|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
venacz
|
Zaslal: po leden 19, 2015 10:57 am Předmět: Sacharidy + protein po tréninku |
|
|
Zdravím, chtěl bych upřesnit něco ohledně po tréninkového nápoje. Vždycky po tréninku (nabíracím) si smíchám 100g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky) s jednou dávkou proteinu (takový domácí gainer). Teď jsem ale četl článek, kde psaly, že proteiny by se měli doplňovat až tak 1 - 2 hodiny po tréninku. Dřív si je tělo bude přeměňovat na sacharidy a čerpat je jako zdroj energie (nebo tak nějak). Mám si dát teda po tréninku jen sacharidy a protein až doma? Jsou vhodný komplexní sacharidy z vloček nebo mám zařadit spíš nějaký jednodušší cukry? Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sk
|
Zaslal: po leden 19, 2015 11:06 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
Zaslal: po leden 19, 2015 12:07 pm Předmět: |
|
|
Přeměna bílkovin na sacharid snad ani není možná. Přebytečný bílkoviny se rozštěpí na aminokyseliny které se využijí na obnovu tkání a regeneraci a rust svalstva.. Zbytek se normálně vyloučí.. Možná jen nějakej přebytek bílkovin se přemění na glukozu a to se pak uloží v podobě tuku.Teda myslim že to tak je.. K tomu aby si dostal tyhle bílkoviny a aminokyseliny ke svalům, tak samozřejmě potřebuješ sacharidy. Sacharidy vlastně přepravují bílkovinu tam kde je potřeba pro regeneraci. Samozřejmě po tom tréninku je nejdůležitější doplnit energii co nejrychleji, to znamená, využít rychlé cukry (maltodextrin). Vločky sice sacharidy maj ale zase maj i poměrně vyšší obsah vlákniny, která způsobuje pomalejší vstřebávání.. Proto nejsou po treninku moc vhodný. Víceméně je asi jedno jestli společně s tim maltodextrinem ten protein dáš a nebo ne. Dřív nebo později se využije tak jako tak.. Někdo říká, že je lepší ho dát až třeba 30min po tréninku až proběhne ten proces doplnění energie.. Myslím ale že to výrazně nepoznáš.. Dál samozřejmě záleží o jakej protein se jedná. Jsou proteiny který se vstřebají rychlejc a jsou vhodný právě do potréninkové doby. Pak jsou proteiny který se uvolňují postupně a dodávají tělu živiny po delší dobu (noční protein)..
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po leden 19, 2015 12:32 pm Předmět: |
|
|
Gkukoneogeneza...glukogenne aminokyseliny, atd...cize existuje.
Druha vec je prakticke fungovanie organizmu - existuju nazory, podla ktorych az na extremne pripady ku glukoneogeneze prakticky nedochadza, resp. ak aj je organizmus donuteny tento proces premeny spustit, jedine pri tak vysokom prijme bielkovin, ktory sa rata na desiatky gramov na kilo body mass. Co je vlastne nerealne.
Po treningu si v klude daj ten vlockovy prach zmiesany s proteinom. Maltodextrin a podobne rychle sacharidy su z mojho pohladu nezmysel. Pokial teda nebehas 3x do tyzdna po 25km. S tym doplnovanim glykogenu to nie je vobec take horuce. Resp. tiez nepredpokladam, ze ides rovnaku svalovu skupinu 2-fazovo, alebo ze cvicis FB vecer a znovu rano na druhy den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po leden 19, 2015 12:49 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | Gkukoneogeneza...glukogenne aminokyseliny, atd...cize existuje.
Druha vec je prakticke fungovanie organizmu - existuju nazory, podla ktorych az na extremne pripady ku glukoneogeneze prakticky nedochadza, resp. ak aj je organizmus donuteny tento proces premeny spustit, jedine pri tak vysokom prijme bielkovin, ktory sa rata na desiatky gramov na kilo body mass. Co je vlastne nerealne.
Po treningu si v klude daj ten vlockovy prach zmiesany s proteinom. Maltodextrin a podobne rychle sacharidy su z mojho pohladu nezmysel. Pokial teda nebehas 3x do tyzdna po 25km. S tym doplnovanim glykogenu to nie je vobec take horuce. Resp. tiez nepredpokladam, ze ides rovnaku svalovu skupinu 2-fazovo, alebo ze cvicis FB vecer a znovu rano na druhy den. |
Tak nesmysl to zase být nemusí, ono se to pak dopraví do svalu rychleji, ty bílkoviny a aminokyseliny, takže dát nějakou rozumnou dávku není naškodu, ani nemusí jít o doplňování glykogenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po leden 19, 2015 1:15 pm Předmět: |
|
|
tak u PN snad nejde o doplnovani glykogenu ve smyslu doplneni energie pred dalsim treningem, ale o co nejvetsi urychleni regenerace a proto ty rychle sachry
|
|
| nahoru |
|
 |
halk.jack
|
Zaslal: st únor 24, 2016 10:04 pm Předmět: eshop fitness4u |
|
|
Čau, chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s eshopem fitness4u, konkrétně na proteiny. Se sportem a celkově výživou teprve začínám. Díky za zkušenosti a případně další tipy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sabaton
|
Zaslal: čt únor 25, 2016 7:28 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
osobní zkušenosti mám dobré.
Osobně jsem objednával 2x BCAA, zboží jsem hradil online kartou a bezproblémů vše dorazilo.
Ovšem ještě lepší osobní zkušenosti mám s obchodem Ronnie.cz .
|
|
| nahoru |
|
 |
halk.jack
|
Zaslal: pá únor 26, 2016 10:50 pm Předmět: |
|
|
Tak to rád slyším, plánuji udělat větší objednávku, abych měl i slevu. A pacení karou online taky uvítám. :-) Ale mrknu i tady na ronnie. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so únor 27, 2016 9:19 am Předmět: |
|
|
Taky nakupuju vsude mozne, ale musim uznat ze na ronnie je ten pristup uplne jinde.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
halk.jack
|
Zaslal: so únor 27, 2016 10:53 pm Předmět: |
|
|
Tomu věřím. :-) Jen ten obchod fitness4u mám i možnost navšívit osobně, jelikož jsem z Uherského hradiště, tak mě zajímalo, jaké jsou zkušenosti...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|