Život v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Život v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Život v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?

Třeba koupit byt a bydlet v něm. Na maloměstě to v pohodě stačí. No a pak bydlet a nestresovat se, že přijdu o práci a nebudu mít hypotéku.
Lidé jsou různí, někteří jsou špičkoví vědci a druzí zase obyčejní dělníci. Silácké řeči typu "to bych nedělal" můžeš vést, ale svědčí to jenom o tvé nulové schopnosti vcítit se do situace jiných.
Ségra s vysokou školou po druhém dítěti dostává v blbém regionu nabídky dělat servírku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V tomhle ma deadlifte hulk pravdu kazdy se nenarodil jako menezer, vydelat si zamlada na byt, vybaveni, auto, prijet do ceska a muze ti byt tak na haku ze budes delat za 17k kdyz nic nesplacis a mas minimalnI vydaje, pak uz muzes blbnout, otevrit si neco mensiho, svojeho :)
Spazik

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, že třeba vydělat si u nás byť na menší byt je docela problém, s průměrnou mzdou (kterou má menšina lidí) si mladý člověk může dovolit tak nějaké vybydlené 2+1 v paneláku a hypotékou na XX let. (pokud to není na konci světa, jenže tam zase průměrnou mzdu nemá skoro nikdo)
Vůbec se nedivím že se rodí čím dál méně dětí a mladí to odkládají co to jde.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Deadlift napsal:
MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?

Třeba koupit byt a bydlet v něm. Na maloměstě to v pohodě stačí. No a pak bydlet a nestresovat se, že přijdu o práci a nebudu mít hypotéku.
Lidé jsou různí, někteří jsou špičkoví vědci a druzí zase obyčejní dělníci. Silácké řeči typu "to bych nedělal" můžeš vést, ale svědčí to jenom o tvé nulové schopnosti vcítit se do situace jiných.
Ségra s vysokou školou po druhém dítěti dostává v blbém regionu nabídky dělat servírku.

Tak jestli to spíš nesvědčí o tom, že každý má jiný náhled na věc. Pro mě je lepší než dva roky otročit dělat pět let v pohodě a s přáteli kolem sebe.
Vcítit se...ty rád soudíš lidi podle svého zrcadla, že? Já přeci nikoho nehodnotím, nikomu se neposmívám, jen říkám, že tohle není moje cesta.
Takže to nejsou silácké řeči, ale moje realita. Prostě bych to nedělal. Příklad, než 50000 Kč v UK, tak raději 25000 Kč tady s tím, že po dvou, třech letech mám praxi, kdežto po návratu z UK mi cpaní mléka do regálu jako praxi neuzná a začínám od nuly a bude trvat další tři roky než tu praxi budu mít. Tj. 50x12x3roky + 25x12x3 roky=2,7 mega
pokud zůstanu tu tak např. 3x25x3 roky a 3x35x3 roky= 2,16 mega. rozdíl to je opravdu brutální ...celých 7500 Kč měsíčně s tím, že budu dělat někde tři roky otroka.

Dokážeš zase pochopit ty mě, že tohle není cena, kterou akceptuji za tři ztracené roky života?

(pro pomalejší, mě je jedno kdo kde pracuje a kolik si za to vydělá - můj vhled na tuto věc je prostě takový a pokud nebudu plácat místní pracovníky v zahraničí po zádech, tak jsem asi namyšlený a neschopný se vcítit??????

Pracuji na jihu SR...kde skoro všichni hovoří maďarsky a nevnímám se jako zahraniční pracovník:o)

P.S. on je jiný mod šetření když spíš v provizorních podmínkách ,šetříš na sobě, odkládáš ...v zahraničí. to tady většinou neděláš pokud nemusíš, tj. i méně ušetříš výměnou za pohodlí apod.
Riku

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlifte jenže on je rozdíl dělat v UK ve skladu za 60k a z toho dávat půlku stranou, než dělat v ČR ve skladu za 15k a z toho neušetřit nic i když budeš bydlet s kamarády a neutrácet za blbosti.
Chápu, že pro tebe by to byly ztracené roky, ale třeba pro mě ne, protože bych stejně pracoval na nějaký podobný pozici která mi ke kariéře astronauta moc nepomůže :)

S 25k už se tady u nás dá vyžít celkem v pohodě si myslím, jenže třeba já zas tak moc lidí okolo sebe, kteří by měli alespoň těch 25 tisíc čistýho nemám... asi bych je spočítal na prstech, jenže to je zas úplnej opak a maji minimálně 2x tolik :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale však jo ...pro někoho to smysl má, pro jiného méně.

Můj brácha např- dostal v Drážďanech nástupák 3000 EUR brutto a v práci nevydržel. Nechtěl. Teď dělá v Praze za řekněme 1,5 násobek průměrné mzdy v ČR a je spokojený. Každý máme své prioritu a svoji volbu.
Riku

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a o tom to je, většinou tam jdou za prací ti lidé pro které to smysl má, takže tady řešit 5 stránek pracovat x nepracovat v zahraničí je zbytečný :D
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych řekl, že Hulkie, Riku a další mají pravdu.
Každej prostě nemůže a nebude mít dobře placenej job. Nemyslím, že by nikdo nechtěl dělat finančního manažera apod., ale těch míst tolik není, někdo na ty dobře placený fleky vydělávat musí a taky na to samozřejmě spousta lidí nemá (někdy i žaludek :) ).
Ja u sebe teď považuju za úspěch, že se mi podařilo, že kluci můžou mít u nás ve skladu po zkušebce cca 15000,- čistýho + stravenky, musí teda udělat 2x5 hodin přesčasy večer o nedělích, aby se na tuhle částku dostali a neudělat průser.
A to radši nebudu psát, kolik bere zrovna ten finanční manažer, kterej nebyl potřeba před prodejem firmy nadnárodní korporaci, jaký jsou obraty atd. Prostě přístup je takovej, necheš, neber, za dveřma je další. "Otroka" teda dělají i tady.
Opravdu si nemyslím, že by byla naše firma chudá, koneckonců možná jsme i deadliftovi zákazníci, když bereme od Biovety...
Chci tím jen říct, že spoustě lidem to může ulehčit start do života mnohem víc, než si myslíš deadlifte nebo alespoň podle toho, jak to prezentuješ. Já osobně třeba nikde nebyl, ale manželka ano a bere to jako dobrou zkušenost a její peníze nám určitě pomohly.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Spazik

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono i lidi co dělají rukama dokážou vydělat slušný prachy, znám člověka co je OSVČ dřevorubec a vydělá si víc než velká část lidí se švindl VŠ. Šikovnej řemeslník na tom taky nebude zle.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Však já souhlasím - ovšem není to moje cesta. Na tom se nic nemění a můžeme nad tím meditovat třeba do rána:o)

Bioveta z Ivanovic je dobrá firma, ale tam nedělám. Dělal jsem v Lachemě v Brně nebo Tevě v Opavě (dříve Galena) a teď spoluvlastním jednu malou firmičku a jsem pološílený stresem (dvě hypotéky snad ani nemusím zmi%novat)...ale i tak - tohle je momentálně moje cesta a ta mi vyhovuje se svými plusy a minusy. zvolil jsem si ji sám a pokud to udělá kdokoliv s tím, že půjde do zahraničí, tak proč ne. Mě na práci v zahraničí vadí vlastně jen jediná věc. To že našinec dělá v zahraničí podřadnou práci (většinou). Něco jako když ukrajinští MUDři tady kopou výkopy. To je pro mě osobně neakceptovatelné. Pro někoho jiného možná ne, pro mě ano. Na tom se za poslední stránku nic nezměnilo a ani nezmění:o)

Každopádně - všem zahr. pracovníkům hodně zdaru (taky jím vlastně jsem a platím nějaké pitomé dodanění v SR každý duben nebo květen....nebo kdy se ta daň vlastně platí).

Chápu když jde dělat skladník skladníka do UK. Nechápu, když jde MUDr. dělat skladníka do UK...nic ve zlém. to pro názornost.
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím já naprosto souhlasím. Třeba brácha je instalatér, nemá se špatně a práce má tolik, že neví, co dřív.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Ono i lidi co dělají rukama dokážou vydělat slušný prachy, znám člověka co je OSVČ dřevorubec a vydělá si víc než velká část lidí se švindl VŠ. Šikovnej řemeslník na tom taky nebude zle.
Kamarád obkládá lodě drahými dřevy a o jeho příjmu si může kdejaký člověk se sto papíry měsíčně nechat jen zdát:o)...a má učňák. Nedělil bych lidi dle vzdělání. Mezi vš je plno kreténů. Jen mi přijde škoda např. ukrajinského chirurga kopajícího kanál v ČR.
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já netrvdím, že děláš v Biovetě, pouze si kdysi psal, že jsi něco pro Biovetu dělal, takže jsem z toho usoudil, že pro ně občas něco uděláš.

citace:
Chápu když jde dělat skladník skladníka do UK. Nechápu, když jde MUDr. dělat skladníka do UK...nic ve zlém. to pro názornost.

S tou větou si myslím, že budou všichni souhlasit, možná to chtělo napsat takhle.

Mně zase strašně vadí, že ti lidé, o kterých jsi to psal, jsou nuceni to dělat, tím pádem i další. Já bych řekl, že by odsuď nikdo neutíkal, kdyby měl vyhlídku celkem rozumnýho života.
Spazik

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Spazik napsal:
Kamarád obkládá lodě drahými dřevy a o jeho příjmu si může kdejaký člověk se sto papíry měsíčně nechat jen zdát:o)...a má učňák. Nedělil bych lidi dle vzdělání. Mezi vš je plno kreténů. Jen mi přijde škoda např. ukrajinského chirurga kopajícího kanál v ČR.

Myslím že to se zase ve velkém neděje, většina lidí co znám že šli makat do zahraničí na nějakou low pozici skutečně nemá velkou kvalifikaci. A pokud už má VŠ, tak nějakou švindl školu, ne medicínu apod.
marzochi

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja teda nevim jaké je zastoupení ukrajinských mudrů v českých kanálech. Ale spíš bych řekl že jsou české nemocnice plné ukrajinských mudrů. A tak to má být. Problém je hlavně na ukrajině, kde doktor má uplně neodpovídající plat v porovnání s podřadnějšími džoby a když už si něco vydělá tak je to z úplatků na kterých je tam jejich zdravotnictví založený. A z toho důvodu bych se určitě těm doktorům co sem jedou dělat podřadnější práci vůbec nedivil.

Pokud bych si tím výrazně zvýšil životní úroveň, klidně bych dělal v jiné zemi podřadnější práci než na kterou mám kvalifikaci, ale samozřejmě at už bych jel kamkoli tak to nebude asi takovej rozdíl jako když se někdo rozhodne z ukrajinského riotu odjet do čr.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Život v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: