Ještě jsem nepotkal nikoho, kdo by se zalil z proteinu... Možná kdybys vyřadil jen gainer (zbytečný sachry) a kreatin (když nechceš tu vodu) a k tomu glutaminu přidal protein, tak bys byl ještě spokojenější.
Jinak ovšem souhlas, jídlo je základ, doplňky jsou prostě doplňky. Proč je ale zavrhovat, taky mají svoje místo.
vzdyt jsem psal ze me zalil kreatin, haled ver ze protein by mi pomohl mozna tak v tom ze tam ma bcaa, ale jinak na svalech a na vaze by mi momentalne nepomohl, protoze vpohode prijmam bilkoviny z jidla
Až na to, že to tělo prakticky nepozná rozdíl, jestli je to z masa nebo doplňku, jen je to líp stravitelný, ale pro tělo je to bílkovina jako bílkovina.
Až na to, že to tělo prakticky nepozná rozdíl, jestli je to z masa nebo doplňku, jen je to líp stravitelný, ale pro tělo je to bílkovina jako bílkovina.
se stravitelnosti souhlasim, ale jinak mi to prijde jako blbost, neverim tomu, ze kdybych mesic lil jen protejny a nezral maso, ze bych pribiral stejne jako s masem
Celkem by mě zajímalo, kolik by bylo paceintů z kondičáků bez trénera a profíků s profesionálním trénerem, kdyby byl poměr 1:1.
Pikantní historka z léta, dostal se ke mě mladej (sotva 18) klučina s dost velkýma probléma. Samozřejmě tvrdil že cvičí ok, techniku má zmáklou, trenéra co ho kontroluje měl...
Pak mi i řekl kdo že ten trenér je, a shodou okolností jsem jeho trenéra dával do kupy předtim na jaře protože byl taky celej v ..........
Poměr ti neřeknu. Kam chodim teď jsou v háji i kondičáci i profíci. Jen já už jsem zdravej (alespoň na chvíli než si zase něco urvu nebo tak:D
A když jdu do crossfit gymu tak tam je v háji snad i recepční
se stravitelnosti souhlasim, ale jinak mi to prijde jako blbost, neverim tomu, ze kdybych mesic lil jen protejny a nezral maso, ze bych pribiral stejne jako s masem
Asi bys přibíral stejně. Ale nacpal bys do sebe i spoustu umělého sladidla. Některá z nich mají prokázané rakovinotvorné účinky (někteří výrobci velice dobře vědí, proč dají do popisu "neobsahuje aspartam"), asi všechny jsou "jen" negativním faktorem ke vzniku diabetu typu II. I proto je lepší držet doplňky maximálně tak v doplňcích (a dívat se na složení a ty s aspartamem nebrat)
Hlad...mal by proste hlad.
Je rozdiel zjest 150g zitneho chleba, 150g 97% sunky a prazenicu z 5 vajec oproti energeticky rovnakemu prijmu z "doplnkov".
osobne myslim, ze brecite na blbem hrobe
chlapec hleda neco, po cem mu to "zarucene" nabehne a vydrzi do leta, protze pak uz "nejak neni cas" cvicit
ZacDan napsal:
Ohledně stravy - jasné, není to to pravé ořechové, ale myslím si, že se snažím maximálně, bohužel například přes prázdniny to bylo peklo , vstávání před obědem, koupelky, večer někam ven, takže to fakt nešlo nahoru, ale teďka se snažím.
Řekl jsem, že není čas cvičit? Já jsem tím narážel, že v létě mi to dělá problém, jelikož pozdě vstávám, budu furt na brigádě a večer někde sedět. Tak bych byl rád, kdyby se tady ze mně nedělal někdo, kdo si myslí, že bude mít do léta svaly jak Arnold, díky Ale jo, díky těm, co umí poradit a nazdar těm, co jsou nejchytřejší, prostě dokonalý a mají jen blbé kecy, všude to je stejné. Dojdeš do posilky, někdo dojde, poradí ti pěkně a někdo za rohem říká, ať se podíve, jak špatně cvičí.
jenomze ty neches radu, tu ti tady napsalo X lidi, ty chces odsouhlasit to svoje
na svoji postavu potrebujes rekneme 130B, to jsou 2 tvarohy (snidane, vecere) a 2 porce masa
u tebe je problem v pristupu, nebo te nekdo v lete nuti spat do desity a vecer chodit parit???
furt plati pyramida, ale do kazdeho dalsiho patra mas vejit, az do predtim mas splnene na jednicku, ne resit vrcholek bez zakladny
Já nechci odsouhlasit své, chci rozumný názor. V létě přes týden budu samozřejmě spát tak do sedmi kvůli brigádě, ale jde o to, že tvaroh nemám rád a prostě nevidím problém, proč bych neměl investovat do proteinu. Večer mě nikdo nikam nenutí, ale sakra nebudu sedět doma o prázdninách, nechodím nikam na kalby, většinou jen sednout někam k pivu/kofole ven na zahrádku, já se akcím vyhýbám. Přes ty prázdniny je to prostě těžké, na brigádě je obědová přestávka, jenže potřebuji jíst i mezi tím, po obědě, pak zase, to není tak lehké prostě, proto chci do toho dát vše přes zimu.
Uvažoval jsem na BCAA, ale myslím, že tady těch 10% normálních lidí mi poradilo a půjdu do proteinu a promiň, že je tady nový topic, chci v tom mít jasno, ale příště si asi musím přečíst něco jako "Neotravujte nás s novými topicy, hledejte na internetu, kde je aspoň pro mně těžké se vyznat a nemůžete se tam s těmi lidmi poradit takto.
Problém je ale v tom, že ty nechceš poradit. Ty jenom čekáš až ti někdo potvrdí to, co chceš slyšet.
Pochop, že při tvojí hmotnosti, ti stačí nějakých 130 g bílkovin maximálně a jestli to nedokážeš nahnat ze stravy, tak bys měl začít řešit jiné věci než jestli protein nebo BCAA. Až přibereš 30 kg, pak tvůj dotaz možná už bude mít smysl...
Ano, poměrně mi to dělá problém a protein bych vzhledem k lehké stravitelnosti uvítal, toť vše. Mám se ti za 7 let ozvat, až naberu 30kg?
jenomze ty neches radu, tu ti tady napsalo X lidi, ty chces odsouhlasit to svoje
na svoji postavu potrebujes rekneme 130B, to jsou 2 tvarohy (snidane, vecere) a 2 porce masa
u tebe je problem v pristupu, nebo te nekdo v lete nuti spat do desity a vecer chodit parit???
furt plati pyramida, ale do kazdeho dalsiho patra mas vejit, az do predtim mas splnene na jednicku, ne resit vrcholek bez zakladny
Nemá to cenu. Připadá mi, že pro něj je protein (a doplňky vůbec) svým způsobem placebo. Či, asi lépe řečeno, fetiš. Něco k čemu se upne jako k modle a co mu dopomůže k růstu svalů.
Ale... napsal jsem, že cvičím 7 měsíců a měl jsem jen gainer poslední dva měsíce, takže jaký fetiš? Tady jde o to, že je snad úplně jedno, jestli vyhodím denně 40kč za dva tvarohy nebo si dám protein, ne? Vůbec nevím, co je za problém. Ján chci nabrat a tvaroh rád nemám, nedělá mi problém do sebe narvat bílkoviny, ale k těm 130-150g by se mi protein hodil.
130-150g bilkovin na 70kg vahy? pokud si natural, tak je to moc, pokud posilas, tak malo
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Celkem by mě zajímalo, kolik by bylo paceintů z kondičáků bez trénera a profíků s profesionálním trénerem, kdyby byl poměr 1:1.
Pikantní historka z léta, dostal se ke mě mladej (sotva 18) klučina s dost velkýma probléma. Samozřejmě tvrdil že cvičí ok, techniku má zmáklou, trenéra co ho kontroluje měl...
Pak mi i řekl kdo že ten trenér je, a shodou okolností jsem jeho trenéra dával do kupy předtim na jaře protože byl taky celej v ..........
Poměr ti neřeknu. Kam chodim teď jsou v háji i kondičáci i profíci. Jen já už jsem zdravej (alespoň na chvíli než si zase něco urvu nebo tak:D
A když jdu do crossfit gymu tak tam je v háji snad i recepční
To mi stačí jako odpověď k "trenérům".
Souhlasím s tím, že trenér ti může hodně pomoci, usnadnit a urychlit cestu, ale rozhodně nezabrání zranění. Může se jen snažit eliminovat nebo pomoct se vyhnout těm úplně zbytečným.
Krásně to řekl Kirill Sarychev (1:20) v tomhle videu:
Zranění prostě ke sportu patří, ať už na vrcholové nebo amatérské úrovni. Alespoň pokud se člověk snaží překonávat sám sebe nebo i někoho jiného.
Samozřejmě, že se jim snažit vyhýbat je lepší, ale moc nevěřím, že to jde bez nich, když se chce neustále zlepšovat. Navíc ze svých chyb se člověk učí nejlíp.
A rozhodně nemám pocit, že je potřeba na všechno trenér. Určitě může být daleko větším přínosem člověk s mnohaletou praxí, který trenér není, ale baví ho to, zajímá se o to a má třeba 20 let tréninku za sebou i s nějakou tou krizí nebo zraněním, což je podle mě ještě líp, protože díky tomu může určitým problémům předcházet.
Obecně jsou podle mě nejlepší ti trenéři, kdo nejsou nějak extra talentovaní, ale vše si museli vydřít a mají pro danou věc zápal. Samozřejmě musí mít i nějaký talent své zkušenosti a vědomosti předat dál.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Ano, poměrně mi to dělá problém a protein bych vzhledem k lehké stravitelnosti uvítal, toť vše. Mám se ti za 7 let ozvat, až naberu 30kg?
ZacDan napsal:
nedělá mi problém do sebe narvat bílkoviny, ale k těm 130-150g by se mi protein hodil.
1) na tvojí váhu nepotřebuješ 150 g bílkovin. Těch 130 g je maximální strop a i tak bych to viděl na méně.
2) je to tedy problém, nebo není? V každém příspěvku píšeš něco jiného.
3) Nějakých 120-130 g bílkovin je 4-5 normálních jídel. Jestli tohle množství nedokážeš přijmout bez suplementu, tak pochybuju, že ostatních živin tam máš nějaké použitelné množství. Jestli ti to dělá problém, tak znovu opakuji, problém je jinde a rozhodně ne v bílkovinách.
4) za 7 let se klidně ozvi. Jenže ty těch 30 kg nenabereš, ty si koupíš protein a za 2 měsíce sem přijdeš s dotazem, co si máš dál koupit, abys přibral...
Souhlasím s tím, že trenér ti může hodně pomoci, usnadnit a urychlit cestu, ale rozhodně nezabrání zranění. Může se jen snažit eliminovat nebo pomoct se vyhnout těm úplně zbytečným.
Krásně to řekl Kirill Sarychev (1:20) v tomhle videu:
Zranění prostě ke sportu patří, ať už na vrcholové nebo amatérské úrovni. Alespoň pokud se člověk snaží překonávat sám sebe nebo i někoho jiného.
Samozřejmě, že se jim snažit vyhýbat je lepší, ale moc nevěřím, že to jde bez nich, když se chce neustále zlepšovat. Navíc ze svých chyb se člověk učí nejlíp.
A rozhodně nemám pocit, že je potřeba na všechno trenér. Určitě může být daleko větším přínosem člověk s mnohaletou praxí, který trenér není, ale baví ho to, zajímá se o to a má třeba 20 let tréninku za sebou i s nějakou tou krizí nebo zraněním, což je podle mě ještě líp, protože díky tomu může určitým problémům předcházet.
Obecně jsou podle mě nejlepší ti trenéři, kdo nejsou nějak extra talentovaní, ale vše si museli vydřít a mají pro danou věc zápal. Samozřejmě musí mít i nějaký talent své zkušenosti a vědomosti předat dál.
Ze svých chyb se člověk učí nejlépe, ale ti chytří se učí z chyb cizích.
Já když si vezmu sebe, vzpomínám si na dva kruté seky. Jednou mě při mrtvých tazích hezky zabolelo ve spodních zádech. Když jsem to pak konzultoval s fyzioterapeutem, řekl mi, že jsem si asi jen natáhl vazy. Nechat v klidu a srovná se to. A co jsem dělal za chybu? Na chviličku jsem při zvedání, v jedné fázi pohybu, vyboulil spodní záda. Nic co je moc vidět. Kdybych se nechal občas zkontrolovat trenérem, na tuhle chybu by mě upozornil. Jiní lidé skončili s plotýnkou zabodlou ve stěně, já z toho vyvázl v pohodě.
Když mi operovali rameno, přemýšlel jsem, proč je zmrvené. Dodnes nevím příčinu, ale po operaci jsem změnil techniku benche i badmintonu. Trenér badmintonu mi potom vysvětloval, že ruka musí plynule dokončit pohyb. Když ho zaseknu v polovině pohybu, jak jsem to dělal, dostávají nejen kloubní struktury na prdel.
Teoreticky si můžeš všechno nastudovat, kámoši (kteří místo hospody tráví také čas studiem videí a jiných pramenů) tě mohou odkontrolovat, ale realita je obvykle kapku jinde.
Zranění skutečně ke sportu patří, obvzláště k těm kontaktním. Nicméně, zbytečná zranění jsou zbytečná. A to i pro vrcholové sportovce, protože jedním z parametrů dobrého sportovce je vyhnout se zbytečným zraněním. Zranění tě totiž může nadlouho vyřadit z tréninku.
Další věcí je, že se tu docela rozmohlo nadávání na trenéry. Nese se tu "všichni trenéři jsou špatní, tak dva, maximálně tři trenéři (a jedna trenérka v zimní čepici ) v Čechách za něco stojí. Prd. Dobrých trenérů je tu dost. Bohužel, těch špatných také.
Však v pohode, nemusíš cvičiť celoročne, ani ja to tak nerobím, to by som s mojim štýlom tréningu veľmi rýchlo skončil u fyzioterapeuta
Suplementy v podstate vôbec nepotrebuješ, ale ak dokážeš ušetriť korunu nazvyš tak je samozrejme fajn ak ich kúpiš. Na druhej strane si tiež radšej kúpim v piatok v bare 5 pol deci a vstup na diskotéku a aby to nejak zásadne ovplyvnilo pokroky v posilovni, to som si teda nevšimol. Si mladý, užívaj si.
Základ všetkého je poriadny tvrdý tréning a veľa jesť, ideálne kvalitne, ale chápem že nie všetci majú možnosť napchávať sa kilami mäsa (ani ja ju nemám). Ako futbalista máš však takisto dosť kardia, čo sa hodí ak sa budeš napchávať nezmyslami. Vďaka kardiu dokážeš udržať tuk aspoň ako-tak v rozumných medziach.
A tvrdým tréningom myslím cvičiť základné, komplexné cviky do úmoru. Žiadne nezmyselné splity s množstvom cvikov na partie, to ako začiatočník nepotrebuješ. Z toho dôvodu by som si zaplatil lekciu s dobrým trénerom (jednu lekciu snáď zvládneš finančne utiahnuť), nech vieš ako na to. Naučíš sa základy aby si sa nedokaličil a potom to skúsenosťami vycibríš do dokonalosti aj pri vysokých váhach, ktoré sú pri budovaní svalov nevyhnutné.
A potom, možno raz za pár rokov, budeš korba. Veľa šťastia.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru