Život v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Život v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Život v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele když se máš dobře, tak máš děkovat pánu bohu a nevykládat, jak nechápeš, jak někdo může házet lopatou v Anglii. Ti lidi tam nechodí, že by po ničem jiném netoužili. Lidi tam chodí, aby vydělali prachy, a pak se vrátili. Někdo nechce žít celej život v cizí zemi, ale dva roky to vydrží a pak má třeba základ na bydlení, nebo na podnikání.
Ta výmluva o doktorovi, co v supermarketu doplňuje zboží, ta je fakt libová. Ne, to se opravdu neděje. Lidi tam většinou dělají nekvalifikovanou práci, ale buď s příslibem, že se posunou někam dál, nebo jenom proto, že ji dělali i tady, jenom za třetinovou mzdu.
Mám kamaráda nebo spíš známýho, dělá urologa ve bývalým východním Německu. Je druhej pod primářem, tam ho nepustí, i když na to má - není domácí. No a jeho kolegové, němečtí doktoři, jezdí (někteří) resp. lítají, na jeden až dva víkendy v měsíci makat do Londýna a pochvalujou si, že si za ten víkend či dva vydělají tolik, co v Německu za měsíc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No vidíš a nám před barákem v devadesátých letech kopal výkop na plynofikaci právě ten lékař z Ukrajiny-proto ten příklad...a mít se dobře je relativní. Pro někoho se mám dobře, pro jiného zase špatně. Pánu bohu mohu děkovat za lecos, ale za svoji práci jistě ne-tu jsem si vybudoval od nuly z ničeho. Měl jsem výnosnější zaměstnání než moje současné podnikání - není to jen o penězích, ale i o perspektivitě (ta při práci na nekvalifikovaných postech kvalifikovaných lidí prostě nemůže být) a pro mě i o tom, že se v práci realizuji. Kdybych chtěl jen peníze, sedím v Bayeru za podobné peníze jako teď, jen s nulou navíc (a za pět let bych byl zralý na psychiatra). Proto jsem odešel z Tevy - peníze slušné, jen to bylo na hlavu.

Hulkie - Tobě napsat že modrá je modrá, tak mě budeš přesvědčovat, že se mýlím a je to zelená. Napsal jsem svůj pohled, který nebudu opakovat a to je vše.

Naposledy upravil Deadlift dne pá listopad 21, 2014 9:35 pm, celkově upraveno 1 krát
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
No vidíš a nám před barákem v devadesátých letech kopal výkop na plynofikaci právě lékař z Ukrajiny....ty "libová".

Mluvíme o češích, ne o ukrajincích. Psal jsi o tom, že nechápeš doktora, který v UK doplňuje zboží nebo háže lopatou. Český doktor nepůjde do Anglie. Ukrajinci nemají moc na výběr.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápeš ty vůbec slovo příklad?
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty něco napíšeš, pak to desetkrát doplníš, převrátíš a nakonec to s původním
tvrzením nemá společného skoro nic.
Ptal ses Mastera, jaký smysl má přivézt z UK milión a co s ním bude dělat.
No nevím, už tohle samotné stačí až nad hlavu, aby si člověk udělal obrázek...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?...to z těch peněz budeš žít?...a co až dojdou? Proč tedy nezůstat tam?
Pro mě by prostě to mega nestálo třeba za dva roky odloučení...dva roky stylem od rána do noci makat na méně kvalifikovaných postech, které tam nechce moc lidí dělat. Prostě ten čas cením nad peníze. Něco jiného by bylo dělat tam kvalifikovanou práci...třeba se tam i odstěhovat s rodinou. Tohle je zase můj pohled.

Tohle jsem napsal - ukaž mi, kde píšu jaký má smysl přivést z UK milion??
Ty máš očividně problém Hulkie.
To byla prosá otázka a směřovala k tomu, zda se pak nenechá zaměstnant za pár šupů a až utratí to mega, bude tam kde byl. Pokud to z toho je málo zřejmé.
A ano - obrázek si každý udělá jistě sám.

Naposledy upravil Deadlift dne pá listopad 21, 2014 9:49 pm, celkově upraveno 1 krát
tyboo

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V mým okolí je zhruba 10 lidí, co jsou v Anglii a pracujou. Vysokou nemá nikdo z nich, takže tam dělají zhruba stejné podřadné práce jako by dělali doma. Faktem je, že to vůbec není špatná představa na dva roky odjet a vydělat si tím na byt. Na který by tady dělali 15 let.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusím ti to podat tak, abys to pochopil.
Tuším, že jsi tady psal, že vychováváš dítě ženy z prvního manželství.
A já napíšu "já bych se nikdy o cizího spratka nestaral, to je pod mojí úroveň".
Už mi rozumíš?
To je ten příklad.
A já řeknu: No to je prostě můj názor a tak to je.
S tím rozdílem, že já nic takového neříkám, protože to ad jedna není slušné,
ad dvě, každý hraje s takovýma kartama, jaké má.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nerozumím - to jsou dvě mimoběžná témata a nevidím v tom analogii.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
MAST3R - chápu to dobře, že chceš mít třeba mega a pak se vrátit a dělat co?...to z těch peněz budeš žít?...a co až dojdou? Proč tedy nezůstat tam?
Pro mě by prostě to mega nestálo třeba za dva roky odloučení...dva roky stylem od rána do noci makat na méně kvalifikovaných postech, které tam nechce moc lidí dělat. Prostě ten čas cením nad peníze. Něco jiného by bylo dělat tam kvalifikovanou práci...třeba se tam i odstěhovat s rodinou. Tohle je zase můj pohled.

Tohle jsem napsal - ukaž mi, kde píšu jaký to má smysl??
Ty máš očividně problém Hulkie.

Nemám. Ty prostě nedokážeš pochopit, že ty jsi v pozici, kdy sis mohl vybírat, ale oni takovou možnost mnohdy nemají.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

Jestli chápeš význam slova empatie, potom ti může být jasné, že když přesvědčuješ Mastera o tom, jaký je pitomec, že maká v Anglii, aby vydělal peníze, je to podobné, jako když ti budu
vykládat, o tom, jaký jsi osel, když se staráš o cizí děcko.
(hyperbola = nadsazuji, aby to bylo zřejmé a zřetelné)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To já přeci naprosto jasně chápu. A také nejsem tak nadutý, aby mi nebylo jasné, že třeba autonehoda může tento stav snadno změnit. Každý (pokud jsme zdraví a svéprávní) máme možnost změnit svůj současný stav. V Tevě pracoval ředitel co měl firemní porsche, půl mega měsíčně, 6 mega bonusy a ve firmě svoji malou firmičku...před tím byl obchodní ředitel, před tím vedoucí úseku údržby...před tím údržbář bez maturity. Kdyby šel do anglie dělat údržbáře - měl by v krátkodobém horizontu jistě více peněz. Za těch 20 let ale je jinde než všichni údržbáři světa. Tím chci říct, že každý máme nějakou startovní čáru - já ji nemám jinde než kdokoliv jiný. Mám spolužáky co zavařují na směny okurky za 13 hrubého, ale i spolužáky co pracují v CERNu. Vyšli jsme z jednoho ročníku - každý jsme ale jinde.

Nesoudím nikoho - jen mi z mého pohledu nepřipadá akceptovatelné vykonávat kdekoliv na světě podřadnou práci, kterou většinou nechtějí dělat obyvatelé daného státu. Když je někdo zedník a dělá v USA zedníka - proč ne, ale proč třeba VŠ vzdělaný člověk umývá nádobí v McD - to je z mého pohledu špatně. Chtěl jsem psát dál, ale kašlu na to .
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Deadlift napsal:

Jestli chápeš význam slova empatie, potom ti může být jasné, že když přesvědčuješ Mastera o tom, jaký je pitomec, že maká v Anglii, aby vydělal peníze, je to podobné, jako když ti budu

Já se ale Mastera ptal na to co potom...ne, že je osel:o) O ničem jsem ho nepřesvědčoval - pročti si to.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Hulkie napsal:
Deadlift napsal:

Já se ale Mastera ptal na to co potom...ne, že je osel:o) O ničem jsem ho nepřesvědčoval - pročti si to.

Byla to nadsázka. Nicméně zcela jednoznačně jsi dával najevo, že jeho počínání prakticky postrádá smysl. Pletu se?
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá listopad 21, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A konec konců když budeš vysokoškolák, dva roky bez práce, nakonec i kdybys jel do té Anglie a dělal tam nekvalifikovanou práci, bude to lepší, než se tady užírat. Jeden vystudovaný ekonom
mi v létě na baráku dělal opěrné zídky... rok bez práce, potom začal podnikat ve stavebnictví
a makat rukama.
Doba je zlá a všude není Praha.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Život v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: