|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maerlyn0

|
Zaslal: st březen 04, 2015 5:11 pm Předmět: |
|
|
Co má u naprosté většiny populace větší pravděpodobnost v tom, že to budou pravidelně dodržovat a přechod na to bude plynulejší?
1) totálně změním svůj styl stravování, vyházím XYZ potravin (nejen ty vyloženě nezdravé, ale vlastně i ty "zdravé", na které jsem zvyklý.
2) Vyhodím nezdravé potraviny a ty, na které jsem zvyklý budu konzumovat v jiném poměru (víc bílkovin, méně sacharidů), ale pořád je tam budu mít.
Odpověď je asi jasná.
Jinak ještě k zamyšlení, proč většina lidí nevydrží přechod na jiný typ stravování, případně "dietu" a vrátí se zpátky k tomu, na co jsou zvyklí? Protože je to pro ně šok a nejsou schopní takhle radikálně změnit jídelníček.
Změny by se měly dít pomalu, protože i z psychologického hlediska pomalé změny lidi vnímají líp a lépe se s nimi vyrovnávají, klidně se časem může dostat na paleo, ale ne ve stylu hurá akce "za měsíc to všechno dám".
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st březen 04, 2015 5:26 pm Předmět: |
|
|
Tady už snad není jediný topic, kde by PMKB5 neprosazoval svoji pravdu. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bar_bo_ra

|
Zaslal: st březen 04, 2015 10:40 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Ať si stáhne tohle, dodrží to 30 dní, a pak se ozve. 100x ověřeno z vlastní praxe - x kg za měsíc dole, bez hladovění.
http://whole9life.com/wp-content/uploads/2012/12/whole30-czech.pdf
Pokud má hodně fyzické aktivity, tak ať k výše uvedenému přidá rýži, batáty, nebo brambory, ale až na konec jídla. Pokud ne, není třeba. |
To mi teda příjde jako klasická ketogenní dieta, jen se tomu jinak marketingově říká. Neříkám, že člověk u této diety nezhubne, určitě ano. Ale pokud má člověk tolik sportu, co slečna, tak si to neumím představit tohleto držet. Po měsíci se vrátí k sachrům a co pak, váha půjde zase nahoru. Já jsem jednoznačně pro obilniny!!! Jídelníček má být také o tom, zvládnout to dlouhodobě dodržovat, navyknout si na zdravé stravování ... Za mě bych do tohoto nešla, pokud nechceš mít doma přítelkyni na zabití.. :) Mluvím o náladách, když člověku chybí S.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: st březen 04, 2015 10:58 pm Předmět: |
|
|
| peetthemaster napsal: | | Tady už snad není jediný topic, kde by PMKB5 neprosazoval svoji pravdu. |
Zrovna u nej nemam sebemensi pochybnosti, ze vi o cem mluvi, takze bych se prilis neunahloval. Navic za nej mluvi vysledky jeho a Justyny sverencu. Vubec bych byl sakra opatrny s podobnymi moudry...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st březen 04, 2015 11:14 pm Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | Za všechny benefity téhle stravy bych zmínila jeden - nemáš takový ten šílený hlad, ze kterého je ti na omdlení..nemáš chutě na sladký..mám dlouholetou zkušenost s low fat stravováním, spostu let cyklování sacharidů, ale low carb je mnohem komfortnější. |
Je pravda, že když sním hromadu tuků, tak opravdu dlouho nemám hlad, na druhou stranu se mi nikdy nepodařilo po takovým jídle podat intenzivnější výkon, na kterej jsem zvyklej po svým standartním jídle.
O těch chutích na sladké jsem hodně četl nebo slyšel, ale tak nějak si je u sebe neuvědomuju. Neříkám, že sladký jídla nejím, ale rozhodně nepatří k mým favoritům a tolik opěvovaný batáty jsem ke konci jídla už musel vyhodil, jak už se mi to začínalo hnusit.
Takže to asi nějaký účinek mít bude. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 7:40 am Předmět: |
|
|
| Bar_bo_ra napsal: | | To mi teda příjde jako klasická ketogenní dieta, jen se tomu jinak marketingově říká. Neříkám, že člověk u této diety nezhubne, určitě ano. Ale pokud má člověk tolik sportu, co slečna, tak si to neumím představit tohleto držet. Po měsíci se vrátí k sachrům a co pak, váha půjde zase nahoru. Já jsem jednoznačně pro obilniny!!! Jídelníček má být také o tom, zvládnout to dlouhodobě dodržovat, navyknout si na zdravé stravování ... Za mě bych do tohoto nešla, pokud nechceš mít doma přítelkyni na zabití.. :) Mluvím o náladách, když člověku chybí S. |
Ketogenní dieta není marketingový termín, ale odborný, a pokud slečna přidá rýži, batáty, brambory (jak píšu v původním doporučení), do ketózy se rozhodně nedostane.
Učím silový trénink, bojová umění a MMA několik hodin denně, momentálně jedu celkem dost náročnou silovou přípravu - a stravuju se přesně takto. Desítky mojich žáků taktéž. Naši profi MMA zápasníci taktéž. Takže?
Obilniny si s sebou nesou batoh neduhů, nejen "tloustnutí". Co se týče nála, jsou to právě inzulínové kolotoče ("potřebuju něco sníst, nebo někoho zabiju"). Atd. atd., zdrojů je dnes i v češtině bambilión. Kdo chce, fajn, kdo nechce, taky fajn. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 7:48 am Předmět: |
|
|
| peetthemaster napsal: | | Tady už snad není jediný topic, kde by PMKB5 neprosazoval svoji pravdu. |
peetthemaster: neříká, že máme pravdu - říkám, že máme výsledky. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 8:00 am Předmět: |
|
|
Pokud mohu přispět svou trochou do mlýna.....
Jediný, co u sebe považuju za "nestandardní jídlo" je snídaně bez sachrů - dávám si 4-5 vajec zamíchanejch na pánvi se sýrem/ šunkou a k tomu jeste trochu oŕechů. Jinak během dne tvaroh...zelenina...nějakej kus ovoce....k obědu normálně maso s těstovinama/rýží ...odpoledne si dávám zeleninu a na véču buď Olomoucký s žitným chlebem...nebo si dělám těstoviny s nastrouhaným sýrem ke lupen se stévií a oregánem nebo tak něco. Za poslední tři týdny mám dole 4.5kg, v běhu se zlepšuju a celkově i silově jdu nahoru :)
Když mám chuť na sladký, dám si Colu zero / Monster Lo-Carb / teď jsem objevil Tic Tac s náhradním sladidlem :)
Celý to tajemství je totiž v tom, aby to člověka bavilo, nebyl otrokem jídla a hlavně makal :) vždycky, když chci zhubnout, začnu víc běhat a je to - to je celý (a rozhodně nemám žádnej zázračnej metabolismus, kterej by mi dovolil žrát co chci - při pohledu na buchtu už jsem o kilo těžší)
Pokud chce slečna zhubnout, ano, ať jí racionálnějc, ale nějaký totální překopávání jídelníčku od základu mi přijde jako bullshit u člověka, kterej nemá cvičení jako hlavní náplň svého života (není ani kultík, ani trenér MMA).....
A když už jsme u těch slavnejch "jídelních módách", na behej.com byl pěknej článek o bretariánství.... To by taky někdo mohl začít zkoušet :) Kdyby lidi neřešili píčoviny a prostě se zaměřili víc na pohyb, mohli by jíst klidně i čokolády apod :)
Kámoš, co dělá závodně triatlony (respektive je to "rekreační závodník"), tak šest dní maká, jí "normǎlně" (dokonce jí i ty jedovatý bílý rohlíky) a sedmej den ma day off, kdy si dává Milku a další věci na co má chuť .... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
lipak

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 8:58 am Předmět: |
|
|
Co si budeme povídat - pokud chce pouze shodit nějaká ta kila a je jí celkem fuk, zda bude její strava zdravá nebo ne, stačí snížit kalorický příjem. Tak to prostě je. Všechny diety jsou založené na tom, že jím méně kalorií a proto hubnu. Proto se dá hubnout i na sušenkách a čokoládách. Bylo by to zdravé? Asi ne. Zhubla by? Ano.
Já když jsem chtěl zhubnout, zkusil jsem IF. Zhubl jsem přes 10 kilo. Ale nepřičítám to nějakému zázračnému způsobu stravování, ale prostě jsem snědl polovinu toho, co normálně
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 9:30 am Předmět: |
|
|
lipak - s dovolenim nesouhlasim. Restrikce kalorií vede jen k jojo efektu (tělo se nastaví na to, že je hladomor, a při nejbližší příležitosti to uloží do tuků, pro případ pokračování hladomoru), všechny "diety" (myšleno diety v původním slova smyslu, "způsob života") nejsou založeny na tom, že jím méně a proto hubnu. Navíc - dle mého názoru nejde o to "jen zhubnout", ale cítit se lépe (psychicky i fyzicky), mít více síly, lepší kondičku, zlepšit regeneraci, spánek, atd., prostě kvalitu života jako takového. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt březen 05, 2015 9:41 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | lipak - s dovolenim nesouhlasim. Restrikce kalorií vede jen k jojo efektu (tělo se nastaví na to, že je hladomor, a při nejbližší příležitosti to uloží do tuků, pro případ pokračování hladomoru), všechny "diety" (myšleno diety v původním slova smyslu, "způsob života") nejsou založeny na tom, že jím méně a proto hubnu. Navíc - dle mého názoru nejde o to "jen zhubnout", ale cítit se lépe (psychicky i fyzicky), mít více síly, lepší kondičku, zlepšit regeneraci, spánek, atd., prostě kvalitu života jako takového. |
A proto je potřeba držet Paleo do konce života. Paleo zakazuje jíst 70% potravin, které člověk koupí v obchodě, ale dieta to není. Při Paleu neplatí kalorická bilance, člověk může jíst kolik chce a nepřibere ani deko. Paleo je zázračné
|
|
| nahoru |
|
 |
lipak

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 9:42 am Předmět: |
|
|
Souhlasím i nesouhlasím :)
Klasické diety opravdu vedou k jojo efektu. Jakmile se totiž s dietou přestane, kalorický příjem se zvedne a člověk začne zase přibírat. To je jasné. Proto klasické diety prostě nefungují dlouhodobě.
Také souhlasím s tím, že stravování by mělo být založeno na zdravém jídle, které přinese další benefity do života, viz tvůj příspěvek.
Ale na druhou stanu si myslím, že kdyby si každý počítal příjem/výdej, a dle toho upravoval jídelníček, nebylo by tlustých lidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 10:03 am Předmět: |
|
|
| lipak napsal: | | Ale na druhou stanu si myslím, že kdyby si každý počítal příjem/výdej, a dle toho upravoval jídelníček, nebylo by tlustých lidí. |
Bylo spousta lidí "tlustých-hubených", a nemocných.
Osobně souhlasím s Garfieldem - "kalorie se nepočítají, ale konzumují." Měření, vážení atp. může mít samozřejmě své místo, dá se s tím rafinovaně manipulovat, ale je to pro běžnou populaci nutné? Spíše ne.
Mě osobně by jakékoliv počítání kalorií a poměrů děsně otravovalo, proto bajvoko - hodně tuků, středně proteinů, trochu sacharidů, a kopa zeleniny. Bajvoko, každý den trochu jinak. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt březen 05, 2015 10:23 am Předmět: |
|
|
Iifym (podle me moderni nazev pro racionalni stravu) jasne ukazuje, ze hubnout se da i na tech susenkach, jen se staci drzet na rozumne kaloricke hranice. Pokud nekdo stavi vice na tucich ci sacharidech, je to o jeho osobnich preferencich, co mu vic sedi. Jinak psenice tu byla od nepameti, telo je na ni zvykle, ale nevim nic o tom, ze se tu nekdy jedli bataty.Rohlik jeste nikoho nezabil, i kdyz je to posledni dobou tak prezentovano.Paradoxem je, ze lidi basti doslazovane ovesne kase, polomacene ryzove chleby, ale rohliku a chleba se boji.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt březen 05, 2015 10:36 am Předmět: |
|
|
PMKB5: asi moj najdlhsi prispevok v zivote na nejakom fore
Odznela tu jedna pekna vec - udrzanie KVALITY ZIVOTA. Tuto, v zmysle zdravia (kondicka, spanok, fyzicka pohoda, atd.) rozhodne nechapem tak, ze vylucim z jedalnicka mozno viac ako 70% potravin (to cislo ber s rezervou, nech neslovickarime). Samozrejme, da sa fungovat aj takto a velmi dlhu dobu. Mam za sebou za tie desatrocia nie jednu ketogennu dietu a nemozem na to povedat jedine krive slovo.
My, ktorí uz mame nejaky ten vek a poniektorí aj odcvicenych mozno viac ako 20 rokov praveze povazujeme kvalitu zivota za nieco dost podstatne a zasadne. "Extremy" velmi rad prenecham (a asi nebudem jediny) cvicencom, ktorí sa pripravuju na sutaze, suboje a pod.
Za nieco "normalne" urcite nepovazujem to, ze som v chate lokalneho vyrobcu syra vo Svajciarsku a just si nedam/nekupim, pretoze MUSIM dodrziavat nejaky system. Ze sa proste raz za cas, ked na to mam chut, neochlastam z kubanskeho rumu. Ze si proste ten cabernet neotvorim, lebo si "znizim" kvalitu zivota (v tvojom ponimani). Ze v potravinach pozriem na cerstvy maslovy kroasant, ale za nic na svete si ho nekupim, pretoze "zhresenie" sa neakceptuje.
Takto sa da pokracovat do nekonecna.
Co som tymto chcel povedat. Stravovat sa, resp. mat nastaveny urcity styl zivota (predpokladajme samozrejme, ze sa bavime o zdravom pristupe) sa da aj bez extremnych obmedzeni. Ty povazujes za nepredstavitelne pocitat nejake kalorie, co niekto, kto je na to zvyknuty robi automaticky a nijak ho to neobmedzuje, Ja to robim roky a neznamena to, ze vsetko vazim, zapisujem a podobne chobotiny. Pre ineho totizto, moze byt prave tvoj pristup chapany ako vyrazne obmedzenie.
Stale ale plati, kde je vola, tam je cesta. Asi som uz prilis stary, ale ked som si precital ten odkaz na "motivacny" list, co si tu postol kdesi, pripadal som si, ako ked mi zazvoni jehovista... Zit zdravo, udrziavat si vahu podla svojej predstavy, dobre spat, mat fasa kondicku, vysportovanu postavu s 10% BF sa da dosiahnut a bezproblemovo udrziavat nielen tvojim pristupom. A od teba to vyznieva skutocne tak, ze pravda je len jedna. No nie je...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|