|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gohan

|
Zaslal: st leden 14, 2015 6:56 am Předmět: |
|
|
Jsem jeste porad na vazkach. Ted zase uvazuju, ze bych vzal desktop s i5 4960k a gtx 970 a ozelel bych mobilitu ve prospech ceny a vykonu s tim,ze pozdeji klidne muzu jit do sli.
Takovym buildem usetrim bezmala 15-20 tisic za cenu snizene mobility,ale tak jak jsem psal driv,nepatrim k tem, co by to tahali na ramenu kazdy den, ale spis by to bylo v jednom miste par mesicu,pak by se to presunulo jinam atd.. ale v takovem pripade se to da zase rozebrat,dat zpatky do krabic a na miste zase slozit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 8:08 am Předmět: |
|
|
No jasně. Jdi do deskopu. Za ty ušetřené prachy a většího výkonu to stojí v každém případě. Jinak rozebírat ho pokaždé při stěhování to je blbost. Si ho prostě dáš do nějaké velké tašky a hotovo. Stejně tu bednu musíš vzít také tak tam ty komponenty můžeš nechat. Já si nedávno zrovna také skládal nový počítač a teď jsem hrozně rád, že jsem si nakoupil komponenty už těsně před vánocemi. Když jsem viděl teď ceny jak šly díky slabé koruně brutálně nahoru. Jenom za grafiku bych dal teď o 1800Kč víc než před novým rokem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st leden 14, 2015 9:11 am Předmět: |
|
|
To jo, ale zase když to tam necháš všechno zapojené, tak třeba najedeš na posraný hrbol a vylomíš si grafiku nebo něco podobného.  Nechtěl bych to riskovat. Minimálně grafiku a HDD vyndat a dát do krabičky.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 9:58 am Předmět: |
|
|
No jak myslíš ale je to velmi málo pravděpodobné, že se tam něco urvalo. Ta grafika je v tom slotu napevno přišroubovaná a ten disk taky drží pevně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st leden 14, 2015 11:06 am Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | To jo, ale zase když to tam necháš všechno zapojené, tak třeba najedeš na posraný hrbol a vylomíš si grafiku nebo něco podobného. Nechtěl bych to riskovat. Minimálně grafiku a HDD vyndat a dát do krabičky. |
To je blbost, musel by si s tou bednou někde hodit, pak je riziko ohnutí velmi těžkého chladiče CPU (např. nějaká velká Noctua), ale to hrozí pouze při přepravě poštou nebo jiným externím dopravcem. Pokud to budeš přenášet sám, nic takového nehrozí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st leden 14, 2015 11:47 am Předmět: |
|
|
O ten disk bych se taky asi bal nejvic... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st leden 14, 2015 12:04 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | O ten disk bych se taky asi bal nejvic... |
Přenášení vypnutého disku by mělo být naprosto v pohodě, protože hlavy jsou zaparkované.
Disku škodí pokud je zapnutý a hýbe se s ním, znal jsem i borce co nosili zapnutý notebook jako mp3 přehrávač v batohu...
Jinak klasický HDD už ani není nutný pro hráče, 250GB SSD jsou levné a storage se dá řešit externím HDD.
Jinak desktop dneska už může být celkem přenosný, pokud člověk nechce SLI, 8 HDD atp., stačí skříň + deska typu mATX a je to malé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st leden 14, 2015 12:30 pm Předmět: |
|
|
A není problém s délkou grafáren? Kamos nedavno skladal desktop s radeonem 280x a ta karta se mu malem do casu nevlezla a to mel zalman mid tower.. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 1:16 pm Předmět: |
|
|
Jo tak ta karta radeon 280x je nezvykle hodně dlouhá. Má skoro 31cm. Já mám dvě gtx 980 a ty jsou právě o 3cm kratší než ta 280x. Vždycky jsem si kupoval větší skříně big tower, no a právě tentokrát jsem poprvé koupil menší skříň a záhy jsem toho také litoval. Grafiky se mi tam vlezly v pohodě obě do SLI. Ale bohužel vodní chladič na procesor se mi tam nevlezl což mě fakt nasralo. Naštěstí v tom obchodě byli tak hodní, že si ho vzali zpátky a vrátili mi peníze i přes to, že už byl rozbalený. Bednu jsem koupil tuto.
https://www.alza.cz/fractal-define-r4-titanium-grey-usb-3-0-pruhledna-bocnice-d362967.htm
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st leden 14, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
| prochm napsal: | Jo tak ta karta radeon 280x je nezvykle hodně dlouhá. Má skoro 31cm. Já mám dvě gtx 980 a ty jsou právě o 3cm kratší než ta 280x. Vždycky jsem si kupoval větší skříně big tower, no a právě tentokrát jsem poprvé koupil menší skříň a záhy jsem toho také litoval. Grafiky se mi tam vlezly v pohodě obě do SLI. Ale bohužel vodní chladič na procesor se mi tam nevlezl což mě fakt nasralo. Naštěstí v tom obchodě byli tak hodní, že si ho vzali zpátky a vrátili mi peníze i přes to, že už byl rozbalený. Bednu jsem koupil tuto.
https://www.alza.cz/fractal-define-r4-titanium-grey-usb-3-0-pruhledna-bocnice-d362967.htm |
Nechápu jak se ti nemohl vejít vodní chladič na procesor (který je o dost menší než lepší vzducháče) do skříně F.D. R4, která je opravdu dost prostorná :-)
Ale jestli to byl takovej ten už sestavenej vodník jenom na CPU, tak to je kravina kupovat, je to totiž hlučenější, hůře to chladí a je to cca 3x dražší než kvalitní vzducháč...
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:17 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | prochm napsal: | Jo tak ta karta radeon 280x je nezvykle hodně dlouhá. Má skoro 31cm. Já mám dvě gtx 980 a ty jsou právě o 3cm kratší než ta 280x. Vždycky jsem si kupoval větší skříně big tower, no a právě tentokrát jsem poprvé koupil menší skříň a záhy jsem toho také litoval. Grafiky se mi tam vlezly v pohodě obě do SLI. Ale bohužel vodní chladič na procesor se mi tam nevlezl což mě fakt nasralo. Naštěstí v tom obchodě byli tak hodní, že si ho vzali zpátky a vrátili mi peníze i přes to, že už byl rozbalený. Bednu jsem koupil tuto.
https://www.alza.cz/fractal-define-r4-titanium-grey-usb-3-0-pruhledna-bocnice-d362967.htm |
Nechápu jak se ti nemohl vejít vodní chladič na procesor (který je o dost menší než lepší vzducháče) do skříně F.D. R4, která je opravdu dost prostorná :-)
Ale jestli to byl takovej ten už sestavenej vodník jenom na CPU, tak to je kravina kupovat, je to totiž hlučenější, hůře to chladí a je to cca 3x dražší než kvalitní vzducháč... |
No právě ten radiátor se nevlezl nahoru do skříně . Samotný radiátor se tam vlezl akorát ale s těma ventilátorama už prostě ne. Zavazela tam základní deska a také ten zadní ventilátor ve skříni. A to jsem si ještě k tomu koupil navíc 2 ventilátory Noctua NF-A14 protože jsem je chtěl dát i z druhé strany na radiátor aby byli z obou stran. Ale ty jsem nakonec využil , že jsem je dal místo těch originálních co byli ve skříni. Právě já jsem byl vždycky proti těm vodním sestaveným hybridům. V předchozím počítači jsem měl noctuu NH-D14 a byl super. Přetaktovaný procesor 2600k na 5GHz v pohodě uchladil ale právě podle testů co jsem se díval na netu tak toho vodníka hrozně vychvalovali a teploty procesoru byli s tím vodníkem v průměru o 10 stupňů lepší než z nejlepšími ventilátorovými. Tak jsem ho chtěl poprvé vyzkoušet no. Jo a byl to tenhle.
http://www.tsbohemia.cz/corsair-h110-komplet-vodniho-chlazeni-cpu-s-2x140mm-ventilatorem-pro-socket-1155-1156-2011-1366-am2-am3-fm1-fm2-_d164966.html?fulltextword=h110
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:29 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | Jsem jeste porad na vazkach. Ted zase uvazuju, ze bych vzal desktop s i5 4960k a gtx 970 a ozelel bych mobilitu ve prospech ceny a vykonu s tim,ze pozdeji klidne muzu jit do sli.
Takovym buildem usetrim bezmala 15-20 tisic za cenu snizene mobility,ale tak jak jsem psal driv,nepatrim k tem, co by to tahali na ramenu kazdy den, ale spis by to bylo v jednom miste par mesicu,pak by se to presunulo jinam atd.. ale v takovem pripade se to da zase rozebrat,dat zpatky do krabic a na miste zase slozit. |
jestli netrvas na laptopu, tak rozhodne desktop je lepsi volba a dnes uz muzes postavit herni delo a nemusi to bejt vubec zadna obrovska krava..akorat nechapu proc bys kupoval gtx 970, kdyz muzes mit za stejnou cenu o dost vykonejsi 290X..kazdopadne do grafiky bych ted asi moc neinvestoval, protoze je naspadnuti nova generace..i kdyz asi porad jen 28nm u obou vyrobcu.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:31 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Gohan napsal: | Jsem jeste porad na vazkach. Ted zase uvazuju, ze bych vzal desktop s i5 4960k a gtx 970 a ozelel bych mobilitu ve prospech ceny a vykonu s tim,ze pozdeji klidne muzu jit do sli.
Takovym buildem usetrim bezmala 15-20 tisic za cenu snizene mobility,ale tak jak jsem psal driv,nepatrim k tem, co by to tahali na ramenu kazdy den, ale spis by to bylo v jednom miste par mesicu,pak by se to presunulo jinam atd.. ale v takovem pripade se to da zase rozebrat,dat zpatky do krabic a na miste zase slozit. |
jestli netrvas na laptopu, tak rozhodne desktop je lepsi volba a dnes uz muzes postavit herni delo a nemusi to bejt vubec zadna obrovska krava..akorat nechapu proc bys kupoval gtx 970, kdyz muzes mit za stejnou cenu o dost vykonejsi 290X..kazdopadne do grafiky bych ted asi moc neinvestoval, protoze je naspadnuti nova generace..i kdyz asi porad jen 28nm u obou vyrobcu.. |
To já bych teda raději koupil tu gtx970.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:33 pm Předmět: |
|
|
a nakej rozumnej duvod proc? _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:38 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | a nakej rozumnej duvod proc? |
Tak lepší přetaktování, menší spotřeba, menší teploty a mám raději nvidii
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|