Bolest ramen

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest ramen  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Bolest ramen
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stofi193

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 2:21 pm    Předmět: Bolest ramen Odpovědět s citátem

Zdravím, už poměrně dlouho mám problém s bolestí obou ramen. Doktor to nekontroloval ultrazvukem a rovnou mě poslal na rehabilitace s tím že zánět tam už není a je to jenom oslabené. Po rehabilitacích je to ještě horší, tak jsem šel za doktorem znova, tentokrát to zkontroloval ultrazvukem a zjistil že zánět tam pořád je, tak jsem dostal postupně do obou ramen obstřiky a dal jsem na 7 týdnů volno. Dneska jsem byl na kontrole, doktor opět nic zevnitř nekontroloval a podle pohyblivosti usoudil že zánět už tam určitě není, poslal mě znova na rehabilitace s tím že je akorát potřeba uvolnit ramena od lopatek. Tam už se mi zrovna moc nechce po tom jak to dopadlo minule. Kloubní výživa na to nijak zvlášť nepomáhá. Neví někdo prosím co s tím? Děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co cvičíš/necvičíš?
stofi193

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, 7 týdnů nic :D
PMKB5

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a předtím, cvičební historie? Předchozí sporty? Denní režim (třeba sedavé zaměstnání?) Atd.?
Lunreal

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 nemas nejaky tip na zlepseni stability ramene? Mam problem s jednim ramenem, kde se mi vytvorila nestabilita v upazeni? (ruka podel hlavy smerem nahoru), citim jak rameno neni pevne uchyceno v kloubu a je trochu volne v malem rozsahu pohybu. Nejspis to mam z benche, u ktereho me to rameno zacalo bolet (a dale u shybu a pritahu k brade apod). Je to uz nekolik let, za tip bych byl vdecny.
stofi193

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, dřív jsem jel trénink v podobném stylu jako Dorian Yates, tzn. pyramidová rozcvička a pak jedna pracovní série do selhání + shazovačky, rest pauzy atd, potom jak se to už fakt hodně zhoršilo jsem chvíli trénoval lehčí trénink o 3 pracovních sériích těsně před nebo do selhání, ale i u toho to už pak bolelo, proto jsem dával pauzu. Jako další sport už jsem dělal jenom hasičinu takže od tam by to určitě nebylo. No a zaměstnání nemám, ještě studuju.
PMKB5

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar a sílu,

V první řadě lékař a sportovní fyzioterapeut (pravidlo - musí dát na deadlift víc než ty)

pak:

- drily na mobilitu - kroužení rameny, kroužení pažemi, pomalu, kontrolovaně, každý den celkem až několik set opakování
- drily na mobilizaci hrudní páteře a streč krku - protože problém může být o patro výše nebo níže.
- cviky na rehab/prehab ramen: Kettlebell svazotář, páka, Get-Up - pro ramena TOP, mobilitu, stabilitu, sílu, odolnost... Pomocí Get-Upů už jsem dal do kupy desítky totálně odvařenejch ramen.
- důraz na tahy - horizontální přítahy, třeba na TRX, vis na hrazdě se správným "zapakováním ramen"
stofi193

PříspěvekZaslal: út únor 17, 2015 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Okej, díky za rady ;) .. Dneska jsem byl po pauze poprvé, když jsem dělal stahování kladky s paralelním držákem tak mi přišlo jako kdyby mi v pravém ramenu chtělo přeskočit nebo něco takovýho, pak trochu i u veslování se stejným držákem, s jednoručkou už to bylo v pohodě.. když jsem byl na rehabilitacích tak mě doktorka říkala že je potřeba něco spravit u lopatek a že je to spíš na té pravé straně, takže to bude spíš něco kvůli tomuhle? protože volno tomu zrovna moc nepomohlo
Poman

PříspěvekZaslal: út únor 17, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:

V první řadě lékař a sportovní fyzioterapeut (pravidlo - musí dát na deadlift víc než ty)

To co je za pravidlo?

Rychle na stránku:

Přejdi na: