Objemový jídelníček - prosím o zkontrolování

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objemový jídelníček - prosím o zkontrolování  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Objemový jídelníček - prosím o zkontrolování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bale55

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2015 6:55 pm    Předmět: Objemový jídelníček - prosím o zkontrolování Odpovědět s citátem

Ahoj, je mi 17 let, měřím 176cm a vážím 62Kg. Cvičím od září a to jsem spíš tak "chutnával" různé cviky, zpěvňoval tělo a tak různě zkoušel, chodím třikrát týdně. Za tu dobu jsem přibral ale pouze 2kg, mám extra rychlé spalování. Nemůžu si ale stěžovat, protože moje strava je na tom hodně špatně, nesnídám, moje první jídlo je okolo 10té hodiny ranní, pak jsem schopen zase 4 hodiny nejíst..no i takové dny jsou.

Ale teď jsem se rozhodl, že s tím končím, a že to začnu brát opravdu vážně, aby to k něčemu vypadalo.

Takže jsem si sestavil takový jídelníček ..

Snídaně :
Emco ovesná kaše (různé příchutě, čokoláda, malina, jahoda atp. ty mi chutnají)
Jogurt
Zelený čaj 300ml

Dopolední svačina
Tuňákový salát (Těstoviny 100g, kozervovaný tuňák 100g, nějaká zeleninka)
Mutant Mass Gainer

Oběd
Kuřecí prsa 150g, rýže 150g - popřípadě nějaké alternativy jako je hovězí, vepřové, brambory atp. Gramáž bude ale vždy minimálně taková

Odpolední svačina
Mutant Mass Gainer
celozrnné pečivo

Večeře
Whey Protein
3 vařená vajíčka
3-4 kusy celozrnného pečiva
šunka, šlehný smetanový sýr, zelenina

2. Večeře
250g tvarohu s kakaem, marmeládou ..

Sám když ale koukám, tak mám v hlavě několik otazníků.

1. Tak nějak se nemůžu zorientovat ve značkách gainerů a proteinů. Teď dobírám Mutanta gainer, tak se ptám který je pro mé účely nejefektivnější jak gainer, tak protein?
2. Někdo říká, že tvaroh na noc je úplná hovadina, někdo zase že už to takhle dělá 10 let, tak nevím, kde je pravda
3. Je pravda že bych měl jíst alespoň každé dvě hodiny?
4. Co kreatin? Je dobré ho brát? Kdy? Proč?
5. Také bych chtěl doporučit nějaký kvalitní objemový trénink pro mě, začátečníka (cvičím 4 měsíce)

Díky moc !
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blackoff

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2015 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídelák špatně, hledej.. je toho tu na foru plno.

1. Gainer ani protein v prášku při tvých parametrech nepotřebuješ..
2. Záleží na tobě .. (já dávám tvaroh na noc tak dvakrát týdně, když nemám zrovna nic vařeno a nechce se mi )
3. Jez tak, aby to fungovalo..
4. Kreatin není potřeba
5. Fullbody 3x týdně, je toho tu plné forum

Shrnu li to, hledej
karlwanhov

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2015 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) gainer muze byt, ale v tvem pripade pouze jako post work shake, takze klidne mutanta. protak u 60kg nepotrebujes
2) tvaroh samotny ma spatnou vyuiztelnost, pokud ho das jako posledni veceri s vajcama, bude to ideal
3) rozhodne ne, zkus 5 pevnych jidel - 3 zakl. + 2 svaciny,, casem muzes prejit jen na 3 atd atd
4) zkus, proc ne, nastuduj davkovani a vem klasa monohydrat
5) najdi si nejake zakladni FB pro zacatecniky, cinky + cviky s vlastni vahou

ten mutant u svacin vyhod
Endo

PříspěvekZaslal: ne leden 25, 2015 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Protein? Pri 60kg zbytočnosť. Nemal by si mať problém prijať dostatok bielkovín na takúto váhu. Gainer? Môže ale nemusí. Skús to najprv bez neho a ak budeš cítiť, že to nejde hore a nebudeš už vládať pridať na sacharidoch zo stravy- potom ho zaraď.
2. Tvaroh na noc taktiež môžeš ale nemusíš. Ak máš v daný deň dostatok bielkovín a nepociťuješ zvláštnu potrebu si ho dať (hlad, atď.) tak ho kľudne vynechaj. Ja osobne ho dávam len v tréningové dni. Prípadne k nemu prihoď ešte trochu nejakých orechov.
3. Jedz tak často ako ti to vyhovuje, avšak aby to malo aspoň nejaký systém a aby si do seba dostal potrebné množstvo živín.
4. S kreatínom by som na tvojom mieste ešte počkal. Ak ešte len začínaš, tak telo bude postupne zosiľovať resp. priberať aj "samo". Až neskôr keď budeš cítiť že to už nejde tak ako by malo, resp. až telo využije ten počiatočný potenciál a adaptuje sa na tréning a stravu. Až vtedy je podľa mňa správny čas zaradiť kreatín, najlepšie klasický monohydrát.
5. Ako bolo spomenuté: FB 3x týždenne.

PS: Nebolo by zle doplniť do jedálnička ešte nejaké tuky. Orechy, orechové maslá, syr, atď.
Svalovec

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Protein ani gainer 60 kilový střízlík rozhodně nepotřebuje. :-) Není problém nasytit tohle tělíčko pouhou stravou.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ovesnou kaši Emco bych nahradil klasickými vločkami (když už - třeba Lidl je má za slušnou cenu a jsou drcené). K tomu bych přidal třeba ořechy - to je taky důležité, v jídelníčku chybí tuky - ořechy, avokádo, semínka. Tvaroh můžeš střídat s cottagem. Trénink najdeš tady na webu - FEST je slušný, další najdeš třeba v článku o tréninkové frekvenci, stačí zadat slovo frekvence do vyhledávače.
Barthel

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vytkl bych akorát tu večeři, protože je otázkou co je celozrnné.
Třeba já jím tmavej tousťák z penny, kde je fakt 10g sacharidů na plátek a asi 0,7g cukru a minimum tuku. Ale vícezrnné kaiserky a podobný šajze vynech.

Pro tebe bude teď priorita dostat do sebe co nejvíc sacharidů tak bych se nebál místo 3-4ks pečiva dát večer opět 100g rýže. Rozhodně ti to pomůže víc než pečivo.

1. Značky zatím neřeš. Protože ti opravdu bude stačit jen kvalitně jíst ;) 100g bílkovin ti bude zatím stačit ;)
2. Tvaroh si klidně dej, ale podle mě jen v den treningu aby tělo mělo přes noc z čeho opravovat.
3. To je na tobě jak ti to vyhovuje. Někdo je zastánce toho a někdo toho. Pro mě osobně je důležitý až čísla před tím než jdu spát - a je mi jedno jestli dám 2 jídla nebo 5 jídel. Prostě jak to stíhám.
4. Kreatin zatím vynech a nech si ho jako další impuls až ucítíš, že to jde fakt pomalu nahoru.
5. 3x týdně fullbody - je na to spoustu variací. Pokud zvládáš dobře techniku základních vícekloubových cviků (bench,mrtvola,dřep) tak zkus třeba korte, ale je toho opravdu hodně na intrnetu.

Simple as that:
-težší váhy
-menší opakování (3-6) , 5 a více serií
-základní cviky
-dostatek sacharidů
-kvalitní regenerace
a dostatek vody
Endo

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.Fox napsal:
Trénink najdeš tady na webu - FEST je slušný, další najdeš třeba v článku o tréninkové frekvenci, stačí zadat slovo frekvence do vyhledávače.

Cvičí 4 mesiace, takže tréning FEST by som mu určite nedoporučil...
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Endo napsal:

Proč ne? Pokud má slušnou techniků hlavně základních cviků, není snad důvod se toho bát. Kamarád, co má za sebou trenérský kurz mi říkal, že je učili, že by začátečníkovi neměli doporučovat třeba dřepy a MT kvůli přetížení spodních zad když ta partie není zpevněná, to dá rozum, ale předpokládám, že chvilku už cvičí a číst taky umí (nastavená zátěž do pracovních sérií a podobně).
MAST3R

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barthel napsal:
-dostatek sacharidů

Spíše dostatek tuků.
Endo

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.Fox napsal:
Endo napsal:

Proč ne? Pokud má slušnou techniků hlavně základních cviků, není snad důvod se toho bát. Kamarád, co má za sebou trenérský kurz mi říkal, že je učili, že by začátečníkovi neměli doporučovat třeba dřepy a MT kvůli přetížení spodních zad když ta partie není zpevněná, to dá rozum, ale předpokládám, že chvilku už cvičí a číst taky umí (nastavená zátěž do pracovních sérií a podobně).

A o to práve ide, chce to čas. Naučiť sa správnu techniku nieje predsa otázka pár tréningov. To, že niekto zvládne techniku drepu pri malej váhe neznamená že si tú techniku udrží aj pri väčšej. Chce to začať doslova od nuly a postupne pridávať záťaž a nie rovno skočiť na ťažké FB tréningy.
Endo

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Barthel napsal:
-dostatek sacharidů

Spíše dostatek tuků.

Spíše dostatok všetkého. Teda všetkých troch makronutrientov a vitamínov.
Barthel

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Barthel napsal:
-dostatek sacharidů

Spíše dostatek tuků.

Tak samozřejmě tam tuky chybět nesmí, ale baví me se tady pořád o pohledu na věc. Někomu vyhovuje to, že pošle 400g sacharidů a tuky má relativně nízko někdo si to rozloží a má třeba 300g S 150g tuku a tak. Co komu vyhovuje.
Bale55

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za odpovědi a rady, myslím že jsem vše pochopil tak jak jsem měl, ale mám problém s těmi tuky. Pokud tam přece pošlu denně malé balení kešu/mandlí tak to nemůže stačit ne?
Jak mám jinak doplnit tuky než ořechy?
Riku

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tučné sýry, máslo, vejce, maso, rybí olej, oliváč... těch možností je :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Objemový jídelníček - prosím o zkontrolování Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: