|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
wombat

|
Zaslal: út únor 24, 2015 7:40 am Předmět: nervus medianus, karpální tunel |
|
|
Zdravím,
cca v září jsem nasadil svůj první objem, celkem jsem zamakal, např. BP šel do konce roku z 8x75kg na 5x100kg, popř. 10x90kg, MT z "nikdy jsem nazkusil" na 3x150kg a dřep opět z "nikdy jsem nedělal" na 5x120kg. Takže za začátku celkem spokojenost, ale od konce minulého roku a od začátku roku 2015 mně začíná celkem trápit zdraví.
Cca měsíc jsem byl tak napůl nemocnej, takže jsem jel spíš udržovačku a hlavně od začátku roku mně v noci začaly brnět prsty na rukou, popř. celá zápěstí. Třeba 10x za noc jsem se s tím budil a tak od konce ledna už permanentně brněly i přes den. V současné době mám za sebou neuroložku, RTG páteře a EMG vyšetření. Zjištěno postižení nervus medianus a dle neuroložky jde o karpální tunely. Navic u sebe pozoruji už tak 3-4 roky neustálé sekání krční páteře (permanentně mě to někde táhne), ale to jsem zatím formou RHB neřešil a občas mám dojem, že to má souvislost i s tímto. Dostal jsem od neuroložky nakázáno přestat cvičit, dostal jsem ortézy na obě zápěstí, prášky na uvolnění kosterního svalstva a předepsány RHB. Na ty se však dostanu až koncem března a chtěl bych proto zkusit Vás, zdali s tímto nemáte někdo zkušenosti? Za tuto poslední dobu jsem zpozoroval např. zeslábnutí pravé strany těla (pravá ruka je na tom o něco hůře - brnění, mrtvení apod.). Projevuje se např. tím, že koncem roku jsem zvedal třeba 10x90kg BP a v současné době - ještě před tím, než jsem pomalu začal přecházet na dietu, tedy na konci objemu, už mně dělalo problém zvednout třeba i 10x 80kg. S tím, že pravá strana jde hůř zvednout a začínám se kroutit jak paragraf. Dále při bicepsovém zdvihu to samé. Dříve silnější pravá ruka je na tom v současnosti mnohem hůře.
Jde mi tedy o to, zda s tímto problémem někdo nemáte zkušenosti, protože měsíc necvičit, než mě vezmou na RHB, se mi opravdu nechce. V objemu jsem celkem zamakal a moc se mi to všechno nechce ztratit.
Další otázka je ohledně fyzioterapeuta. Neznáte někdo v Brně někoho, kdo by dokázal poradit přímo v souvislosti s fitness, popř. někoho s osobním přístupem? Zatím hledám jen přes net a nemůžu najít nikoho, kdo by mně vyhovoval. (Dle kometářů, názorů apod.).
Předem děkuji za odpovědi.
Martin Fuchsa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Poman

|
Zaslal: út únor 24, 2015 4:02 pm Předmět: Re: nervus medianus, karpální tunel |
|
|
Hledáš špatně
http://www.ronnie.cz/roman-koubik
Krk a celá cévně-nervová pleteň která pak jde do ruky spolu úzce souvisí. Takže je třeba pracovat i jak s akrem (loket, zápěstí, dlaň...) i s oblastí rameního pletence. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
wombat

|
Zaslal: čt únor 26, 2015 7:31 am Předmět: |
|
|
Díky za info i zpávu. Už jsem se objednal na příští pátek na RHB na Viniční. Chci to vyřešit co nejdříve. BP šel dolů z 10x90kg na 10x60kg (roční progres v ...). Biceps, triceps - pravá ruka už celkem o hodně slabší než levá. Celkově i počet opakování jde dolů tak na poloviční množství i s lehčíma vahama, no sranda. Celá pravá ruka slábne. Zatím jsem zpozoroval jen ten biceps, triceps + prsa - (tlaky zřejmě i díky tricepsu, ale i rozpažování je děs). Ještě vyzkouším nohy (dřepy - raději na multipressu)  a ramena. Ta se mně kupodivu zdála celkem ok, ale nevím, jak to bude vypadat u tlaků. No včera v posilce jsem se málem rozbrečel jak malá holka, po každým cviku jsem chtěl odejít, ale nakonec jsem to nějak zvládl - i když trénink stál úplně za ...
|
|
| nahoru |
|
 |
snup.one
|
Zaslal: po prosinec 28, 2015 8:49 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak to u tebe s karpály dopadlo. Mám ten problém právě teď na obou rukou a nerad bych kvůli tomu přestal se cvičením. Vrátil jsi se ke cvičení a jak dlouho jsi měl pauzu, co ti nakonec pomohlo ten problém vyřešit?
Budu moc rád za každý tvůj postřeh. Dík moc za odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|