Objemový jídelníček, rada + neustále nafouklé břicho

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objemový jídelníček, rada + neustále nafouklé břicho  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Objemový jídelníček, rada + neustále nafouklé břicho
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Devilll

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 12:54 pm    Předmět: Objemový jídelníček, rada + neustále nafouklé břicho Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,
jelikož si nevím rady, rád bych vás poprosil o konzultaci.

Cvičím už pár let, ale pokroky jsou minimální, jelikož vše stojí na stravě, sestavil jsem si objemový jídelníček, ale mám následující problém a tím je břicho.
Je mi jasné že v objemu se břicho zvětší, ale vždy když jsem začal nějaký ten "objem" tak první co šlo nahoru bylo břicho a to tak že oproti zbytku tělu neúměrně, takže jsem se vždy po půl měsíční kůře "objemu" zalekl a přidal kardia, omezil takové množství jídla atd... takže jsem se dostal do začarovaného kruhu, kde se mi nedaří stále nabrat kvalitní svalovou hmotu.
Vystřídal jsem X trenérů, ale výsledky které u jiných vidím za "chvíli" tak já je mám oproti nim po neúměrně dlouhé době a zde vidím problém v jídelníčku.

Aktuální stav:
věk: 25
výška: 174cm
váha: 70kg (dnes ráno váženo)
váha před cca měsícem (před objemovým jídelníčkem): 68 Kg

Povedlo se mi díky trenérovi a tvrdému tréninku shodit na nějakých 62,5 Kg, postava v plavkách vypadala daleko lépe, břicho ploší, vyrýsovanější postava, ale naopak v tričku jak "dítě z koncentráku", propadlé tváře, kruhy pod očima, apod...

Též jsem si prošel začátky neznalostí, kdy jsem vyházel peníze za Gainery apod.. svinstva u kterých jsem sice viděl pokrok za poměrně krátkou dobu, ale vetšinou to skončilo pořádnou 3denní sra*kou.

Při sestavování jídelníčku jsem vycházel z těchto hodnot na 1kg hmotnosti:
2g bílkovin
5g sacharidů
1g tuku

Jídelníček vypadá takto:

snídaně:
100g ovesných vloček
1g skořice
10g medu
10g kokosu
30g arašídového másla

svačina:
10g slunečnicových semínek
ovoce (banán, mandarinka, apod...)

oběd:
150g masa (kuřecí, krůti, hovězí vepřové, jak kdy.. Většinou na grilu, bez oleje, apod..)
k tomu příloha buď brambory a nebo pytlík rýže, pokud si dělám oběd sám + zelenina

svačina:
banán

FITKO

po tréninkový shake:
odměrka proteinu 27,5g (PhD Nutrition Pharma Blend 6 HR) + 55g rozdrcených (na prášek) ovesných vloček

večeře:
totéž co oběd, někdy mám třeba těstoviny s tuňákem, apod... občas také špagety se sýrem a tuňákem

druhá večeře:
tady dávám občas protein pokud zjistím že jsem měl za den málo bílkovin

Je mi jasné, že to není dokonalé a bude zde hodně kritiky. Budu za ni rád, protože mě to aspoň někam posune.
Poslední dobou mám, ale problém s tím, že mám hodně nafouklé břicho, hlavně po ránu, kde by naopak mělo být břicho po noci spánku, krásně ploché. Cítím, že je nafouklé, tvrdé, jak kdybych spolkl nafouklý míč.... a teď čím to je??
Přečetl jsem si něco o jídelníčku podle krevních skupin a jelikož jsem Béčko, tak např bych neměl vůbec arašídové máslo, kokos, skořici, apod... (pomalu 80% věcí, které mám na snídani).

Má někdo podobné zkušenosti? Má cenu se podle toho řídit?
Uvitím jakoukoli kritiku, rady, poznatky.... aspoň mě to doufám posune dál.
Děkuji všem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostislaw

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2gr bílkovin, dejme tomu i když by stačilo i 1,5g, naopak bych přidal na tucích a ubral na sacharidech, tam bych viděl problém s tím nafouklým břichem.
sk

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych to zase spis videl na tom velkem objemu bilkovin...to nafoukle bricho :)
Rostislaw

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
ja bych to zase spis videl na tom velkem objemu bilkovin...to nafoukle bricho :)

To musí zjistit sám, co mu nedělá dobře, já nemám problém sníst kilo masa denně, ale víc jak 400g sachru mi nevyhovuje
Devilll

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chlapi mě přijde, že se jen zalejvám.. předtím jsem měl všeho míň a vypadal jsem pořád stejně a svaly nahoru absolutně nešly, tak jsem si jídelníček takto upravil a váha nahoru pomaličku jde, ale přijde mi, že se mi kolem břicha nafukuje plovací kruh, jsem ektomorf, nebo se aspoň podle postavy takto hodnotím a mám hruškovitý tvar těla mi tak přijde. V místě pupíku mám pas daleko užší než přes boky, jak typická ženská.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Devilll napsal:
Chlapi mě přijde, že se jen zalejvám.. předtím jsem měl všeho míň a vypadal jsem pořád stejně a svaly nahoru absolutně nešly, tak jsem si jídelníček takto upravil a váha nahoru pomaličku jde, ale přijde mi, že se mi kolem břicha nafukuje plovací kruh, jsem ektomorf, nebo se aspoň podle postavy takto hodnotím a mám hruškovitý tvar těla mi tak přijde. V místě pupíku mám pas daleko užší než přes boky, jak typická ženská.

Ono taky záleží dost na tréninku, jestli nenabíráš svaly, tak je v něm asi něco špatně...
sk

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Devilll napsal:

tak hlavne necekej, ze budes porad vyrysovany jako jsi byl do ted...nicmene, ten jidelnicek co jsi popsal neni nikterak ,,predimenzovany,, Rozhodne by mela rust sila...pokud jdes se silou nahoru, tak to je v pohode
MAST3R

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rostislaw napsal:
sk napsal:

To musí zjistit sám, co mu nedělá dobře, já nemám problém sníst kilo masa denně, ale víc jak 400g sachru mi nevyhovuje

Vidím to podobně, vždycky když někdo napíše např. problém s trávením všichni začnou psát uber bílkoviny. Když jsem jel sacharidové vlny, tak jsem měl normálka více jak 2g B na kg a trávení v pohodě, kdežto dříve při nabírání jsem měl B na např. 1,6g B a trávení hrozné. Takže ne za všechno mohou bílkoviny.

Ale rozhodně souhlas, pokud máš 70kg nepotřebuješ 2g B, bude ti stačit 1,5g.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:

Ale rozhodně souhlas, pokud máš 70kg nepotřebuješ 2g B, bude ti stačit 1,5g.

i kdyby mel 100kg, muze si vystacit s 1,5g

zkus na tyden zamenit ovesne vlocky za nejake gluten free, pohankovy jsou dobry ..btw na svacu nejakych 10g lnenych, ktere ani nerozkouses a tim se nestravi je uplne zbytecny
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na jídelníček podle krevních skupin zapomeň.

Stejně mi přijde, že jíš nějak málo, máš tam v podstatě akorát 3 pořádná jídla.

Na dopolední svačinu bych dal něco jiného než ta semínka, brutálně nevyvážený poměr n-6:n-3 MK
Určitě bych se před tréninkem najedl lépe než pouze pojíst banán.
Nevím, v kolik chodíš cvičit, ale zdá se mi, že po tréninku tam toho naopak máš zbytečně moc.

A jaký jedeš trénink?
I.N.G.

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mám dlouhodobě s břichem problémy. :/
V poslední době, cca 1/2 roku, mi dost pomohlo, že jsem hodně omezil příjem pečiva z bílé mouky a taky klasické semolinové těstoviny (začal jsem jíst celozrné). Taky večer jsem omezil množství jídla.

Na tvém místě bych se zaměřil na sacharidy, tj. spíše méně, než více. Bílkoviny 2g na kg bych zatím určitě nezvyšoval, spíš bych mírně ubral na 1,5 - zvýšit to pak zpět můžeš vždycky.

NA PROTEIN PŘED SPANÍM SE VYKAŠLI. Poslední jídlo si dej minimálně 2 hodiny před spaním, raději 3, ať žaludek i střeva dostanou dost času na trávení. A večer žádné obr porce, prostě musíš dostatek bílkovin do sebe dostat během dne, nedohánět to večer. Při váze 70 kg bys neměl mít problém do sebe dostat 100 bílkovin ve 4 jídlech, večer už jen dáš nějakej salátek s 1-2 vajíčkama nebo kuřecím masem, nebo rybu se zeleninou (bez pečiva). Zkus to takhle držet tak 2 týdny a uvidíš, jestli to zabralo.
Mě tohle pomohlo, večeřím nejpozději v 20 hod, spát chodím před půlnocí a ráno mám břicho tip top, žádnej nafouklej měchýř.
Devilll

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A dokázali by jste doporučit na jaké potraviny se zaměřit nebo čeho se v tom jídelníčku vyvarovat? Nebo byl by tu někdo ochotný pomoct s úpravou jídelníčku?
Je pravda, že když jsem měl dietu na rýsování tak jsem měl večer pouze maso se zeleninou a druhý den sem se cítil lépe.. tzn. obecně za celý den malé přílohy k masu, ale tady sem si říkal že svaly nejdou nahoru protože mám málo sacharidů.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Devilll napsal:
A dokázali by jste doporučit na jaké potraviny se zaměřit nebo čeho se v tom jídelníčku vyvarovat? Nebo byl by tu někdo ochotný pomoct s úpravou jídelníčku?
Je pravda, že když jsem měl dietu na rýsování tak jsem měl večer pouze maso se zeleninou a druhý den sem se cítil lépe.. tzn. obecně za celý den malé přílohy k masu, ale tady sem si říkal že svaly nejdou nahoru protože mám málo sacharidů.

Ne, nedokázali, protože to má každej úplně jinak. To musíš poznat ty sám.
Devilll

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2014 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To mi je jasne ze to ma kazdy a kazdy je hlavne individual, ale zakladni jidelnicek naky byt musi a nebo aspon nasmerovani co by melo behem dne v jidelnicku byt a co ne, napr. viz. ty slunecnicova seminka, ktera jsem se tady dozvedel jsou uplne k nicemu ke svacine.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Objemový jídelníček, rada + neustále nafouklé břicho
Rychle na stránku:

Přejdi na: