Dotaz - Strava

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz - Strava  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dotaz - Strava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PMKB5

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeden z mých učitelů říká (cituji) "čurání do oceánu." Souhlasím s tím, že se nic nezmění.
Balista

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
A nezapomen navstivit seminar ...vice info najdes na kb5.cz

A teď mi řekni, jestli takovou pozvánku, potažmo reklamu, někde Pavel opravdu v některém z příspěvků napsal.. Prošvihnul jsi výročí vánočního lynče, tak přiživuješ KB-paleo lynč mi přijde Nic ve zlém
V rámci tohoto tématu (abych nebyl OT) si dovolím souhlasit s tím, že se nic nezmění. Druhý nebo třetí den to dorovná. Musel by to držet striktně a dlouhodobě (nejen ten jeden den na nule, ale i zbylých 6 dnů na 300g sacharidů) a stejně by to mělo k nule se blížící výsledek.
Jako bonus vypíchnu a doporučuji intermittent fasting. Momentálně delší dobu ("už to bude rok" - někteří si představí Helenku, mě se vybaví Srstka, mladším se nevybaví nic) funguji na 2 jídlech denně při 6-9 tréninkových jednotkách týdně. Tuk mizí, svaly ne, kondice (i když tragická - klidový tep sice pod, ale skoro 50 ) a síla jdou nahoru. Doplňky žádné nepoužívám, jen vit. C občas. Když jsem si vyladil kolik toho +/- sníst ve vztahu k počtu a náročnosti tréninků, výsledek je mimo jiné benefity jak psal autor tématu " taková pomalá dlouhodobá redukce podkožního tuku ". Brzy ale nebude z čeho brát, tak to druhé jídlo budu muset trochu poladit. Ale už teď nemůžu říct, že bych se omezoval a jídlo si nijak nepočítám. Oběd cca 3-4 hodiny před tréninkem, trénink, po cca hodině (sbalení, sprcha, cesta, vybalení - nejdřív se postarat o věci, pak až o Balistu , občas vaření, když to na mě vyjde) a Večeře (s velkým V a malou přítelkyní ). Když mám tréninky dva, tak první trénink nalačno, oběd, trénink, večeře. Když se stane, že nemám ten den trénink, tak jen večeře většinou. Nenutim nikomu, ani netvrdím, že to funguje všem. Mě to funguje. Důvod, proč to celé píšu, je ta podtržená citace autora. Pochopil jsem to jako jeho cíl a to co popisuji je jedna z cest (ne jediná).. Paradoxní je, že u mě to je spíš vedlejší efekt než přímo cíl. Ale nevadí mi zbavovat se "mrtvé váhy"
Než se obrátí lynč i na mě, na paleo nejsem (byť obiloviny skoro nejím - ale burger si mezi dva kedluby nedám, to bez pečiva nejde, luštěniny pokud možno vůbec nejím a mléčné výrobky omezuji dost, ale zase si dopřeji rýži nebo brambory) a KB jsem v ruce neměl (bohužel) docela dlouho.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
EpsteinBarr napsal:
Nestane sa vobec nic... Na druhy den bude mat nizsiu vahu o 100-300g kedze vypali nejaky glykogen minus naviazana voda, co sa vrati pri najblizsom sacharidovom jedle. Zo svalov mu neubudne :-)
A za zaciatok vlny by som to nepovazal, kedze ako dotycny pise a pokial tomu spravne rozumiem, okrem jedneho dna by isiel konstatnych 300g sachrov. A 0-300-300-300-300 atd. sa za vlnu povazovat velmi neda.
No a s intermittent fastingom si dovolim suhlasit.

To je jako rikat, ze ackoliv jeden cm ma deset dilku, tak jeden dilek nic neznamena:)

Hulkie, ja budem velmi rad a vdacny, ak ma poucis a naucim sa nieco nove. Tak daj konkretne, co sa zmeni pri obmedzeni prijmu sacharidov na jeden den v tyzdni. Pokojne v dlhodobom casovom horizonte. Mozno nielen mne rozsiris obzor a ukazes, ako cvicit lepsie.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
Grimley napsal:

A teď mi řekni, jestli takovou pozvánku, potažmo reklamu, někde Pavel opravdu v některém z příspěvků napsal.. Prošvihnul jsi výročí vánočního lynče, tak přiživuješ KB-paleo lynč mi přijde Nic ve zlém

A nedělá to náhodou v každém příspěvku?

Tohle začala železnýho koule a další koulaři přibývají. Každej sportovec jak noha a dodržovat pravidla neumí.

citace:
7) Je zakázáno používat URL adresy směřující na komerční stránky v ikonkách jednotlivých autorů, podpisech apod.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Balista napsal:
Grimley napsal:

A nedělá to náhodou v každém příspěvku?

Tohle začala železnýho koule a další koulaři přibývají. Každej sportovec jak noha a dodržovat pravidla neumí.

citace:
7) Je zakázáno používat URL adresy směřující na komerční stránky v ikonkách jednotlivých autorů, podpisech apod.

Toho už jsem si všiml dříve a chtěl to jemně naznačit, ale vzhledem k nedávné minulosti a diskuzi s Pavlem už bych byl za totálně absolutně nekonečně bezdpomíněčného rejpala. Nicméně abychom mu nekřivdili, není jediný. Bohužel pro něj, je nejvíce na očích. Jak se říká: hřebík, který moc kouká, dostane brzy kladivem. (nebo železnou koulí)
PMKB5

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gentlemen, abych byl fér a držel se pravidel, řešil jsem dotazem s předstihem přímo s redakcí, protože jsem si všimnul odkazů v řadě podpisů x jiných uživatelů - a dostal jsem zelenou.

Za to, že některé apriori štvu, nemohu, ale nesoutěžím na ronnie.cz v soutěži krásy, velikosti bicepsu, ani popularity. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.

Pokračujte vesele v diskusi - já do těch s osobními invektivami přestávám přispívat.
kid

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, pojali jste to tu jako osobní marketink.

Pokud to povolení máš, slušné médium ho označí jako PR nebo schválená reklama a pod. To by si měla posypat hlavu i redakce a měla by být změněna pravidla.

Nemyslím, že tyto výjimky něčemu prospívají, já osobně jsem díky tomu zdejší aktivitu omezil na minimum. Jsem rovnostář a mým krédem je všichni, nebo nikdo.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
- jeden den bez sacharidů imho vůbec nic nezmění
- vynech těstoviny, vločky, čočku
- přidej bílkoviny a především tuky, a hodně zeleniny

Smím se zeptat, proč by měl vynechávat vločky nebo čočku?
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Hulkie napsal:
EpsteinBarr napsal:
Nestane sa vobec nic... Na druhy den bude mat nizsiu vahu o 100-300g kedze vypali nejaky glykogen minus naviazana voda, co sa vrati pri najblizsom sacharidovom jedle. Zo svalov mu neubudne :-)
A za zaciatok vlny by som to nepovazal, kedze ako dotycny pise a pokial tomu spravne rozumiem, okrem jedneho dna by isiel konstatnych 300g sachrov. A 0-300-300-300-300 atd. sa za vlnu povazovat velmi neda.
No a s intermittent fastingom si dovolim suhlasit.

To je jako rikat, ze ackoliv jeden cm ma deset dilku, tak jeden dilek nic neznamena:)

Hulkie, ja budem velmi rad a vdacny, ak ma poucis a naucim sa nieco nove. Tak daj konkretne, co sa zmeni pri obmedzeni prijmu sacharidov na jeden den v tyzdni. Pokojne v dlhodobom casovom horizonte. Mozno nielen mne rozsiris obzor a ukazes, ako cvicit lepsie.

Tvoje teorie vychází z toho, že dokud má tělo glykogen, tak nepálí tuk. Což je poněkud zavádějící. Tělo pálí podle energetické náročnosti přednostně tuky, když se zatížení zvyšuje,
bere si glykogen. Ve spánku spotřebovává víc tuků. Pokud máš v tom dnu deficit třeba 1500 kcal a přitom jíš jenom bílkoviny, zbytek se musí nějak doplnit. Jak jistě sám uznáš, říct, že první den diety neplatí, je hloupost.
Teď: já dietuju 8-10 týdnů v roce, před létem, zhubnu 10 kilo. On chce držet tenhle režim jeden den v týdnu.
2/12=0,16
1/7=0,14
takže náš poměr dietování je velmi podobný. Nebo se mýlím?
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:

Za to, že některé apriori štvu, nemohu, ale nesoutěžím na ronnie.cz v soutěži krásy, velikosti bicepsu, ani popularity.

"já su tady pracovně"
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemyslím si, že tělo přednostně pálí tuky, to je napsané zavádějícím způsobem a zjednodušeně.
Ty poměry, které zmiňuješ, sice vypadají věrohodně, ale o anabolismu/katabolismu rozhoduje hormonální prostředí organismu, které se během jednoho dne tak dramaticky nezmění, takže tvzení, že dieta jeden den v týdnu se rovná dietě na 8-10 týdnů, mi přijde chybné.
madball

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
...kondice (i když tragická - klidový tep sice pod, ale skoro 50 )...

Já tam psal, že pod 50 beru už jako slušnou kondici.
Orientačně samozřejmě.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.Fox napsal:
PMKB5 napsal:

Musis si nastudovat program whole 30 nebo jak se to jmenuje :-) :-)prej zpusobuji zanety a otviraji strevo, se tam myslim pise, uz si to tak nepamatuju.
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Nemyslím si, že tělo přednostně pálí tuky, to je napsané zavádějícím způsobem a zjednodušeně.
Ty poměry, které zmiňuješ, sice vypadají věrohodně, ale o anabolismu/katabolismu rozhoduje hormonální prostředí organismu, které se během jednoho dne tak dramaticky nezmění, takže tvzení, že dieta jeden den v týdnu se rovná dietě na 8-10 týdnů, mi přijde chybné.

Princi Princi, ty tady mácháš vědeckýma termínama jako o život a přitom...
tak po řadě: hormonální prostředí se během dne změní naprosto dramaticky. Můžeš mít
celý den insulín na nule anebo se cpát kremrolema a mít ho na maximu a stejně ti bude blbě,
protože ho organismus nebude stíhat vyrábět. Můžeš mít pouhým hladověním, jestli je to pravda,
zvýšený GH o 2000%
http://anabolicmen.com/increase-hgh-in-24-hours/
a testosteron? Ten se ti dramaticky nezmění ani za pár dnů. Tyhle tři jsou asi nejvíc anabolické hormony a nejvíc ovlivňující naše snažení v posilovně...
A s tím poměrem krytí energetických potřeb těla je to pravda, na webu co maj kluci je o tom článek, ale nechce se mi ho hledat, sám jsem byl dost překvapenej... Nedávno tam taky proběhnul nějaký článek o dietě pro liftery ve smyslu dva dny diety, pět dní objemu...
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Johny.Fox napsal:
PMKB5 napsal:

Musis si nastudovat program whole 30 nebo jak se to jmenuje :-) :-)prej zpusobuji zanety a otviraji strevo , se tam myslim pise, uz si to tak nepamatuju.

tak to je pravda

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dotaz - Strava Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: