|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZacDan
|
Zaslal: pá prosinec 26, 2014 8:49 pm Předmět: Jaký zvolit další suplement? |
|
|
Čaute, je mi 17, cvičím asi 7 měsíců a teď dobírám gainer a chtěl bych se zeptat, do čeho bych měl podle vás investovat.
• 17 / 185cm / 72kg (začínal jsem na 64) / ektomorf / hraji fotbal
Někdo říká, že protein, podle bratránka bych měl kvůli fotbalu zkusit BCAA, co je podle vás lepší?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ILikeBike
|
Zaslal: pá prosinec 26, 2014 8:55 pm Předmět: |
|
|
Jediný dva doplňky stravy, který stojí za utracený peníze, jsou protein a kreatin. Protein ber Extrifit, třeba CFM 80 (čokoláda a ovocný příchutě jsou fakt povedený), kreatin ber sypkej monohydrát. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZacDan
|
Zaslal: pá prosinec 26, 2014 8:56 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Jediný dva doplňky stravy, který stojí za utracený peníze, jsou protein a kreatin. Protein ber Extrifit, třeba CFM 80 (čokoláda a ovocný příchutě jsou fakt povedený), kreatin ber sypkej monohydrát. |
Tak do objemu by si doporučil do více? Kámoš ohledně kreatinu říkal, že mu to pomohlo "nafouknout", protein je myslím klasika, akorát jsem prostě nevěděl, jestli to nebo BCAA.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 5:12 am Předmět: |
|
|
Předně bych se vykašlal na ten gainer
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 10:44 am Předmět: |
|
|
bratranek se povedl, kdyz fotbal, tak bcaa ,,kazdopadne jsi nenapsal, jestli chces hmotu udrzet, nabrat, vysekat? :o
pravdepodobne asi nabrat, takze jedine co bych doporucil, je gainer (+ muzes vyzkouset ten monohydrat, je to levnej matros) ale pouze post work, zbytek musis lehce uzrat _________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 12:42 pm Předmět: |
|
|
Steak. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 1:11 pm Předmět: |
|
|
Z doplňků (který jsi vyjmenoval) to neroste, vyhozený prachy (všechno pokryješ z pevnýho jídla)... zainvestoval bych spíše do vitamínků, minerálů etc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 1:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 1:30 pm Předmět: |
|
|
17letej kluk si usetri na gainer nebo protein za litr a dostane se mu
doporuceni na steaky za 300 korun kilo a trenera za stejnou palbu
na hodinu... v lepsim pripade:)
jestli mas nejake penize, ktere ti prebyvaji, a doma v lednici je
vzdycky aspon mliko nebo tvaroh nebo sunka, pak si kup protein.
nic navic nepotrebujes, rozhodne ne v 17 letech...
prisaham na statni vlajku, ze ne
|
|
| nahoru |
|
 |
evan
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 1:49 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
A obligátní trenér. |
+1
Radši tu nebudu nic navíc psát, ještě by mě někdo zjebal že mu radím ať si radši koupí jídlo než "koktejlky na svaly"...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 2:07 pm Předmět: |
|
|
| evan napsal: | | Mablung napsal: |
A obligátní trenér. |
+1
Radši tu nebudu nic navíc psát, ještě by mě někdo zjebal že mu radím ať si radši koupí jídlo než "koktejlky na svaly"... |
Hoši já v 17 letech:
smrděl korunou
žral jsem co bylo v lednici
a kdybych mámě řekl, ať mi koupí maso na stejky, probral bych
se až na JIPce
koktejliky na svaly doplni bilkoviny, kterych odhaduju moc nema...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | evan napsal: | | Mablung napsal: |
A obligátní trenér. |
+1
Radši tu nebudu nic navíc psát, ještě by mě někdo zjebal že mu radím ať si radši koupí jídlo než "koktejlky na svaly"... |
Hoši já v 17 letech:
smrděl korunou
žral jsem co bylo v lednici
a kdybych mámě řekl, ať mi koupí maso na stejky, probral bych
se až na JIPce
koktejliky na svaly doplni bilkoviny, kterych odhaduju moc nema... |
Jak ti to říct. Ne každý je námět pro román od Dickinsona :-). Sníst rozumné množství bílkovin není tak těžké. Sociální případy ti mohou napsat, jestli bys jim nepřispěl :D
Zrovna tak trenér. Pokud hodlá dát byť 5 000 ročně za doplňky, o dost lepší službu mu udělá trenér na deset hodin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 5:13 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš vyřešenou stravu (což zcela jistě nemáš) a máš přebytek peněz, tak bych se zamyslel nad kreatinem. BCAA apod. bych vynechal. Při Tvojí hmotnosti nepotřebuješ proteinové koktejly, aminokyseliny, nakopávače apod. (nakonec ani ten gainer). Pokud bych volil doplněk a nutně něco musel koupit, tak by to v 17ti byly v zimě multivitamíny, případně ten kreatin.
Tím, že nekoupíš nic chybu neuděláš a v nárůstu svalové hmoty to nepoznáš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 5:55 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Pokud máš vyřešenou stravu (což zcela jistě nemáš) a máš přebytek peněz, tak bych se zamyslel nad kreatinem. BCAA apod. bych vynechal. Při Tvojí hmotnosti nepotřebuješ proteinové koktejly, aminokyseliny, nakopávače apod. (nakonec ani ten gainer). Pokud bych volil doplněk a nutně něco musel koupit, tak by to v 17ti byly v zimě multivitamíny, případně ten kreatin.
Tím, že nekoupíš nic chybu neuděláš a v nárůstu svalové hmoty to nepoznáš. |
No... udělá chybu v tom, že nebude mít ten pocit, že pro to dělá "něco" víc, i když to "něco" je k ničemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
dinos
|
Zaslal: so prosinec 27, 2014 8:53 pm Předmět: proč |
|
|
Ahoj, nevidím jediný důvod, proč bys měl brát doplňky. Jak jsi psal, je ti 17 a za 7 měsíců jsi se posunul z 64 na 72 kilo. Zdá se ti to málo? Pokud chceš být superextraspeciál kulturista, tak možná ano, ale na normální posilku, kdy nabereš formu, klidně i "plážovou formu" máš vystaráno a nepotřebuješ do sebe rvát chemii. Ta se bere v okamžiku, kdy tělo stagnuje a sám cítíš, že po půl roce cvičení nepřibereš a nemáš žádný výsledky. Vykašly se na bratránka, nebo kdo ti to radil, a v klidu cvič. Jestli chceš nabrat, tak si kup na večer normální tvaroh, nebo investuj maximálně do proteinu. S tím,kolik jsi nabral, nepotřebuješ absolutně žádné doplňky. Co bych za to dal, kdybych za 7 metrů nabral tolik kilo. To bys mi spíš mohl poradit ty
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|