znáš někoho v ČR, kdo si našetří tolik?
Doufám, že to nějak rozluštím, musím mazat do na metro. |
No právěže znám lidi, kteří maj 20 měsíčně ušetřeno...a není to žádná protekce, je to člověk, kterej začínal od nuly a nikdo ho nikam netlačil. A skoro všichni kámoši co bydlí doma, makaj a nerozhazujou do všech stran, tak jim taky zůstává tak 10ka.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:04 pm Předmět: |
|
|
Korny: Ale je rozdiel chodit do prace a potom prist domov, kde mas navarene, upratane a rodicia sa o vsetko postaraju  Osamostatnit sa a zacat riesit dovtedy nepodstatne veci je takisto skusenost do zivota, tuto stranku by som nepodcenoval. Do zahranicia nemusis ist len kvoli peniazom alebo kvoli par riadkom v zivotopise. Ja osobne som tym "ziskal cas", kym som sa rozhodol, co po skole a okrem toho som mohol byvat so svojou vtedajsou frajerkou, ziskat sukromie atd. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:06 pm Předmět: |
|
|
MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?...to z těch peněz budeš žít?...a co až dojdou? Proč tedy nezůstat tam?
Pro mě by prostě to mega nestálo třeba za dva roky odloučení...dva roky stylem od rána do noci makat na méně kvalifikovaných postech, které tam nechce moc lidí dělat. Prostě ten čas cením nad peníze. Něco jiného by bylo dělat tam kvalifikovanou práci...třeba se tam i odstěhovat s rodinou. Tohle je zase můj pohled.
Naposledy upravil Deadlift dne pá listopad 21, 2014 2:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:06 pm Předmět: |
|
|
Koukam, ze doba nejak pokrocila, ja si za 8 mesicu v walesu, asi 7 mesicu ciste prace, kde jem mega setril (zhodil 11kg) a bydlel v 3 a pak v 2 lidech, dovezl 200.000kc (4990 liber), a mel jsem za to, ze to ze jsou to mega prachy. To 2004 -2005 )
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:22 pm Předmět: |
|
|
Zaujimave, ze komenty typu naco chodit do zahranicia prichadzaju od ludi, ktory v zahranici nikdy nepracovali.
Doma: 2002-2008 40 hodin tyzdenne+8 az 16h nadcas, mzda od 10000sk (cca €330) po 20000 (€650) ked som odchadzal.
Tu: 35-40 hodin tyzdenne, mzda cca €1600, 0 nadcasov, spoko praca, ktora ma bavi.
Zarobit toto doma nemam sancu. VS IT vyskou mozno ano, ale zase tu by som zarobil viac.
Prachy aj tak neriesim, aj keby som mal to samo, domov by som sa nevratil. Mozno ked pridu deti.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?...to z těch peněz budeš žít?...a co až dojdou? Proč tedy nezůstat tam?
Pro mě by prostě to mega nestálo třeba za dva roky odloučení...dva roky stylem od rána do noci makat na méně kvalifikovaných postech, které tam nechce moc lidí dělat. Prostě ten čas cením nad peníze. Něco jiného by bylo dělat tam kvalifikovanou práci...třeba se tam i odstěhovat s rodinou. Tohle je zase můj pohled. |
Tak může to použít jako vstupní kapitál ,pro podnikání ,kde jej může zhodnotit , zůstat na svém , ale i o něj přijít. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:41 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | Zaujimave, ze komenty typu naco chodit do zahranicia prichadzaju od ludi, ktory v zahranici nikdy nepracovali.
Doma: 2002-2008 40 hodin tyzdenne+8 az 16h nadcas, mzda od 10000sk (cca €330) po 20000 (€650) ked som odchadzal.
Tu: 35-40 hodin tyzdenne, mzda cca €1600, 0 nadcasov, spoko praca, ktora ma bavi.
Zarobit toto doma nemam sancu. VS IT vyskou mozno ano, ale zase tu by som zarobil viac.
Prachy aj tak neriesim, aj keby som mal to samo, domov by som sa nevratil. Mozno ked pridu deti. |
Jsem to spíš myslel tak, že pokud je např. někdo umělecký kovář, proč pracuje v marketu a cpe mléko do regálů. To mi přijde nonsense. Chápal bych to, kdyby pracoval v oboru. Mě kdyby někdo řekl, jeď do UK a za sto papírů tam házej lopatou, tak to kašlu. Ale to je můj úhel pohledu.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:55 pm Předmět: |
|
|
Nemyslel som zrovna teba. Ale suhlasim, ze ak najdes doma uplatnenie vo svojom obore za dobry peniaz tak OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 2:59 pm Předmět: |
|
|
decarabas: Já jsem z domu od 15 - internát, pak vysoká...všechno bydlení jsem si sháněl sám. Aby ses osamostatnil, je jedno jestli bydlíš od domu 50km nebo 2000km, osamostatnění se není důvod k odjezdu do zahraničí.
Jsem rád, že aspoň Deadlift to vidí stejně jako já...radši získat zkušenosti, dělat co chci a zajistit si tím větší příjmy v budoucnu než chtít všechno hned a po návratu na tom být stejně jak na začátku.
xnewstedx: ano, tys tam jel s tím, že tam chceš žít a chytil ses, k tomu nic nemám, ale drtivá většina lidí se po pár letech vrátí zpátky (s tím už tam jedou) a stejně začnou tady od nuly...a v tomto případě pokud se ani nic nenaučí je to podle mě na nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: pá listopad 21, 2014 3:35 pm Předmět: |
|
|
[quote="Deadlift"] | xnewstedx napsal: | | Mě kdyby někdo řekl, jeď do UK a za sto papírů tam házej lopatou, tak to kašlu. Ale to je můj úhel pohledu. |
Záleží na tom jaké máš priority.
Já chtěl po revoluci podnikat,ale banky mě s žádostí o úvěr poslaly někam.
Tak jsem dělal mimo obor, hromadil peníze tak že jsem jel do německa tam jsem koupil ojetinu přivezl na moravu a tady jsem ji prodal se ziskem 50 000kč tak jsem to děla rok a získal jsem finance na svoji první firmu. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|