|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: pá březen 20, 2015 6:20 am Předmět: |
|
|
| OK napsal: | | Ano Hulkovy bych vykal, jelikož podle toho co psal, bude o hodně starší než já :) Ale ať už má znalosti jakékoli tak je tady nijak nepředává nebo jsem si toho nevšiml. Přijde mi, že tady vyvolává zbytečné rozepře. Kdyby napsal jak to dle svých znalostí a zkušeností vidí on, bylo by to přínosnější pro všechny a nevznikali by tady nekonečné diskuze o ničem. |
Konkrétně v tomhle topicu ty rozepře vyvolal Grimmley, následoval Kid, přidal se Esko i další,
schytal jsem to já, který jsem jediný napsal něco k věci, a sice, že jestli držíš dietu jeden den v týdnu, nebo dva měsíce z roku, matematicky je to vlastně totéž, a klidně to může fungovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá březen 20, 2015 6:38 am Předmět: |
|
|
Ono svoje tam určitě hraje i dynamika a setrvačnost těch fyziologických pochodů. Pravděpodobně nebude možné se skokově přepnout z normálního režimu do hubnoucího. Proto dokážu klidně věřit tomu, že jeden den v týdnu tělo překoná i bez toho, aby se nějak změnily jeho vnitřní pochody.
Víc k tomu asi nemám co říct, protože tomu ani nerozumím :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá březen 20, 2015 6:47 am Předmět: |
|
|
Ja se teda omlouvám, že jsem vyvolal nějakej flame
Já nemířil přímo na Pavla.... Jen se mi nelíbí jak tu celkově lidi, hlavně teda PetkaB rozkrejvá ty neuvěřitelně pozitivní dopady máchání s železnou koulí a jedení v paleo stylu..... To, že se na týhle módě přiživuje spousta lidí, to by měl bylo jedno, kdyby to nebylo stylem, jakým to dělá Pavel -> vy tomu nerozumíte, moje pravda je ta nejlepší, pokud chcete být nejlepší na světě, udělejte to a to, ale to klíčový vám nepovím, ale můžete se to dozvědět na semináři.... To je prostě celý k hovnu pokud je tohle diskuzní forum a ne jen místo na skrytou reklamu.... Bohužel je tahle móda na tomhle chování postavená, nevymysleli to taky v Izraeli (Židi?) jako Krav Magu?....tam pokud vím je taky spousta různejch PLACENEJCH certifikátů na kopy doprava, šikmo vzhůru doprava.....šikmo dolů doprava.
A teď abych nekřivdil PetceB, ale když jsem kdysi koupil kettlebell (myslím že můj třetí  - teď nemám ani jeden), tak jsem byl odrazován od cvićení s ním, dokud nenavštívím seminář, kde mi vysvětlí jak na to, tenkrát jsem rozjel "flame", že na cvičení v posilce/ na chůzi / na běh jsem taky nepotřeboval seminář, možná si to někdo pamatujete :))
V posilce jsou taky různý postupy - split, fullbody.... Lidi co cvičej s činkama taky preferuju různý stravování návyky, ale když tu někdo chce poradit se cvičením a se stravou, nepůsoběj na mě rady od těhle lidí tak fanaticky, tak naléhavě jako od "paleokoulařů", kteří by člověka kolikrát ukřižovali za to, že si dá rohlík/těstoviny , když na světě přeci existujou batáty nebo nedejbože tatranku na nějaký horský túře (kde jsou přeci ideální hrsti oříšků samozřejmě).
A ze všeho nejvíc mě potěší, když zapřísáhlej paleo strávník jednou za měsíc "sklouzne" a přizná se k prasečáku, kdy vyžere půl mekáče a doma sežere zbytku rodiny půl špajzu
A samozřejmě neodsuzuju všechny paleokoulaře, každýho věc, pámbíčkáře taky neodsuzuju, dokud mě nezačnou tlouct jejich klíny do hlavy, to jsem pak značně agresivní...... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá březen 20, 2015 7:06 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Ono svoje tam určitě hraje i dynamika a setrvačnost těch fyziologických pochodů. Pravděpodobně nebude možné se skokově přepnout z normálního režimu do hubnoucího. Proto dokážu klidně věřit tomu, že jeden den v týdnu tělo překoná i bez toho, aby se nějak změnily jeho vnitřní pochody.
Víc k tomu asi nemám co říct, protože tomu ani nerozumím :-) |
Já si zase myslím, že neexistuje nic jako "normální režim". Tělo je v neustálém pohybu, funguje pořád, i když spíš, má svoje energetické nároky, když mu nedodáš 1000 kcal, někde si je musí vzít, neřekne si "tak dneska to ještě vydržím, ale zítra už se naseru a vemu si to z tuku/svalů"...
Ty tuším vyznáváš (možná se pletu) přerušované hladovění, tak tělu neustále pleteš hlavu, jednou mu nedáš nažrat, podruhé se nacpeš do bezvědomí, a ono na to kupodivu reaguje pozitivně... kdyby to bylo jak říkáš, potom by ta ranní hladová fáze nemohla fungovat - a ona
funguje. To, že za rok přibereš deset kilo tuku se neděje nijak jinak, než že každý den přibereš třeba dvě deka. Tak proč bys jednou týdně nemohl pět deka shodit?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá březen 20, 2015 7:35 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | neřekne si "tak dneska to ještě vydržím, ale zítra už se naseru a vemu si to z tuku/svalů"... | To asi ne, i když na druhou stranu, existují zmínky, že v trávicí soustavě je jakési druhé nervové centrum našeho těla. Já myslel jakési dopravní zpozdění ve střevech. Přece jen mají celkem asi 10 metrů a tak to chvilku určitě potrvá. Já si účinky přerušovaného půstu vysvětluju tak, že tělo dostane na tu trávicí činnost dostatek času. Už přerušovaně nehladovím, protože jsem na to nebyl schopen udržet váhu. Pořád jsem maličko hubnul. Což je teda zase důkaz tvého tvrzení, což vůbec neznamená, že bych s tebou nesouhlasil. To jen že je pátek a člověku se moc nechce makat :-)
K tomu normálnímu režimu bych jen dodal, že jsem někde zaslechl pojmy sympatikus a parasympatikus, což možná jakési režimy může popisovat. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá březen 20, 2015 8:20 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Jen se mi nelíbí jak tu celkově lidi, hlavně teda PetkaB rozkrejvá ty neuvěřitelně pozitivní dopady máchání s železnou koulí a jedení v paleo stylu..... To, že se na týhle módě přiživuje spousta lidí, to by měl bylo jedno, kdyby to nebylo stylem, jakým to dělá Pavel -> vy tomu nerozumíte, moje pravda je ta nejlepší, pokud chcete být nejlepší na světě, udělejte to a to, ale to klíčový vám nepovím, ale můžete se to dozvědět na semináři.... To je prostě celý k hovnu pokud je tohle diskuzní forum a ne jen místo na skrytou reklamu....
A teď abych nekřivdil PetceB, ale když jsem kdysi koupil kettlebell (myslím že můj třetí - teď nemám ani jeden), tak jsem byl odrazován od cvićení s ním, dokud nenavštívím seminář, kde mi vysvětlí jak na to, tenkrát jsem rozjel "flame", že na cvičení v posilce/ na chůzi / na běh jsem taky nepotřeboval seminář, možná si to někdo pamatujete :))
A samozřejmě neodsuzuju všechny paleokoulaře, každýho věc, pámbíčkáře taky neodsuzuju, dokud mě nezačnou tlouct jejich klíny do hlavy, to jsem pak značně agresivní...... |
Když už mě teda zmiňuješ - nikomu nenutím, aby cvičil nebo jedl jako já (dokonce ani svým nejbližším). Ty pozitivní dopady jsem si nevymyslela, prostě se to stalo. Takže nevidím důvod, proč to nenapsat. A je mi jasný, že do "ladění" tohoto fora některý věci nezapadají. Pořád je daleko víc in se cvičením servat do bezvědomí. Taky jsem si tím obdobím prošla. To, že si spousta lidí myslí, že cvičit (s čímkoliv a jakkoliv) se naučí sami, to je taky běžnej jev. Nikomu to neberu, někomu se to možná i povede. Já si vždycky radši nechala poradit. A ujišťuju tě, že já osobně nemám vůbec žádnej důvod dělat tu někomu reklamu. Musím se smát, jaký máš na lidi škatulky - paleokoulaři, to je fakt značka..akorát že já takovýho nikoho neznám. Někdo je holt spokojenej když cvičí jak ho napadne a po svém, někdo je spokojenější, když to jeho cvičení má systém a řád. A dokonce mi ani nevadí, že některým lidem lezu na nervy. Jsem už na to za ty roky tady na foru docela zvyklá _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá březen 20, 2015 9:53 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Hulkie napsal: | | neřekne si "tak dneska to ještě vydržím, ale zítra už se naseru a vemu si to z tuku/svalů"... | To asi ne, i když na druhou stranu, existují zmínky, že v trávicí soustavě je jakési druhé nervové centrum našeho těla. Já myslel jakési dopravní zpozdění ve střevech. Přece jen mají celkem asi 10 metrů a tak to chvilku určitě potrvá. Já si účinky přerušovaného půstu vysvětluju tak, že tělo dostane na tu trávicí činnost dostatek času. Už přerušovaně nehladovím, protože jsem na to nebyl schopen udržet váhu. Pořád jsem maličko hubnul. Což je teda zase důkaz tvého tvrzení, což vůbec neznamená, že bych s tebou nesouhlasil. To jen že je pátek a člověku se moc nechce makat :-)
K tomu normálnímu režimu bych jen dodal, že jsem někde zaslechl pojmy sympatikus a parasympatikus, což možná jakési režimy může popisovat. |
To je jeden z řídících systému organismu, to máš pravdu. Nicméně dá se ovlivnit právě např. příjmem jídla, který zvyšuje parasympatikotonii. Vnější vlivy mají dle všeho vyšší vliv na aktivitu a vyváženost ANS než jeho samotný cirkadiánní rytmus (http://www.ftvs.cuni.cz/knspolecnost/Cskanotc407.htm - předposlední blok). U přerušovaného hladovění se uplatňuje spíše vliv hormonů (lipolýza je podstatně delší a dost dlouho nepřerušovaná oproti klasickému stravování; svaly se ale budují hůře). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|