Kukuřičné těstoviny Sam mills

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kukuřičné těstoviny Sam mills  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kukuřičné těstoviny Sam mills
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marzochi

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:06 pm    Předmět: Kukuřičné těstoviny Sam mills Odpovědět s citátem

Ahoj,

ještě sem nenarazil na žádné vyjadření ke kukuřičným těstovinám, co si o nich myslíte? Konkrétně myslím tyto: http://www.lekarna.cz/bezlepkove-kukuricne-testoviny-sam-mills-500g-vretena/

Já se na nich snažím stavět základ příjmu sacharidů. Na obalu to vypadá jako superpotravina, není někde háček? Jinak fakt nevím proč by někdo vůbec jedl nějakou jinou přílohu :D Bez lepku, glykemický index 33, 72g sachrů, 8bílkovin, 3g vlakniny. Složení pouze kukuřičná mouka a voda. GMO free, ale to asi nikdo neřeší.

Já se po nich cítím absolutně nejlíp ze všech příloh, můžu sníst nálož sachrů jak prase a být uplně v klidu použitelnej. Navíc mi chutnají daleko víc než obyčejný těstoviny.

Je někde háček? existuje nějaky duvod proč se třeba sachry z kukuřice nedoporučují?

Dikec, prostě mi přijde divný, že pro mě je to hlavní zdroj sachrů, ale nikde se o tom nemluví.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevěřím tomu glykemickému indexu.
Tom3

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to jedl kdyz jsem byl 2 mesice na bezlepkove diete.. shit shitu uz to nikdy nechcu ani videt, to se radsi narvu testovinama s lepkem
Jinak kukurice jako hlavni zdroj sachru? Jako asi to jde, ale proc, kdyz se nemusi..
Study

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vím, tak kukuřice není zrovna moc hodnotná potravina.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten GI mě taky zarazil, čekal bych teda o dost vyšší.
Mám takový pocit, že R. Coleman jídával kukuřičné kaše?
Tak kukuřice zase tak špatná být nemůže, když je to pro mnoho lidí hlavní zdroj obživy. Jinak limitní aminokyselina je tuším tryptofan.
marzochi

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Netrefil jsem teda nutriční hodnoty, sachrů to má dokonce 79 a bilkovin jen 5 (ale řešit bilkoviny nema smysl), vyfotil jsem obal tak se můžete mrknout na tvrzení o GI. Mě se teda subjektivně zdá, že krevní cukr zdaleka tolik nevyskočí jako třeba u rýže. A jsem celkem citlivej na lepek a celkově na velkou nálož sachrů co se týče nadýmání atd. Po tomhle se cejtím absolutně v pohodě.

Hulkie

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nasel jsem jinde corn pasta GI = 78. Originalni indianska kukurice pry mela GI 35.
Jestli nemas prokazanou celiakii, tak se lepku vyhybas zbytecne, myslim. A tomu
glykemickemu indexu fakt neverim, protoze kdyz ma kukurice 70, nemuze mit mouka
z ni 35...
marzochi

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jedu svých 300g sachrů z lepkových potravin, tak celej den prdím a bolí mě břicho a úspěšně to řeším tím, že naprostou většinu příjmu stavím na bezlepkových potravinách.

Samozřejmě chápu, že GI 33 vypadá jako obrovská habaďura, dost možná je to podvod. Nicméně je to jediná příloha, kterou když sním, tak u mě další cca půl hodiny přetrvává pocit hladu jako bych skoro nic nesnědl, což by pokud se nepletu mělo souviset s hladinou krevního cukru. I mě to přijde divné, že bych narazil na takhle dokonalý zdroj sacharidů, proto se tady ptám.
madball

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S kukuřičnýma těstovinama jsem se ještě nesetkal, ale třeba kukuřičný lupínky jsou celkem dobrej zabiják v podobě GI. Ty tak jedině po tréninku před spaním.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Bobin

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyhle těstoviny jsem si taky oblíbil. Jako každý ektomorf špatně trávím lepek a bezlepková dieta je pro mě samozřejmost.
LaFontaine

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 1:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bobin napsal:
Tyhle těstoviny jsem si taky oblíbil. Jako každý ektomorf špatně trávím lepek a bezlepková dieta je pro mě samozřejmost.
Proč by měl každej ektomorf špatně trávit lepek?
sk

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LaFontaine napsal:
Bobin napsal:

a nejen to, jeste je taky zahlenuje mleko :) maji to holt slozite kuciii
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LaFontaine napsal:
Bobin napsal:

To by mě taky zajímalo.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kukurice oproti jinym sacharidum je min hodnotna na mineraly, vitaminy, ma vysoke GI kdyz uz, tech 35 je funny. asi hlavni potravina v jizni americe, moc ve forme tam nejsou

kdybych to resil, bagroval bych do sebe pohankove testoviny

Pr!nc napsal:
Jinak limitní aminokyselina je tuším tryptofan.

tryptofan spise drubez/ryby, tady bude, jak obecne u priloh, problemovy lysin. ale pritom obsahu bilkovin v kukurici to nema cenu resit
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci dělat chytrýho, ale když už vyvracíš, co jsem napsal tak.... Asi ti nic neříká onemocnění pellagra způsobená nedostatkem vitaminu niacinu, který se v těle právě může vytvořit z dostatečného množství tryptofanu?

"Pellagra can be common in people who obtain most of their food energy from maize, notably rural South America, where maize is a staple food. If maize is not nixtamalized, it is a poor source of tryptophan, as well as niacin."

Rychle na stránku:

Přejdi na: