Zhodnocení jídelníčku (ektomorf)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení jídelníčku (ektomorf)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zhodnocení jídelníčku (ektomorf)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bar_bo_ra

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Bar_bo_ra napsal:
jachym napsal:
Bar_bo_ra napsal:
....... Co se týče rýže/brambory. Myslím si, že rýže je rozhodně kvalitnější zdroj sacharidů... : -)

Brambory mají i vitamíny a minerály a nižší glykemicky index. Prosím objasni nám v čem je ryze lepší

Prvně jsem nepsala, že by měl brambory nahradit rýži, psala jsem, ať rýži nevynechává, tím jsem nepřímo psala, ať to třeba střídá, nebo jí dohromady. Rýže je hodně kvalitní sacharid, a je škoda jej vynechávat. To je to samé jako bych napsala, místo kuřecího si uvař někdy hovězí. Například. Tímto jsem nechtěla shazovat brambory !! Brambory jsou fajn, společně s rýží obsahují kvalitní škrob, navíc brambory obsahují pod slupkou vit. C apod. látky.
Ale asi máš pravdu, napsala jsem to špatně, není kvalitnější, jen mi prostě příjde tak nějak lepší. Už jen pro ten GI. Kdy naopak, brambory nemají nižší, ale vyšší. Dejme tomu, klasická bílá rýže má cca 60 GI (Natural a Basmati cca 50 GI) oproti bramborům (tady záleží hodně na druhu a způsobu zpracování), ale dejme tomu, dáme klasicky oloupané a vařené ve vodě - cca 85 GI a pečené v troubě dokonce 90 GI.

Naštěstí nejí ty brambory nalačno, nebo bez masa, takže glykemický index postrádá absolutně smysl. Brambory mají lepší poměr zastoupených vitamínů, vyšší množství těchto vitamínů, vyšší zasycovací index atd. (podle nutritiondata.self.com).

Já nevím, tato konverzace je už docela mimo téma. Navíc, to jsou detaily, na kt. se nemusí ani bazírovat. Ale budiž. Ano to je pravda, bílkovinou a tukem se GI sníží, ale i přesto je "lepší", záměrně píšu v uvozovkách, mít potravinu do např. do 55 GI s krůtím, než potravinu s GI 90 a krůtí. Ne?
Takže z mé strany takové resumé: Pro beefcake - jez brambory i rýži. Oboje je fajn a kvalitní!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beefcake1

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2015 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak díky za rady :) Tu rýži teda začnu kupovat, po sáčcích, ať se to líp vaří. Mimochodem ještě jste se nikdo nevyjádřil k těm kaloriím. Jak to s nima je? Bude mi zhruba 3000 kcal/den stačit?

Mimochodem, upravil jsem si ten jídelníček, co na to říkáte?

Snídaně 4x celozrnný chléb (50g), 2x banán

Svačina Celozrnný rohlík 60g, Šunka (90+% masa) 50g

Oběd Kuřecí prsa (150-200g), Rýže 150g

Svačina 7x Rýžové chlebíčky
Před tréninkem 2x banán + 250ml mléko + tvaroh (do mixéru)

Po tréninku AO sync + glutamin

Večeře Kuřecí prsa (150-200g), Rýže 150g

2. večeře Těstoviny (100g)

Bílkoviny 180g
Sacharidy 477g
Tuky 101g
Energie 2520 kcal
jachym

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 5:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc ti nerozumím... V poslední větě se ptáš jestli bude stačit 3000 a pak napíšeš nový který místo těch 3o00 má 2500
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 6:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak zaprve, kde jsi sehnal tolik bilkovin, vidim tam jednou tvaroh (proc pred treningem???)
pak kureci prsa a pak neco po treningu, na vecere testoviny?
celkove dostavam hlad jenom se na to podivam
navic tvuj denni vydej ti nidko nespocita, muzes maximalne tak experimentovat
za dalsi, ono je to moc krasne napsane, ale pak to dodrzet byva vetsi fuska
doporucuju tenhle jidelnicek (neni z moji hlavy, ale pro podobne pripady ho mam ulozeny)
Snídaně- - 150g vloček+protein - to je v Netren.den ...4x vajíčko s celozrn.pečivem-TD
Svačina - dva velký krajíce domácího chleba se šunkou a eidamem (nebo s cottage)+zelenina
Oběd- Co škola dá ,ale snažím se maso + rýže,brambory apod.
Svačina -45 minut před tréninkem- banán+jogurt ,nebo racio chlebíčky
Po posilovně - Gainer
Večeře - 1 Hodinu po posilování 150-200g kuř.masa+300g brambory (rýže) +rajče
Druhá večeře - 250g tvarohu + trochu kakaa na posypání.
beefcake1

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym
chyba v psaní, příspěvek jsem upravoval a tohodle jsem si nevšiml. Ale navíc je to otázka - tzn když mi na ní nikdo neodpověděl, tak to prostě neberu v potaz, dokud mi někdo neporadí / neodpoví :)

Peter Ustinov
všechny informace o tom, kolik jaká potravina obsahuje jsem si zjistil na dané potravině / kaloricke tabulky.cz

Za další, k večeři mám zase maso a rýži, ty těstoviny nejsou k večeři, ale jako k druhé večeři jako poslední jídlo.

Dodržet mi to nedělá a nebude dělat vůbec žádný problém (maximálně jeden den v týdnu časově kvůli škole a debilnímu rozvrhu).

Tvaroh mám v mixu s banánama a mlíkem před tréninkem -> je to nálož a já dostávám hned hlad (proto třeba svačím už hodinu po snídani nebo hoďku a půl po obědě)

Ty jsi mi psal ovesné vločky -> věřim, jak je to kvalitní zdroj všeho ale mě to prostě nechutná, jako kdybych žmoulal v puse písek. Nemá to chuť, je to suchý (když tam dám hodně vody tak to zas chutná jak bahno) a žádný kakao nebo gainer na to mi nepomohlo, když jsem se o to pokoušel (jako kdybych jedl vanilkový bahno )
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud mas hodinu po obede nebo po snidani hlad, tak je neco spatne, sn,ob, a vecere ma byt nejvetsi jidlo a nemel by byt problem vydrzet nejist i 4 hodiny, za hodinu je to jidlo tak mozna natravene v zaludku a ty tam posles dalsi bombu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud mas hodinu po obede nebo po snidani hlad, tak je neco spatne, sn,ob, a vecere ma byt nejvetsi jidlo a nemel by byt problem vydrzet nejist i 4 hodiny, za hodinu je to jidlo tak mozna natravene v zaludku a ty tam posles dalsi bombu
mutagenn

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

beefcake1 napsal:
Tak díky za rady :) Tu rýži teda začnu kupovat, po sáčcích, ať se to líp vaří. Mimochodem ještě jste se nikdo nevyjádřil k těm kaloriím. Jak to s nima je? Bude mi zhruba 3000 kcal/den stačit?

Mimochodem, upravil jsem si ten jídelníček, co na to říkáte?

Snídaně 4x celozrnný chléb (50g), 2x banán

Svačina Celozrnný rohlík 60g, Šunka (90+% masa) 50g

Oběd Kuřecí prsa (150-200g), Rýže 150g

Svačina 7x Rýžové chlebíčky
Před tréninkem 2x banán + 250ml mléko + tvaroh (do mixéru)

Po tréninku AO sync + glutamin

Večeře Kuřecí prsa (150-200g), Rýže 150g

2. večeře Těstoviny (100g)

Bílkoviny 180g
Sacharidy 477g
Tuky 101g
Energie 2520 kcal

Ty kalorie máš špatně spočítané:
180 x 4,2=756
477 x 4,2=2003
101 x 9=909
celkem 3668 kcal
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych spíš řekl, že ty kalorie bude mít dobře spočítané, ale blbě bude mít spočítané makroživiny. Těžko ten jídelníček bude mít 180 g B a 101 g T.
mutagenn

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bílkoviny maj tak 100g to je fakt...
jachym

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Já bych spíš řekl, že ty kalorie bude mít dobře spočítané, ale blbě bude mít spočítané makroživiny. Těžko ten jídelníček bude mít 180 g B a 101 g T.

přesně tak, je to uplně blbě, tohle kdyby bylo 3700 kcal :D
beefcake1

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk
vím, co máš na mysli, ale je to tak. K snídani jsem třeba měl fakt strašnou nálož, kdy jsem to jedl i 20 minut (a to jím docela rychle), to samý oběd, ale pocitově mám prostě už hládek po hodině a půl. 4 Hodiny nejíst nedám, to vážně po mě nechtěj.

mutagenn
pravda, omlouvám se, nevšiml jsem si, že kaloricke tabulky.cz to odečítají od aktivit, které jsem si tam navolil (práce, fitko...) a je to napsaný kurzívou někde úplně dole, takže po odečtení to je cca 3600.

Big Muscle
Nemám to špatně spočítané, jen se koukni, fakt to na ty bílkoviny vychází.
Ta odpolední svačina není naráz, ale před a po tréninku
kód:
forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1425848446_1.jpg
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 08, 2015 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsem to tady psal do jinýho topiku, pocit hladu je jen o psychice a o zvyku. Nejíst 4 hodiny, na tom není nic špatnýho.
beefcake1

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejíst 4 hodiny je ok? No já nevím... Když chci mít velký přísun potravin abych něco nabral, tak se mi to nezdá moc dobře... Však všude po netu jsou 2 až 3 hodiny max.
citace:
Žide, co je?
Ále, jenom pocit hladu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="beefcake1"] Nejíst 4 hodiny je ok? No já nevím... Když chci mít velký přísun potravin abych něco nabral, tak se mi to nezdá moc dobře... Však všude po netu jsou 2 až 3 hodiny max.
[quote]

Ano, nejest 4 hodiny je v absolutnom poriadku. Urcite lepsie, ako jest kazde dve hodiny a do natraveneho jedla v zaludku, ktore tam moze byt aj 5-6 hodin posielat stale dalsie a dalsie jedlo.
Nechcem tu byt za nejakeho obhajcu IF, ale skus si nieco precitat o intermittent fastingu a zistis, ze naberat sa da pokojne aj ked nejes 16 hodin denne.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení jídelníčku (ektomorf) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: