Ztrata dokladu a kreditky - zneuziti

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ztrata dokladu a kreditky - zneuziti  Úvodní stránka -> Ostatní -> Ztrata dokladu a kreditky - zneuziti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 7:51 pm    Předmět: Ztrata dokladu a kreditky - zneuziti Odpovědět s citátem

Vcera vecer jsem ztratil penezenku s ridicakem, Obcankou a kreditkou (ceska spritelna). Dnes jsem byl na Sporitelne kde mi kartu zablokovali, na mestskym urade kde jsem sel nahlasit ztratu jak obcanky tak ridicaku a zazadat si o nove. Na policii jsem byl, ale tam mi rekli ze pokud to neni kradez tak nic neudelaji, jen zavolali na Mestskou policii jestli to nenasli.
Da se udelat jeste neco navic tak aby se riziko zneuziti snizilo, resp. co presne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsi všechno udělal - teď už to těžko někdo zneužije.
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Už jsi všechno udělal - teď už to těžko někdo zneužije.

no ma 2 moje doklady a nevim jak to funguje u nebankovnich spolecnosti nebo malych spolecnosti ktere pujcuji mensi castky, jestli tam nejsou takove prisne podminky na vydani penez. Ale aji tak by meli mit uz zmenene udaje o tom ze uz ty moje doklady nejsou platne

co sem tak projizdel net tak je dobre pozadat mou banku aby jako doklad totoznosti bylo mozne jen pomoci pasu nebo rodneho listu.
A nevim jak zjistit jestli zmena probehla na webu resortu vnitra

kdyz tak ctu tento clanek, tak moc optimista nejsem http://www.novinky.cz/finance/362352-snadne-pujcovani-laka-k-uverovym-podvodum.html
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No občanku i řidičák ti zneplatní hned, co jim to nahlásíš, takže potom už by to nemělo asi platit nikde - předpokládám, že snad ty systémy v bankách a všude jinde maj na to stavěný.
Tommm

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2015 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Existuje databáze neplatných dokladu,ale ví buh jestli to všude používají k ověření totožnosti.http://aplikace.mvcr.cz/neplatne-doklady/
A jestli si ty udaje vklada ministerstvo samo automaticky,nebo jestli se jim tam musis na ty stranky nejak pripomenout to nevim.
No ale co sou platny treba stranky na internetu,když stačí aby nějakej hajzl jezdil např. v MHD načerno a pokaždý se pak prokázal tvoji občankou,tam se nic neověřuje,revizor je štastnej jak blecha že má záchyt a ty ani nevíš že máš někde rest.
Ale myslím žes udělal všechno cos mohl,třeba ty doklady skončej"jen v koši"nebo je někdo odevzdá.
jnerez

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2015 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je dobre, ze si to vse hned nahlasil. Ted by ses nemel uz niceho bat, respektive tve doklady muzou zneuzit porad, ale ty uz to mas nahlaseny, tak z toho bys vyvazl v pohode.
Ale je to neprijemnost, tohle se stalo kamaradovi, a to ztratil (nebo spis mu nekdo sebral) jen obcanku. Nejakej kokot si pak na jeho obcanku na splatky koupil pomale cely vybaveni bytu.
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2015 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jnerez napsal:
Je dobre, ze si to vse hned nahlasil. Ted by ses nemel uz niceho bat, respektive tve doklady muzou zneuzit porad, ale ty uz to mas nahlaseny, tak z toho bys vyvazl v pohode.
Ale je to neprijemnost, tohle se stalo kamaradovi, a to ztratil (nebo spis mu nekdo sebral) jen obcanku. Nejakej kokot si pak na jeho obcanku na splatky koupil pomale cely vybaveni bytu.

a to ji mel platnou? NEbyl ji nahlasit jako ztracenou?
Valal

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že by doklady nikdo zneužít neměl. A když už tak půjde třeba jen o koupi cigaret nezletilého, , nic pro vás vážného
Valal

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 7:31 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

Mému tátovi ukradl občanku tehdejší jeho kamarád a vzal si na něho půjčku kterou nesplácel. Za pět let taťkovi přišelo že má zaplatit pěknej balík, tak si sjednal schůzku s jejich právníkem a na kamerách dohledali že to opravdu taťka nebyl

Rychle na stránku:

Přejdi na: