|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:12 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | EpsteinBarr - a to aj stravis? to uz su celkom naloz porcie (zanedbame kultikov v objeme ) |
Idem uz nejaku dobu IF 16/8. Cize drzim sa troch jedal zvycajne, co mi neskutocne vyhovuje. A kedze chudnem tuky a priberam svaly tak samozrejme to riesim rozumne (treningove dni zozerem aj psovi granole, ked netrenujem tak nezerem).
Skor som len chcel poukazat na to, ze nie je problem v prijme aj vysokych makier v zmysle "nizkofrekvencneho" jedenia.
A inak, tie porcie ako som to opisal, su skutocne veeeelmi prijatelne. Sak si daj cestoviny s kotidzom...o polhodinu som hladny, ze by som zahryzol aj do jablka.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
haino

|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:17 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | haino napsal: | Vleze se toho podstatně víc.Před tréninkem:
0,7l mlíko,200g vločky,200g chleba,tvaroh s vodou,zelenina,20g máslo
po:to samé plus pár jablek,dohromady skoro 2kg.
váha 78kilo. |
Jak dlouho před tréninkem to bylo a kde přesně jsi to pak ve fitku vyklopil? :) | Ne to je do hor,akce na 5-6 hodin a dýl.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
extremne opatrenia, hryzt jablka _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:26 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Petey napsal: | EpsteinBarr - a to aj stravis? to uz su celkom naloz porcie (zanedbame kultikov v objeme ) |
Idem uz nejaku dobu IF 16/8. Cize drzim sa troch jedal zvycajne, co mi neskutocne vyhovuje. A kedze chudnem tuky a priberam svaly tak samozrejme to riesim rozumne (treningove dni zozerem aj psovi granole, ked netrenujem tak nezerem).
Skor som len chcel poukazat na to, ze nie je problem v prijme aj vysokych makier v zmysle "nizkofrekvencneho" jedenia.
A inak, tie porcie ako som to opisal, su skutocne veeeelmi prijatelne. Sak si daj cestoviny s kotidzom...o polhodinu som hladny, ze by som zahryzol aj do jablka. |
nejsou prijatelne :) 300g panenky + 300g priloha, neni pro 90% lidi prijatelna porce....stejne tak muzu snist 200g tvaruzek a prohlasit se za viteze, ale zase to neni prijatelne reseni pro velkou vetsinu lidi
nikdy jsem nerikal, ze to neni mozne...ale po pravde, jaky je rozdil mezi clovekem, ktery si na noc nastavi budik aby vypil protein a mezi tim, co do sebe rve 3x denne 600g porce jidla typu ryze + protein....
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:29 pm Předmět: |
|
|
Když jsem jedl 3x denně, tak nebyl problém sníst najednou 250-300g masa a k tomu 750g brambor + kotel zeleniny...trávení naprosto v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po únor 23, 2015 1:39 pm Předmět: |
|
|
Pozri sk, to nie je o nejakom vitazovi, teoriach, ci extremoch a podobne. 200g tvaruzkov jest nebudem, pretoze mi nechutia. Kebyze ich mam rad, je to kolko? 2 balenia? To je akoze nejaky problem zjest 200g "syra" s cerstvym pecivom?
300g mäsa (surovy stav) s nejakou prilohou mi nepride nic zvlastne. Podobne, 200g ryze s proteinom, co si dam po treningu beriem skor ako nieco "pod zub"... a to jedlo zmizne ani si nestihnem precitat posledne prispevky na fore.
A tiez, neber moj predchadzajuci prispevok ako nejaky konkretny navod. Ako som pisal, bolo na ukazku toho, ze uz v troch (pre mna normalnych) jedlach mozes prijat take mnozstvo makier, ktore mozno 80% ludi na fore nepotrebuje.
EDIT: 300g osupanych brambor...ved to su mozno 3 stredne velke kusy. Neviem. Divny je vraj len Draper  ja si pripadam v poho
Naposledy upravil EpsteinBarr dne po únor 23, 2015 1:42 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po únor 23, 2015 2:27 pm Předmět: |
|
|
Aby člověk tvořil svaly, musí být čistá proteinová bilance (známo také jako bilance dusíku) pozitivní. Pokud bude negativní, je jedno kolik jsem do sebe nacpal jídla, v kolik chodech a jestli jsem u toho seděl, ležel, nebo dělal stojku. Některé metabolické zákony jsou prostě dané. A fyziologie trávení je takový černý Petr, protože někdo nemá problém strávit 400 g flákoty jak nic a někdo z toho bude prdět ještě dva dny. Kdo má přímý kontakt s lidmi, kterým dělá jídelníčky nebo se stará o jejich stravování, tak má určitě vypozorované, že každému vyhovuje jiná frekvence, jiné porce a každé tělo na výživu reaguje jinak. Nejzásadnější rozdíly jsou hlavně mezi pohlavími pochopitelně a pak následují interindividuální rozdíly. Ale to, že tělo stráví jen 40 g bílkovin je mýtus, jak už tu správně padlo. Tenhle mýtus vznikl spíše špatnou interpretací maximální stimulace MPS (svalová proteosyntéza) za pomocí rychlého zdroje bílkovin. V takovém případě nemá smysl dávat více jak 25 g B (např. WPC). Na to už existuje plno studií. To ale také nesouvisí ještě přímo s trávením. Prostě někdo někde udělal chybu v interpretaci a pak se to šířilo dál a dál jako mor. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Ektomor
|
Zaslal: st listopad 25, 2015 8:21 am Předmět: |
|
|
Kolik se dá strávit bílkovin jednorázově je hrozně moc individuální, ale určitě nepaltí mýtus o 40 gramech. Záleži na typu člověka a taky na tom, jak dlouho nejedl. Kdo jí pravidelně po dvou hodinách, tak samozřejmě přes 40 gramů bílkoviny nestráví. Naopak někdo, kdo celý den nejedl, stráví určitě i přes 100 gramů jednorázově a bez problmu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st listopad 25, 2015 5:50 pm Předmět: |
|
|
Tak skoro po roce v mrtvém tématu další příspěvek:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pajasrac
(ban)
|
Zaslal: st květen 18, 2016 1:29 pm Předmět: |
|
|
Tak on je taky velký rozdíl mezi tím, pokud člověk sype, nebo jede naturálně. Pokud sype, tak je schopen přijmout a využít mnohem větší množství bílkovin, ale i ostatních živin - nejen sacharidů a tuků, ale třeba i vitaminů a minerálů. Profíci jsou schopný naráz zkonzumovat klidně i 150g bílkovin a za den přijmou celkem třeba 300-400g bílkovin.
Předpokládám, že dotaz padl na normálního naturálního cvičence. Tady se to bude odvíjet podle váhy a tělesné zátěže. Takže například 16letý 65kilový chlapec, který rekreačně cvičí 2x-3x týdně pravděpodobně nebude schopen strávit a vstřebat více než 60g bílkovin v jedné porci. Naopak třeba zkušený 90kilový sportovec, který jede 2+1 split s tvrdými tréninky, využije i 100g+ bílkovin v jedné porci.
Já osobně dávám třeba i půl kila masa na posezení. Když k tomu mám jako přílohu pouze zeleninový salát (šopák, nebo prostě jen rajčata, papriku s okurkou), tak to strávím naprosto v pohodě a za 4-5h mám zase hlad. Porce 300-400g masa se sacharidama v podobě 80g rýže (nebo ekvivalent) taky v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 10:33 am Předmět: Re: Kolik tělo vstřebá bílkovin najednou? |
|
|
| FRANKLIN napsal: | | Zdravim, vsude ctu, že telo vstreba v jedne porci cca 40-50g bilkovin. |
to zalezi od toho kolko testaku davas :D
Ako natural nemozes "dohnat" to co si nezjedol za den. V kure ak cely den nejem a dam si vecer cele kura s 200 g bielkovinami, tak ho telo vstrebe, natural musi byt v strave poctivejsi (prijimat castejsie cez den bielkoviny)
Teraz podte do mna IFkari
|
|
| nahoru |
|
 |
lukasito
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 4:13 pm Předmět: |
|
|
Každý to má jinak, někomu to trávení sjede všecko, někomu ne, muže se ládovat jak chce, ale víc jak 30 g bilkovin nedá a zbytek ti pak natrhne prdel..zbytečný se takhle přežírat, kurvíš tím střeva, zažívání za delší dobu nesežereš ani okurku aby ses neposral, tělo se věnuje pak dlouhou dobu jen tomu jak to jídlo štěpí, je unavený a nezmužeš pak nic, regen totálně vycuclej...myslím si ,že je to jen o hlavě, to že si to maso mam cpát i do zadku abych toho měl najednou co nejvíc je blbost...víc jídel, pravidelně, spočítat si kolik do sebe za celý den pošlu je pro mě lepší výhra než se zbořit na obědě a probudit se večer, že mam konečně břicho normálně a ne jako v 8 měsící.. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 6:10 pm Předmět: |
|
|
lukasito: Pises hlouposti. Rada z tech ctyricetikilovejch fitness tilkaru ve skutecnosti ani vzdalene netusi, co je to jidlo, jak to funguje, jak funguje zazivani (ktere ma na vyuzitelnost a vstrebatelnost hlavni vliv) a pak to takhle dopada. Kazdej ocas hroti svatou poucku ala 2g/kg bilkovin (i kdyz je to blbost) a tim to hasne. Nemaji tucha o nejake vlaknine, netusi co jsou probiotika a prebiotika, netusi, ze existuji travici enzymy a jak jsou dulezite apod. Telo dokaze prijmout cokoliv, otazka je jak to vyuzije. Znam lidi, co cvici naturalne (nutne podotknout protoze Berserk_Grom ma pravdu), drzi LeanGains a maji bezne ve dvou max trech porcich jidla denne 50-100g bilkovin a zadny problem, protoze bilkovina se travi v radu hodin.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|